Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala nizasta :p :D.
Salim se naravno, ali ti covece imas GTX, zato sam trazio od whiplaasher-a da testira, jer ima gotovo isti kompjuter kao ja...
Ovako tvoje fotke nose komentar, e ovako ce ti raditi kada budes kupio GTX... :d.

Hehe jos malo je isti (treba da mi stigne jos jedan 8800GTS:))

Hehe jos malo je isti (treba da mi stigne jos jedan 8800GTS:))

Bolje da kupis jedan 8800GTS sa 640MB ili GTX kad vec planiras da se istreses (ili CrossFire 2x2900XT sa 512MB). U SLi modu imaces sa 2 8800GTS (320MB) efektivnih samo 320MB video rama, sto je malo za 1680x1050. Pricam ti iz iskustva sa 2x7900GT (256MB). Nikad vise SLi :)

thx za savjet. Prvo sam mislio 2x2900XT ili pro. Razmisjlao sam cak GTX ali sam gledao 10-tak testova iz igara gdje je 8800GTS 320 SLI uvijek ispred 8800GTX i to ne za malo bolji nego 10-20%

Poslednja izmena:
Gluposti su da je igra igriva sa 8800GTS na 1680x1050 sve na high. Prvo necu sam da se setam po mapi, drugo necu da biram servere sa 5 ljudi da bi mi fps bio normalan.
Ja sa mojom konfiguracijom igram u 1680x1050 sve na medium na 32p serverima i jedino je tako igrivo, sto znaci da mi mininimalni fps u guzvi bude 30. Cak ako samo shejdere dignem na high vec nije igrivo. A ovo je sa 640mb verzijom. Sve ostalo su price ili ljudi imaju opasno snizene kriterijume.

Dajte link da skinem taj demo

Probacu sa outdoor. Sa indoor necu ni da pokusavam jer je sux i sa high, a sto se tice pogleda na ljude malo je tesko da nahvatam nekog da mi pozira:)

Low2 http://img209.imageshack.us/img209/7526/low2ai7.jpg
Med2 http://img209.imageshack.us/img209/1058/med2il4.jpg

Gde je nestalo pola brda u LOW podeshavanjima ?? :d Jel to zbog vision distance ??
A na LOW ja bash gadna pa FC je bolji kad se setuje na High.... :wall:

EDIT: Jel moze neko ko ima demo da okachi CPU usage history da se vidi koliko igra koristi snagu procesora....

Poslednja izmena:
Za razliku od tebe ja igram ovu Betu, i mani me se vise covjece, ne obracaj mi se.

ahem, nisi odgovorio na direktno pitanje: average 45 ili minimum 50? Na sta si mislio? Nista ne boli kako sopstvena glupost :d

thx za savjet. Prvo sam mislio 2x2900XT ili pro. Razmisjlao sam cak GTX ali sam gledao 10-tak testova iz igara gdje je 8800GTS 320 SLI uvijek ispred 8800GTX i to ne za malo bolji nego 10-20%

Kao zidu da sam pricao :S:. Procitaj ponovo ono sto sam napisao i probaj da shvatis poentu, ako ne uspes i tada, za tebe nade nema ...

Kao zidu da sam pricao :S:. Procitaj ponovo ono sto sam napisao i probaj da shvatis poentu, ako ne uspes i tada, za tebe nade nema ...

Ma uzet cu neki 9800 kad se pojavi tako da mi je sad apsolutno svejedno sta cu uzet, 8800GTS Sli ili GTX ili pak ATI.
A sto se tice ovog pricanja zidu evo ti test pa pogledaj razliku izmedju 8800GTS 320 i 640 modela. http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce8-roundup_17.html Nema je!!! U stvari ima, 320 ima veci minimalni fps. Potpuno identicne karte sto se tice fps-a u igrama. Tako da to trovanje mozga tipa "320 je malo za 1680*1050" na mene nema nikakav uticaj. Izgleda da je ipak best combo za mene 2x8800 SLI dok se ne pojavi 9800 cip.

Poslednja izmena:
Bolje da kupis jedan 8800GTS sa 640MB ili GTX kad vec planiras da se istreses (ili CrossFire 2x2900XT sa 512MB). U SLi modu imaces sa 2 8800GTS (320MB) efektivnih samo 320MB video rama, sto je malo za 1680x1050. Pricam ti iz iskustva sa 2x7900GT (256MB). Nikad vise SLi :)

A koliko ja znam SLI funkcionise dijeljenjem ekrana gdje svaka od karti obradjuje svoju polovinu slike sa svojom kolicinom memorije. Znaci koristi se 2x320 a ne 1x320 kao sto ti kazes. Iz ovog tvog se zakljucuje da obje karte koriste zajedno 320mb, tj da dijele 320MB sto je naravno netacno. Nemoj pogresno da shvatis nema SLI 640MB nego 2x320MB. Sto je svakako dosta brze od jedne 8800GTS 640MB.

Poslednja izmena:
Whiplasher, to sto si rekao za memoriju nije tacno...

Poslednja izmena:
Whiplasher, to sto si rekao za memoriju nije tacno...

to sam nasao na milion sajtova, mislim takvo objasnjenje. I to su tacna objasnjenja. Svaka karta koristi svoju memoriju, znaci 2x po 320MB, a po njegovom ispade da svaka karta koristi po 160MB.

Poslednja izmena:
A koliko ja znam SLI funkcionise dijeljenjem ekrana gdje svaka od karti obradjuje svoju polovinu slike sa svojom kolicinom memorije. Znaci koristi se 2x320 a ne 1x320 kao sto ti kazes. Iz ovog tvog se zakljucuje da obje karte koriste zajedno 320mb, tj da dijele 320MB sto je naravno netacno. Nemoj pogresno da shvatis nema SLI 640MB nego 2x320MB. Sto je svakako dosta brze od jedne 8800GTS 640MB.

Pojma ti nemas, 2x320mb u SLi je efektivnih 320MB. I stvarno ne zelim da gubim vreme pricajuci nekom ko misli da je posisao pamet kornjaca iz mulja ... Aj uzivaj u svojim teorijama. Ja sam ti rekao: ako vec pravis sli, gledaj da to bude sa karticama koje imaju vise memorije. Idi na SLiZone pa citaj malo, moze samo da ti pomogne, da ne bi lupetao ... Tacno se vidi iz onoga sto pises da nisi skontao ...

" If you have two 128MB graphics cards running with SLI, each card operates with 128MB of memory (not 256MB). If a game recommends 256MB of memory, each card needs to have 256MB of memory. If you get two of the same model of graphics card, and one is 128MB, the other 256MB, your SLI graphics solution will operate (if you use Coolbits) with 128MB effective graphics memory."

Poslednja izmena:
to sam nasao na milion sajtova, mislim takvo objasnjenje. I to su tacna objasnjenja. Svaka karta koristi svoju memoriju, znaci 2x po 320MB, a po njegovom ispade da svaka karta koristi po 160MB.

Lose kontas, rekao sam da ako imas 2x320MB, imas efektivnih 320MB, ...

Poslednja izmena:
Da imam fizicki 2x 320MB!!!!! A to koliko efektivno imam mislim da nema pojma niko ovde!
A ja sam tebi rekao da pogledas razlike u fps izmedju 320 i 640 modela kojih naravno nema ni u 19*** rezolucijama.
pogledaj malo http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce8-roundup_17.html tako da tebi hvala za savjet ali mislim da mi nije bas mjerodavan, vjerovatno si napamet pricao, sto dokazuju ovi testovi.

Poslednja izmena:
A koliko ja znam SLI funkcionise dijeljenjem ekrana gdje svaka od karti obradjuje svoju polovinu slike sa svojom kolicinom memorije.

Slabo znas ...

"Most of the games operate in AFR (alternate frame rendering). The first card renders one full frame and then the next card renders the next frame and so on. If you picture SLI working in this way it is easy to see that each frame only has 128MB of memory to work with."

Slabo znas ...

"Most of the games operate in AFR (alternate frame rendering). The first card renders one full frame and then the next card renders the next frame and so on. If you picture SLI working in this way it is easy to see that each frame only has 128MB of memory to work with."

Zato sto me to i ne zanima, ali sam pitao neke ljude i gledao neke testove i znam sta sam vidio. GTS SLI jede GTX u svim igrama. To mi je dovoljno da bih se konacno odlucio. A price kao 320 je malo za visoke rez padaju u vodu kad sam pogledao test iz prethodnog posta! Identican fps u svim igrama na 320 i 640!

Poslednja izmena:
Da imam fizicki 2x 320MB!!!!! A to koliko efektivno imam mislim da nema pojma niko ovde!
A ja sam tebi rekao da pogledas razlike u fps izmedju 320 i 640 modela kojih naravno nema ni u 19*** rezolucijama.
pogledaj malo http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce8-roundup_17.html tako da tebi hvala za savjet ali mislim da mi nije bas mjerodavan, vjerovatno si napamet pricao, sto dokazuju ovi testovi.

Haha, pravi bosanac :D. Jes' bolan, u pravu si :D

Samo pogledaj o kojim se igrama radi, nadam se da ces bar onda shvatiti... A ako ne, sorry ... Ostani takav kakav si, meni odgovara slabija konkurencija u borbi za zivot :D

Poslednja izmena:
hehe pa ja hocu sli upravo zbog igara. Boli mene tuki kako on radi, kako radi memorija i ostalo. Bitan mi je samo fps. Iz mnogobrojnih testova sam vidio da kida GTX-a u svim igrama (ali svim). A ti Gorane sto kazes "Samo pogledaj o kojim se igrama radi, nadam se da ces bar onda shvatiti" mogu samo shvatiti da ti je jako krivo sto igre na 320 i 640 rade isto. Samo dokazujes koliki si kompleksas i zavisnik da ti bude najjaca konfa (meni je to apsolutno nebitno). A sto se tice borbe za zivot tesko da bi sa mnom u ringu opstao duze od par sekundi.
@Colt - *** izgleda da su SVE igre napisane tako!

Poslednja izmena:
hehe pa ja hocu sli upravo zbog igara. Boli mene tuki kako on radi, kako radi memorija i ostalo. Bitan mi je samo fps. Iz mnogobrojnih testova sam vidio da kida GTX-a u svim igrama (ali svim). A ti Gorane sto kazes "Samo pogledaj o kojim se igrama radi, nadam se da ces bar onda shvatiti" mogu samo shvatiti da ti je jako krivo sto igre na 320 i 640 rade isto. Samo dokazujes koliki si kompleksas i zavisnik da ti bude najjaca konfa (meni je to apsolutno nebitno). A sto se tice borbe za zivot tesko da bi sa mnom u ringu opstao duze od par sekundi.
@Colt - *** izgleda da su SVE igre napisane tako!

Pa mahom su igre stare. Ti bas tesko kapiras.

Poslednja izmena:
Zato sto me to i ne zanima
:d
whiplasheru, hvala ti sto si nam otvorio oci! Nije bitno kako nesto radi, najbitnije je kako TI mislis za bi trebalo da radi, bio to Crysis ili SLi! :trust:
whiplasher za moderatora, a onda ubrzo i za admina! :smoke:

Pa mahom su igre stare. Ti bas tesko kapiras.

heh sad kontam sta mislis ali pazi. Rekao sam prije par postova da sam igrao wow zadnje 2 godine. Tako da bas te igre iz tog testa ja planiram da igram sad. Naime nisam igrao ni jednu igru koja je izasla u zadnje dvije godine. 8800GTS SLI upravo hocu da koristim za Company of heroes, Q&Q tiberian, Stalket itd. SLI ne uzimam da bih igrao nadolazce naslove nego ove koji su vec izasli. Znaci samo da se prebacim do 9800 cipa. A za nadolazece pobrinuce se 9800 kad izadje. Nisi me dobro shvatio, nema potrebe da se prepiremo.

Poslednja izmena:
@whiplasher
SLI koristi memoriju od obje karte, ali problem je u tome sto je jedna karta izlaz. Jedna karta je output, odnosno to se zove primarna karta, i preko nje i njene memorije se ono sto obje karte renderiraju iscrtava na display. Sekundarna karta sve ono sto renderira prebacuje preko SLI mosta u primarnu. Zato se kaze da SLI koristi memoriju od samo jedne karte.

Nebi bilo lose upariti dvije 8800GT 512 u SLI, ako se ove informacije o toj karti pokazu tacnim. Ali ne trazi svaka igra kartu sa 512mb mem. mada za Crysis se jos ne zna. Clear Sky bi recimo mogao biti jos jedna igra koja ce trebati vise video memorije?

I na osnovu ove MP bete koju igrate se ja ne bih orijentirao. Prije svega lose je optimizirana, texture su skroz lose, fali dosta efekata, nije "DX10", i nije SP.

ne ne, ne orjentisem se ja ovom betom nimalo. Mislio sam da uzmem jos jedan 8800GTS za World of conflict, company of heroes, stalker,... jer igre na 8800GTS SLI rade bolje nego na 8800GTX. Znaci za igre iz 2006 i 2007. Za crysis ako bas bude tako zahtjevan, a vjerujem da nece, i naravno za ostale igre u 2008. planiram ubosti neki cip naredne generacije (9800 ili kako se vec bude zvao) ukoliko 8800 ne bude mogao vrjeti naslove iz 2008. Uglavnom poenta je da bi ja sa 8800GTS SLI igrao ove sadasnje igre, a ne bi spajao 2x8800 za igre koje tek treba da dodju, u tome je poenta.

Poslednja izmena:
@whiplasher
SLI koristi memoriju od obje karte, ali problem je u tome sto je jedna karta izlaz. Jedna karta je output, odnosno to se zove primarna karta, i preko nje i njene memorije se ono sto obje karte renderiraju iscrtava na display. Sekundarna karta sve ono sto renderira prebacuje preko SLI mosta u primarnu. Zato se kaze da SLI koristi memoriju od samo jedne karte.

Nebi bilo lose upariti dvije 8800GT 512 u SLI, ako se ove informacije o toj karti pokazu tacnim. Ali ne trazi svaka igra kartu sa 512mb mem. mada za Crysis se jos ne zna. Clear Sky bi recimo mogao biti jos jedna igra koja ce trebati vise video memorije?

I na osnovu ove MP bete koju igrate se ja ne bih orijentirao. Prije svega lose je optimizirana, texture su skroz lose, fali dosta efekata, nije "DX10", i nije SP.

RESPECT :smash:

ne ne, ne orjentisem se ja ovom betom nimalo. Mislio sam da uzmem jos jedan 8800GTS za World of conflict, company of heroes, stalker,... jer igre na 8800GTS SLI rade bolje nego na 8800GTX. Znaci za igre iz 2006 i 2007. Za crysis ako bas bude tako zahtjevan, a vjerujem da nece, i naravno za ostale igre u 2008. planiram ubosti neki cip naredne generacije (9800 ili kako se vec bude zvao) ukoliko 8800 ne bude mogao vrjeti naslove iz 2008. Uglavnom poenta je da bi ja sa 8800GTS SLI igrao ove sadasnje igre, a ne bi spajao 2x8800 za igre koje tek treba da dodju, u tome je poenta.

To sto si naveo je bacanje para. Ako su ti performanse bitne prodaj tu kartu za nekih 200 i kusur evra pa uzmi polovan 8800GTX ili cak nov (kosta oko 470 evra). Toliko bi platio i novu 8800GTS s tim sto bi ti novi naslovi radili sporije nego na GTX-u usled nedostatka memorije. Mozda najbolja opcija je da sacekas 8800GT sa 512Mb i onda ako ti bas treba SLI kupi dve takve i uzivaj... Ja bih da sam na tvom mestu u svakom slucaju gledao da preskocim SLI sa karticama od 320Mb. Licno sam zamenio 8800GTS 320Mb za isti taj od 640Mb i Vista se najvise obradovala dodatnoj kolicini memorije na grafickoj kartici (igre pod Vistom)

To sto si naveo je bacanje para. Ako su ti performanse bitne prodaj tu kartu za nekih 200 i kusur evra pa uzmi polovan 8800GTX ili cak nov (kosta oko 470 evra). Toliko bi platio i novu 8800GTS s tim sto bi ti novi naslovi radili sporije nego na GTX-u usled nedostatka memorije. Mozda najbolja opcija je da sacekas 8800GT sa 512Mb i onda ako ti bas treba SLI kupi dve takve i uzivaj... Ja bih da sam na tvom mestu u svakom slucaju gledao da preskocim SLI sa karticama od 320Mb. Licno sam zamenio 8800GTS 320Mb za isti taj od 640Mb i Vista se najvise obradovala dodatnoj kolicini memorije na grafickoj kartici (igre pod Vistom)

Ma ne vredi njemu nista pricati, on sve zna ... :D, sigurno je jako popularan u svom kraju :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno