Šta je novo?

Brzinomer - test verzija

Bocy

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Pozdrav svima,

napravio sam program u c# koji meri internet protok, i prikazuje ga graficki i numericki.

Evo linka ka programu

http://www.verusdance.com/program/Brzinomer_v_1.00.zip

Svaka slicnost sa programom DU meter je trenutno NAMERNA.

Posto DU Meter naplacuju 25 dolara, palo mi na pamet da napravim nesto slicno i da ljudi sa naseg govornog podrucja mogu da imaju besplatnu zamenu za njega.

Namerno sam ga napravio iskljucivo na srpskom jeziku.

Voleo bih ako mozete da ga malo istestirate i da mi date svoje predloge kako da ga poboljsam da bude i bolji u nekim stvarima od DU meter-a.

Za sada (cini mi se) ima napredniju analizu prenosa (od - do) datuma (sto DU meter nema).

Samo ga iskopirajte u neki direktorijum za njega i odatle pokrenite.
Pri prvom startovanju programa podesite sta treba i program ce snimiti ta podesavanja i napraviti jos dva nova fajla.

Hvala unapred svima koji budu imali vremena da ga malo istestiraju.

Nadam se i da cete ga koristiti i da ce vam lepo sluziti :)

Program za rad zahteva .NET 3.5, a velicina mu je oko 90KB;

(Kazite mi i da li sam smeo da iskopiram izgled skoro u potpunosti, ili moram da ga menjam?)

Malo sam u stisci sa slobodnim vremenom trenutno zbog posla, ali odgovoricu vam sto pre mogu na komentare. Ne zamerite ako malo cekate.

Veliki pozdrav svima

Poslednja izmena:
Sredjen je bug kada se ide u shutdown ili restart, tako da ako je neko preuzeo program i koristi ga, neka preuzme novu verziju sa istog linka. Pozdrav

skinuo sam ja, od juce ga koristim. ok je sve za sad.
jedna sugestija - slobodno malo ulepsaj onu ikonicu sto stoji dole u taskbaru. :)

Drago mi je da ga koristis :)

Ona ikonica je bila za prvu pomoc. Pronasao sam novu i stavio je umesto one stare :)
Takodje postavio sam da se grafik u dnevnom protoku u prozoru za analizu protoka automatski osvezava na svakih 30sec

Hvala ti na odgovoru i predlogu. Pozdrav

Jedna sugestija, kada zadrizm mis par sekundi na tray iconici da ispise protok.

Ovaj bug pretpostavljam da ima veze sa framework-om?

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    74.5 KB · Pregleda: 259
@Pioneerko i @nnnn
Jedna sugestija, kada zadrizm mis par sekundi na tray iconici da ispise protok.

Dogovoreno, ubacicu to.

@GoJNiK

Da li ti svaki put to izbaci, ili nekad ti izbaci i pravilno grafik? Mozes li mi molim te, ako ti to ponovo izbaci, poslati kompletan text kao .txt na pp. Da li na kompu imas instaliran .NET 3.5? Ako nemas onda je sigurno do toga.

Pozdrav

@Pioneerko i @nnnn

Sredjeno. Nova verzija sa ovim sredjenim je na istom linku. Pozdrav

@GoJNIK:
Slican problem sam imao posle uninstalla Left-4-Dead. Izgleda da narodna verzija brise neke sistemske fontve i posle toga .net programi pucaju na identican nacin.

@Bocy:
Simpa program.. steta sto je radjen u .net-u.

Poslednja izmena:
E sad vec mogu da ga koristim i sta vise stavio sam ga na auto run sa winom :p

Super si ti ovo napravio, kod mene sljaka kako treba (xp sp3).

@945 i @nnnn

Drago mi je da vam se svidja i da ga koristite. Uskoro (nadam se) mozete ocekivati jos neka unapredjenja.

@yooyo

Drago mi je da ti se svidja. Za posao programiram bas u c#, a posto sam na poslu u guzvi, a i van posla, bilo mi je najlakse da napravim ovo bas u njemu. A kako .net zahteva sve vise i vise programa kao obavezan, mislim da nije bas prevelika mana :)

Ako imate jos neke sugestije, samo izvolite :)

Fin programčić!

Jedan prijedlog; pošto pokazuje trenutnu brzinu downloada, probaj napraviti da pokazuje prosjek za kraći interval vremena, npr. prosjek za 3 sec. To bi bilo korisnije od ovoga trenutnog jer ovako vrlo varira. Npr. prvo mi pokaže 320 kB/s pa sljedeće pokazivanje 190 kB/s.

@GoJNiK

Da li ti svaki put to izbaci, ili nekad ti izbaci i pravilno grafik? Mozes li mi molim te, ako ti to ponovo izbaci, poslati kompletan text kao .txt na pp. Da li na kompu imas instaliran .NET 3.5? Ako nemas onda je sigurno do toga.

Pozdrav

Da, svaki put je tako. Nisam imao 3.5 instaliran, međutim i nakon instalacije se isto dešava. Pokušaću da vidim nešto u vezi reinstalacije ovog problematičnog fonta, mada nisam nikad to radio.

Poslao sam ti error text na pp.

sta koristi od 3.5-ice? jel sigurno ne moze da radi samo na 2.0?

Zato sam i rekao steta sto je pisan u dotNet-u. dotNet Framework nije kompatibilan sa svojim prethodnim verzijama pa ako imas sarenis od dotNet aplikacija koje koriste razlicite verzije frejmorka svi oni ce biti podignuti u RAM... rezultat je i da mali programi zderu memoriju iako to na prvi pogled ne izgleda.

Rešen problem, arial.ttf je bio corrupted.

@Bahati [SiD]
Radi i sa 2.0, eto meni je radilo sve osim dijagrama, što je bio problem sa fontom a ne framework-om.

@Bahati

Mom drugaru koji ima instaliran .NET 2.0 radi sasvim normalno

@GoJNIK

Super da si resio problem :)

@gordan84

Poenta je i bila prikazivanje i analzila trenutnog protoka. Ako budem imao malo vise vremena mozda sredim i da moze korisinik da izabere period osvezavanja.

@yooyo

U principu, ovo bi moglo da se napise i da ne koristi .net, ali bi mi trebalo mnogo vise vremena, koga ja nazalost, sada i u skorije vreme necu imati :(

Hvala svima na predlozima

Postavio sam izmenjenu verziju.

Izmene:
-dodata mogucnost obavestavanja (sa izborom da li da se izbaci poruka ili da se ugasi racunar ako je skinuto ili poslato manje od ... podataka)
-malo jos sredjeno iscrtavanje grafika u analizi protoka

U planu:
Obavestavanje ako je preneto vise od ... podataka u odredjenom vremenskom periodu

Poslednja izmena:
Hehe, dobro ti ovo sređuješ, samo još fali da počneš naplaćivati! :D

Pade mi i to na pamet, ali mnogo tesko.

A ako se i desi (to cudo) jednog dana, verzija na srpskom sa svim mogucnostima ce uvek biti besplatna. Ne zelim da naplacujem nasim ljudima. Ja sam ga zato i napravio da nasi ne moraju da jure krekove, serijske brojeve.

Tek maloprije skontah ove statistike oko ukupnog downloada i uploada.

Čini mi se ovako orijentaciono da je download tačan, posljednji dan nešto oko 4000 MB.

Međutim, izgleda da ima neki bug što se tiče uploada jer mi piše da je odaslano oko 2500 MB što je nemoguće s mojom brzinom uploada a pogotovo što mi nisu uključeni torenti.

Pokrenuo sam sada ovu novu verziju pa ću pratiti da li pokazuje tačno!

Koliko sam ja primetio, on ti meri ukupan protok kroz zadati mrezni adapter. Prvo sam se i ja kod sebe zacudio, ali posle sam shvatio da sam preko iste wireless kartice nesto sherovao sa laptopa na fixni komp i obrnuto, pa otud povelike vrednosti.

@Bocy: svaka cast!

@gordan84 Imas podesavanja mreznog adaptera, pa umesto svi adapteri, ti izaberi samo odredjeni. Onda istestiraj pa mi kazi.

@Pioneerko Hvala :)

Ista stvar! Izabrao sam samo jedan ponuđeni mrežni adapter (umjesto svi adapteri) i prebacio neki film mrežno na drugi računar.

Prilikom prenosa na grafiku "skoči" upload i mjeri ga valjda koliko i jeste brzina prenosa na drugi komp. Znači to bi trebalo popraviti!

Vrh Dno