Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Sve je to lepo ali.. sta sad, neko ovo treba da procita i? Da pomisli da su hd201 bolje od nekih SL slicne cene ili za 10e vise? Zato sto na njima pise Sennheiser? GLUPOST ;)
Jer kao sto si i sam rekao, to se ne cita nego slusa a ja sam cuo i to potpisujem (konkretno HD7 zvuce daleko bolje od HD201, cak i pioneer m390 deru te sennheiser a kostaju samo malo vise).

Sto se sajtova i sponzora tice to je danas realnost.. ali svako za sebe moze da ''filtrira'' sadrzaj i informacije, ja do sada jos nisam pogresio u izboru na osnovu toga :)

Nisi koncentrisan.
Sadržaj je star 8 godina, dakle upravo u vrijeme kad su hd201 palile žarile dok ih ljudi nisu provalili skroz.

Ja sam dao link zbog ovih sony bubica, a mislim da je negdje bilo i poredjenje kao u eksel tabeli.
Nebitno.

Što se tiče sponzora, jeste realnost.

Narucio sam piston slusalice sa Pandawill sajta prosle nedelje, zna li neko koliko treba vremena da posiljka stigne?
Izabrao sam onaj najobicniji shipping za $0.
Dobio sam i neki tracking number ali ne znam gde to da ukucam na sajtu.

Ja sam poručivao sa tog sajta i to dva para u razmaku od dan dva oba para su stgla za tri nedelje bez praćenja. Tako da bez brige dobijaš sigurno i original su 100%.

^ probaj ih i uz X3.. ipak je to bolji plejer od L925.

Nema sta, odlicna kupovina.. treba imati in ear tog ''kalibra'', kapiram da zvuce otvoreno, detaljno kao neke daleko vece slusalice.

Poslednja izmena:
Pa probati ne znači puno, to se mora probati u A-B testu, na osnovu sjećanja teško se šta može reći.

Pitaću vylotu da mi ga prebaci na par dana, mada stvarno nemam intencija da idem u pravcu prenosivih rješenja.
Ja više težim ozbiljnom desktop setu.

Ovi na netu cak pisu da nisu sigurni da li je kopija ili ne, ali da u svakom slucaju sjajno zvuce. Nasao sam jos jednog prodavca koji prodaje iste, i iste slike ima kao i ovaj (one gde drzi slusalice u ruci) i takodje ima par ocena od 5 zvezdica za njih. Ko zna sta kinezi mute, ali sta god da je narucujem ih cim pre. :D

Ja nisam ništa čitao, ako mi vjeruješ. Meni je bilo dovoljno da ih ima na stanju vylotin prodavac.
Probaj kod vyolotinog.

Ja ih upravo slušam na ipod shuffle. Izvadio ga kutije, čisto da se podsjetim da ga imam :D

Pozdrav svima,opet se vracam nakon 3-4 god u ovu temu i trazim vas savet za neke bubice koje nisu preskupe a imaju pristojan,kvalitetan zvuk.
Budzet mi je oko 3000din. Prosli put kada sam trazio isti savet predlozili ste mi CX150 koji sam nosio do neki dan,dok mi nije otkazala leva strana :p
Nisam neki audiofil i ne veerujem da cu primetiti ikakvu razliku ali kada vec imam viska para,sto da ne.Trenutno nosim applove earpodse i zadovoljan sam.
Takodje razmisljam da umesto bubica uzmem neke koje idu preko glave,u fazonu beats solo,ali nesto jeftinije(naravno tada bi bio spreman izdvojiti vise od 3000din),posto su beats previkane i verujem da ima nesto jeftinije za bolji kvalitet,a u tom slucaju bi mi i izgled bio vazan,zato sto cu ih nositi svaki dan,ne samo u kuci.
Koji su vasi predlozi u oba slucaja?

ako mozes naruci piston 2/3 ili ove jvc koje pominjemo. a sto se tice on ear slusalica, hvaljene su AKG Y50, ali su kod nas prilicno skupe. ali ne znam sta ima ispod tih para kod nas a da valja.

Pozdrav svima,opet se vracam nakon 3-4 god u ovu temu i trazim vas savet za neke bubice koje nisu preskupe a imaju pristojan,kvalitetan zvuk.
Budzet mi je oko 3000din. Prosli put kada sam trazio isti savet predlozili ste mi CX150 koji sam nosio do neki dan,dok mi nije otkazala leva strana :p
Nisam neki audiofil i ne veerujem da cu primetiti ikakvu razliku ali kada vec imam viska para,sto da ne.Trenutno nosim applove earpodse i zadovoljan sam.
Takodje razmisljam da umesto bubica uzmem neke koje idu preko glave,u fazonu beats solo,ali nesto jeftinije(naravno tada bi bio spreman izdvojiti vise od 3000din),posto su beats previkane i verujem da ima nesto jeftinije za bolji kvalitet,a u tom slucaju bi mi i izgled bio vazan,zato sto cu ih nositi svaki dan,ne samo u kuci.
Koji su vasi predlozi u oba slucaja?

Piston 3

Moja preporuka je da uzmeš px100 II.
Ja sam imao PX100 I i to su dobre slušalice, portabilne jer se savijaju. Taj mehanizam je veoma kvalitetan. Mislim da su oko 60EUR-a ili koji euro manje.

Ono zbog čega ti ih preporučujeme je što kada ode kabl, tu je zamjenu lako odnosno relativno lako izvršiti jer se drajver rastavlja i samo zalemiš novi kabl.
To može i kod bubica ali je dosta pipavije.

Ove PX100 su otvorene i malo naglašeniji bas.
Što se tiče CX100, probaj naći neke najjeftinije bubice ili slušalice sve jedno, koje rastaviš, odlemiš kabl i to montiraš na CX100.
Naravno tražiš nove bubice.

PX100 II su odlične samo zaobiđi ih u širokom luku ako planiraš da ih koristiš napolju, jednostavno nemaju izolaciju.

Zasto bi davao 60e za PX100 ako planira da slusa muziku ''u pokretu'' gde je izolacija dosta bitna? Takva kupovina nema bas logike..

Evo sad vidim da je i accko isto to napisao..

Poslednja izmena:
Tačno je nemaju izolaciju neku ali opet dobro zvuče osim npr ako koristi prevoz. Ali za vani ovako više nego dobro to zvuči.
Ja sam imao i denon dn hp500, mene su došle 85 EUR-a.

PHDEON0003-71a87c6.jpg

Isto su se savijale ali su bile mnogo veće od PX100. Ove PX100 kad se saviju dodju kao kutija od naočara.
Nisam rekao da su najbolje samo rekoh nek razmotri. Koštaju 55EUR-a a vani su 47 plus dostava što dodje na isto ili više.

Inače ako govorimo o konceptu bubice vs slušalica u pokretu, prednost slušalica je što ako ode kabl to je lakše zamjeniti a kod bubica je pitanje.
Šteta da se zbog kabla baca cijela stvar jer drajver je posljednja stvar koja ode.

Poslednja izmena:
pa ne moze tako da se razmislja, onda najbolje niko da ne kupuje bubice jer se teze popravljaju. kupis i cuvas, jednostavno.
ja imam slusalice od ipoda koje mi traju 8 godina i idalje sljakaju normalno.

jednostavno kupi bubice zbog mobilnosti, jer ako hoces neke on ear zatvorene, a da valjaju (jer otvorene bas nemaju mnogo smisla) moraces da das bar 3x vise para.

p.s. jednom je lik usao sa px 100 u autobus, to je prstalo na sve strane, verujem da ga je i vozac cuo :D

p.s. jednom je lik usao sa px 100 u autobus, to je prstalo na sve strane, verujem da ga je i vozac cuo :D

Za pretpostaviti je da u krdžavim autobusima one neće raditi posao, medjutim za po napolju ovako u šetnji, bajs isl. to je više nego dovoljno. Naravno nije izolacija 100%, toga nema ni kod zatvorenih ali je u normalnim uličnim uslovima više nego OK.

s_34c7892f2c5644cc8fd109bf86f7a1f4.png

s_a7d1d1bda562490d8691e5431c987412.png

http://img1.mydrivers.com/img/20150831/s_bd58a06e7807452fb04d9708f41bfb2d.png

Sutra navodno nove sluske od firme koja je u vlasnistvu xiaomija. Cini mi se da sam ovu oznaku 1more video i na pistons 2. Mozda je ovo i nova linija od strane xiaomia. Ko zna.

Cena oko 30$ navodno

Poslednja izmena:
Stigle moje sluške pa evo da podelim par sličica:

Interesantno pakovanje u kojem dolaze ove sluške sigurno će naterati posmatrača da pomisli
kako se radi o znatno skupljem proizvodu nego što to zaista jeste.

Sve o ovom proizvodu možete saznati sa etikete na poleđini pa ako znate kineski knock yourself out :d

Sluške su smeštene u kućište od debele i vrlo prijatne na dodir gume, vidi se da su se potrudili oko pakovanja:

Dodatne gumice-češići za uši se nalaze sa donje strane:

Daljinac sa rupom za odvod vode ako pokisnete a nosili ste sluške :d

... zbog nekog sumnjivog objašnjenja da sam uključio 16 slika!!! a max je 10, nastavak u sledećem postu...

Neki dugmići za koje ne znam čemu služe a još i ne rade :p

Full metal drajver:

Silikonski kabl je prijatan na dodir ali je i nešto malo "tvrđi" ili "ukočeniji" (krući) u odnosu na moje prethodne sluške

Što se tiče one najbitnije komponente, zvuka, tu nažalost ne bi mogao puno da kažem pošto nisam hard-core
audiofil istreniranih ušiju (kao što ih ima ovde :p), meni zvuče sasvim OK pogotovu ako se uzme u obzir da sam ih
platio tek nešto preko 6$. Ne zaostaju ništa za prethodnim Philips sluškama koje su me koštale oko 25€ (ne znam
koji je tačno model).
Ne mogu puno toga da kažem o basevima ili visokim sem da su tu :d, slušam svašta ali većim delom progresiv, D&B,
psy, "the best of traditional Irish" zvuči odlično :d
U startu su mi izgledale povelike u odnosu na Philips (mislim da su SHE3590BK) ali kad sam
uporedio ispalo je da su iste dužine. Kabl je dugačak 120 cm, sasvim dovoljno čak je mogao da bude i nešto kreći, tipa 10-tak cm.
Svi delovi koji na slikama izgledaju kao da su metalni i jesu metalni :p
I to bi otprilike bilo to posle 20-tak minuta slušanja, ostalo će vreme pokazati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno