Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Ako nije previse zahtevna po pitanju kvaliteta zvuka nek slobodno uzme Pioneer CL20 pise da su 100 db/mW najverovatnije bas nisu ali su jako blizu. Kvalitet nije los, bolji od Koss pl(j)ug, visoki i srednji su na mestu ali fali malo niskih. Tu su, lepo su definisani ali pomalo slabi. Ja sam ih uzeo za teretanu (platio nesto preko 1k dinara) i na Sandisk Clip nemam potrebe da pojacavam preko 40% da bi sve cuo iako preko zvucnika u teretani treste Dr Igy, kolonija, Dak, pola dolara itd... osim sto sasvim lepo zaptivaju jako su udobne.

hvala za savet . da li znas gde imaju da se kupe u bg-u?

Neka uzme mx360. Ja imam mx350 i sony 818 i senn ima kvalitetniji i nesto jaci zvuk.

hvala za savet. bitno mi je da je senn malo jaci.

javicu ovde kada bude nesto uzela a i kakvi su utisci...
ako neko ima jos neki predlog neka slobodno kaze.
kakve su recimo logitech stealth,in-ear, po pitanju glasnoce(a i kvaliteta zvuka)?

poz obojici

Poslednja izmena:
Citam bas sve ovo i pitam se koje pristojne in ear sluske kupiti za nekih cca 30ak eur ... Vidim da su pozitivna misljena o tim Creative EP-630 ili mozda uzeti neke Philips npr 9500 ili neke trece (videh bas te Philips nedavno i izgledaju sasvim ok, ali nisam imao prilike da ih probam)... I naravno krajnje je pozeljna preporuka za kupovinu u nekoj normalnoj radnji i sa garancijom, pa ako neko ima neki predlog sta i gde uzeti, bio bih zahvalan :) A btw gde uopste imaju da se pazare (i kakve su) ove SE sluske hpm70 samostalno (zena je dobila neke uz SE w660, ako su to te, i sluske su sasvim korektne, a fino je i to sto se dobiju i rezervene gumice, jedino je kabl izuzetno kratak i bez adaptera tj produznog se i ne mogu koristiti na nekim drugim uredjajima)- mislio sam da one dolaze samo uz mobilne telefone?

Poslednja izmena:
Pisao sam o Creative EP-630 cele tomove... i stvarno su ok za te novce...
Philips sam dugo ganjao... i na kraju ih nasao ali je razlika toliko mala bila cca 400-500 din da nisam zeleo da rizikujem i uzeh Creative.

Philips ima lepse opremnjeno pakovanje... dobijes kutijicu za cuvanje tih gumica, ali je bolja fora sto imaju kratak kabl koji se nosi oko vrata... sa onim gajtancetom kao za mob tel... a plus se dobija i ostatak kabla... kao produzni tako da imas i full gajtan...

EP-630 imaju nezan kabl... mislim normalan ali u poredjenju sa nekim Sony slusalicama (doduse starim) koje sam imao, jeste nezan.

Pisao sam o Creative EP-630 cele tomove... i stvarno su ok za te novce...

Da, procitao sam sve to :) pa videh da si ti a i jos par usera zadovoljni sa njima :) A to so kazes za Philips mi deluje sasvim ok (pretopstavljam da si pricao o 9500 a mozda ima jos ok modela). Inace intersuje me ide li na te Creative neka garancija a takodje da li mozda znas gde se mogu pazariti pomenute Philips i da li i na njih ide garancija? Ovo pitam zato sto je ortak nedavno gledao neke sluske u Rodicu na NBG-u i video je te Philips a i neke Koss in ear na kojima jos ima velika okrugla narandzasta nalepnica na kojoj na srpskom pise "dozivotna garancija" a kada je pitao prodavacicu kolika je garancija na sluske i sl rekla mu je tipa "5 dana a i to je pitanje posto neispravna roba mora da se vrati u original ambalazi, a ako se ambalaza isece pri otvaranju (posto su neke sluske u onoj plasticnom zapecacenom pakovanju a ne u kutijici, onda to ne moze da se vrati??? Mislim, Only in Serbia :wall: A na gomili sluski pise 1 god garancije ili cak lifetime ili sl, a kako oni tumace da je to 5 dana prava je misterija... Pricao sam u jednom drugom threadu o sl situaciji sa Tehnomarketom gde je drug dobio "garanciju" od 7 dana na Varta brzi punjac iako na kutiji pise da je ista samo 3 godine :wall: eeeeeeeeeeeh.....

Hej ima li neko savet za ove MX 260 :whip:

Imao sam Mx 300 sto dolaze uz iRiver i super su pa ne znam ove 260 da li su slabije?
Nisu sigurno slabije, mada iRiver nemam već godinu dana, pa sam pomalo i zaboravio zvučnu sliku. Kupio sam ih juče za nokia E51. Prvi utisak, kada sam ih na kompu poredio sa logitech dialog-812, koje mi služe za skype, da su dosta lošije. Vokal u pesmi je zvučao kao sa nekog tranzistora, naspram ovih jeftinih logitech sluški. Možda poredjenje nije dobro, jer su ove MX260 bubice ali sa obzirom da su u istom cenovnom rangu, očekivao sam više.
Ali kada sam ih stavio na nokiu, opravdale su svaki dinar. Zvuk je, dosta kvalitetniji i rekao bih 30% jači, nego na sluškama koje dolaze uz E51.

Razmisljam se... valjaju ih za 1000 din.
Ne bih ionako davao preko te cifre za glupe bubice... ali svakako od ovih kineskih od 150 din sve je bolje.... ali zalim za MX300 originalnim uz iriver koje su se pokidale posle 3 god :(

Hvala taner na savetu.

A te Logi su one 'prave' slusalice? Ovo su ipak bubice... nisu predvidjene za komp itd.. nego za mp3/discman.

SLUŠALICE
Sennheiser MX 260
• visoko kvalitetne slušalice jednog od najboljih
svetskih proizvođača
• idealne za prenosive varijante Mp3, CD i DVD uređaja
• zvuk izuzetnog kvaliteta,
frekventni opseg 21-20000Hz
• garancija 2 godine

1000 dindji... valjda se necu zayebati sto se tice kvaliteta zvuka.

update u vezi situacije sa nokia 7373 telefonom i jacinom zvuka spominjana nekoliko postova pre ovog:

problem je bio u adapteru ad-41, ispravan je ali sam adapter negde "trosi" struju i smanjuje jacinu signala na sluskama... sa ad-15 radi kako treba tj. dobro se cuje.
ova situacija sa ad-41 se ne javlja kod drugih probanih modela:n73,3250 ...

poz svima

A btw gde uopste imaju da se pazare (i kakve su) ove SE sluske hpm70 samostalno (zena je dobila neke uz SE w660, ako su to te, i sluske su sasvim korektne, a fino je i to sto se dobiju i rezervene gumice, jedino je kabl izuzetno kratak i bez adaptera tj produznog se i ne mogu koristiti na nekim drugim uredjajima)- mislio sam da one dolaze samo uz mobilne telefone?

Prodaje clan voodoons hpm70 ;) A ima ih i na buvljaku i u slicnim prodavnicama, ali samo da ti kazem da su dosta tih slusalica kopije...
Kako ne mogu da se koriste na drugim uredjajima ?? :zgran: One su ustvari 3.5, ali dobijas i adapter fastport-->3.5mm gde njih turis...

Prodaje clan voodoons hpm70 ;) A ima ih i na buvljaku i u slicnim prodavnicama, ali samo da ti kazem da su dosta tih slusalica kopije...
Kako ne mogu da se koriste na drugim uredjajima ?? :zgran: One su ustvari 3.5, ali dobijas i adapter fastport-->3.5mm gde njih turis...

Hvala na odgovoru :) ali sam u medjuvremenu vec nabavio Creative EP-630 kao i Philips she 9500 (jedne da imam na poslu a druge za ostali deo dana ;) ) i sasvim sam zadovoljan.
A sto se SE sluski tice nisi me razumeo tj znam ja da su te SE sluske 3.5 (evo stoji mi na stolu zenin w660i sa slicnim slusalicama), a ono sto sam hteo da kazem je da u svakom slucaju moras da kupis produzni kablic ako ces da ih koristis sa nekim drugim uredjajem (posto sa SE telefonom dobijes taj kablic koji je ustvari adapter sa SE prikljucka na standardni 3.5, kao sto si rekao).

Nisam razumeo, izvinjenje ;)
Ja jos razmisljam da li da uzmem hpm70 ili ep630 za moj telefon... Opet i ako uzmem ep630 nemam adapter fastport-->3.5mm.Tako da cu ipak morati da uzmem hpm70, jer oni adapteri koji se prodaju po radnjama i buvljacima ne izgledaju mi bas dobro uradjeno :S:

Izvinjenje prihvaceno ;) A sto se sluski tice, mozda umesto ep630 mozda nije losa varijanta da uzmes ove philips she9500+SE hpm70 - to te izadje otprilike isto casha a dobijes jedne slusalice za rezervu (recimo SE) dok Philips koristis sa originalnim adapterom koji dobijes uz SE sluske :) Ove She9500 su zaista ok sluskice a i one kao i originalne SE imaju kratak kabl+dobijes produzni kablic na standardni 3.5 (tako da ces imati i taj standardni produzni kablic da koristis kad ti zatreba sa njima ili sa onim SE sluskama na nekom mp3 playeru, kompu ili sl, a i kad ih koristis sa SE adapterom na svom mobilnom telefonu kabl ti nece biti predugacak).

Philips su oko 2000 dinara i ima da se kupe na vise mesta a ja sam ih bas nedavno video na Obilicevom Vencu 6 u Philips radnji za tipa 1990 dinara :) (tel. 3288-900, 2628-843). Sluske su zaista ok, uz njih dobijes i 2 para rezervnih gumica kao i kutijicu za iste i malu tekstilnu kesicu za nosenje sluski (i naravno onaj kablic produzni kao sto sam vec rekao). Sto se zvuka tice (a ja licno nisam neki veliki expert :) po tom pitanju ali eto moje licno misljenje) zaista je ok a i basovi su odlicni, i po meni su i one a i Creative ep630 dobar izbor, pa mislim da neces pogresiti ako uzmes bilo koje - jedino sto su philips jeftinije za 10ak eur pa i nesto vise.

Ja se dvoumim izmedju Pioneer SE-CL20 (1250Din) i Sennheiser MX360 (1150Din). Sta mi vi preporucujete? Znam da su sami koncepti potpuno razliciti (in-ear i "obicne"), ali kupujem ih kao poklon drugaru, bice sve vreme prikacene na diskmen, u 95% situacija za "do posla i nazad kroz GSP" :D. Verujem da su i jedne i druge xx puta bolje od njegovih sadasnjih koje je dobio uz diskmen, a on nikada nije imao in-ear varijantu bubica (ako je to uopste bitno :D) ...

Eh da, ja sam za zvuk totalni duduk, a i nisam bas neki sluhista :D, meni to sve manje vise isto zvuci :D; tako da je svaki savet dobrodosao...

MX360 ima odlichan bass i dobro reaguje na promene ekvilajzera.
Koristim ih uz mp3 player i stvarno su best buy za taj novac.

Danas sam kupio Philips SHE9500, nisam uspeo da nadjem Creative EP630. Posto već imam MX260, kupio prošle nedelje, prvi utisak za Philips je bio :mad:"vratite mi moje pare".
Međutim posle malog hiruškog zahvata, uglavljivanja gumica u uvo i menjanja žanrova muzike, uvideo sam da ima razloga za cenovnu razliku.

Bas je dosta snažniji i house muzika je dosta bolja na njima. Imam malo problema sa navikavanjem na in ear, imam utisak da će mi ispasti i stano ih guram nazad od čega me bole ušne školjke.

Odlične MX260/360 više nisu na popustu u Tehnomax-u i sada koštaju 1400 din, tako da, po meni, ipak vredi dodati za SHE9500 još 600 din.

Ja vec neko vreme koristim Philips SHS3201 i maksimalno sam zadovoljan! Imaju odlican bass, prilicno su glasne (impendansa je 16 oma), izuzetno su udobne, jedino su srednji tonovi neznatno slabiji... Svidja mi se i sto su bele, pa lepo izgledaju na mom iPodu Nano...

Evo linka koga interesuje... Ja sam ih platio 1.100din...

http://itsvet.com/proizvod/philips-shs3201/comp_comp_headphones/12/379

Poslednja izmena:
Nemaju one kvalitet mx260

Moj lični utisak je doprineo izboru Philipsa jer ja imam problem sa ispadanjem bubica iz ušiju...
Sennheiser je ipak Sennheiser... Ali ako neko želi jeftine a dobre slušalice, a ima problem sa ispadanjem bubica, moj predlog je ovaj model Philips-a koji sam već naveo... Uostalom, ko želi klasične bubice, Sennheiser MX 360 se može naći za oko 1.200din...

Poslednja izmena:
Pa mx360 su 1150 din, manje od 15e... I suludo je uopste govoriti sta je najbolje u nekoj klasi, kada je retko ko ovde imao priliku da proba vise od 2 modela da bi mogao da zakljucuje...

Poslednja izmena:
Pa mx360 su 1150 din, manje od 15e... I suludo je uopste govoriti sta je najbolje u nekoj klasi, kada je retko ko ovde imao priliku da proba vise od 2 modela da bi mogao da zakljucuje...

Veruj mi, isprobao sam bar desetak modela do sada... Definitivno bih uzeo MX360, ali imam već pomenuti problem sa ispadanjem bubica...

Pod ovim sto sam rekao sam mislio na ozbiljniji test, recimo da imas nekoliko modela u istom trenutku, da ih sve probas na istom playeru i sa istom muzikom. Sve ostalo je neozbiljno

Nazad
Vrh Dno