E ovo je tek zanimljivo :d
Pre par meseci se pojavio ''okoreli audiofil'', temu je otvorio nemanjahtc, najbolji apple uredjaj za slusanje muzike, tema je nekim cudom ostala u sekciji sa mobilne telefone. Izgleda da je prociscena tema pa nema tih postova a mozda su i ovde.
Uglavnom, lik koji se predstavlja kao pravi audiofil je pisao kako cx150 nemaju uopste bass! navodno su slusalice od 700 din imale bolji, jaci i definisaniji bass od cx150 :d
A kefalo sada kaze da imaju prenaglasen bas

A obojica su sluh podigli na stratosferske visine :d ovo samo po sebi govori koliko su ukusi razliciti. U najboljem slucaju.
Ja sam do sada promenio krs socijalnih slusalica od 800 din kao i 2-3 sony modela, oko 13e.
Sa cx150 sam ''progledao''. I mogu da kazem da taj model nema ni prenaglasene ni slabe bassove. Rekao bih normalne. Prenaglaseni su samo visoki tonovi u losem mp3 bitrejtu pa cinele mogu da prste do 192Kbps, ovo govorim iz iskustva, ali ja te slusalice nisam kupio da bih se patio sa losim bitrejtom, slusam samo 320 kbps i flac pre svega. 320 kbps na wave-u trazi malo podesavanja sa ekvilajzerima- tj ja to tako trazim jer sam freak i kada imam vremena i na kompu za svakog izvodjaca budzim ekvilajzere. FLAC je druga prica.
Citajuci testove i utiske po forumima zakljucio sam da su Denon c252 i Sennheiser cx150 najbolji izbor. mana Razor m100 je generalno malo losiji kvalitet zvuka ali i 20cm kraci kabl.
c252 imaju malo jaci bass od cx150 i mozda su za nijansu bolji izbor ali ih nema kod nas.
telep je skoro uzeo cx300 II pa mozes da cujes i njegove utiske, mislim da je taj model itekako isplativ za taj Sansa plejer, oko 50e su.
Najbolje bi bilo da probas tu krdzu od cx150 :d i sam zakljucis.. Jedino mi se u pocetku nije svidjalo to sto su jako sitne, lagane i deluju krhko ali sam sam sebe demantovao posle skoro 1 god, u pocetku sam pazio a sada ih svakodnevno maltretiram i rade kao prvog dana.
A to da nema slusanja muzike bez onoga sto je kefalo naumio.. ne bih da komentarisem :d
Ja slusam dosta zanrova i ne pristajem na kompromise, tek sa pioneer m390 i cx 150 sam cuo sve detalje u pesmama u flac formatu [nisam jos sve, dok ne uzmem xonar dg] a probao sam i skuplje slusalice i mislim da do 50e nema vece razlike, normalno flac vinyl rip i slusalice od 200e+ pojacalo, pa da nema razlike bilo bi *****no.
http://www.youtube.com/watch?v=JmRRbyXZ68k
Primer ove pesme, a i mnogih drugih, wave i cx150 su razlog zasto svaki dan po 1h slusam muziku sa in ear sluskama.
Ovaj model nije kraj svemira ali je egal sa c252 i bolje za 25-30 ne postoji i itekako ces se naslusati detalja sa ovim modelima.