Evo ga update posle zamene grejaca.Evo da bacim malo svetla na ovu temu oko Ariston tanjih bojlera (kod mene je model sa inox kazanom). Zvao sam service i prijatno iznenadjen profesionalnim odnosom - brzo je razumela o cemu se radi i poslali su servisera za 1 dan. Odmah mi je rekla da zna o cemu se radi, izgleda da je ovo teska muka tim bojlerima i sami priznaju problem sa bukom.
Serviser je dosao i odmah doneo 2 nova grejaca. Kaze da su to zamenski 'anti-noise' grejaci koje Ariston daje kao zamenske u ovim slucajevima. Neverovatno da su ih tako krstili
E sada .. obzirom da Ariston daje to u okviru garancije, zamena je besplatna za prvi par grejaca (idu 2 komada, i svaki kosta 6k din ) Serviser mi kaze da je ovaj postojeci grejac malo nakupio kamenca i to se sada cuje .. Garantuje da ce nakon nekog vremena i ovaj koji bude zamenio da se cuje .. nekada vise, nekada manje.
Dao mi savet da ne iskoriscavam zamenu grejaca sada vec da sacekam jos 20tak meseci i onda da odradimo bar i ciscenje kamenca i tada da zamene oba grejaca jer ce Ariston priznati to kao zamenu u okviru garancije.
anti-noise
grejacima zajedno sa ciscenjem kamenca. Samo su naplatili ciscenje kamenca 6k din, grejaci su deo garancije.Retko ko menja sigurnosni ventil a pitanje je da li izdrži godinu dana te eto bar poluprazan bojler kod nestanka vode. U stambenim zgradama kad nestane voda oni u prizemlju mogu da šure svinje ako su kod kuće i ako ima šta da se potopi (šuri).Dry stop?
Kako može da nestane vode u bojleru?😏
Kakav marketing
Nece voda da izadje cak i kada potpuno skines sigurnosni ventil jer je u pitanju potpuno zatvoreni sud.Retko ko menja sigurnosni ventil a pitanje je da li izdrži godinu dana te eto bar poluprazan bojler kod nestanka vode. U stambenim zgradama kad nestane voda oni u prizemlju mogu da šure svinje ako su kod kuće i ako ima šta da se potopi (šuri).
I meni se to dosta svidelo, doduse nisam bas razumeo kako radi na ovom voxu kog planiram da uzmem cim prikupim malo vise info o njemu, da li digitalno pokaze koju si temperaturu stavio da se zagreje voda ili pokazuje koja je temperatura vode trenutno u bojleruMeni se kod tog voxa svidja digitalni merac temperature, jeste da nicemu ne sluzi ali je bar lep i moderan.
To bi mogli svi da uvedu, dosta je bilo analognih pokazivaca, sta im skupo da stave digitalni merac od 0.99$
Redovna pojava u starom stanu u Beogradu, a tako je bilo i u firmi na staroj lokaciji. Sva voda izađe kroz cev za dovod vode kada nestane vode.Dry stop?
Kako može da nestane vode u bojleru?😏
Kakav marketing
Pa dobija vazduh negde, ne dihtuje slavina, ekscentar i tako dalje… To su sve anegdote sto si napisao.Curi polako dok ne počne kako kažu da "klokoće" bojler kada napravi vakum pa nastavi dalje da curi i tako dok se ne isprazni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari