Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Te Razer sam i ja prosle god u ovo vreme jurio i dobro je sto ih nisam nasao :) Pre svega zbog duzine kabla- samo 1m. Denon c252 i Sennheiser cx150 imaju po 1,2m sto znaci. Svaku firmu koju sam zvao ''imali smo m100 do juce, bice u ponedeljak'' :d :)

CX300 II [oko 50e] su dosta dobre slusalice i odlicna kupovina kod nas gde su vise cene nego u EU a i izbor je jako slab kod nas..

ProTone m100 Razer je mozda rebrand Senn ali CX300 i to kazem mozda.. u sustini m100 je za nijansu losiji model od Denon c252 i cx150.. za nijansu koju verovatno i neces primetiti, uz njih se dobija ova fensi torbica koja moze da bude prakticna ali u mom slucaju 20cm kraci kabl ne dolazi u obzir, 1,2m na cx150 je neki minimum za normalno koriscenje.

Poslednja izmena:
Ovaj computerland za sta god da sam ih pozvao nisu imali, a lepo pise na njihovom sajtu...

CX300 mi probijaju budzet i nisu u opticaju, uzecu CX150, samo da vidim gde su najjeftinije i najblize.

Tako je to kod nas, svi imaju sve na sajtu a u praksi su snabdeveni k'o drzavni market u vreme hiperinflacije :d

Ja bih razmislio i o Denon c252.. ali tesko da mogu da se nadju kod nas, mislim da bih uzeo njih posle cx150 cisto da promenim malo a kvalitet zvuka je isti ili za nijansu bolji, bar na osnovu silnih procitanih review-a.

Meni trebaju bubice za laptop iz "moja masina" tako da mi ni duzina kabla od 1m nije problem, al kad RAZER nema nigde...Klasicne sluske imam ali ne koristim smetaju mnogo, tako da samo bubice dolaze u obzir... Uzecu ove CX150 te Denon nisam nigde video kod nas?

Poslednja izmena:
Ne mozes da tvrdis dok ne probas :) 1m kabl je itekako veliki problem, za mene neoprostiv propust. Kod devojke na laptopu sam probao, komforno koriscenje je moguce sa cx150 ali to je neki minimum, ovo potpisujem. Takodje kada slusam muziku sa telefona, jednostavno ne znam kako bih iskulirao da ne pokidam m100 da sam ih kupio, 1,2m je stvarno optimum/minimum..

Potrazi Denon c252, bilo ih je kod nas.. nista ne gubis u odnosu na cx150, mozda su malo robusnije i mozda imaju malo jaci bass.. a i da budes jedan od prvih vlasnika c252 na benchu :D

Poslednja izmena:
Nema denona kod nas. bilo je u playeru, ali nemaju vise. pretrazio sam sve sto sam mogao i nisam nasao. ostaju samo cx 150 u 4audio.

Ja ne znam odakle vam te price o player prodavnici? Evo ispred mene garantni list iz aprila 2011 godine za moj Senn HD515. Full uheftan fiskalni. 24 meseca garancije, sve regularno. Kupljeno u Svetogorskoj. Inace sluske izuvaju FLAC+Xonar dg u kombinaciji za mene kao audio nuba je vrh. Pozdrav!
Potrazi moj post u temi o zastiti potrosaca. Sestra je u playeru pre odprilike mesec dana kupila cx200 street (ili tako neki naziv) i nije dobila garanciju, samo racun, kao i substractor.. Da ne mracim ovde pogledaj tamo pisao sam detalje.
Inace sam kod njih pre 5+ godina uzeo senn eh250 za komp, tad su mi dali garanciju od 2 godine...

@hsv.stoned
Meni je i 1.2m kabla kratko :) Da imaju bar 1.4-1.5m, bilo bi optimalno :)

Inace cela raspravka oko toga da li cx150 valjaju ili ne, da li im je prenaglasen bass ili ne, da li se svidja audiofilima ili ne... Iz mog ugla nema preterano poente. Svi znamo da nam je sluh svima razlicit, plus svako ima razlicite ukuse sto se zvuka tice.
Moj subjektivni utisak sa cx150 jeste da su za te pare best buy i totalno kvalitetne slusalice. Slabiji bass mi odgovara jer inace ne volim previse tutnjanje bassa u uvetu :) iako sam i ja morao malo da ga pojacam u eq na prethodnom mobu (e72), sad na xperia pro je proradio lepo i na default presetu.

Neko je pitao i za kidanje kabla na cx150... Ja ih imam preko 2 godine, i dalje kabl citav, nemam nikakvih prekida i slicno. Trudim se da ih nikad ne cupam iz torbe i slicno, jedino kad se zamrse nisam bas nezan. Koristim ih u proseku 2-3 puta nedeljno, nekad i cesce.

Ne mozes da tvrdis dok ne probas :) 1m kabl je itekako veliki problem, za mene neoprostiv propust. Kod devojke na laptopu sam probao, komforno koriscenje je moguce sa cx150 ali to je neki minimum, ovo potpisujem. Takodje kada slusam muziku sa telefona, jednostavno ne znam kako bih iskulirao da ne pokidam m100 da sam ih kupio, 1,2m je stvarno optimum/minimum..

Potrazi Denon c252, bilo ih je kod nas.. nista ne gubis u odnosu na cx150, mozda su malo robusnije i mozda imaju malo jaci bass.. a i da budes jedan od prvih vlasnika c252 na benchu :D

Rekao sam mi je dovoljno metar bas iz tog razloga jer sam probao pre pisanja posta. Uzeo metar i neke NOKIA sluske i smotao ih da budu metar duzine...ne kazem da mi je bolje kad je kraci kabl samo da mi nije problem...

Uzeo sam danas u CT shopu CX150. Zadovoljan sam, vidi se da nisu neki fuseraj, zvuk je kvalitetan, lepo leze u uvetu. Koristim one najmanje "gumice".

hvala na preporuci i pozdrav.

ma nije to prava muzika bre. trebao si da izdvojis jos toliko i onda bi znao koja su krdza slusalice

^nisu svi ljudi audiofili, pa sad da traze ne znam ni ja kakav zvuk... CX150 isporucuje sasvim solidan zvuk, za te pare...

ma nije to prava muzika bre. trebao si da izdvojis jos toliko i onda bi znao koja su krdza slusalice

E moj ti...meni relano ni ovo nije trebalo...Mozda sam trebao da izdvojim jos jedno 150e i uzmem neke najjace bubice pa se kur*im na benchu posle i budem glavni baja...al nisam...

Oduvek sam voleo takve postove. Kad npr neko pita "koju grafiku za 150e" pa se onda pojave dva tri lika sa savetom "dodaj jos 100e i uzmi ovu BOLJA je"...

Pa naravno da sve sto je skuplje vecinom bude bolje, ali sto kad je nekom i prosecno dovoljno... Ja sam isto zadovoljan sa cx150 i ne bi davao vise od 40e za sluske... Za ozvucenje neko dobro DA, ali za sluske, NE.

Procitajte koju stranu unazad.

Subtractor je ironican cini mi se, tako da ne morate odmah drvljem i kamenjem na njega, i sam je rekao da ce uzeti cx150/cx200 :)
Aj neka te uzdravlje sluze sluske, bar ovoliko dugo koliko i mene sluze :D

Odusevile su me bubice. Stvarno su dobre.

;)

A subtractor je definitivno bio ironican ;) Svako ima svoj ukus ali kada 2 audifila iznesu hejt o cx150 modelu, gde prvi kaze da cx150 nemaju bass uopste a onda drugi kaze da je bass prejak to samo moze da znaci da su slusalice ok za tu cenu :) bar nama malo iznadprosecnim korisnicima..

Pa ni audiofili nemaju isti ukus za muziku, tako da ni oni nisu neko merilo sta valja a sta ne. Nekome ce zvuk zvucati isto na zvucnicima od 1000e i 10000e, nekome ce biti lepsi na ovim od 1000e...
Tako da je najbolja stvar ako si odlucio da izdvojis neke pare na parce audio opreme, odes u prodavnicu i probas. Bar ja tako uvek radim, sem za neke stvari koje znam da su proverene tj cuo sam ih negde vec na drugom mestu.

i ja bih da pohvalim cx150, bas sam ih uzeo juce u CT, poslednji komad. :)
grme bassevi nesto jace nego sto sam navikao, ali je izolacija okoline odlicna i glasniji je volume nego na slusalicama koje sam pre koristio (sto meni mnogo znaci zbog prilicno tihog ipoda iz evrope), tako da apsolutan thumbsup sto se mene tice. :)

Beograd (N.Beograd), CT Retail, T.C. "Ušće" , tel. 011/312.08.62 - Yamaha, Bose multimedia, Sennheiser

Beograd (N.Beograd), iStyle, T.C. "Ušće", tel. 011/285.44.12 - Bose multimedia, Sennheiser

To su prodajna mesta za 4audio.

Oces da kazes da ti in ear modeli ispadaju iz usiju? Bedak je to, jedan ortak ima takve usi da ne moze da koristi nijedan in ear model.. A ako mislis na osnovu nekih prethodnih da ti cx150 ili slicne ne bi odgovarale mozda tripujes, probaj ipak.

Sto se tice mx470 deluju ok a ovde imas neke utiske :

http://www.testfreaks.com/headphones-headsets/sennheiser-mx-470/

Poslednja izmena:
Uzeo danas cx150 i veoma sam zadovoljan. Imao sam prethodno isto senn ali neki jeftiniji mx model. Ove imaju dosta jaci bas i prilicno jak zvuk. Na iPhone 4, za duze slusanje nema sanse preko 50% pojacati, tako da cu i bateriju ustedeti :). Jedino malo da se naviknem na in-ear, malo mi cudno ali dobro pasu i nema sanse da ispadnu ni pri trcanju.

Oces da kazes da ti in ear modeli ispadaju iz usiju? Bedak je to, jedan ortak ima takve usi da ne moze da koristi nijedan in ear model.. A ako mislis na osnovu nekih prethodnih da ti cx150 ili slicne ne bi odgovarale mozda tripujes, probaj ipak.

Sto se tice mx470 deluju ok a ovde imas neke utiske :

http://www.testfreaks.com/headphones-headsets/sennheiser-mx-470/

kakve su u poredjenju sa cx150? Probao sam vec 2 vrste slusalica(koje sam dobio uz tel) i cak sam i razne nastavke probao :/ volio bi da tripujem..
Ili ima neki nacin na koji se stavlja,a ja ga ne znam ... :)

Kao sto rekoh sve zavisi od oblika usne skoljke. Ako si bas toliki baksuz, kao ovaj moj ortak, neces moci da koristis nijedan in ear model..
Ali ima jos jedna stvar- vecina default slusalica je tezak krs. Ja ove moje Samsung default ne mogu normalno da koristim, ajde sto imaju prosecan- osiromasen zvuk nego ispadaju iz usiju dok sedim i ne pomeram se :d
371759715_612.jpg

A sa cx150 vozim bajs, setam sa njima, nema sanse da ispadnu iz usiju a zvucna izolacija je odlicna. Slicna situacija je sa vecinom modela iz klase. Ipak su default slusalice samo- default ;) Nemoj da osnovu njih da zakljucujes..

Poslednja izmena:
Imam male usi ,probao sam dvoje i nisu mogle,nzm.Kupicu jedne,pa ako mi odgovaraju ostavicu ih sebi,ako ne uzece ih drugar.. Inace,niko mi nije odgovorio kakve su mx470 u poredjenju sa cx150

Nazad
Vrh Dno