Šta je novo?

Brzi-Spori punjaci & Baterije

Ja sam dobio preporuku u ovoj temi za ovaj model.
https://ru.nkon.nl/charger/nimh/technoline-bc-700.html
Izadje sa dostavom oko 30 eura.Procitaj u ovoj temi 94 stranu.
Jos nista nisam resio jer sam zetu dao da mi pogleda stari punjac.Ukoliko ne bude mogao da ga popravi ja cu ovaj naruciti.

Odlican je taj

Sent from ass

Mislim da baš taj imam već godinama i odličan je.

http://www.ebay.com/itm/252363272593?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

Vodi računa da je ovo samo NiCD i NiMH punjač. Ako ti je potreban punjač i za Lion baterije onda Opus BT-C3100 V2.2

http://www.ebay.com/itm/112009917083?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

Nitecore punjače ja lično ne volim zbog male struje punjenja, pogotovo ako puniš više ćelija istovremeno i nemaš nikakvu povratnu informaciju o kapacitetu i kvalitetu baterija.

Takođe ako ti sada trenutno punjenje Lion baterija nije bitno, možda kasnije bude a razlika u ceni nije prevelika. Ako nije hitno, i ako se malo potrudiš i potražiš, na eBayu možeš naleteti ponekad na BT-C3100 po jako povoljnoj ceni.

Opus placanje.jpg

Vaskev, daj baci neku zanimljivost vezano za baterije i punjace, ti si glavni baja na forumu za te stvari, svakako je interesantno citati novosti uz tvoj komentar :)

nije video čovek...možda ovako @Vaskev

@mikiPSY hoće novitete i zanimljivosti :)

Da, imaš dosta o njima u ovoj temi. Odlične su dok su nove ali gube svoje dobre karakteristike mnogo brže od običnih Enelup. Osetljivije su.

Ja ih imam skoro 4 godine godine, koriste se primarno u misu, ali i u jos nekim aparatima. Ako nije za velikog potrosaca (mis, kada se koristi za igranje, jeste veliki potrosac), obicne bele su bolji izbor.

Mis je naspram blica, cemu su ove baterije i namenjene, nepostojeci potrosac! :d
Licno preferiram bele Eneloop naspram crnih, za moje potrebe sasvim dovoljne (3 blica i flash komander)

Sanyo je prodao tehnologiju Eneloop baterija još 2013 godine ako se ne varam, ove baterije su se vukle u magacinu pa da se ne bace skinuli cenu na ~2100din. U Nkon-u je cena skoro 3x manja i uz to je poslednja generacija prave Eneloop tehnologije. Jedini problem je - dostava se plaća još oko 4,50 pa se kupovinom jednog pakovanja ne štedi baš mnogo (ali se dobija kvalitetna - originalna baterija). Kupovinom više pakovanja o uštedi je suvišno govoriti. Cena slanja do nekih 7-8 paketa je ista, za veće pakete je 7,50.

Fujitcu AAA Black.jpg

Poslednja izmena:
Hvala, Vaskev! Prvo sam pretpostavio da si nesto pogresio i brojkama, ali stvarno 7.5e za 4 komada Fujitsu PRO 950mAh AAA! Extra cena!

Porucujem, ionako ne kapiram gde sam zagubio vec 6 Eneloop Pro AAA!

https://ru.nkon.nl/rechargeable/aaa-size/4-aaa-eneloop-batterijen-bk-4mcce.html

Ovo je odličan izbor AAA baterije. Prvo cena, drugo ovo je Fujitsu ali po nižoj ceni. Dakle originalna Eneloop tehnologija. Ove su Made In Japan. Drugi razlog je prednost Eneloop u poređenju sa Eneloop Pro u dostra dužem roku trajanja. Teorija u broju ciklusa je jedno a praksa kaže ovako:

http://aacycler.com/about/how/

http://aacycler.com/battery/aa/

Broj ciklusa koje su postignute sa Eneloop i Eneloop Pro je daleko niži od teorijskog, naravno to je i očekivano. Prednost Eneloop je otprilike 3x veći broj ciklusa. Jedini razlog na insistiranju na Pro baterijama je nužan veći kapacitet (koji je tu samo u prvih nekoliko desetina ciklusa a zatim se razlika skoro gubi). Ja sam ih koristio podjednako i uglavnom problemi su se javljali sa Pro serijom (uglavnom mi probleme prave Duracell crno-zlatne 2450mAh) dok sa standardnim još nisam naišao na neku da je postala lošija nego u startu ali su i relativno nove pa je još rano. Inače Sanyo koje su kupljene još pre 5-6 godina u Emmi-ju sa punjačem su još kao nove.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Ima li neko predstavu kakvi su ovi novi VARTA punjaci i baterije?

Od punjaca konkretno me zanima LCD Smart Charger, koji, koliko vidim ima i radi sve sto jedan dobar punjac treba da ima, plus sto se u ovom paketetu pri kupovini dobijaju 4AA baterije kapaciteta 2100mAh.

Od AAA baterija interesantne, i cenovno trenutno vrlo primamljive su mi VARTA R3 900 mAh , ali ne znam kako se kotiraju uz Eneloop, ili Energizer Extreme koje sam do sada koristio.

Poslednja izmena:
Punjač deluje dobro, jedino je struja punjenja veća nego što bih želeo Naročito za AAA koje puni sa 800mA. I ostaje da vidiš da li pregreva baterije ne.
Baterije su ok ali nisu dobre kao enelup. Više im pada napon pod opterećenjem i manje su izdržljive vremenom. Ali nisu loše.

Hvala na odgovoru. :)

Gledajuci pakovanje u kom dolazi ovaj punjac, za razliku od onoga sto se vidi na samom sajtu, ovde vidim da ima i "ikonica" na kojoj pise temperature control.

Ima li to neke veze sa ovim "ostaje da vidiš da li pregreva baterije ili ne", tj. da li ovaj simbol oznacava da sam punjac prati i drzi temperaturu baterija pod kontrolom, ili svakako moram i ja tokom punjenja da kontrolisem proces?

Poslednja izmena:
taj punjač ima i ugrađen ventilator...to je nekom prednost a nekom mana zbog buke...

meni je bio zanimljiv, ali nešto sam izgubio poverenje u vartu nakon takođe lošeg iskustva sa baterijama...struja punjenja jeste malo nabudžena, i koliko sam pratio ne može da se menja...

Da li je to iskustvo sa baterijama toliko lose da se kupovina 6 kom AAA (ove pomenute od 900mAh) za 1000 dinara moze smatrati kao los deal? :(

U ponudi imam i Energizer Extreme AAA od 850mAh, ali ne po tako dobroj ceni - pakovanje 4 kom za cca 850 din. Ako izuzmemo cenu kao bitan faktor kod odlucivanja, da li je Energizer Extreme generalno bolji izbor od Varte?

Poslednja izmena:
Mozes sa nKona poruciti Eneloop ili Fujitsu, imas i 1000mAh AAA baterija Panasonica cak.

Ja uzeo oko NG oba, bas mi znaci i 50mAh jaca AAA baterija za misonju.
Imam obe pakovanje viska ako te zanima :)

Jel moguće da na tom sajtu Nkon jedna baterija Eneloop košta malo 205 din komad? Kod nas nisam video ispod 500 din.

Racunaj da trebas dodati slanje, a mozda (malo verovatno) i PDV (nas, pa ako se posta ugradi jos za 150din za otvaranje paketa, izadje skuplje nego kod nas :)).
Slanje pocinje sa 3e valjda do nas, vec 2 pakovanja mislim da je 4.5e (bez trackinga, ali iz NL se salje, brzo stize)

Ako vise baterija uzmes, isplati se.

Stigao punjac, i... nema ventilator, tako da sa ovim punjacem nema problema po pitanju buke. :)

Verovatno si ga permutovao sa LCD Ultra Fast Charger-om koji izgleda identicno, ali (verovatno) zbog principa rada mora da ima i dodatno hladjenje.

u pravu si, znam da sam negde video da ima a mislio sam da je to ovaj...javi kako radi...gde si ga nabavio, online ili negde kod nas?

Da li na carini gledaju cenu ili kolicinu baterija?
Jedan paket ide u kovertu, dva i vise paketa se pakuju u manju kutiju. Tri paketa eneloopa je 20e (shipping included).

Za nKon ako pitas, ides u kovertu i 7 komada.
Samo sto 1-2 ide u bas bas bas malecku, a ovi i nesto tipa standardna velicina koverte (naravno sa puckama)

Baterije zavisi ko ti se padne, meni nikada u BGu nisu carinili baterije, a porucio sam 20 komada (greskom stiglo 30 komada BTW :D)

Nazad
Vrh Dno