Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E stvarno su pi*de!
Sunshafts, kompleksnija fizika, vise detalja, bujnija vegetacija(vise palmi i drugog raslinja), i malo bolje osvjetljenje bi kao trebali biti DX10 ekskluziva!?

Hm, iako sam pljuvao pa ovim novim grafickim karticama i tehnologijama, moram da priznam da ona "very high" slika iz onog posta, gde je neka plaza, zaista izgleda IMPRESIVNO i tako nesto jos nisam video u igrama!.. Ako je to Direct X 10 then bring it on! (jos samo kad bi malo manje zahtevno sve to bilo)

napokon neko da posalje koristan post :) thanx whiplasher

pa i dalje stojim iza toga da je u step-by-step prelazu najveca razlika izmedju low i medium (narocito u view distance-u), normalno ima i razlike izmedju medium i high i po meni je najveca razlika sto se sa high dobija nekako realisticniji prikaz.

Medjutim jos nam ostaje da otkrijemo kako ce izgledati optimizacija konacne igre i ovo ne govorim da bih smarao one koji su uvereni da ce crysis izgledati i raditi super na trenutnom high-endu. Znaci ako ljudi koji imaju C2Q i 8800gtx kazu da im je avg/max fps oko 30 (sto je neki minimum minimuma) i sada neko kaze to ce da leti kad se optimizuje, moram tim osobama da skrenem paznju na dve cinjenice. Prvo, trenutno je very high zakljucan, znaci ne smem da zamisljam na sta bi licio fps kada bi igrali na njemu, e sad ce neko da kaze "ma optimizovace oni to", pa ok neka bude tako i neka optimizuju, ali se onda javlja jos jedan faktor a to je AA koji je trenutno isto zakljucan. Sad ako ovi iz Cryteka budu uspeli da optimizuju ta dva faktora ja im skidam kapu.

nadam se da je neko razumeo sta sam hteo da kazem :d

@Shmeksi - na mojoj konfi radi na avg 30fps (outdoor) a na 8800GTX i neki Core2Q ne bi smio padati ispod 50.

napokon neko da posalje koristan post :) thanx whiplasher

pa i dalje stojim iza toga da je u step-by-step prelazu najveca razlika izmedju low i medium (narocito u view distance-u), normalno ima i razlike izmedju medium i high i po meni je najveca razlika sto se sa high dobija nekako realisticniji prikaz.

Medjutim jos nam ostaje da otkrijemo kako ce izgledati optimizacija konacne igre i ovo ne govorim da bih smarao one koji su uvereni da ce crysis izgledati i raditi super na trenutnom high-endu. Znaci ako ljudi koji imaju C2Q i 8800gtx kazu da im je avg/max fps oko 30 (sto je neki minimum minimuma) i sada neko kaze to ce da leti kad se optimizuje, moram tim osobama da skrenem paznju na dve cinjenice. Prvo, trenutno je very high zakljucan, znaci ne smem da zamisljam na sta bi licio fps kada bi igrali na njemu, e sad ce neko da kaze "ma optimizovace oni to", pa ok neka bude tako i neka optimizuju, ali se onda javlja jos jedan faktor a to je AA koji je trenutno isto zakljucan. Sad ako ovi iz Cryteka budu uspeli da optimizuju ta dva faktora ja im skidam kapu.

nadam se da je neko razumeo sta sam hteo da kazem :d

AA nije zakljucan, ne znam odakle ti ta informacija?

Na ovim shotkama prisutan je 4xAA :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1242197&postcount=1817

Poslednja izmena:
@Shmeksi - na mojoj konfi radi na avg 30fps (outdoor) a na 8800GTX i neki Core2Q ne bi smio padati ispod 50.
pa dobro, to stoji, ali ja koliko sam primetio ti ipak ne igras u svojoj native rezoluciji nego na 1440*900 sto je manje za oko 30% u odnosu na native rezoluciju, a koliko sam video po forumima ljudi koji imaju onakve masine koje sam ja naveo imaju avg fps oko 30 (ajde neka bude i 35), mislim ide on nekad i preko 45, ali je to retko. rekao sam i stojim iza toga, ako na najjacim setovanjima avg fps bude bio 50 na C2Q i 8800gtx u rezoluciji 1680*1050, ja cu prvi da kazem da sam jeo ***** i ima da posaljem cevatu pismo u kome mu se duboko izvinjavam :d

Ne ne na 1680*1050 mi je avg 30 fps na full high. Naravno pada i na 20 ali kad je 32 igraca na mapi inace ne. Ako sam jedini na mapi ne pada nikad ispod 26-27 na full high. Ali ide i do 70 u indoor. A sa 8800GTX mora biti 45-50 avg.

Poslednja izmena:
Ne ne na 1680*1050 mi je avg 30 fps na full high. Naravno pada i na 20 ali kad je 32 igraca na mapi inace ne. Ako sam jedini na mapi ne pada nikad ispod 26-27 na full high. Ali ide i do 70 u indoor. A sa 8800GTX mora biti 45-50 avg.
jedno je avg, a ti par postova prije pominjes da ne smije padati ispod 50fps na takvoj konfi :d

jedno je avg, a ti par postova prije pominjes da ne smije padati ispod 50fps na takvoj konfi :d

???? Kod mene ne pada ispod 27, a na C2Q i 8800GTX je avg 50, tj bar bi trebalo da bude 45-50. To sam rekao, citaj malo pazljivije. Ako nemas sta pametno da kazes bolje precuti.

Poslednja izmena:
Ne bih da ti kvarim srecu, ali ti iz nvidije nisu mislili na 8800gt kada su nagovestili novi hardver, vec na novu seriju GPU nesto kao geforce 9800

Koliko je meni poznato G92 nece biti brzi od G80, i zvat ce se 8800 GT. Ovo su vijesti od jucer - http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=9180
NVIDIA confirmed the specifications of G92 with board partners earlier this week. The GeForce 8800 GT will feature a 600 MHz core clock, a 900 MHz memory clock and a 256 bit memory interface.

Ja licno se tome i ne veselim, odnosno ne cekam toliko Crysis. Moja igra bi se trebala pojaviti pocetkom 2008 god.

Ako ti nije tesko, jel mozes da pokrenes na 1280x1024 pa da izmeris Frapsom koliko imas fps-ova: min i avg...
Jer cu se ja na toj rezoluciji (bar se nadam) igrati, a imamo dosta slicne kompjutere...
:wave:.

Edit:
Sad videh da imas wide monitor, onda pokreni na 1440x900 (to je veoma blizu sa 1280x1024), pa testiraj...

Poslednja izmena:
Koliko je meni poznato G92 nece biti brzi od G80, i zvat ce se 8800 GT. Ovo su vijesti od jucer - http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=9180

Ja licno se tome i ne veselim, odnosno ne cekam toliko Crysis. Moja igra bi se trebala pojaviti pocetkom 2008 god.

Sve ovo govori samo jedno, da ce igra radit veoma dobro na 8800.

@Zdravko - Mogu ali sutra, snimam sad neki DVD a posle odo spavat radim sutra. Valjda nije kasno do sutra? ALi kazem ti ne dobijam ja puno fps kad smanjim rez i detalje (rekao sam to u jednom od proslih postova, i zbog toga imam utisak da je beta malo izbagovana na ovoj 8800 ili je do drivera). Isti FPS mi je na Full med i na full high (razlika 2-5fps-a).

Poslednja izmena:
Sve ovo govori samo jedno, da ce igra radit veoma dobro na 8800.

@Zdravko - Mogu ali sutra, snimam sad neki DVD a posle odo spavat radim sutra. Valjda nije kasno do sutra? ALi kazem ti ne dobijam ja puno fps kad smanjim rez i detalje (rekao sam to u jednom od proslih postova, i zbog toga imam utisak da je beta malo izbagovana na ovoj 8800 ili je do drivera). Isti FPS mi je na Full med i na full high (razlika 2-5fps-a).

Au to nisam bas ocekivao, valjda ce bar malo bolje raditi sa manjom rezolucijom...
Vidimo se sutra :).

Da taj 8800GT 512MB, koliko sam cuo bi trebalo da bude malo brzi od "nase" 8800GTS 320MB na manjim rezolucijama (<1600x1200) naravno. Veci klokovi za procesor i memoriju, ali uza magistrala...

Piiiii, znachi komotno cu ga igram bez AA, preterane razlike nema, a moguce je da sam i slep :p

Au to nisam bas ocekivao, valjda ce bar malo bolje raditi sa manjom rezolucijom...
Vidimo se sutra :).

Da taj 8800GT 512MB, koliko sam cuo bi trebalo da bude malo brzi od "nase" 8800GTS 320MB na manjim rezolucijama (<1600x1200) naravno. Veci klokovi za procesor i memoriju, ali uza magistrala...

Nisam nikiad probao na toj res ali probacu sutra pa cu ti javit.

???? Kod mene ne pada ispod 27, a na C2Q i 8800GTX je avg 50, tj bar bi trebalo da bude 45-50. To sam rekao, citaj malo pazljivije. Ako nemas sta pametno da kazes bolje precuti.

pa sad:

a da malo ti precutis i citas malo pazljivije sta sam pises?? :bottle: Jel average ili minimum? :smoke: I to sve pricas kontrirajuci upravo onima koji imaju takve konfe :d Zivjela optimizacija u zadnji chas, optimisation will save us all! :trust:

Ako ti nije tesko, jel mozes da pokrenes na 1280x1024 pa da izmeris Frapsom koliko imas fps-ova: min i avg...
Jer cu se ja na toj rezoluciji (bar se nadam) igrati, a imamo dosta slicne kompjutere...
:wave:.

Edit:
Sad videh da imas wide monitor, onda pokreni na 1440x900 (to je veoma blizu sa 1280x1024), pa testiraj...

Chika Zdrale, evo i za tebe 1280x1024

1280x1024 (all details set to HIGH)

0xAA:

4xAA:

Poslednja izmena:
1680x1050 (all details set to HIGH)

0xAA:

4xAA:

E sad ... Bice situacija kada ce framerate koji je na 4xAA biti pri 0xAA (krs i lom, aka akcija)
bogme ja i te kako primecujem razliku sa ukljucenim AA, e sad da bi igra radila sa pristojnim fps-om sa uklucenim AA oni moraju da povecaju ove rezultate 100% (onda bi prosek bio tu negde oko 50).

p.s. i to goranstein ima trenutno najjacu mogucu makinu, a mora se priznati takvih srecnika je vrlo malo, sta li tek treba da ocekuju oni sa slabijim masinama, ako igraju na smanjenim detaljima onda se gubi citava draz crysisa.

Poslednja izmena:
pa sad:

a da malo ti precutis i citas malo pazljivije sta sam pises?? :bottle: Jel average ili minimum? :smoke: I to sve pricas kontrirajuci upravo onima koji imaju takve konfe :d Zivjela optimizacija u zadnji chas, optimisation will save us all! :trust:

Niti imam 8800GTX niti znam koliki je fps, kazem onako otprilike koliki bi trebao da bude sudeci po mome 8800GTS-u. A ti ako volis da konstatujes gluposti i nebitne stvari, mene zaobidji!

Chika Zdrale, evo i za tebe 1280x1024

1280x1024 (all details set to HIGH)

Hvala nizasta :p :D.
Salim se naravno, ali ti covece imas GTX, zato sam trazio od whiplaasher-a da testira, jer ima gotovo isti kompjuter kao ja...
Ovako tvoje fotke nose komentar, e ovako ce ti raditi kada budes kupio GTX... :d.

Niti imam 8800GTX niti znam koliki je fps, kazem onako otprilike koliki bi trebao da bude sudeci po mome 8800GTS-u. A ti ako volis da konstatujes gluposti i nebitne stvari, mene zaobidji!

a covjece, ti si taj koji konstatuje gluposti, u 2 posta u istom danu prvo pricas kako fps ne smije padati ispod 50, a onda kako ce average biti 45-50. Nebo i zemlja! Lupetas kojesta na osnovu tvojih ofrlje procjena, koje se kose i sa onim sto kazu korisnici i onim sto sam Cevat prica. Strava i horor... :trust: :wall:

A bas sam se potrudio :( :d

Znaci AA 4x obara framerate na pola...
Na ovim slikama se ipak vidi AA, tu nema dileme, ali ubedicu ja sebe da se ne vidi :D.
Tamo gde ti imas 52 fps, ja bih valjda izvukao 35...

Suma sumarum:
Optimization my (Cevat) imagination... ala sad loopetam... :D.

a covjece, ti si taj koji konstatuje gluposti, u 2 posta u istom danu prvo pricas kako fps ne smije padati ispod 50, a onda kako ce average biti 45-50. Nebo i zemlja! Lupetas kojesta na osnovu tvojih ofrlje procjena, koje se kose i sa onim sto kazu korisnici i onim sto sam Cevat prica. Strava i horor... :trust: :wall:

Za razliku od tebe ja igram ovu Betu, i mani me se vise covjece, ne obracaj mi se.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno