Šta je novo?

Brzinomer - test verzija

Imsa li ruter? Ako imas i ago preko istog adaptera ides na net i povezan si sa drugim racunarom, to je to. Ja ne mogu da znam sta je internet transfer podataka, a sta lokalni u tom slucaju.

Internet ide preko adsl modema, koji je priključen na jedan računar a dalje ostalih 15-ak računara je umreženo i svi imaju net!

Aha, a kazi mi racunar na kome ti testiras je taj glavni racunar, ili jedan od onih drugih?

Jedan od drugih! Obična mreža, bez ikakvih routera. Samo kabl i svič!

Aha, ukapirao. Pa tebi sav protok ide preko istog tog mreznog adaptera, bez obzira da li je net ili okalno razmenjivanje podataka. Zato ti tako i racuna protok. Drugacije je nemoguce (barem ja ne znam da moze)

JA SAM INSTALIRAO I TO JE OK . ALI UPOREDO SA BIT KOMETOM POKAZUJE NESTO MANJE BRZINE.ZA SVAKU POHVALU

@Bahati

Mom drugaru koji ima instaliran .NET 2.0 radi sasvim normalno

ne znam kako to tacno funkcionise i dal' nekako deluje, al ja u project properties uvek prebacim na 2.0

MSDN je napisao(la):
Targeted Framework
Applications created by using Visual Studio 2008 can specify which version of the .NET Framework they should target. By default, the targeted framework is set to .NET Framework 3.5 for new projects. If your project must be able to run on computers that do not have .NET Framework 3.5 installed, select either .NET Framework 3.0 or .NET Framework 2.0. The targeted framework will use .NET Framework 2.0 for projects that were created by using an earlier version of Visual Studio.

cisto da se ubuduce ne bi cimao oko toga i razmisljao. ;)

Steta sto je "brzinomer" pisan u .net-u. Da je pisan native, bila bi skroz super stvar. Takodje postoji freeware alternativa NET Traffic Meter.

@Bahati Hvala, znam za to :) Rekompajliracu ga pa cu ga postaviti. Mada jos nekoliko ljudi ga je testiralo na .NET 2.0 i svima radi savrseno

@Master)D(M1nD Sta ces, nema se vremena za to :(

@zolabg hvala

Odlicno uradjeno, sve sljaka kako treba. Svaka cast :)

Ispravljen jedan bitan bug koji sam primetio pri prelasku sa jednog na drugi dan, pa molim one koji ga koriste da skinu ispravljenu verziju sa linka iz prvog posta.

Pozdrav svima

Poslednja izmena:
Čestitke, pohvale i zahvalnica na korisnom programu i pitanje ima li šanse da se isti pojavi na engleskom pošto ja ovaj srbski ništa nerazumem kad vidim na monitoru ;)

@Proday, @pdetlic Hvala hvala. Trenutno su veoma male sanse da ga odradim na engleskom. Mislim mozda jednog dana, ali ne racunaj u sledece tri meseca.

Ubacena su i obavestavanja porukom ukoliko je u toku tekuceg dna/nedelje/mesece preneta odredjena kolicina podataka.

Poslednja verzija je postavljena na isti link iz prvog posta.

Mislim da je to sada to sto se tice fukncionalnosti i da sve ima.

Videcu jednog dana da odradim i osvezavanje na proizvoljan broj sekundi kao grafika kao sto je predlozeno.

Ako imate jos predloga tu sam. JAvite ako primetite neki bug.

Veliki pozdrav svima i hvala vam sto koristite ovaj programcic :)

zvinjavam se sto dosadjujem, dodata je i mogucnost slanja e-mail poruke kod obavestavanja. To sam zaboravio da napomenem.

Samo da te obavestim, malo sam proucavao analizu protoka, i na zalost u ovoj poslednjoj verziji programa koju koristim nesto nije u redu. Npr. dao sam mu da mi prikaze kolicinu prenetih podataka po danima, i rezultat koji se pojavio na zalost nema veze sa zivotom. Ne znam u cemu je stvar.
Takodje jos jedna stvar:
recimo dok torrent radi uporedjivao sam trenutnu brzinu protoka u uTorrentu u odnosu na Brzinomer. Tu takodje jako cesto nesto nije u redu, jer brzinomer pokazuje da imam preko 20kb/s sto je nemoguce.

Hvala Pioneerko, provericu ovih dana.

Pozdrav

Ok, vidi pa javi sta je bilo u pitanju. Sad sam 100% siguran da nesto ne valja.
Imam SBB 1.5mbit. Download je poslednjih 5-6 dana 24 sata dnevno radio full kapacitetom.
Evo slika.

Bocy jesi li uspeo nesto da otkrijes? Ima li informacija, hoces moci da sredis ovo?

Prilozi

• sbb.JPG
    sbb.JPG
    47.3 KB · Pregleda: 163
Poslednja izmena od urednika:
Bocy, da li bi mogao da povecas izbor za brzinu linka? Recimo do 100Mbps. Ili preko onog listbox-a ili preko korisnickog podesavanja brzine...
:wave:

Da li radi slanje email-a iz programa?
Prijavljuje mi neku gresku: The remote name could not be resolved: 'adresa mog smtp servera'.

Umesto na dumetar predlazem da se ugledas na http://www.softperfect.com/products/networx/, izuzetan free program po meni daleko bolji od DuMetra.

Svakako vredi prekopirati neke njegove opcije. Za bazu koristi SQLite, sto je preporuka i tebi.

Inace sto se tice .net od 2.0, do 3.5Sp1 radi se o istom jezgru, tako da recimo mozete instalirati samo 3.5Sp1 i nista vam drugo nece trebati.

Van toga retki su programi u .net1.1 i 4.0, tako da vam sustinski treba jedan framework.

Vrh Dno