Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Evo ja da se pohvalim, uzeo sam Sony MDR-E755, mozda nisu najskuplje, mozda nisu najkvalitetnije, ali stvarno imaju odlican odnos bassa i visokih tonova, zaista sam jako zadovojan!Cena je bila 850din.Jeste da zvuci kao reklama, ali sta cu, kad moram to da podelim sa vama...Poz!

Prilozi

• SONY%20MDR-E755.jpg
    SONY%20MDR-E755.jpg
    7.1 KB · Pregleda: 117
Razmisljam se da kupim ili ep 635, sharp md33 ili ipod in ear bubice!E sada koje biste mi vi preporucili i zasto!?
Ako neko zna za neke bubice, koje izoluju buku, bolje od ovih gore navedenih(mada ja nisam primetio citavsi ovaj tread da postoje takve osim shure-ovih modela), u tom cenovnom rangu neka javi!Svaki predlog, savet je dobrodosao!
hvala unapred!:wave:

Ja samo reko' da te pitam gde si nasao Sharp MD 33, mis'im kol'ko ja znam i nema ih u zemlji,nameracio si se da ih uzmes prek neta ili sta? Unapred zahvalan...:,,:

Evo jedan glas za Koss "The Plug".

Malo su neudobne u početku dok se ne 'ukalupe' po vašim ušima. Ali zato možete skakati, trčati, raditi šta hoćete ali one ne idu napolje. :)

Zvuk je ono šta mi se najviše sviđa, kao što je neko napisao, kao da imate JBL u ušima.
Jednostavno više basa od toga ne bi bilo zdravo.

Jedino što se nemogu posuđivati :d

E da, gde ima da se uzmu. Mene prvenstveno interesuju neke bubice koje ce da budu samo za moje ushi, da udju skroz u shkoljku kako ne bih gubio na zvuku. Imam creative-ove uz muvo v200 i znam da su krsh, medjutim kad ih pritisnem (one ogromne bubice) onda chujem fenomenalan bas. Aj neki predlog. Znachi bas :) i da ulaze u ushi, da ne zhuljaju neshto...

poz

Pa imas koliko hoces predloga do sad, zavisi koliko si para spreman da izdvojis. Znaci sennheiser cx 300, creative ep630, ako si spreman da izdvojis jos vise para onda neki od shure modela...

^ Ima, ali ja niti imam kreditnu karticu, niti imam iskustva sa narucivanjem preko neta, niti imam familiju u inostranstvu, a treba organizovati placanje, pa slanje ..... da ne idem u off, ali u svakom slucaju meni deluje isuvise komplikovano za jedne slusalice.... :)

Ne znas sta propustas...

Kako god, na benchu je u nekoliko tema sve detaljno objasnjeno, koga ne mrzi da cita moze mnoge stvari (izmedju ostalog i slusalice) da nadje online dosta povoljnije, i u svakom trenutku... Uz to mozes i recimo drajveru da se javis pa da ti naruci za neki procenat nadoknade, i da opet prodjes u najgorem slucaju kao da si kupio ovde (a ovde ih nema).

Evo malko offtopic ako nije problem.
Pre neki dan su mi crkle philipsove sluske koje su me odlicno sluzile duze od godinu dana. To bese neki model serije 7xx...
Danas sam naleteo na dva para sonijevih bubica za neke sitne para, sto bi mi sad i odgovaralo, jer ima da se istrosim za docek samo tako.
Jedan je model 818 a drudi 775, prvi kosta 690, a drugi 830. Oba su u nekim relativno obicnim belo zuto/zelenim kartonskim pakovanjem, pa nisam siguran da li je original.
Sta je bolja kupovina od ova dva ako znate?
Unapred hvala

Hteo bih da kupim neke sluske koje bi radile na telefonu nokia n73 do jedno 20-tak eura pa bih zamolio nekoga za savet oko kupovine.Da li juriti samo neki model bas za nokiu n73 ili uzeti od nekog drugog proizvodjaca pa nakaciti preko adaptera.
I da li neko zna gde ima pomenuti adapter da se nabavi u gradu i po kojoj ceni.
Inace ubacio sam u n73 softver od nokie n73 music edition i na slusalicama koje idu uz pomenutu nokiu a sa softverom od n73me preko mp3 playera ima mnogo bolji bas nego sa originalnim softverom.
Ali posto su ove sluske inace krs nesto preterano dobro se i ne moze ocekivati pa sam hteo savet ovde od vas za neku kupovinu do 20 eura.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!

Grešiš, ovaj grešiš silno sinko...

:) :) :)

Pa, dobro, onda ima li nesto dobro za oko 800din.

I, da. Za koji mesec cu ih prodati u paketu sa plejerom, tako da mi nije nesto preterano bitan kvalitet. Imao sam ja philips koje su klale senheizera samo tako, tako da znam sta znaci imati fine slusalice. Pozdrav

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc. Planiram da kupim shure e5c model, pa ako bi neko mogao da mi rastumaci specifikacije, posto sam totalni laik. Imam shure e2c model, ali su slusalice za moj ukus previse tihe(iako je zvuk fantastican), pa bih nesto glasnije. Za e5c u specifikacijama stoji

Sensitivity (at 1kHz): 122dB SPL/mW
Impedance (at 1kHz): 110 Ohm

a za e2c

Sensitivity (at 1kHz): 105dB SPL/mW
Impedance (at 1kHz): 16 Ohm

Sta impedance od 122 Ohma znaci u kombinaciji sa ipod playerom ciji izlaz je valjda 32 Ohma (isto pitanje i za e2c i 16 ohma)? Da li je to problem, posto sam u nekom starijem threadu video da je najbolje kada player i sluske imaju istu impedance? Jos jednom napomena da apsolutno nista ne znam oko toga, ne bavim se elektronikom :). Da li bi na osnovu specifikacija e5 model bio glasniji?

Pozdrav i hvala

zaobidji E5C...ako vec planiras da das toliko para...uzmi E500
ili neki od malo jeftinijuh modela: E4G - E4C - E4 Pro
A sto se tice glasnoce...sto je manje Ohma to ce ti biti glasnije...

iPod je u sustini dovoljno glasan...a ako ti to nije dovoljno...ubaci u njega neki 3rd party Firmware...koji moze da ti da jaci izlaz nego sto je to po default-u...

Poslednja izmena:
zaobidji E5C...ako vec planiras da das toliko para...uzmi E500
ili neki od malo jeftinijuh modela: E4G - E4C - E4 Pro
A sto se tice glasnoce...sto je manje Ohma to ce ti biti glasnije...

iPod je u sustini dovoljno glasan...a ako ti to nije dovoljno...ubaci u njega neki 3rd party Firmware...koji moze da ti da jaci izlaz nego sto je to po default-u...

U potpunosti se slazem, umalo nisam pao sa stolice kada sam video sta planiras da kupis :)
Pozdrav

Naravno narucio bih online kao i e2 sto sam uradio, i to verovatno sa ebaya, nisam nasao nigde povoljnije. Nisam jos definitivno resio, ali gledam da to uradim. Zasto uzeti e500 a ne e5? Inace i ja sam gledao neki od ta dva, slicne su cene. e4 bih izbegao, iz prostog razloga sto bih onda opet gledao kako da uzmem e5 kao top model, jer kad kupis nesto extra, uvek gledas jos bolje :) Hvala na predlogu za ultimate ears, izgleda zanimljiv model, a ne preterano skup

Znam da je glasnije ako je manje ohma i ako imaju veci sensitivity, ali poredeci e2 i e5 vidis da e2 ima manje ohma i manji sens pa me zanima sta vise utice, sigurno ima formula kako se racuna?

Poz i hvala

@ Mladen

Iskreno...nisam probao ni E5C ni E500...nego sam se interesovao za "naj bubice" i gde god sam citao neke Review-e...niko nije hvalio E5C...cak taj model nesto i nespominju...za E500 kazu da je najbolji koj postoji...a pre izlaska E500 najbolji je bio E4C...koji i dalje mnogi hvale...sto ga po meni cini savrsenom kupovinom...jer mu je sad pala cena...al sa druge strane...ako cena nije problem...nema teorije da pogresis sa E500...znaci ne postoji ni jedan Review u kome nisu rekli samo najbolje za slusalice...

Formulu ne znam hehe...al recimo znam da imam 2 sennheiser-a...jedan ima 32 ohma a drugi 50 Ohma...i glasnije se cuje na onom od 32...al nije to nista drasticno glasnije...malo se primecuje da je glasnije...to je sve...

Kao sto sam ti rekao...E500...a ako nemas para za to...po meni...uzmi neki od 2 modela za koje sam dao linkove...
Uostalom... google ---> search ---> headphone review :D

koristan link... http://www.headphone.com/guide/by-manufacturer/shure/

Poslednja izmena:
Mogu da potvrdim da su Philips sbc he 590 definitivno Best Buy "bubice sa ekstra bass-om".
Nisam imao priliku da probam ove skuplje modele ali sam video u nekom testiranju da zaista malo zaostaju u kvalitetu zvuka i udobnosti od Creative, Sony i Sennheiser modela ali su i duplo jeftinije.
Ja sam zaista veoma zadovoljan ali je ipak potrebno malo privikavanje i kad se lepo smeste u uho odvaljuju.
Inace ja sm ih platio 1300,
Sa njima cak i MpX200 dobije solidan bass:D :,,:

evo jos jednog ponovno ponosnog vlasnika modela HE590. placene 1250 u tehnomarketu (nemojte se zeznuti, u kg-u su kupljene, zadnji primerak :d), kupljene ponovo posle vise od 2 godine (prethodni primerak HE590 mi je trajao toliko, stradali su naravno kablovi).

inace stvarno sam zadovoljan sluskama, extra su glasne :d, a bass je i bez bass boost efekta vrlo jak. i naravno na mpx200 konacno i ja da cujem malo vise bass-a, sad konacno muzika zvuci "punije"

i mali dodatak, posto je proslo vreme za edit:
citao sam sta ste pisali o ovom modelu i red bi bio da iznesem i svoje misljenje:
pojedinci (ne imenujem zato sto se ne secam ko, mrzi me da vracam unazad) su pisali da imaju extra bass (slazemo se, ako se slusa nesto bas bassovito moze i glava da zaboli, usi da ne pominjem :d), a manjak srednjih i visokih - posle malo igranja dosao sam do zakljucka da dosta zavisi od izvora zvuka - sa diskmena je situacija stvarno takva kakvom je opisujete (bass razbija, ostalo je tu, ali u manjoj meri), ali je zato na mpx200 zvuk bas onakav kakav treba da bude, cak mi se cini da ima i malo vise visokih :)
specifikacije, onako reda radi:
frequency range: 16-22000Hz
sensitivity: 106dB
impedance: 16Ohm
maximum power input: 50mW

ovo su do sada najskuplje sluske koje sam kupovao, tako da ne mogu reci da sam jos uvek cuo bolji model, brat mi je imao philips SBCHE785, u odnosu na njih imaju vise basa, manje srednjih i visokih, ali opet napominjem u zavisnosti od izvora zvuka. i za razliku od HE590 (koje su mi trajale vise od 2 godine), njegove su stradale posle par meseci. neko je pominjao da se kabl ukruti, istina - drzim stare i nove sluske u ruci i na starima je kabl neuporedivo tvrdji, ali to nije razlog zasto je stradao - stradao je na Y spliteru dok sam se nadvlacio oko sluski sa devojkom :d

just my 2c :) :wave:

MMilovan je totalno u pravu sto se tice Sony E818/819, neverovatno sta se dobije za 800din uporedjujuci sa modelima od 30ak eura.. :shock:

Kupljene danas i probane na iRiver-u, uopste mnogo ne zaostaju za iPodovim sluskama.
Cena je smesna - 690din E818 i 900din E819 model (potenciometar).

Odlicno za privremeno resenje dok ne dodje nesto vredno 50eur...

Poslednja izmena:
Neko je na benchu pricao da je jako nezadovoljan mx550 bubicama, da su mx500 mnogo bolji izbor... Koja im je cena sad?

Ipod sluske nisu toliko ni lose, daleko od toga da su neke extra, ali mogu da posluze ok. Mada koliko ce da potraju pitanje je, deluju mi da ne bi izdrzale ni mesec dana

Pa iPodove sluske i nisu najbolje ali opet nisu krs i preterano kostaju - oko 3 hiljadarke kako sam cuo.

Mx550 su za izbegavanje, pisalo se i ovde da se cak ove jeftine a odlicne Sony e818 nose sa MX550...MX500 su druga prica ali problem je sto nema nigde da se kupi.
Ako neko zna gde ima neka javi, najbolje ako neko ide za USA, pa donese punu kesu za 200$ :D

Poslednja izmena:
E jedno pitanje...Ja sam sa mojim Sony Walkman NW-E002F dobio neke standardne walkman sluske...sad ne znam koji je model jer nisam mogao nigde da nadjem...zanimaju me neke bolje sluske koje idu u uvo...
Inace sam iz NS i u NS sam nasao KOSS PLUG za 2300 al vidim da ih nesto ne hvalite...da se razumemo meni su i voe standardne sto sam dobio uz plejer super ali super bass dobijem samo kad ih pritisnem uz uvo...Ovako nemam zamerki...
Znaci treba mi neki in ear model...da je do 20e...ne trazim ja neki super kvalitet tek da su bolje od ovih koje imam...

Nazad
Vrh Dno