Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Ovaj prodavac je u pitanju, sad je podigao cenu.
Ne mogu paralelno da uporedim, jer su mi prethodne pistons crkle, a nove mi još nisu stigle. Ono što je sigurno je da qcy bolje prigušuju spoljašnje zvukove i da im rade sve komande na Androidu 4.4.2 (KitKat). Na slušalicama mi je pojačano oko 60% a na mobu oko 70% i preko toga zaista nema potrebe da pojačavam, jer je zvuk i ovako jak.

Probao sam ja nekad davno na Lumia 820.
@5xeVo
Proverio sam sad, kod mene rade ok komande. Na Honor 3C centralni taster radi play/pause, a druga dva prebacivanje na prethodnu/sledeću pesmu. Na Lumia 820 centralni radi play/pause, i na dupli klik prebacuje na sledeću pesmu, a druga dva tastera pojačavaju i smanjuju zvuk.

Onda javi kad stignu :)
Jel taj problem sa dugmicima imaju sve Piston ili je tvoj primerak bio felerican (kazes da su se pokvarile)?

Ne znam, mojima je počela da prekida leva slušalica pa sam ih raskupusao kada sam se iznervirao.

Kako drzi baterija tu? Malo mi je sumnjivo da su woreless sluske tako jeftine,ali ako je sve ok onda bih pre to narucio nego pistonke.

Za sada ih još uvek nisam punio. Koristim ih oko sat ipo dnevno.

Kako drzi baterija tu? Malo mi je sumnjivo da su woreless sluske tako jeftine,ali ako je sve ok onda bih pre to narucio nego pistonke.

Pobogu napisao sam na prethodnoj strani. 7 sati slusanja traje baterija, provereno. Pune se oko sat ipo-dva.

@storky
Nema na cemu. U zdravlje da ih koristis

Poslednja izmena:
radio sam juce kratak upredni test Beyerdynamic DTX 72 IE i Soundmagic E10.

Soundmagic glasnije,mozda malo detaljnije sa malo sirim soundstage-om,i sa izrazenijim basom.
izrada na soundmagic na visikom nivou,kabal koji se ne petlja.
Beyerd. bolje leze u usima i prijatnije su za nosenje. takodje je izolacija bolja na Beyerd.
uz SM se dobija i kutijica za nosenje slusalica,6-7 pari gumica za bubice. sve to za 4800 dinara. Beyer su oko 5500.

eto,ako nekom znaci ovih par informacija.

Zanimljivo. Ovo su specifikacije novih Xiaomi Piston slušalica:

Headphone type - Ear
Remote control functions - Yes
Color Star - Titanium
Wire core material - enamelled copper wire
Speaker impedance - 32Ω
Weight - 14g
Cable length - 1.25m
Headphone sensitivity - 98dB
Plug Type - 3.5mm gold-plated
Rated power - 5mW
Implementation of standards - GB / T 14471-2013
Frequency range - 20-20,000Hz

Zvanična stranica proizvođača: http://www.mi.com/huosai/

Poslednja izmena:
@beyondtime
Kako ti se čini mikrofonija na Soundmagic-u? Mene baš nervira na iE 72.

nisam se setio da testiram mikrofoniju. sedeo sam sve vreme pa onda i nije mogla da dodje do izrazaja.
ima je na 72iE,slazem se. ali ako koristis onu stipaljkicu i stavis je kako treba onda ona dosta dobro neutralise mikrofoniju. mene je nervirala pa sam je skinuo.

a ako stavis slusalice ovako,onda se skroz neutralise.
loop_over_ear.jpg

sve u svemu,SoundM su primetno gasnije. mislim da to ne mora da znaci da imaju bolji zvuk,ali ipak mislim da imaju u odnosu na 72iE. :) ali ne mnogo.
nisam ih dugo testirao jer je bilo komplikovano stalno ih vaditi i ubacivati,pa onda kliktanje i ponovno pustanje pesme. dosta je sve oduzimalo vremena da bih mogao da se skoncentrisem na zvuk.

da biram izmedju ta 2 modela,mislim da bih se odlucio za 72iE jer su mi bile udobnije a to mi je dosta vazno jer ionako nisam navikao na in ear.

Poslednja izmena:
Prilično sam ja zadovoljan njima ali baš me kida mikrofonija. Štipaljkica mi je nepraktična, probao sam i ovako da nosim međutim veoma čudno izgleda pa i to otpada kao opcija. Jedino korisno rešenje koje primenjujem je da ih provučem ispod jakne i tako se rešim dobrog dela mikrofonije.

znaci da ih slusas samo dok setas/trcis jer se tad najvise cuje. meni ne smeta,jer je muzika dosta neutralise. ne znam kako je ti toliko cujes.
ili prestani da mislis na nju i navikni se,ili ih nosi ovako obrnuto :) jeste da deluje malo cudno,ali sta te briga. tad su cak i najudobnije.

Da, da, najviše ih nosim u pokretu. Čuje se kada kabal udari u neki komad odeće, odnosno dok kabal landara. Nije mi preveliki problem, ali je meni dosta primetno. Možda će nekome to biti značajno za izbor.

Stock Samsung slusalice sto dolaze uz Galaxy S4 su mi crkle i potrebna mi je adekvatna zamena. U sasmsung shopu kostaju oko 1700din, ali voleo bih da isporbam neke druge, eventualno ako ima sta dobro jeftinije ili bolje za isti novac :) Ove su mi zapale za oko Sony MDR-EX15APB, pa da li ih je neko posedovao, ili ima bolja alternativa ? :) Uzeo sam pre neki dan kao stock slusalice sa kupujem prodaje za 600din, i izgledaju isto kao ove sto su crkle, cak je i isti osecaj u uhu, ali zvuk je kao kroz blato da se probija, nekako priguse, nema tu cistinu kao orginal Samsung :(

A gde bi ja mogao naci Xiaomi Piston 2 ? :)

Koje su alternative Piston 2/3? Zbog garancije bih prvo pogledao domace opcije. Trebaju mi bubice za Lumiu 730 do ~40e, ali posto nisam u toku sa ponudom na nasem trzistu ne znam sta da izaberem.

^ za 40 e lepo uzmi sony mdr xb 50ap i da uzivas u zvuku :). Da dodam imaju mikrofon i dobro se cuje uostalom ako si iz Novog Sada ili okoline mozes da proveris kako to zvuci zapravo :)

Poslednja izmena:
Koje su alternative Piston 2/3? Zbog garancije bih prvo pogledao domace opcije. Trebaju mi bubice za Lumiu 730 do ~40e, ali posto nisam u toku sa ponudom na nasem trzistu ne znam sta da izaberem.

Sa mikrofonom ili bez?

Sa mic-om evo npr ova 2 modela, 45e, mislim da vrede tu doplatu od 5e.

http://eu.audio-technica.com/en/products/product.asp?catID=5&subID=38&prodID=4467

test - http://www.wirerealm.com/reviews/audio-technica-ath-chx7is-sonicfuel-headphones-review

Ili
http://www.audio-technica.com/cms/headphones/fa5d0b31f60e7c84/index.html

Ove druge ima clan foruma, pisao je nekoliko puta o njima u ovoj temi, kaze da je veoma (pre)zadovoljan. Evo nekih utisaka sa amazona - http://www.amazon.com/AudioTechnica-ATHCKX5-SonicFuel-Headphones--line/dp/B00EO3DP6A/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1428093008&sr=8-3&keywords=ckx5

Ove prve takodje vaze za odlicne slusalice. Cela ta AT s.fuel serija je odlicna, po mom misljenju vrede svaki evro..

Ako guglanjem - naziv modela/cena ne nadjes prodavnicu pitaj na pp.

Poslednja izmena:
^ za 40 e lepo uzmi sony mdr xb 50ap i da uzivas u zvuku :). Da dodam imaju mikrofon i dobro se cuje uostalom ako si iz Novog Sada ili okoline mozes da proveris kako to zvuci zapravo :)
Ne verujem da ce mi se svideti zbog toga sto su bass heavy, ali poslusacu ih ako budem u prilici.

Sa mikrofonom ili bez?
...
Ako guglanjem - naziv modela/cena ne nadjes prodavnicu pitaj na pp.

S mikrofonom. :) Audio-Technica ATH-CKX5iS mi se cini kao dobar izbor. Jedna radnja u NSu ima u ponudi taj model bez mic-a, pa ako budu mogli da mi daju da poslusam bilo bi odlicno. Ne vidim kako se porucuju proizvodi sa sajta RPa (mislim da je to taj na koji prevashodno mislis), pa cu im poslati mail sledece nedelje da se raspitam. :)

Poslednja izmena:
Dobre su te sony samo je pitanje da li ce svima odgovarati..

A RP salje slusalice i placas pri preuzimanju, ja sam narucio CKX9 kod njih i sve je brzo zavrseno, poslali su garanciju/racun, to se podrazumeva.

ako moze preporuka za neke slusalice sa ovim debljim kablom, nervira me kod tankih treba mi 5 minuta da ih razmrsim (pogledaj sliku) bacite neki predlog ja sam video ove razerove samo ali nesto mi skupe
razer-hammerhead-pro-in-ear-headphones-custom-pc-review-14.jpg

Imas JBL J22, J22 E i A, cene 40/45/50e ili J33 (oko 60e). Njih pominjem jer deluje kao da imaju malo deblje, flat kablove ali po zvuku nisu bas odlicno ocenjene za te pare, dobre jesu ali vazi da su Audio Technica npr bolje za slicnu cenu (takodje imaju modele sa flat kablovima ali relativno tankim, eno imas par primera za 45e par postova iznad).

Koliko para mislis da odvojis za takve slusalice?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno