Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Ovo što beagle priča nema mnogo veze sa kvalitetom slušalica već sa tipom. Genius su in-ear i normalno je da imaju jači bass, a slabije visoke tonove. Fora je što u inostranstvu Sennheiser (što kaže Frank) entry-level in-ear slušalice. A to su slušalice CX serije koje mogu da pojedu Geniusa za doručak. ;) I ne, ne koštaju preko 20-30€ kao što je to slučaj u Srbiji.

Imam Genius HP-02. Moj utisak o njima je ukratko UŽAS, SPRAVA ZA MUČENJE. ZABRANITI ŽENEVSKOM KONVENCIOM. Ali stvarno su očaj. Bas je užasno prejak da pokrije očajno definisane srednje i visoke tonove. Srećom pa na Nokia 5800 ima ekvilajzere pa je sada podnošljivo a i njegov izlaz je truba (ranije sam slušao na PSPu ali on je otišao). Ali prelazak sa Sennheiser CX400 i Sennheiser MX 55 je više nego bolan.
Nažalost moj mačak se pobrinuo da Sennheiser sluške ne rade više a pare za nove nemam, a osim toga ne usudjujem se da naručim sennheiser preko neta jer se valja toliko užasnih kineskih kopija da nema šanse da rizikujem. Još mi jednino HD415 odoleva napada male zveri.

Znaci ne mogu da verujem. Meni su iz jedne domace firme umesto jednog, poslali tri para onih Samsung bubica. Ja se stvarno izvinjavam, ali moram da ih se otarasim, pa ako nije prob. da ovaj post ostane, ako ne, modovi brisite...

~15e im je maloprodajna cena.
Pa dobro, spustis malo cenu, u odnosu na prodavnice i lagano ces ih prodati.
A ako ni nema po prodavnicama, onda mozes i da dignes cenu :D.

Koliko ja vidim, tebi ispod nicka pise Member (nije mi bas jasno kako postade member sa 45 poruka, no nebitno :)).
Imas ovde na forumu, dole pri dnu, oglase ;).
Napravis svoju temu/oglas i voala !

Stalno se prica o nekakvom jakom basu itd. a koje sluske su stvarno dobre, za npr nekog ko ne slusa bas nego muziku? Da se ne zbunjuju ljudi, za muziku su potrebni sve visine tonova.

MUSTANG jel si slusao toliko hvaljen u ovoj temi AKG, on ima dobar bass, al daleko od toga da nema drugih tonova bas naprotiv, ja sam npr uzeo Saitek neki za VoIp i mislio sam da su pokvarene a ustvari sa njima je sve u redu samo su slusalice toliko ocajne u odnosu na AKG na koje sam se navikao da nisam mogao da verujem da je tako los zvuk.

Znaci pricamo i o srednjim i visokim tonovima ne samo o bassu, jednostavno pola tonova taj Saitek nije reprodukovao. Tako da topla preporuka mislim da sa AKG nema greske

Ovo je verovatno offtopic, ali nisam znao gde drugde da pitam. Pre dvadesetak dana sam kupio u 4audiu sennheiserove mx460, bubice su odlicne za 15ak evra, ali se u zadnja dva tri dana pojavio sum u jednoj od slusalica, pa izgleda da cu morati da ih vracam. Tamo sam dobio garanciju na 2 godine, pa me zanima da li je neko imao iskustva sa 4audiom i garancijama? Da li bih mogao da zamenim slusalice? I, jel ima neko ideju u cemu bi mogao problem da bude, posto sam prilicno siguran da kabl nisam ostetio?

Hm, ja kupih MX360 za tih 15e, i samo 1 godina garancije.
Al nisam kupovao u 4audio, nego Tehnomaniji.
Kako bre MX460 moze isto da kosta.

A sto se tice reklamacija, ovde su pominjali ljudi, da su poprilino ok sto se tice toga.

Ja sam relativno skoro uzeo AKG K330 LINK i veoma sam zadovoljan, voleo bih da je kvalitet izrade malo bolji, ali imaju 3 grama.

Hm, ja kupih MX360 za tih 15e, i samo 1 godina garancije.
Al nisam kupovao u 4audio, nego Tehnomaniji.
Kako bre MX460 moze isto da kosta.

A sto se tice reklamacija, ovde su pominjali ljudi, da su poprilino ok sto se tice toga.

Kostale su nekih 1600 dinara, sto mu izadje oko 17-18 evra. Ja sam zapravo posao da kupim mx360, ali tamo ih nisu imali, pa sam uzeo mx460. Posle mi je bilo zao sto vec nisam uzeo mx560 kad sam platio tih 200 dinara vise.

Kostale su nekih 1600 dinara, sto mu izadje oko 17-18 evra. Ja sam zapravo posao da kupim mx360, ali tamo ih nisu imali, pa sam uzeo mx460. Posle mi je bilo zao sto vec nisam uzeo mx560 kad sam platio tih 200 dinara vise.

Ako se vodim da mx360 imaju slican zvuk mx350 (koje sam imao), i da pride mx350 nije nista specijalno, mx560 sviraju mnoogo bolje od pomenutih, tako da bi one bile pun pogodak. :)

Jedno pitanje narode. Imam gore pomenute genius in ear sluske ... Pa recimo da sam istima bio prezadovoljan sve dok ortak nije kupio mx360 i kada sam zapravo cuo srednje/visoke tonove :D
Pre tih genius sam imao neke sonijeve bubice , koje su opet naspram mx bile ... E sad , uzeo bih neke od MX varijacija u 4audio , medjutim u poslednje vreme sam krenuo nositi one nokia around ear sto se kace bubice , i mnooogo mi se dopao taj fazon , posto oduvek sam sa bubicama imao problem "ispadanja" iz uveta , dok ovaj sistem nosenja bubica me je odusevio. Tako da malo sam gledao , i ono na sta sam naleteo je Sennheiser OMX 60 VC Street II , koje mi se izuzetno dopadaju , medjutim cena im je 30e+ , pa pre kupovine se htedoh ovde informisati da li iko ima informacije ikakve o tome kakvog su kvaliteta etc. Jedino sto nadjoh na netu o istima je par ljudi da se zali da su tihe u odnosu na normalne i in ear bubice bash zbog nacina nosenja ... ? Neki savet , alternativni predlog bi bio dobrodosao.

Poslednja izmena:
Meni se ove Philips slušalice SHE 9620 (6 - 23.000 Hz, 16 Ohm, 105 dB) cine dosta interesantno, sto zbog dizajna, sto zbog cene od 2600-2900 RSD. Inace i pre sam imao philips sluske i bio sam prezadovoljan kvalitetom tonova. jedino sto nisu bile in ear...

Da li ima negde u BG-u da se pazare Creative Ep-630?
Kako je moguce da od ovolikog grada i milion prodavnica nema gde da se kupe?
:S
Ako neko zna gde ima nek slobodno napise :)

Eo i ja da napisem nesto: uzeh juce sony bubice, 2000din, mdr-ex33lp bele. Vrlo su jake, zvuk sasvim cist, i jako me podsecaju na walkman hpm-80 sluskeod w950 telefona koje sam ranije koristio. U poredjenju sa walkman slusalicama zapazio sam da su glasnije, i cistiji je zvuk, doduse bass nije tako jak kao na walkman sluskama. Ono sto mi se najvise svidja je sto savrseno ulaze u uvo i dublje nego ostale bubice, jer su vrlo male. I totalno blokiraju spoljasnju buku.

U pitanju je ovaj model: sony bubice Uzeto u Uscu u big bang-u.

Poslednja izmena:
Kupih sennheiser mx360, pa da podelim iskustvo u slusanju istih.

Nisam neki ekspert u poredjenju i testiranju slusalica, ali 10 godina muzickog obrazovanja valjda znaci nesto za sluh.Bukvalno su iste kao i genericke sansa clip sluske (model od 2gb), jedino je nesto izrazenija dubina zvuka, tj. bas se jasnije razlikuje...ali ta razlika je skoro neprimetna

Valjda ce px-100, koji nameravam da pazarim, pruziti neki kvantni skok u odnosu na ove genericke sluske...

U Beogradu ih je bilo na buvljaku i u prolazu kod Doma Omladine, u onim radnjicama.
:wave:

e a jel zna neko gdje mogu da se nadju ti sundjeri u ns-u?izgubio sam jedan sundjer i konstantno mi ta sluska ispada iz uha.i dal je i koliko bitno koji je model sluski ili to rade po nekoj standardnoj velicini.i da dodam da koristim sluske od creative zena.

e a jel zna neko gdje mogu da se nadju ti sundjeri u ns-u?izgubio sam jedan sundjer i konstantno mi ta sluska ispada iz uha.i dal je i koliko bitno koji je model sluski ili to rade po nekoj standardnoj velicini.i da dodam da koristim sluske od creative zena.

Ti sundjercici su u univerzalne velicine, tj. imas samo 1 velicinu :)
Za NS, ne bih znao da ti kazem, posto nikad nisam bio tamo.

Nazad
Vrh Dno