Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Ja ne cujem bas na default EQ :p

Ta to zavisi od formata kao i od pesme, KoRn ili Tool flac i glava se trese od bassova i na default eq ;) A ako stavim rock eq.. ne mogu da opisem :)

Salio sam se :) mada ja ga jos pojacam, mora uz Seku i Cecu da mi tuce bass :D

Ajmo odmah da razjiješimo neke dileme i upadice.
Nemoj da porediš moj utisak sa nekim iza čijeg mišljenja ja ne mogu da stanem.
Nemoj da me nazviaš audiofilom jer to nisam , ali zapaziti stvari svakako kadar jesam.
Ne slušam na kineskom plejeru, već na vrlo solidnom plejeru transcend mp860 i se w950, oba kupljena nimalo slučajno.
Naravno nisu vrh ponude i tu će da ide update ali moj je utisak da kada je kvalitet muzike u pitanju 70%+ stvari zavisi od slušalica a ostatak od kvaliteta fajla i PMP-a.

Da npr. poredim cx150 koje trenutno držim u ruci i koss spark plug in koje sam imao ali davno davno to nije korektno, jer po sjećanju se ne poredi.
Ali svoju odluku da istresem novac sam donio u direktnom poredjenju narodnog modela cx150 i slušalica polu zatvorenog tipa kakve trenutno imam i to na fajlovima formata flac i 320kbps.
I dalje stojim na tome da se 20-30% spektra ne čuje zato što ga nema ili je nešto prenaglašeno tipa bas.
Može to da se pegla ekvilajzerom ali samo donekle.
Ako neko sluša muziku tipa bupa bupa neka slobodno ide na njih. Za džez, nešto pop-a unplugged ili live varijante kao i klasiku , bolje da tih 22 eura baci u smeće nego da uzima cx150, odnosno in ear slušalice a naročito ovaj sennheiserov model nije najsretnije rješenje. Npr meni je tu mnogo više pasao omx60vc model sennheisera koje su bile 64omski model. Obrati pažnju i na to.

Ja sam gore pobrojao šta sam imao od slušalica do sada , i najskuplje od svega toga je bilo 35eura.
I isto sam se oduševljavao na cx150 jedno prvih mjesec dana, onda uočio relane nedostatke a odlaskom u jednu radnju muzičke opreme direktnim poredjenjem sam ih i otpisao.

Ne silim ja ikog da kupi slušalice u rangu 50EUR-a + ali imam pravo da iznesem dobronamjernu sugestiju jer probao sam i jeftine a evo sad i skuplje i mogu da iznesem utisak.

Ja ću rezimirati još jednom ono što mislim sad o muzici.
Obavezno fajl visokog kvaliteta tipa flac ili mp3 u 320kbps.
Po mogućnosti slušalice full size ili neke portabl poluotvorenog tipa, što svakako daje kompletniji utisak u odnosu na in ear.
Za reprodukciju prije zaseban pmp nego telefon iako ima i telefona sa izuzetnim audio chipom .
Ja imam i jedno i drugo i više preferiram plejer mada vidim da ću sa ovim slušalicama morati uzeti još bolje jer su podešavanja ekvilajerera iako postoji custom varijanta pored predefinisanih , oskudna za ono što slušalice sad mogu da pruže.

Toliko.

Poslednja izmena:
Ok, to je tvoj utisak ali opet potenciras da sa cx150 nema slusanja muzike :d osim rejva :d

Ja na telefonu imam sve i svasta, od prti bg do pink floyd-a i klasike, od dnb i dubstep-a do tool, a perfect circle, meniscus, amon tobin-a , bonobo.. Nisam ni gluv ni lud, flac i 320 kbps odlicno zvuce na cx150 a i sam vidis sta sve slusam od zanrova [pod uslovom da su ti izvodjaci poznati]. Da nije tako slusalice bih vratio jer mi to zakon dozvoljava, ovako ih nisam vadio iz usiju prvih 7 dana.

I jos jednom- na cx150 bassovi nikako nisu prenaglaseni, cak ih i kritikuju zbog malo slabijeg basa u odnosu na konkurenciju [c252 denon i m100].

ovo vise nema smisla, trujemo temu, mislim da su svi ukapiral ista imamo da kazemo.

subtractor neka sam proceni i neka proba ako moze negde ;)

Samo da dodam, neki od ovih zanrova ce svako bolje zvucati na skupljim i boljim slusalicama, ne na PRAVIM slusalicama :d ;)

Znaci onaj ko slusa cecu i seku je tupav prostak?
A ti posto to ne slusas si onda vrhunski poznavalac muzike?

Slusam sve, mada generalno, nasa narodna muzika je kriminalna, a Cecu i Seku slusam stvarno, ali vise naginjem ka stranoj, house, rnb, pop...

Meni se obracao ;) neka ga, nervozan je nesto poslednjih dana.

I da, odlican sam poznavalac muzike i sluhista, ako te vec interesuje. Samo molim te, nemoj da nastavljas raspravu.

Aj' otpevaj nešto i dokaži..:p

Ja ne znam odakle vam te price o player prodavnici? Evo ispred mene garantni list iz aprila 2011 godine za moj Senn HD515. Full uheftan fiskalni. 24 meseca garancije, sve regularno. Kupljeno u Svetogorskoj. Inace sluske izuvaju FLAC+Xonar dg u kombinaciji za mene kao audio nuba je vrh. Pozdrav!

Pa i mene cudi, morali bi da imaju debela ledja da i pored stupanja na snagu ovog novog zakona prodaju tehnicku robu bez ikakve garancije..

Ja ne znam odakle vam te price o player prodavnici? Evo ispred mene garantni list iz aprila 2011 godine za moj Senn HD515. Full uheftan fiskalni. 24 meseca garancije, sve regularno. Kupljeno u Svetogorskoj. Inace sluske izuvaju FLAC+Xonar dg u kombinaciji za mene kao audio nuba je vrh. Pozdrav!

Svetogorska, 13.09.2010, hd 555. samo racun

Meni se obracao ;) neka ga, nervozan je nesto poslednjih dana.

I da, odlican sam poznavalac muzike i sluhista, ako te vec interesuje. Samo molim te, nemoj da nastavljas raspravu.

Hteo sam samo reci da preterujete, i da nije lepo sa tvoje strane da tako nazivas ljude koji ne dele tvoje stavove. Sto se mene tice, nit slusam cecu ni seku i to nije ni bitno.
Sto se slusalica tice imam cx150 i vise sam nego zadovoljan, ali ako neko nije spreman da da 20e (ili 80e) za bubice, moze sasvim komotno da uzme i neke sony za 700-800 dinara (imace 2 god garancije i sve regularno) i to je OK odluka.
Slusajuci vas zadnjih par strana ispada da ako neko ne zeli da pljune desetine evra za bubice, moze da komotno kupi i cepove za usi, posto je isti efekat.

edit: HD515 Svetogorska, samo racun koji je vec poceo da bledi (posle 5 meseci).

Poslednja izmena:
Pa pazi, ja sam imao par sony modela, fabricke samsung, razne socijalne od 400-800din.. i nikada vise ne bih ponovo kupovao te uzasne modele. Jedino su ove Sony u kombinaciji sa audio cipom iz telefona davale dobar rezultat, oko 12-13e su kostale. To je i ok kupovina, ali sve ove jeftinije nekih svastarskih proizvodjaca.. u mom slucaju je to djubre, ***a ljudi su razliciti, znam dosta ljudi koji slusaju muziku sa fabrickim nokia, samsung, se slusalicama i ne razmisljaju o drugim modelima..
Posle ovih cx150 u buducnosti bih mogao da idem samo na iste ili bolje, nikako na losije, sto je i razumljivo..

Ej ljudi. Ovde nesto ne valja. Ali bez zezanja. Imam garantni list ispred sebe, skeniracu ako treba da vam pokazem. Ne znam kako je to moguce, da meni daju garanciju a vama ne?! WTF? Full garantni list sa pecatom i odgovarajucim BLA tekstom. Nema sta. Ne razumem, majke mi...
Edit, pogledajte koji je datum. Mozda su u 2011 poceli sa garancijama. Nemam druge ideje. Kod mene 19.04.2011.

Poslednja izmena:
Gledam sad slusalice, uzeo bih sennheiser cx150 ili altec lansing Muzx XY – MZX126W.

Sta smatrate boljom kupovinom?

Najvise bi mi znacila iskustva iz prakse ukoliko neko ima.
Za cx150 sam cuo da ima prejak bass, dok sam za altec kao primedbu nalazio labavost kabla (sto mi i ne bi bio deal breaker ukoliko su ostale stvari na mestu).
Slusalice bih koristio u koaliciji s evropskim ipod nano-om.

Poslednja izmena:
Tesko je reci.. meni je taj Antec Lansing model nepoznat.. nisam znao da ih ima na nasem trzistu. Sumnjam da ima nekih epskih razlika, zanimljivo je to sto su se ovde javljali deklarisani audiofili, neki su tvrdili da cx150 nema bass uopste a neki da je bass prejak.. ja mogu da kazem da sam zadovoljan opstim kvalitetom zvuka, 320kbps i flac, ostalo maksimalno izbegavam jer npr na 128 kbps mp3 prste cinele kao i na 192, zavisi od pesme, ali reprodukcija 320kbps i flac je odlicna, ja sam zadovoljan. Sumnjam da neko ovde ima taj Antec Lansing model, najbolje bi bilo da probas i uporedis ako daju negde..

Sad vidim cenu tog modela.. sudeci po ceni na AL sajtu.. 10e su jeftinije od cx150 a sta to znaci..

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem.. i cx150 imaju bas tanke kablove i dleuju krhko ali se drze odlicno, prva 2-3 meseca sam ih cuvao bas a posle toga su svasta prezivele i rade odlicno evo skoro 1 god.. mada pitanje je koliko ce jos, to se nikada ne zna, sumnjam da su AL robusnije..

Хтео бих да убацим мало и понуду са Ebay у ову причу. Дакле да ли је још увек Sennheiser CX300 најбоља куповина за око 30$? Мислим конкретно на овај модел

http://www.ebay.com/itm/GENUINE-SENNHEISER-CX300-II-IN-EAR-HEADPHONES-BOX-/270895181542?pt=AU_Electronics_Portable_Audio_Accessories&hash=item3f129c6ee6#ht_3819wt_1163

Да ли има нешто боље за те паре од in-ear бубица?

Хтео бих да убацим мало и понуду са Ebay у ову причу. Дакле да ли је још увек Sennheiser CX300 најбоља куповина за око 30$? Мислим конкретно на овај модел

http://www.ebay.com/itm/GENUINE-SENNHEISER-CX300-II-IN-EAR-HEADPHONES-BOX-/270895181542?pt=AU_Electronics_Portable_Audio_Accessories&hash=item3f129c6ee6#ht_3819wt_1163

Да ли има нешто боље за те паре од in-ear бубица?

Pa cx300 II vaze za najbolje i svi ih preporucuju. Ukoliko su ovo stvarno prave sennheiser onda se definitivno isplati. kod nas kostaju 5k.
Kako bi ti ovo dobavio u srbiju? Ako su prave senn i ako shipping ne bi ispao koliko i slusalice onda hocu i ja.

Poslednja izmena:
Zasto lepo ne kupite cx 300 II za 50e? Jesu skupe kod nas ali bar znas sta kupujes + 2 god. garancija..

Ko vam garantuje da za 30-ak dobijate original? Kako cete da ostvarite pravo na reklamaciju? Bacanje para ljudi..

Cak postoji i sajt za proveru, cx300 II je jedan od najcesce kopiranih modela.

http://fakeheadphones.com/

Zamislite samo situaciju, neka kulovcina iz ko zna koje drzave vam salje kinesku kopiju Sennheiser slusalica, vi videli slike na kojima je originalni model, puknete 30e bezveze.

Pa toga se i plasim. Ali nije sigurno ni kod nas da se dobijaju originali :D

Pa imas bar 2-3 proverena mesta, pomenuta u ovoj temi :D
Lepo malo vise kesa puknes ali si miran. I 2 god. garancija.

Nazad
Vrh Dno