Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Samo pojacalo, pise sve na sajtu.. to i jeste prednost, dimenzije su bas male i nece smetati ''u pokretu'' kao daleko veca fiio pojacala (e11k, e12..) ili dac/amp kombinacije sa baterijama (e07/17k, e18..). Vecina novijih telefona ima sasvim solidan (ili odlican) kvalitet zvuka ali im fali snage za zahtevnije on/over ear slusalice.. pa ovo moze da bude resenje. A za in ear.. pa nisam siguran, telefoni su vec dovoljno glasni za in ear a sve preko toga moze da syebe sluh.. mada svakako treba probati prvo.

Poslednja izmena:
Iskreno ja i nisam nesto zadovoljan sa jacinom zvuka na mom g pro 2 koji ima snapdragon 800. Uvek ih slusam kad sam napolju i u pokretu, i cesto mi fali jacina za 15-20%. Mozda je do izolacije na slusalicama, ali izoluju pristojno, tako da ne znam.

^ pa nije toliko los N4, nista posebno, zvuk je ok ali je izlaz slab kao i na vecini androida (slab za sve sluske osim in ear).

Nemas mnogo opcija, uglavnom se skoro sve svodi na fiio uredjaje. Ili da kupis neki pravi muzicki plejer.. Ne znam sta sve moze da se nadje kod nas, kapiram da je slab izbor (mali broj modela - sandisk, sony walkman, fiio..).

Najjeftinija ''all in one'' opcija je FiiO E07k (npr oko 12k din) i to cudo moze da se koristi i uz smartfone a i kao dekstop/laptop DAC/AMP. S tim sto je ''entry level'' proizvod (ne treba ocekivati cuda od zvuka), bolji su E17k i E18 ali kostaju oko 18-19k din. Toliko kosta i X3 koji je klasican plejer ali moze da radi i kao dekstop dac/pojacalo.

@beyondtime

Vecina androida ima relativno slab izlaz, to je cinjenica. E sad, in ear solidne osetljivosti uz dobru izolaciju mogu da zvuce sasvim dovoljno glasno, neke manje efikasne sa slabijom izolacijom u prevozu npr mogu da zvuce kilavo. Licno nemam takav problem i pojacalo na telefonu mi ne treba.. ali ovaj E06 fiio stvarno deluje gotivno za smesnih 30-ak dolara, prednost je sto ostaje na raspolaganju za sve sledece telefone/plejere.

Poslednja izmena:
Na head fi/ali-u ima akcija 30% popusta na prve FiiO slusalice koje su za sada odlicno ocenjene. Vazi za vlasnike fiio uredjaja i to jos 2-3 dana, cena 69.99$ : EX1 promotional offer for FiiO users--30% off limited time offer--place your reserved order now!

Utisci o sluskama : Review: Fiio EX1 – Dunu’s euh, Fiio’s First IEM

Cheap thrills: FiiO's astonishing EX1 in-ear headphones

The FiiO EX1 sounds almost too good to be true, the Audiophiliac thinks it's the best under $100 in-ear headphone on the planet!

Mada je ovaj sajt poznat po hajpu/pljuvanju ''po narudzbini'' :) Ali kao sto se vidi i ostali prilicno hvale te slusalice.

Jos jedno malo prenosivo pojacalo A1
11822845_973045582752975_6202736548891036795_n.jpg

11224664_973045522752981_2416326413689688124_o.jpg

Videcemo kako ce da se pokaze ali obecava.. pa ko misli da mu plejer/telefon ne zvuci glasno.. ima nacin da pojaca zvuk za ne tako velike pare :)

Poslednja izmena:
@beyondtime

Vecina androida ima relativno slab izlaz, to je cinjenica. E sad, in ear solidne osetljivosti uz dobru izolaciju mogu da zvuce sasvim dovoljno glasno, neke manje efikasne sa slabijom izolacijom u prevozu npr mogu da zvuce kilavo. Licno nemam takav problem i pojacalo na telefonu mi ne treba.. ali ovaj E06 fiio stvarno deluje gotivno za smesnih 30-ak dolara, prednost je sto ostaje na raspolaganju za sve sledece telefone/plejere.

ja muziku na njima uvek slusam u pokretu/napolju/u prevozu, tako da mi uvek fali malo jacine. mada kapiram da Z2 (i uopste sony) zvuci barem 30% bolje od svih LG-eva (doduse ne znam za G4, video sam link koji si postavljao gde hvale zvuk na njemu).

sto se tice pojacala, pre bih skupio pare za X1 ili X3 nego davao za to :) jedino ako neko slusa on/over ear pa mu treba mnogo snage.

Poslednja izmena:
Nije bas tako, jacina zvuka na G2 i Z1/2 npr je prakticno ista nego jednostavno Z1/2 imaju muzikalniji, dinamicniji zvuk, nesto jaci bass i malo detaljnije visoke (bez tog blago- ''metalnog'' prizvuka kao na G2) to sam napisao jos odavno a vidim da se i na tom sajtu slazu sa tim. Ali nisu prevelike razlike (kao sto si ti rekao ''minimum 30% bolji zvuk'' definitivno nije tolika razlika), ipak dele isti/slican cipset ali ocigledno sony odradi nesto bolje u samoj implementaciji/softveru.. valjda zbog visedecenijskog iskustva.

Nema ni Note 4 sa exynos-om nesto drasticno jaci zvuk od snapdragon androida.. M8 se tu izdvaja i vecina ajfona ali opet je pitanje da li i oni mogu da guraju zahtevne sluske, rekao bih jedva ali opet glasnije od vecine telefona.

sto se tice pojacala, pre bih skupio pare za X1 ili X3 nego davao za to jedino ako neko slusa on/over ear pa mu treba mnogo snage.

Mogu i oni da guraju te ''vece'' sluske, posebno X3 i X3 mk2 ;) Do 150-200 oma bez vecih problema, cak kazu da i osetljive 250-omske Beyerdynamic zvuce solidno glasno..

Poslednja izmena:
nemam pojma, uvek sam imao utisak da sony mnogo bolje zvuci. tj i zvuci bolje, ali ne mnogo, koliko sam mislio :) muzikalnije, kako kazes.
mozda su i ove moje slusalice previse "ravne", pojma nemam. ali u svakom slucaju jacina manjka.

nisam znao da i X1 moze da gura te zahtevnije, za X3 okej.

a04dfe30e727b50889e18c558d3e8f61.jpg

Adapter stigao, e sada probao sam MH1 i rade super, sve u fullu cak i komande i app mi izbacuje za App key, naravno odma setovan Track ID :-D
Nego svaki put kad ubodem sluske, onaj preset za MH1c ne zvuci dobro kako treba, pa moram da idem na neki drugi model pa da vratim na mh1, sta se tu desava?
Zar nije jedina razlika izmedju mh1c i mh1 taj omtp/ctia konektor, a to sam resio :p
Jos na head fi hvale motori MH1, zaista super zvuk, samo kablovi malo iritiraju ali nista strasno s obzirom da sam kupio nove za male pare ;-)

Nije bas tako, jacina zvuka na G2 i Z1/2 npr je prakticno ista nego jednostavno Z1/2 imaju muzikalniji, dinamicniji zvuk, nesto jaci bass i malo detaljnije visoke (bez tog blago- ''metalnog'' prizvuka kao na G2) to sam napisao jos odavno a vidim da se i na tom sajtu slazu sa tim. Ali nisu prevelike razlike (kao sto si ti rekao ''minimum 30% bolji zvuk'' definitivno nije tolika razlika), ipak dele isti/slican cipset ali ocigledno sony odradi nesto bolje u samoj implementaciji/softveru.. valjda zbog visedecenijskog iskustva.

Nema ni Note 4 sa exynos-om nesto drasticno jaci zvuk od snapdragon androida.. M8 se tu izdvaja i vecina ajfona ali opet je pitanje da li i oni mogu da guraju zahtevne sluske, rekao bih jedva ali opet glasnije od vecine telefona.

Mogu i oni da guraju te ''vece'' sluske, posebno X3 i X3 mk2 ;) Do 150-200 oma bez vecih problema, cak kazu da i osetljive 250-omske Beyerdynamic zvuce solidno glasno..
Ne bih se bas u potpunosti slozio. Imao sam z1 i g2, a mesec dana istovremeno. Z1 ima jaci izlaz za nekih 15%, s neke sluske sa vecom omazom moze da tera normalno, a g2 nece da ih potera (jako tiho). Zatim z1 ima puniji zvuk, srednji i pogotovu nizi tonovi su znacajno bolji. Visoki su jako slicni. G2 ima zadivljujuce cist zvuk, ali u uporedbi sa z1 nema sta da trazi. I inace za in ear sluske g2 nikako nije tih. Jeste da ja ne slusam glasno muziku, ali in ear sa solidnom izolacijom i glasno je i u gsp-u :D

Valjda ti je jasno da zavisi sa kakvim si slusalicama probao. Ako si sa P3 onda one dosta boje zvuk i nije to-to. Nisam primetio da Z1 ima toliko jaci izlaz, mozda za nijansu ali to moze da bude i placebo (prema merenjima imaju istu jacinu izlaza). Ali da Z1 ima puniji, muzikalniji zvuk i bolje visoke to stoji, Z2 i noviji su jos bolji. Ali daleko od toga da G2 ''nema sta da trazi'' mada bih kao muzicki plejer svakako pre izabrao neki Z1+ sony..

Ni Z1 ni G2 nisu tihi za in ear ali nisu ni preglasni, ko je navikao da unistava sluh bice mu tiho sve sem M8 i iphone modela. Ali nikada ne bih koristio bilo koji android kao plejer za zahtevnije sluske, to je mozda ''dovoljno'' glasno u smislu da nije tiho-neupotrebljivo ali fali tu snage..ne samo u smislu jacine zvuka vec nekako sve bolje zvuci sa pojacalom.

Tako da sa te strane itekako vidim razlog za kupovinu ovih malih fiio AMP :) Npr ni AT M50/x nikada ne bih koristio u prevozu, na ulici sa bilo kojim smartfonom bez malog eksternog pojacala.. evo npr zatvorene pioneer sluske (32 omske i osetljivost je solidna) ali nije to-to bez AMP-a na prenosivim plejerima. O otvorenim sluskama sa losijom izolacijom da ne pricam.. samo in ear mogu da prodju, po mom misljenju.

Poslednja izmena:
Ja sam furao HD7 u busu no problem. Eventualno frekvencija izakanog motora na Ikarbusu smeta kd nizih tonova,, ali jako slabo. Ako opanjis malo glasnije ne cujes nista sem muzike. Tako da moze i open cans u bus lagano ;)

HD7.. uz telefon ili fiio? Aj uz fiio naravno da moze ali ce i svi oko tebe cuti sta slusas :d Ali uz telefon.. ne kazem da se ne cuje dovoljno glasno ali dobro pojacalo unapredjuje i kvalitet zvuka, ne samo jacinu. Bass/atak, dinamika.. sve je bolje uz AMP kada su ''velike'' sluske u pitanju.. moje neko misljenje na osnovu toga sto sam probao..

Vec neko vreme pokusavam da nadjem nacin da nabavim DN-2000j po prihvatljivoj ceni, a sada sam naleteo na ovo i odlucio da ipak sacekam:

4Drivers DN-2002
Already awarded the Hi-Res AUDIO certification, DN-2002 utilizes the dual dynamic + dual balance armature configuration. Soundstage is natural, specious and three dimensional. Bass range is enhanced and deepened by the ‘Double Bass’ dual dynamic drivers. Mid-range is full and energetic. Treble is crisp, detailed and well extended. All frequencies work in perfect sync and will go particularly well with Pop music as well as classical orchestra.

4Drivers DK-3001
Already awarded the Hi-Res AUDIO certification, DK-3001 utilizes the single dynamic + triple balance armature configuration. Bass range is driven by a 13mm dynamic driver with titanium diaphragm that provides not only ample amount of bass, but also excellent transient and texture. Mid- to high-range are driven by top of the time Knowles balanced armature drivers that provide full and sweet vocal as well as great treble extension with crisp micro-detail. The four drivers are custom designed for smooth and balanced frequency response, which will go well with Pop music, ACG music as well as classical orchestra.

4Drivers DK-4001
DK-4001 utilizes the single dynamic + quad BA five drivers’ configuration. Bass range is handled by a 13mm dynamic driver with titanium diaphragm for its impressive power and roar, but without compromising its excellent transient. Mid- and high-range are handled by four top-of-the-line Knowles balanced armature drivers. Vocal is sweet and soulful, treble is detailed and crisp without being overly bright. The combined frequency response is smooth with an impressive soundstage and a theater-like presentation.

Ima li naznaka kada ce se EX1 pojaviti u 4Audio?

^ pitaj ih mail-om.. meni su tako rekli kada stize X3 MK2 i bili su prilicno precizni sa odgovorom.

Poslednja izmena:
HD7.. uz telefon ili fiio? Aj uz fiio naravno da moze ali ce i svi oko tebe cuti sta slusas :d Ali uz telefon.. ne kazem da se ne cuje dovoljno glasno ali dobro pojacalo unapredjuje i kvalitet zvuka, ne samo jacinu. Bass/atak, dinamika.. sve je bolje uz AMP kada su ''velike'' sluske u pitanju.. moje neko misljenje na osnovu toga sto sam probao..

Uz X3II :)
I ako cuju mjuzu ovi oko mene, mogu samo da nauce sta je kvalitet kad je izbor muzike u pitanju. Besplatno ih edukujem u pokretu :D

Ja narucio piston3 sa pandawill sajta pre mesec dana (18. avgust) i jos nisu stigle. Da li da cekam jos ili da im se obratim?
Izabrao sam neki shipping sto je valjda najsporiji jer se ne placa (Airmail - Airmal By China Post), ali opet mesec dana je proslo...

Poslednja izmena:
@ mPSY

Pa brate naravno da X3 mk2 moze da ''gura'' vecinu slusalica a posebno te 32 omske :) Valjda si svestan koliko je jako to X3 pojacalo (200 mW @ 32Ω) i koliko je jace od prosecnog telefona ili bolje receno od svih telefona.. ogromna razlika.

Valjda ti je jasno da zavisi sa kakvim si slusalicama probao. Ako si sa P3 onda one dosta boje zvuk i nije to-to. Nisam primetio da Z1 ima toliko jaci izlaz, mozda za nijansu ali to moze da bude i placebo (prema merenjima imaju istu jacinu izlaza). Ali da Z1 ima puniji, muzikalniji zvuk i bolje visoke to stoji, Z2 i noviji su jos bolji. Ali daleko od toga da G2 ''nema sta da trazi'' mada bih kao muzicki plejer svakako pre izabrao neki Z1+ sony..

Ni Z1 ni G2 nisu tihi za in ear ali nisu ni preglasni, ko je navikao da unistava sluh bice mu tiho sve sem M8 i iphone modela. Ali nikada ne bih koristio bilo koji android kao plejer za zahtevnije sluske, to je mozda ''dovoljno'' glasno u smislu da nije tiho-neupotrebljivo ali fali tu snage..ne samo u smislu jacine zvuka vec nekako sve bolje zvuci sa pojacalom.

Tako da sa te strane itekako vidim razlog za kupovinu ovih malih fiio AMP :) Npr ni AT M50/x nikada ne bih koristio u prevozu, na ulici sa bilo kojim smartfonom bez malog eksternog pojacala.. evo npr zatvorene pioneer sluske (32 omske i osetljivost je solidna) ali nije to-to bez AMP-a na prenosivim plejerima. O otvorenim sluskama sa losijom izolacijom da ne pricam.. samo in ear mogu da prodju, po mom misljenju.
Uz p2, sony mh1, samson sr850, lenco neke stare, ali odlicne i jos psr modela kod drugara. Nije placebo sigurno jer se razlika cuje jasno. Mada viper je skoro sve to sredjivao na g2 kad je trebalo :)

Sutra putujem za Holandiju, pogledao sam sta se nudi u rangu oko 100e i razmisljam sta da kupim:
- Fidelio s2
- HIFIMAN RE-400I
- FIIO EX1

Prva 2 modela su na IF wallu, a i dobro su ocenjene na Jokerovoj listi .
EX1 je u stvari Titan1 koji je uglavnom dobio dobre recenzije, ali je izolacija nesto losija (nije doduse toliko losa kao na s2).

Savet?

Pa to moras sam da procenis (na osnovu toga sta slusas/sta ocekujes od zvuka) a mozda je najbolje da pokusas da probas :)

Ljudi, shta da uzNem za nexus 5, (do sad sam imao one samsungove 2 para i oba vrisnula ali sam bio prezadovoljan dok su radili..one in ear, nzm tacnu oznaku)?
Uslov je da ima mic i naravno shto bolju cenu i kvalitet :)
hvala.
malo sam prosvrljao i naleteo na ove...ispod 10e..valjaju neshto ?
JVC HA-FR36?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno