Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Trebao si ti da prelistas poslednjih 10-20 strana :) Sve pise..

Sto bi se samoubijao zbog 1000 din, prodaj ih na KP za nesto manje para i naruci KZ ili Pistons 2, 3 i to je to.

Uz to, neko ce gotiviti i taj basslight zvuk JVC koje si kupio, to je subjektivno. Mada vecina ljudi gotivi bassy zvuk, to je realnost samo i tu treba naci neki balans da i ostatak zvuka bude sto kvalitetniji, obicno su sve jeftine basshead slusalice tesko djubre.

Poslednja izmena:
ma furacu ove u nadi da ce da se iole "usviraju", bar neshto basa da dobijem...kapiram da ce puci kabl u vrlo skorije vreme, jer je i izrada tesko djubre, pa cu biti prinudjen da ih menjam.Ovako ni 500din ne bih dobio :)

Ja uzeo kz-ed2, primetno su bolje od mh-750. Sledeće ću da uzmem kz-ed9, ne odgovara mi zvuk od ed2. Pokušavam da nađem neke bubice koje će imati sennheiser potpis.
Najbolje bi bilo kad bih našao neke malo otvorenije bubice, vidim da su te ed9 otvorene pozadi.

Uvek postoji faktor ukusa. Recimo, slške koje sam dobio uz Sans-u clip sport su bile iznenađujuće dobre, ali sam ih vrlo brzo pokidao. Imao sam priliku da proba neke Panasonic i JVC ranga 10-ak evrića (ne sećam se tačno modela), ali nisu ni tiliko vredele. Primetno lošije od Sansinih. Tako sam na neviđeno naručio SONY-jeve EX50LP koje su koštale 2.000. Ni one nisu bile sjajne za te pere (ponovo gore od Sansinih). Tako sam preko dx-a naručio Piston3. I razlika je vrlo primetna. Bas mnogo bolji i utegnutiji, a srednji i visoki nekako definisaniji (čistiji). Naravno upoređivano sa istim pesmama. Teško da će se bolje naći za nešto manje od 20-ak evrića koliko sam ih platio.

Poslednja izmena:
Ja uzeo kz-ed2, primetno su bolje od mh-750. Sledeće ću da uzmem kz-ed9, ne odgovara mi zvuk od ed2. Pokušavam da nađem neke bubice koje će imati sennheiser potpis.
Najbolje bi bilo kad bih našao neke malo otvorenije bubice, vidim da su te ed9 otvorene pozadi.
Prelistaj unazad, moje postove, ja sam imao KZ SE(SPEC EDITION) I ED9, ED9 su bolje, ali mislim da nisu ni blizu sennheiser zvuku. Što, meni odgovara, jer ne volim njihov zvuk. Imaju solidne basove, i za desetak evra su odličan izbor. Izašle su i KZ10, no, ne želim više da naručujem i probam, jer sam u međuvremenu našao šta mi treba. I to može da se vidi iz ranijih postova, mislim, koje JVC sam pazario.
pozz

Hi. Nemam mnogo iskustva sa bubicama (HiFi-em se bavio pre 30 godina). Naleteo na AKG K321 po ceni 1950din i kupio da probam. Za te pare mislim da su OK.

AKG K321 se pojavio pre 4-5 godina po $80 kao bazni model (uz $100 i $120 jače modele) i najbolje bio ocenjen u toj seriji. Ne pravi se više, ima ga na Amazonu za $20-$40, jedna ovdašnja firma je navodno uzela količinu da počisti zalihe pa otud cena 1950din.

Bas je moćan samo ako se dobro utaknu u uši, od toga najviše zavisi (deklarisane 13Hz-22.5kHz). Ima silikone tri veličine, srednji najbolje leži ali se meni polako izvlače, odmah primetim da je "pao" bas. Oni mali ne zaptivaju dobro, a veliki odmah ispadnu. Ako ima neki savet...

Prelistaj unazad, moje postove, ja sam imao KZ SE(SPEC EDITION) I ED9, ED9 su bolje, ali mislim da nisu ni blizu sennheiser zvuku. Što, meni odgovara, jer ne volim njihov zvuk. Imaju solidne basove, i za desetak evra su odličan izbor. Izašle su i KZ10, no, ne želim više da naručujem i probam, jer sam u međuvremenu našao šta mi treba. I to može da se vidi iz ranijih postova, mislim, koje JVC sam pazario.
pozz
Volim precizan bas što sennheiser čini mi se da ima, barem kod ovih što imam. Kod ovih ed2(ed se) mi je bas malo razbacan. Mada generalno mrštim se na sve bubice jer volim otvorene sluške. Ali kad se uđe u bus samo bubice izoluju.

Totalni sam laik kad je zvuk u pitanju. Još pre ko zna koliko godina sam kupio koss the plug, još dok ih je 4audio prodavao. Bile su mi super, u poslednje vreme je počelo da prekida dole kod konektora a baš su mi zgodne bile za korišćenje na kompu. To se valjda može popraviti lemilicom? Uglavnom mrzi me da se majem s tim pa sam naručio preko nemačkog amazona nove. U međuvremenu mi stigle piston 3 i stvarno kvalitetno izgledaju a i zvuk je ok (pogledati prvu rečenicu u postu :D).

Meni ovako kao "laiku" deluje da svi vi koji dizete pistonke u nebesa slusate muziku na kompu preko nekog 2.1 ili 5.1 sistema, pa se palite na bass (pritom mislim na onaj socijalni bas, karakteristican za najjeftinije sisteme).
Sluske su samo solidne i nista vise od toga. Imaju kvalitetan kabl i lepo leze u usima.
Zvucno bih mogao da ih opisem sa dve reci - nebalansirane bubice. Srednjih ima u naznakama a visokih skoro da nema (u elektronskoj muzici mogu da se cuju).

Vrede tokiko novca koliko kostaju, ali nisu extra sluske kako neki pokusavaju da ih predstave.

Meni ovako kao "laiku" deluje da svi vi koji dizete pistonke u nebesa slusate muziku na kompu preko nekog 2.1 ili 5.1 sistema, pa se palite na bass (pritom mislim na onaj socijalni bas, karakteristican za najjeftinije sisteme).
Sluske su samo solidne i nista vise od toga. Imaju kvalitetan kabl i lepo leze u usima.
Zvucno bih mogao da ih opisem sa dve reci - nebalansirane bubice. Srednjih ima u naznakama a visokih skoro da nema (u elektronskoj muzici mogu da se cuju).

Vrede tokiko novca koliko kostaju, ali nisu extra sluske kako neki pokusavaju da ih predstave.

procitaj sta Joker kaze, ako nisi.

Mene cudi da mnogi zameraju P3 taj neki visak visokih tonova a ti kazes da ih nema? Nemoguce da se ''ukusi'' toliko razlikuju.

Nisam probao P3 i bas me zanima kako zvuce. Ali Dark Magician rece da zvuce bolje od Sony MH750 koje su vec prilicno dobre sluske (u toj klasi naravno) tako da tom logikom P3 moraju da zvuce odlicno.

Da li si siguran da si uopste kupio original? Kopija ima po oglasima u velikom broju. Moze neko i da misli da prodaje original, ako su mu zavalili i sledecem kupcu ce preneti taj trip da su original.

Probaj u svakom slucaju sa vise razlicitih gumica jer na osnovu dosadasnjeg iskutva potpisujem da to drasticno moze da utice na zvuk, npr jedne od slusalice koje sam skoro kupio mogu da slusam samo sa sundjerima, bez istih zvuce za klasu losije, slicno je bilo i sa MH750, sa stock gumicama su mi zvucale losije od Senn 150 a kada sam stavio neke primetno manje zvuk je otisao bukvalno za klasu-dve iznad Sennheisera. Slicno je i sa CKX9, stock gumice su prevelike i onda ne zvuce ubedljivo kao sa onim koje odgovaraju mojim usima.

Ne mislim ni ja da su P2 i P3 neko audiofilsko cudo vec da su bolje od vecine krsa koje valjaju poznati proizvodjaci za 20, 30, 40e ;) Ali P3 nisam kupio jer sam hteo sto bolje in ear do 100e.

Jokerove testove citam, neke od slusalica sam cuo i mislim da je korektan. Ne treba zaboraviti da ih je on testirao na stotine do sada + na daleko boljim dac/amp i plejerima, a ne kao mi sirotinja.. ;)

Poslednja izmena:
Mene cudi da mnogi zameraju P3 taj neki visak visokih tonova a ti kazes da ih nema? Nemoguce da se ''ukusi'' toliko razlikuju.

Fazon je sto velika vecina tih sto kukaju na visak visokih, sluske kaci na mobilne telefone. Ja sve sluske teram na X3II, sto je drasticna razlika. I onda mogu da kazem, ove Pistonke nemaju visak visokih, vec primetan manjak. Sad sve zavisi ko kakvu muziku slusa, meni recimo treba jak ali PRECIZAN bass, ove sluske nemaju precizan bass, bass je vise onako mutan, dropovan na sub level (idealno za crnu muziku i elektroniku raznoraznu).
Meni za metal treba detaljniji srednji spektar i bolji visoki. Bass je u ovakvoj postavci prenaglasen, sto nikako nije losa stvar (za oni koji to vole) ali meni nije to to. Sluske su original, tu nema zbora.

@mikiPSY Fiio?
E super, nevezano za bubice, da li bi mogao, ako te ne mrzi da probas nesto, da skines, pesmu koju koristis kao referencu, flac u 16/44 i 24/192(ili 96)...i uzmi najbolje sluske koje imas.Da li je tebi primetna razlika u reprodukciji?Dakle iskljucivo na plejeru probaj, ne na drugim uredjajima.Hvala unapred

Вилоти су стигле цкр10 http://www.audio-technica.com/cms/headphones/df517c93c488bb58/index.html .
За пар дана ћу их добити на тест па ће те бити у прилици да читате утиске, АТХ вс ЈВЦ, моје и наравно вилотине.

Aj bas da vidimo da li su original i ako je su da li su bolje od JVC (razlika bi trebala da bude primetna).http://www.head-fi.org/products/audio-technica-ath-ckr10-in-ear-headphone-titanium-sonic-pro-dual-push-pull-drive-syst

Da sam u BG ubacio bih i CKX9 u pricu ali i ja da probam JVC/CKR10 :D

@mpsy

Probaj ih na nekom drugom kvalitetnom plejeru, fiio X3 serija je poznata po warm, bassy zvuku sa povucenim visokim mada za MK2 kazu da zvuci detaljnije i otvorenije od prvog X3.

A postoji mogucnost da su te razmazile malo Presonus sluske :) Nema sanse da se bilo koje bubice, pa jos jeftine, porede sa njima..

Poslednja izmena:
@mikiPSY Fiio?
E super, nevezano za bubice, da li bi mogao, ako te ne mrzi da probas nesto, da skines, pesmu koju koristis kao referencu, flac u 16/44 i 24/192(ili 96)...i uzmi najbolje sluske koje imas.Da li je tebi primetna razlika u reprodukciji?Dakle iskljucivo na plejeru probaj, ne na drugim uredjajima.Hvala unapred

Da, Fiio.
Gle, standardne cd ripove, u flac formatu slusam kad je rec o popularnijoj muzici i generalno kad je rec o dobroj produkciji. Kad je rec o starijim izdanjima, ili izdanjima koja su lose producirana, gde je standardan CD preglasan, klipuje i sl (ima takvih izdanja oho ho), onda trazim 24/192 vinyl ripove i sl, jer je uhu u takvim situacijama ugodniji vinyl.
Razlika postoji, ali nije neka drasticna izmedju HD zvuka i klasicnog cd ripa. U sutini, sve je do produkcije. Mnogo bolje zvuce stariji albumi koji su snimani analogno, bez racunara i elektronskih pomagala, pogotovo na ovim HD7 sluskama koje su mi trenutno najbolje u kolekciji. Sa bubicama nema razlike, mute zvuk pa mute, zato kad njih nosim, pakujem samo klasicne cd ripove u flac formatu, 16/44 ...

Racunaj da kod bubica moras da izdvojis mnogo vise para za taj life-like zvuk koji ocekujes. Ni CKX9 nemaju sad neki super-detaljan bass ili srednje iako su odlicne slusalice, jednostavno su v-shaped i to prija samo odredjenim zanrovima, neki zvuce sjajno, neki solidno a neki samo dobro.

Ove sto je Vylota kupio.. e te bi trebale da kidaju :D prema svim opisima to su prave hi-fi in ear. Sto ne znaci da ce se svima svideti taj zvuk, za vecinu ljudi slusalice kao P2 i P3 su najbolji izbor, ubodu ih u svoj android/ajfon, pojacaju bass i slusaju losu muziku (mislim na zanrove i kvalitet uopste) :d

Poslednja izmena:
Fora je sto meni bubice i nisu potrebne, nego sam ih uzeo cisto iz fazona, da vidim zasto ih svi toliko hvale. Nisam dobio nista specijalno pored sjajne izolacije i jakog, ali mutnog bassa. Dakle, kome su bubice osnovne sluske, koje ce drzati u usima po ceo dan i slusati mjuzu, onda bolje da procitaju ovo sto pisem, da se ne razocaraju ili nesto drugo. Bolje im je onda uzloziti u HD7 recimo i slusati muziku ko covek, sa losijom izolacijom u autobusu i bez zgodne portabilnosti sto samo bubice nude, nazalost. Mada ni HD7 sluske nisu teske ili nezgodne za nosenje, samo nisu bas za guzvanje sa matoranima u spicu :)

Ovde se zaboravlja na cenu nekih modela slusalica, ne mogu neke od 80 ili 20e da zvuce savrseno i da pokrivaju sve tonove i zanrove.

Ko ima neka kupi one custom made od soma i po € a nek nas pusti da skupljamo za piston, jer boljih za pare do 50-60€ nema (uz kz ko slusa odredjeni zanr).

Poslednja izmena:
@mikiPSY Fiio?

Da, Fiio.
Gle, standardne cd ripove, u flac formatu slusam kad je rec o popularnijoj muzici i generalno kad je rec o dobroj produkciji. Kad je rec o starijim izdanjima, ili izdanjima koja su lose producirana, gde je standardan CD preglasan, klipuje i sl (ima takvih izdanja oho ho), onda trazim 24/192 vinyl ripove i sl, jer je uhu u takvim situacijama ugodniji vinyl.
Razlika postoji, ali nije neka drasticna izmedju HD zvuka i klasicnog cd ripa. U sutini, sve je do produkcije. Mnogo bolje zvuce stariji albumi koji su snimani analogno, bez racunara i elektronskih pomagala, pogotovo na ovim HD7 sluskama koje su mi trenutno najbolje u kolekciji. Sa bubicama nema razlike, mute zvuk pa mute, zato kad njih nosim, pakujem samo klasicne cd ripove u flac formatu, 16/44 ...
Ne postoji razlika u HD zvuku, jer isti ne postoji. To je farsa za marketing.
Ovaj forum treba da je tehnički tačan.

Nazad
Vrh Dno