Šta je novo?

Brzi-Spori punjaci & Baterije

Da li Opus BT-C3100 ima indikaciju kada je završio sa punjenjem? Na displeju ne vidim opciju?

Hvala na odgovoru.
Na kraju sam poručio LiitoKala Lii-300, jer mi punjač ne treba tako često i dovoljno mi je da može 2 baterije istovremeno da puni. Gledao sam testove oba i ovaj će biti ok za moje potrebe, a cena je duplo manja.

kažu da su dobri ti liitokala punjači, što se punjenja tiče..moja jedina nedoumica je kvalitet izrade, tu se izgleda nisu baš proslavili...

Šta znam, ovo je novija, navodno unapređena verzija...

Jel ima neko iskustva sa narucivanjem malo vece kolicine baterija sa NKON-a i carinom? Uzeo bih neke baterije za sebe i dva drugara pa bi tu mozda bilo 20-25-30 baterija, AA i AAA. Mislite da ce da carine to?

Takodje, primetio sam da sada baterije koje mi narucujemo idu preko ruske verzije sajta i da su jeftinije za VAT. Prosli put su mi stigle sa holandskog sajta. Sada me zbog VAT-a redirektuje na RU verziju sajta, za nase podneblje. Tako su sada npr. alkalne Energizer industrial baterije takoreci dzabe.

Meni danas stiglo u koverti 4xAAA Eneloop i jedan paket Renata ZA13, majci za slušni aparat. Nije carinjeno, samo je poštar doneo.

Poručio sam 28.01. poslali su paket 30.01. a danas mi je uručen. Prolazno vreme je manje od dve nedelje, zadovoljan sam.

Za veću količinu, verujem da zavisi od više faktora. Koverta je definitivno dovoljno velika da u nju stane 20-25 baterija, to je ona pucketava, veličine oko polovine A4 lista papira, ali ne znam koliko Nkon hoce komada da pakuje u kovertu, i da li će ga zbog težine otvarati u Pošti. A i u kom se gradu carini nije svejedno.

Poslednja izmena:
U koverti salju i 50 baterija. Bitna je kilaza.
Ali mislim da 50 baterija ne bi proslo bez carine/PDVa.

Svaka cast inace nKonu, tvoje je jos i sporo - ja sam za krace vremena dobio OKO NOVE GODINE :) A to je ukljucivalo 6 neradnih dana kod nas ;)

Treba mi 6kom AA baterija, za daljinski. Preferiram kupovinu u radnji mada bih mogao da probam i da poručim.
Šta preporučujete?

Izvinjavam se, ne za daljinski za TV nego za RC uredjaj :)

Jel ima po radnjama i ako, gde?

Koliko on trosi? Koliko cesto menjas obicne? Ako cesto menjas obicne, onda bele, mozda cak i bele Lite Eneloop. Ako retko menjas, onda mozes i crne, mada su bele isplativije ;)

Ima po radnjama - svega 3-5x skuplje nego sa nKona :D

Naučite me, nisam kupovao onlajn :)

Nekoliko postova iznad, bas danas covek linkova Eneloop sa nKona :) Samo nadji AA, a ne te AAA na sajtu i to je to :)

U koverti salju i 50 baterija. Bitna je kilaza.
Ali mislim da 50 baterija ne bi proslo bez carine/PDVa.

Svaka cast inace nKonu, tvoje je jos i sporo - ja sam za krace vremena dobio OKO NOVE GODINE :) A to je ukljucivalo 6 neradnih dana kod nas ;)

Pa da, skroz sam zadovoljan :) Na našoj granici je paket bio 02.02.

NKON.jpg

Sad mi je malo žao što ne uzeh i smart Panasonic punjač, već ovaj obični, ali i on lepo radi (da ne ureknem).

Poslednja izmena:
Haha, ja sam jos without tracking uzeo :) Skroz mi bilo glupo da za tako sitno doplatim tracking, nesto mi je skup koliko se secam, ali da li je pola ili 2 pakovanja bateirja ne secam se ;)

Haha, ja sam jos without tracking uzeo :) Skroz mi bilo glupo da za tako sitno doplatim tracking, nesto mi je skup koliko se secam, ali da li je pola ili 2 pakovanja bateirja ne secam se ;)

Pa nema besplatnog slanja kao opcije, barem meni nije ponuđeno.

Ili 3 € za kovertu, ili ništa. A uz to sam automatski dobio link za praćenje pošiljke.

Evo i u screenovima, čak se i opcije za kovertu razlikuju u zavisnosti da li su AA ili AAA baterije u paketu. Ja maločas proveravao:

Slika 1.jpg Slika 2.jpg

Ili su izmenili od kada si ti poručivao, ili se ne sećaš dobro :)

Čak i ako ovde ne čekiram ništa, kasnije kroz potvrdu porudžbine ne da da nastavim bez izabrane stavke. Ali sam i za najjeftiniju varijantu od 3 € dobio tracking link.

Slika 3.jpg

Ali broj pošiljke nije u formatu RS xxx xxx xxx RS, već samo niz brojeva. Nakon što je ušao u zemlju, paket na sajtu Pošte nisam mogao da pratim. Verovatno bih dobio neki drugi broj da sam izabrao paket sa jasno naznačenim trackingom.

Poslednja izmena:
Ja sam tu najjeftiniju isto uzeo, ali nisam nikakav tracking dobio?

Poslednja izmena:
Meni poslali ovo:
"This is an automatic generated e-mail to inform you that your order 1000034567 from nkon.nl has been shipped today. It comes without tracking."
(da, broj je pravi :D)

Eto, unapredili uslugu :)

I kod mene je broj u istom formatu, ali se naravno razlikuje u tih poslednjih pet cifara. Broj porudžbenice, a ne pošiljke :)

Poslednja izmena:
Ko hoce nek poruci i za mene jedno 10kom AA/AAA mesano :smoke:

KOja im je onda fora za ono placanje 15e "Za tracking".

Pa ne znam, možda se dobija neki broj kojim možeš pratiti pošiljku i u našoj Pošti.

Mada mislim da je u pitanju kutija, a ne koverta.

@alfaunits
Zavisi cime (kojom postom) posalje. Ovaj broj (a i Arjan pise u mejlu) nije pravi broj za pracenje. Poput onih americkih je gde imas ista ta dva statusa (napustio zemlju, stigao na odrediste).

Nebitno, isto salju za Srbiju, ali znaci salju razlicito :)

Drugari,

Ima li neko iskustva sa GP Recyko+ baterijama i kakva su?

Takodje, ima li neko predstavu da li su u ova dva paketa (Paket 1 i Paket 2) iste baterije - 85AAAHCB (800mAh), a da je razlika u ceni uzrokovana samo razlikom u pakovanju ?

Drugari,

Ima li neko iskustva sa GP Recyko+ baterijama i kakva su?

Takodje, ima li neko predstavu da li su u ova dva paketa (Paket 1 i Paket 2) iste baterije - 85AAAHCB (800mAh), a da je razlika u ceni uzrokovana samo razlikom u pakovanju ?

Identične baterije u različitim pakovanjima. Odlično su se pokazale, u klasi Eneloop baterija. Evo i testova pa uporedi.

http://aacycler.com/battery/aaa/

Naravno zavisi i u koje svrhe ih planiraš koristiti. Recimo za bežične telefone se preporučuju Eneloop Lite kao najizdržljivije rešenje.

Eneloop standardna kapaciteta 800mAh izdrži oko 300 ciklusa
Eneloop Lite kapaciteta ~500mAh izdrži >1000 ciklusa.

Inače lično nisam testirao GP Recyko+, držim se proverenih rešenja Panasonic - Fujitsu takođe sa Nkon-a. Inače po ovoj ceni se GP zaista isplati.

Nazad
Vrh Dno