Šta je novo?

Brzina Internet konekcije? /*POLL*/

Brzina Internet konekcije?

• Ukupno glasača
    575
@slobsa
Ja koristim SBB paket od 128k/flat dobijes modem od njih, eksterni na usb platis nesto tipa 200 kinti za kablove i 1500din za ceo mesec i mozes das skidas koliko hoces.
Ili ti mesecna preplata 1500din ceo mesec neograniceno.

Pozdrav

Na poslu koristim 100Mb/s, a kod kuce 115.2Kb/s (koristeci S45 kao modem; preko IC).Mada nisam siguran koliko je realno tih 115.2Kb/s.

vlada064 je napisao(la):
Na poslu koristim 100Mb/s, a kod kuce 115.2Kb/s (koristeci S45 kao modem; preko IC).Mada nisam siguran koliko je realno tih 115.2Kb/s.
Nije realno uopste, ni jedno ni drugo

Taj S45 nema EDGE, tako da je neki maksimum preko obicnog GPRS-a...hm ,mislim da ne moze vise od 48Kbps kod nas. To sem operatera naravno zavisi i od modema u samom telefonu, odnosno klase kojoj pripada-razlicit broj kanala koji se koristi za down i upload. Teorijski maksimum GPRS-a je 171.2Kbps, dok u realnosti to nikada nije preko 60-70Kbps.

A to sto su racunari povezani u 100Mbitnu lokalnu mrezu nikako ne znaci i da je "izlaz ne net" toliki (mada moze da bude, ali ne u zemlji Srbiji :) )

sloBSa je napisao(la):
P.S.Da li se placa skidanje po MB? (kablovski net)

Postoji skuplja i ujedno brza varijanta u kojoj se placa celokupan protok, znaci zbir upload-a i download-a.

Poslednja izmena:
PavleB je napisao(la):
Ja imam SBB kablovski 1MB/s kod kuce.
Doduse preko firme nalog ali sam ga registrovao na kucu.
Prosecna brzina downloada je oko 110kb/s.

Pa sto si onda glasao za 2048 i vise. Jel se tako osecas kao da ti je duzi? :d

a, pa u firmi koristim "2048 i vise":)

kod kuce skromnih 1MB/s - znaci 110kb/s prosek.

Nekima ce se verovatno smuciti, al' ajde jos jednom: 1Mb/s -znaci 110KB/s :)

Zasto bas 110? :D

Onih 18 verovatno "ispari" negde ... ;)

Poslednja izmena:
meni nije jasno kako od 1mb/s meni izadje takav download rejt..?

glasao za:
512 Kb prepaid SBB
prosečan DL - 56 KB/s
(kućna varijanta)

na poslu:
128 Kb neki HDSL eunet

Stvorenje je napisao(la):
Ej nema ni 384 Kbit/s, a to je brzina moje konekcije. ,)
384Kb beše sada je 512Kb i to free upgrade od strane ISP-a. :,,:

Ja imam ISDN 128k i prezadovoljan sa m sa njim ;)

Ja sam na 2Mbit/s na poslu, a kod kuce 0 bit/s. Ne postoji mogucnost kachenja sa mojim telefonom. Eventualno posle 2AM...

ja koristim 128k(tehnicom)...i prilicno sam zadovoljan....download je neogranichen.Postoje i neke firme koje ogranichavaju download iako naplacuju 22eu.To je truba do daske!Ovi su valjda veci pa iako i oni placaju po download-u uspevaju sa cenom pretplate da amortizuju sve to...

I ispade da vise njih imaju >56k nego 56k napredujemo

Ma jok bre, one ostale je sramota da glasaju! :d

p.s. A mozda im i pukne veza u trenutku glasanja! :D

Ja trenutno imam 56k, tj oko 36k, ali za koji dan prelazim na wireless 128k. Napokon.

imam kuci ISDN 0 (nula zato sto ga ne koristim i zato sto je sra*je)

u potpisu je buducnost ;)

Jos kad bih mogao sa ovog glupog Limana IV da vam na'vatam AP... :(

Delija je napisao(la):
Jos kad bih mogao sa ovog glupog Limana IV da vam na'vatam AP... :(

balzakova 64 pa ti gledaj...

p.s.jesi ti nekad offline? :trust: (ipak je to 56k modem)

Pa gledam, ali ne vidim. :d

p.s. Uglavnom otvorim ono sto me zanima, pa citam offline, ili dok skidam stvarcice za fax. Sad npr. trazim gomilu stvari za projekat iz Biomedinskog Inzenjeringa, pa onda ubijam vreme na benchu. :)

ja sam na 56k, modem, overklokovan (radi "round the clock") hladjen sa dve 80 tice :d Moglo bi se reci da imam statican IP kolko sam on-line :d

PS. Kako vas ne mrzi da izdvajate toliko para za brz net ? Ajde ono 1500 din flat, ali 1mbit, 512k pa jos sa merenjem protoka...Blago vama :)

sta...kako nas ne mrzi da zavucemo ruku u dzep i da izvadimo pare, ili...? :)

gx-x je napisao(la):
ja sam na 56k, modem, overklokovan (radi "round the clock") hladjen sa dve 80 tice :d Moglo bi se reci da imam statican IP kolko sam on-line :d

PS. Kako vas ne mrzi da izdvajate toliko para za brz net ? Ajde ono 1500 din flat, ali 1mbit, 512k pa jos sa merenjem protoka...Blago vama :)

Iskreno, ne bih dao ni dva dinara da ne moram.

Ali, posto skidam mejlove/posiljke od po 500 MB, mislim da je glupo da imam 56k.

Kada vas vidim kako se frljate sa Kb i Mb dodje mi da upucam direktora moje poste. :mad: Prijavio sam brzinu konekcije 56K ali u realnom radu kada brzina downloada predje 2.5 kbps ja ocu da riknem od srece! :S:
Ne, nemojte da me zalite ni da pitate gde zivim.
To je jedno malo mesto odakle Bog izvodi kornere! :wall:

PavleB je napisao(la):
Iskreno, ne bih dao ni dva dinara da ne moram.

Ali, posto skidam mejlove/posiljke od po 500 MB, mislim da je glupo da imam 56k.

Kakvi su to mejlovi od po 500MB ?
Sta imaju sliku & ton? Tebi je malo i satelicki internet! :d

Vidim da 56k jos dobro vlada!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno