Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
obratite paznju da postoji i she serija (koja je bukvalno s*** edition) a solidno je skupa

Svratim ja danas opet do Philipsa odlucan da kupim nesto i imam sta da vidim - apsolutno sve bubice u prodavnici (osim par modela od ~500 din) su SHE serija !!: wall:
Prosli put kad sam bio nisam ni obracao paznju jer sam tacno znao koji model trazim (590 koji ste mi preporucili), ali danas sam malo bolje pogledao ponudu i bas se iznenadio ....
Ima na kraju da puknem 3000 za onaj Creative kako je krenulo .... :mad:

Pre 3 nedelje u Comtrade shopu u NS-u, momak je na moj zahtev da probam (tada jedini preostali) Creative EP-630, bez dodatnih komentara otvorio kutiju i dao mi da provrtim par pesama, naravno ne do kraja, zurilo mi se. Dobra stvar je sto kod pomenutog modela kutija sama po sebi nije slepljena pa je ovako nesto i bilo moguce.

To je super, ali cisto objektivnosti radi da napomenem da je kod Philipsa kutija takva da bi to stvarno bilo nemoguce, Mada ovo naravno nije opravdanje jer bi jedna pristojna prodavnica morala da ima test primerke. A da ne pricam sto taj Creative ima toliku garanciju.

Veoma je bitno koji MP3 imas ali ako hoces slusalice sa zaista ozbiljnim basom (bez gubitka niskih, srednjih) koje zaista sviraju na i (verovatno) ispod 20 Hz (veoma su retki izlazi koji se spustaju nize) KOSS Spark Plug i KOSS The Plug su u uskom krugu 2/5 gde je i SHURE E5C :). Pored ostalih, probao sam ih na Iriver 180 TC MP3 plejeru koji u moru plejera (jeste surovo ali je tako) i dalje ima jedne od najkvalitetnijih izlaza (Texas Instruments), nemilosrdan je na basu, jedino KOSS ne distoruje, svira duboko u punom opsegu, prosto receno JBL u usima :)

Koliki tred :S:. K'o procita dobije citalacku znacku :)

Anywayz, koliko sam provalio, po cenama bi islo ovako:
1. Philips SBC HE 5xx - 10-15e, solidne sluske, best-buy
2. Creative EP-630 - 30ak, vrlo dobre za vecinu
Mozda neki Sony u cenovnoj klasi (obavezno in-ear ili sa budzom :D)
3. Sennheiser CX-300 - preko 50e, odlicne za vecinu

Jel to sve sto treba da znam? Ako je neko kupio skoro ovog Philipsa, neka napise gde na PM ili ovde... :wave:

Predlazem ti da se ne bavish Phlips-om (HE-590).

Koliko god sam se mucio, eq-ovao, modovao, nisam mogao da izvucem pristojan zvuk iz njih (mada sam to naveo u ovoj temi, neznam da li ti je promaklo)...

CX-300 su dobre, ali ne vrede skoro 50% vishe od EP-630 (i ne zvuce toliko razlicito).
Sony in-ear nije bash najbolje reshenje...

U razmatranje mozesh uzeti i Panasonic in-ear.

Pritom, obrati paznju da in-ear koncept ne "pasuje" svakom, tako da postoji mogucnost da slushlice zvuce daleko ispod svojih mogucnosti.

Ponuda ovog tipa slushalica kod nas je prilicno skromna, tako da se preporuka svodi na maltene 2-3 modela, za razliku od klasicnih bubica...

Poz:wave:

Predlazem ti da se ne bavish Phlips-om (HE-590).

Koliko god sam se mucio, eq-ovao, modovao, nisam mogao da izvucem pristojan zvuk iz njih (mada sam to naveo u ovoj temi, neznam da li ti je promaklo)...

CX-300 su dobre, ali ne vrede skoro 50% vishe od EP-630 (i ne zvuce toliko razlicito).
Sony in-ear nije bash najbolje reshenje...

U razmatranje mozesh uzeti i Panasonic in-ear.

Pritom, obrati paznju da in-ear koncept ne "pasuje" svakom, tako da postoji mogucnost da slushlice zvuce daleko ispod svojih mogucnosti.

Ponuda ovog tipa slushalica kod nas je prilicno skromna, tako da se preporuka svodi na maltene 2-3 modela, za razliku od klasicnih bubica...

Hvala na savetu. Kako stoje stvari sa klasicnim slisalicama (rajf:,,:)? Za PX100 znam, ali se nema tih novaca. U principu meni treba neko noise-canceling best-buy resenje. Verovatno bi mi klasicne i vise odgovarale u odnosu na te in-mozak varijante... :wave:

EDIT: Izvor zvuka je modovan mob Motorola E398 (shatro ROKR, modovan izlaz, iTunes). Nije najbolje resenje, ali daje solidan zvuk. Mali problem je jacina zvuka koju daje, odnosno snaga...

Poslednja izmena:
Sudeci po izvoru, upravo obrnuto, potrebne su ti shto efikasnije slushalice.

In-ear su efikasnije od slushalica sa vecim driverom + imaju bolju autanaciju buke, shto rezultira prividno glasnijim zvukom (zbog odsustva spoljnih "smetnji").

Klasicna "noise cancel" i "zatvorena" reshenja ne nude ni pribliznu izolaciju, dok su daleko manje efikasna u odnosu na in-ear :D

Poslednja izmena:
Tako sam i mislio. Verovatno cu kupiti neke socijalne (~500 kinti) dok ne skupim za EP-630 ili ako uleti neki Sony mdr-ex serija (citao sam da su dobre). Thanx for help :,,:

Ovo stvarno lici na vasar... posle citanje svih poruka gluplji sam nego pre. Vise lepo nisam siguran da li i jedne od njih sviraju kako treba, jer se uvek nadje 2-3 ljudi koji "pljuju" po nekom modelu i 2-3 koji ga hvale. Help?

Smatraj ovu temu vise kao skup smernica, ako se mnogo njih slozi da nesto ne valja onda ne valja, a ako su misljenja podeljena otprilike 50-50 onda poslusaj pa proceni jer ipak kod zvuka prohtevi i karakteristike koje se svidjaju tebi ne svidjaju se nuzno onom drugom.

@mitarus: kako prikljucujes ove sluske sa 3.5mm bananicom u ROKR koji ima cetvoropluni prikljucak? Jesi kupovao neki adapter (gde?) ili si nesto pravio (sta, kako?)

Jel imao neko prilike da proba Shure e2 model i kako je zadovoljan, posto se razmisljam da prodam cx 300 i uzmem njih
ista situacija je i ovde, pa ako je neko imao kontakt sa shure-ovim bubicama, nek se javi :)

Jel imao neko prilike da proba Shure e2 model i kako je zadovoljan, posto se razmisljam da prodam cx 300 i uzmem njih
Imao sam prilike da slusam u kombinaciji ipod 30 gb i shure e2c, otprilike sat vremena i mogu da kazem da je zvuk odlican, ali na zalost ne mogu da uporedim jer nisam imao prilike da slusam ipod sa drugim slusalicama jer imam iriver t1o i slusalice sennheiser mx 300. Zvuk jeste bolji na kombinaciji ipod i shure ali da li je bolji bas kolika je i razlika u ceni nisam siguran.
Inace ako se resis da prodas cx 300 nasao si kupca ;)
Pozdrav

Poslednja izmena:
Odlucio sam da uzmem ep-630, smorile me sve ove kombinacije gde treba da gledam u pasulj kako cu proci, oni bar imaju dobru garanciju a i vidim da ih svi hvale ..... 35e im je cena, jel ima negde jeftinije ili je to -to ? :)

Odlucio sam da uzmem ep-630, smorile me sve ove kombinacije gde treba da gledam u pasulj kako cu proci, oni bar imaju dobru garanciju a i vidim da ih svi hvale ..... 35e im je cena, jel ima negde jeftinije ili je to -to ? :)

Pa na papiru (sajtu) je to-to. Problem nastaje kada zoves uvoznika/distributera i upitas ih imaju li ih. Jedinu nadu uliva pretpostavka da ovi "nasi" sto ciste lager Sennheiserom nece preterati u proceni prilikom prodaje, mada ako su nove 55 evra, ni ove iPod official ne zvuce vise tako lose. ;)

Ja sam imao e2 i e3 dosta dugo ali sam jedne unistio a druge izgubio(odnosno nisam ja ali nije ni bitno)...i to je jednostavno najbolje sto mozete upariti sa kvalitetnim plejerom....

Takvu ergonomiju necete nigde dobiti osim mozda kod etymotic-a i ultimate ears modela.

Sada imam Ep630 i losije su za 3 klase od Shure-a...ali im je cena zato extra mala...

Ja sam vec preporucio moje u drugom tredu pa cu i ovde:)
Dakle kupio sam pre par dana u Philipsu, u Srpskih vladara ne znam koji broj, kod nove zgrade NBS i ne da gruvaju nego izuvaju! Oznaka je SBC HE580, kostaju 900dinara.
8-24.000Hz, 108dB, mala kutijica za njih...

edit: ovaj model se inace zove turbo-bass :D

Potpuno podrzavam ovaj izbor njavise zato sto su marke PHILIPS jer Philips-ova audio opreme stvarno daje mnogo za male pare.

pitam se pitam

Jer moze neko da mi kaze na osnovu ovikh karakteristika kakve su ove bubice.Genius HP02live
Impedance 32 om + 20%
sensitivity 103 db -,+ 4db mw 1khz
frecnsy. 10 khz-20 khz
Jer neko imao iskustva sa ovim bubicama
i na sta najvise treba obratiti paznju prillikom kupovine:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Posto planiram ovih dana definitivno da narucim shure e2 model, zanima je da li neko zna koja je razlika izmedju e2c i e2g modela? G je od gaming, ali sta to u praksi znaci, primetio sam da su neznatno jeftinije od C modela.

Razmisljam se da kupim ili ep 635, sharp md33 ili ipod in ear bubice!E sada koje biste mi vi preporucili i zasto!?
Ako neko zna za neke bubice, koje izoluju buku, bolje od ovih gore navedenih(mada ja nisam primetio citavsi ovaj tread da postoje takve osim shure-ovih modela), u tom cenovnom rangu neka javi!Svaki predlog, savet je dobrodosao!
hvala unapred!:wave:

Dugo me nije bilo ovde pa samo da dodam nesto...
Probao sam ovo ---> i zvuchi do j@j@! Jeste, ruzne su ali su mnogo dobre, bar meni i to posle mx500 i ovih philipsa...

http://www.sennheiserusa.com/newsite/productdetail.asp?transid=500635

Naprotiv, meni bas lepo izgledaju :) nadam se zaista da se i tako cuju jer:
MX55VC STREET - 4250 dinara! (ove sa tvog linka su MX75)

I mene muci isti problem - koristio sam Creative EP-185 sluske koje su bile manje-vise ok ali posle 4 meseca koriscenja su umrle :(

E sad, procitao sam sve strane ove teme i gluplji sam 5x pre no sto sam uopste krenuo da citam... ali otprilike mislim da ce moj izbor da bude ili Creative EP-630 koji kosta 35e ili Sennheiser MX50 koje kostaju oko 2100 dinara.

A šta bi sa CX300 Sennheiser-om? Jel ima njih kod nas?
I ja razmišljam šta da uzmem za iPOD nano 2gen... Do 50€... ?

Vrh Dno