Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Pa imas i Denon c252 i ko zna koliko modela jos.. u svetu. Ne kod nas. Ove senn se bar relativno lako nalaze, u tom slislu i jesu best buy plus sumnjam da philips moze da ima parira.
Evo sad citam testove, one su bassy, nisu bas audiofilske, vise su za neke technoze :) A i zvucna izolacija im je losa.

Poslednja izmena:
ja sam bio koristio neke in ear od sonyericsona bile su ok, ali ove senn su me odusevile :)

Slazem se. Ja sam u Svabiji uzeo svojevremeno CX300 na nekoj akciji i nema se sta prigovoriti - stvarno ljudi znaju da naprave sluske... Ima da ih vucaram dok se ne raspadnu, a izgleda da nece nikad.

Ali sennheiser je sennheiser... :)

Nema to veze, ne treba potcenjivati druge i samo se ograniciti na jednu marku i jedne slusalice. Koristio sam cx150 i zato znam sta pricam.

Pa imas i Denon c252 i ko zna koliko modela jos.. u svetu. Ne kod nas. Ove senn se bar relativno lako nalaze, u tom slislu i jesu best buy plus sumnjam da philips moze da ima parira.
Evo sad citam testove, one su bassy, nisu bas audiofilske, vise su za neke technoze :) A i zvucna izolacija im je losa.

A sto se tice zvucne izlocaije, ona je odlicno odradjena i po meni je bolja od cx150. ;)

Poslednja izmena:
Ja sam samo napisao sta sam procitao u 3-4 testa. A cx150 su cak i opasne koliko je dobra izolacija. Nema sanse da ih koristim kada vozim bajs [prestao sam to i inace] Cak ni u autobusu ne cujem nista kada pustim muziku.

Ja tim testovima nista ne verujem dok ne probam i ne cujem svojim usima. Ista prica je i sa Philips SHE9550 za izolaciju a i za kvalitet zvuka, koristio sam i jedne i druge. Tj. sad koristim ove Philips i znam sta pricam, izolacija je isto perfektno odradjena i extra dihtuju tako da se nista ne cuje zivo okolo, raspon tonova je fenomenalan pogotovo ako se slusa flac format na player-u. I ja isto imam problem ako vozim bajs sa njima, nista ne cujem. :d
Zato sam i napomenuo da i nije bas best buy cx150 jer ove Philips bez problema mogu da im pariraju i po meni su i bolje od njih, a cena im je ista skoro.

To je tvoj utisak ;) Zavisi i sta slusas. Ja sam imao SE in ear i obicne bubice a sa cx150 sam se preporodio i sumnjam da bih imao utisak kao ti, makar zbog senn logo-a na sluskama ;)

to sam se nasalio, ne podcenjujem ja nista :) kada bi mi rekli biraj izmedju Sennheiser-a i Philips-a za iste pare uzeo bi Sennheiser, kao isto kada bi ne pitali sta bi uzeo izmedju BMW-a i Volkswagen-a, ja bi uzeo BMW. Svako ima svoje misljenje.

To je tvoj utisak ;) Zavisi i sta slusas. Ja sam imao SE in ear i obicne bubice a sa cx150 sam se preporodio i sumnjam da bih imao utisak kao ti, makar zbog senn logo-a na sluskama ;)

E to je najveci i problem sto ljudi kupuju neke marke samo zbog logao i imena. Nisi ocigledno imao prilike da cujes Philips i zato tako i pricas.

Tapa iPhone Talk

Ako neko mrzi kupovinu zbog logo-a onda sam to ja ;)
Ali posle cx150 bih uzeo Senn u svakom slucaju. Ili akg. Ali npr na kompu imam Pioneer slusalice, birao izmedju njih, Senn hd201 i Philips.
Razlog ? pa hd201 rade ocajno na integrisanoj [a nju cu imati jos neko vreme] a Pioneer su bolje od Philips ;)

Poslednja izmena:
E to je najveci i problem sto ljudi kupuju neke marke samo zbog logao i imena.

A kvalitet? Senn je sigurno na zasluzenom vrhu (ne, ne kazem da je najbolji, ali tu je negde) zbog dosta razloga. Imam 2 drugara koji su DJ-evi i kad sam ih pitao za Senn, oni su mi rekli naravno da kupujem. Takodje i oni imaju neke Senn sluske doduse one od preko par stotina evrica.

A kvalitet? Senn je sigurno na zasluzenom vrhu (ne, ne kazem da je najbolji, ali tu je negde) zbog dosta razloga. Imam 2 drugara koji su DJ-evi i kad sam ih pitao za Senn, oni su mi rekli naravno da kupujem. Takodje i oni imaju neke Senn sluske doduse one od preko par stotina evrica.

Kvalitet je takodje odlican na Philips slusalicama i izdrzljive su dosta, za razliku od cx150 gde mi je otisao kablic posle manjeg trzaja, zato sam i uzeo posle ove. Ali ocigledno je da obojica niste imali kontakta sa njima pa zato i samo pricate tako. Nisam ja rekao da je Senn los i da ne valja, odlican je on i vrhinski. Ali nije bas cx150 best buy za te pare, ima dosta drugih cak i boljih modela od njega. I ne treba se vezivati samo za jednu marku zato sto tako neki pricaju, one su vrh a ostalo ne valja. Ove Philips su stvarno odlicno odradjene. Inace ja kuci koristim HD201 i odlicne su sluske. Imam i ja ortake koji se bave muzikom i mixuju. Oni uglavnom koriste Technics sluske kao i mixete jer kazu da su ne prevazidjeni za DJ. A i oni sami kad su culi rekli su mi isto da uzmem ove Philips i da ne razmisljam, jer sam bio u dilemi izmedju njih ili opet da uzmem cx150.

Tapa iPhone Talk

Poslednja izmena:
Po ko zna koji put ti kazem da jesu best buy jer kod nas ne mozes da nadjes toliko priblizno dobrih modela. Naveo sam primer denon c252. A te philips osim sto su robusnije i imaju jaci bass [sto nije bas za sve zanrove] cisto sumnjam da imaju mnogo kvalitetniji zvuk od cx150. +- koji procenat u kvalitetu. Vidis da se i cx150 jedva nalaze kod nas.

Ove senn stvarno ne deluju bas robusno, sitne su a kablovi tanki, imam ih 3 meseca i u pocetku sam bas vodio racuna, sada skoro stalno zaspim sa njima, guzvam ih tako slucajno, par puta su ostajale na krevetu a neko sednje na njih.. i rade kao prvog dana.

Drug ima bas cx 150 vec skoro godinu dana i kada sam ga pitao za kablic on je rekao da se ne brinem. Mada ja sam pazljiv sto se tice sluski, nikad mi se nije desilo da povucem, pu pu da ne ureknem sad ove :) Technics naravno brutala :)

inace ne znam zasto davati vise od ove cene 2400 za neke sluske za telefon, ove sasvim dobro odradjuju posao i vise nego dobro.

Da, svako ima svoje misljenje ali ne znam kako lik ne moze da skapira da sam mesecima trazio konkurente cx150 i svi su kao imali u onlajn katalozima a naravno, nisu imali na stanju. Jurio sam razer protone m100 [dobro je sto nisam uzeo, samo 1m kabl i techno bass fazon] i denon c252.. i na kraju sam morao da uzmem cx150 i drago mi je zbog toga. A ako se te Philips relativno lako nalaze kod nas- utoliko bolje ;)

Pa koliko sam mogao da skontam dok nisam uzeo sluske jako ih slabo ima, mislim na cx 150... Rezervisah jedne u 4audio-u i ostale jos jedne i sredih "xcentric"-u te poslednje... Ako su toliko "lose" i nisu best buy, pa svuda bi mogao da ih nadjem, a ne verujem da ih prodavnice dobijaju u turi po jedno ili dva pakovanja...

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Ja jos uvek cekam moj primerak trebao bi danas ili sutra da stigne.:) Bile best buy ili ne sve jedno za taj novac kako cujem komentare i citam na netu odlicne su. Stvarno ih dosta ljudi hvali i van ovog foruma,nisam imao prilike da ih cujem pa sam se vodio u kupovini iskljucivo misljenjem drugih ljudi. I verujem da nisam pogresio,javljam utiske...

Veruj da nisi :)

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk

Ja sam kupio u aprilu i bilo ih je dosta na lageru.
Ali sam zato Pioneer m390 za komp ugrabio jedne od poslednjih tada..

Steta sto je ovako slab izbor, ne verujte net katalozima, velika je sansa da nemaju vecinu modela na stanju.

Da li moze neko reci razliku u kvalitetu zvuka izmedju sennheiser cx150 i cx300II serije dva?Da li je neko mozda slusao oba ova modela i koje su po njemu bolje.Meni su stigle iz londona cx300II a pre toga sam ovde kod nas jurio cx150 pa me interesuje koja je razlika u kvalitetu zvuka izmedju ovih modela?

Evo stize i moj primerak cx150,pa da iznesem neke svoje utiske...:) Prvo kada sam ih izvadio iz kutije bilo je kao kod i vecine "U *** kako su minijaturne!",kablic dosta tanak. Ocekivao sam to,pa sam ih brze bolje natakao na usi,i preslusao nekoliko pesama iz Galaxy S-a prvo sto mi je zapalo za uvo bio je Bass koji je dosta jaci od fabrickih slusalica koje su dosle uz SGS e sada meni to skroz odgovara jer slusam takav zanr muzike (elektroniku),prosarao sam kroz razne zanrove i iskreno taj bas u nekim pesmama super dodje (kada sam odvrnuo DeadMau5-Ghost N Stuff zvucalo je jos malo pa kao na Exit-u ove godine.:p:cigar:) a u nekim pesmama i ume da zasmeta. Tada samo smanjim bass za otprilike jednu trecinu u equalizer-u i ugodjaj je potpun. Sem tog bassa koji moze biti i + i - kako kome. Ostali spektar tonova je sasvim super po meni.
Jos jedna stvar koja meni (mom playeru) ne odgovara je G profil ulaznog dzeka medjutim i to moze odgovarati nekima.
Neko je pominjao takodje i prenos vibracija kada se dodiruje kabl,to postoji samo kada je muzika iskljucena inace ovako jok.

E sada da ne bude da samo mane nalazim evo i dobrih strana:

Jacina zvuka i kompletan ugodjaj je odlican po meni,dizajn minimalistican,garancija dve godine,tri izmenjiva silikonska nastavka,potpuna zvucna izolacija kada se izabere pravi nastavak...

Sve u svemu ja sam prezadovoljan i za taj novac se dobija puno.

P.S. Djilkosh_Ns-u hvala jos jednom na pomoci oko nabavke,e sada imas pivo od mene,saljem ti ga post expressom.:p :D

To je normalna jacina bassa. Ovo su audiofilske slusalice, dostupne svima, ja slusam i jazz/ambient/trip hop/downtempo kao i prog rock metal, dnb itd itd, i za sve zanrove su mi odlicne.
Ajde necu nista za ove Philips da kazem ali za ovaj kes koliko sam citao samo su ove Senn, Denon c252 i neki akg modeli audiofilski, tj za veci br zanrova sa lepo balansiranim karakteristikama. [ima tu jos modela drugih poznatih proizvodjaca ali ih nije bilo/nema kod nas]

Zato mi je i drago sto nisam uzeo Razer proTone m100 jer su i suvise bassy a meni to bas i ne treba.

Ja imam cx150 i u odnosu na njih meni puno više odgovaraju philips 9500 koje koštaju 1900din i imaju takodje dvogodišnju garanciju.
Čuje se prenos šuma kroz dodirivanje kabla i prilikom slušanja, što je meni prosto neprihvatljivo.
Naravno ne čuje se mnogo, ali ja prosto nemam toleranciju.
Ipak je to sennheiser i toga ne bi smjelo biti.
Treba biti realan, ovo je niža klasa koju je sennheiser ponudio vjerovatno ponukan krizom.
Nisu loše inače, meni se nakon godinu i nešto paženja pojavila pukotina na kablu i vidi se unutra žica tj ne žica nego zaštita za žicu, kao da je unutra još jedan kabl.
Ja sam to prozirnom trakom umotao, kako bi spriječio savijanje u tom djelu.
Za sada nema prekida u zvuku.

Nisu lose inace? Ok. Ako nemas toleranciju za 2300 dinara, gledaj da je pomeris malo, ili na gore sa novcanim iznosom proizvoda, ili na dole sa kvalitetom dobijenim tog novcanog iznosa.
Cemu onda cx 350 ili cx 550?

Taj sum o kojem se govori moze samo da se primeti prilikom "ne znam koju pesmu da pustim" perioda, i ako prvo iskljucis zvuk pa ih skines sa usiju. Ili je felerican primerak ili je u pitanju visa instanca apsolutnog sluha.
Ne znam kako onda zivis sa svim ostalim zvukovima oko sebe ako ti taj prenos suma pre odabira pesama smeta? Ne zezam se, ozbiljno pitam.

Taj sum o kojem se govori moze samo da se primeti prilikom "ne znam koju pesmu da pustim" perioda, i ako prvo iskljucis zvuk pa ih skines sa usiju.

Pa da, samo tada se i cuje, ne u toku reprodukcije, to je ono sto je najbitnije. Ako sustanja ima u toku slusanja muzike- reklamacija.

xcentric, drago mi je da ti stiglo i da sam uspeo da ti pomognem i naravno da te sluze jos dugo dugo :) za pivo cemo se dogovoriti :p

inace koliko su ti naplatili postarinu?

Nazad
Vrh Dno