Šta je novo?

Brzi-Spori punjaci & Baterije

Ja imam isto neke punjive baterije koje su toliko ispraznjene da smart punjaci ne mogu da ih registruju i prijavljuju gresku.

Misleci da je problem u mom smart punjacu, uzeo sam LiitoKala Lii-M4S, medjutim, i on ih ne registruje.

Imam punjac iz Ikee kojim takve baterije punim par minuta, pa ih prebacim u smart, i tada rade.

Jedino sto sam primetio da mi je baterija od 2500 mAh spala na tipa 1300 mAh, bila je ispraznjena do kraja.

Ima jedno 4-5 godina kako sam uzeo Litokalla punjač za 4 baterije, po preporuci ljudi odavde sa foruma, i dan danas služi izvanredno, kupio sam od nekog sa Nbg za 30-tak evradi tada, punio sve živo i vraćao u život s njim, plus ima opciju da bude powerbank

Узео сам на крају ипак Liitokala Lii-600, јутрос стигао. Поручио са КП јер би ме са АЛИ-ја изашло тек нешто мало јефтиније а чекао бих ко зна колико да стигне. Ово мало што сам стигао да га испробам ради одлично, поготово када упоредим са старим пуњачем из Лидла који је буквално кувао батерије. Тамо су батерије биле толико вреле након пуњења да ниси могао да их држиш у рукама, буквално вруће кестење, док из Литокале изађу тек благо топле. Поручио сам неки дан туце АА/ААА Лада пуњивих батерија из ИКЕА-е па ћу да видим како се оне понашају са овим пуњачем. Једино сам морао да узмем АА 1900mah а не оне већег капацитета од 2500mah, јер их није било на стању. Изузев разлике у капацитету, да ли постоји нека друга разлика између ових АА Лада батерија?

Broj ciklusa punjenja, obicne su visestruko dugotrajnije, bar po specifikaciji.
Eneloop crne (pro), koje vjerovatno odgovaraju tim jacim Lada, recimo imaju oko 500 ciklusa punjenja, dok obicne imaju oko 2000 ciklusa.

Poslednja izmena:
Хвала на одговору. У том случају, и за моје потребе, и боље што сам узео ове мањег капацитета.

Eneloop bele baterije 2000 mAh koristim 10 god. sa punjacem u kompletu kupljene. Jos uvek se drze. Koristim ih u fotoaparatu Canon i nikad me nisu izdale. Moja preporuka za ove bat.

Nazad
Vrh Dno