Šta je novo?

Blueberry NETCAT (MID)

Ja mislim da se isplati za te pare.
A i garancija je bitan faktor.
Koliko sam primetio skype trenutno nema opciju video poziva.

Sent from my Android Tablet using Tapatalk

MOcice vrlo uskoro

U pravu ste,trenutno nema u planu je uskoro koliko sam ja procitao po forumima, ali mi je bitno da mogu da obavim i "normalan" poziv. Zahvaljujem se svima jer kako doci do nekih informacija kojih nema a mora biti u prospektu. Nigde nisam na zvanicnom sajtu pronasao da ima mikrofon pa me je to malo zbunjivalo...

Kakve su sanse da se na njega stavi blutut preko kojeg bi se vezao na tel i koristio net sa mobilonog?

Najbolje da pitas direkno blueberry na mail sa njihovog sajta
Odgovrice ti ljudi na sva pitanja u veoma brzom roku.

Kakve su sanse da se na njega stavi blutut preko kojeg bi se vezao na tel i koristio net sa mobilonog?

postoji hak za androide da se koristi 3g modem sa USB-a, koji se inace koristi na windows-u uz .exe aplikaciju. e sad, problem kod netcat-a je shto ima mini USB, pa morash da nadjesh direktan adapter, ili da ga nosash sa kablom ako ti ne smeta

postoji hak za androide da se koristi 3g modem sa USB-a, koji se inace koristi na windows-u uz .exe aplikaciju. e sad, problem kod netcat-a je shto ima mini USB, pa morash da nadjesh direktan adapter, ili da ga nosash sa kablom ako ti ne smeta

Daj mi neki link za taj hack. Imam 3G "Internet za poneti" USB modem (CDMA) od Oriona i dobro bi bilo da mogu da ga udenem u neki android. Hvala mnogo unapred.

E da i recimo koliko je trajanje baterije pri gledanju DIVX sa recimo 50% osvetljenja???

Test baterije...
http://www.youtube.com/watch?v=D-gITXlGpg4

Izvini sto si malo duze cekao, ali me stigla neka prehlada, pa sam i ovo jedva nekako smandrljao...

Elem, zamolio bih malo strucnije ljude da bace pogled na video, posto ima jedan deo vezan za Android "Cell standby" stavku koju pokusava da rastumaci masa naroda...

Da bi izbacio cell standby moras da uradi ovo.
Prvo trebas da root-ujes tablet.
Posle sa root manager-om odes u system/app.
Tu preimenujes Phone.apk u Phone.txt.
Resetujes tablet i to je to.

Da bi izbacio cell standby moras da uradi ovo.
Prvo trebas da root-ujes tablet.
Posle sa root manager-om odes u system/app.
Tu preimenujes Phone.apk u Phone.txt.
Resetujes tablet i to je to.

Jeste taj deo sam skontao, ali vidis ima jedna jeba... kazu da kad rootujes uredjaj onda garancija prestaje da ti vazi, a i da postoji verovatnoca da ako se neki uredjaj ne rootuje pravilno da moze da trajno zabode...

E sad, bilo bi lepo da ovi sto drze NetCat probaju ovo sa jednim uredjajem, jer ako njima zabode gubitak im je 1 promil, a nama obicnim korisnicima bi gubitak bio stoprocentan...

Osim toga ono sto mi je bitno je da ako neko moze da potvrdi, ili da bar da delimicno objasnjenje/misljenje da li ovaj Cell standby radi to sto radi kako su ovi opisali (ping pong sa repetitorima)... Jer mozda teleships kada pravi arhitekturu chipa pravi sve u jednom, a onda makne neki deo (recimo slot za Sim karticu), i na taj nacin napravi jeftiniji model...

Dodato: ... jer mi je nelogicno da ovom jednom korisniku kojem pise opisno da je njegov Android tablet 100% bio bez Cell signala. Sto kontam da znaci da je uredjaj pokusavao da se nakaci ali da 100% pokusaja je bilo bezuspesno...

Poslednja izmena:
Jeste taj deo sam skontao, ali vidis ima jedna jeba... kazu da kad rootujes uredjaj onda garancija prestaje da ti vazi, a i da postoji verovatnoca da ako se neki uredjaj ne rootuje pravilno da moze da trajno zabode...

E sad, bilo bi lepo da ovi sto drze NetCat probaju ovo sa jednim uredjajem, jer ako njima zabode gubitak im je 1 promil, a nama obicnim korisnicima bi gubitak bio stoprocentan...

Osim toga ono sto mi je bitno je da ako neko moze da potvrdi, ili da bar da delimicno objasnjenje/misljenje da li ovaj Cell standby radi to sto radi kako su ovi opisali (ping pong sa repetitorima)... Jer mozda teleships kada pravi arhitekturu chipa pravi sve u jednom, a onda makne neki deo (recimo slot za Sim karticu), i na taj nacin napravi jeftiniji model...

Dodato: ... jer mi je nelogicno da ovom jednom korisniku kojem pise opisno da je njegov Android tablet 100% bio bez Cell signala. Sto kontam da znaci da je uredjaj pokusavao da se nakaci ali da 100% pokusaja je bilo bezuspesno...

Ono sto sam ti prethodno napisao sam probao na mom netcat-u.
Baterija sada mnogo duze traje.

Daj mi neki link za taj hack. Imam 3G "Internet za poneti" USB modem (CDMA) od Oriona i dobro bi bilo da mogu da ga udenem u neki android. Hvala mnogo unapred.

ajd prvo mi reci tacnu oznaku orionovog USB modema ?

kazu da kad rootujes uredjaj onda garancija prestaje da ti vazi

to je onda katastrofalno poslovanje firme. root ne trazi da otvarash spravu i fizichki je oshtetish, dakle, JEDINI slucaj gde cackanje softvera prekida garanciju, do sad je bila na Jailbreak-ovanju apple proizvoda, i evo sad sa netcat-om. zaista vrhunski.

Poslednja izmena:
ajd prvo mi reci tacnu oznaku orionovog USB modema ?

to je onda katastrofalno poslovanje firme. root ne trazi da otvarash spravu i fizichki je oshtetish, dakle, JEDINI slucaj gde cackanje softvera prekida garanciju, do sad je bila na Jailbreak-ovanju apple proizvoda, i evo sad sa netcat-om. zaista vrhunski.

Nisu meni oni rekli za garanciju, nego sam video da ljudi upozoravaju na internetu... A kad si vec pomenuo firmu, zanima me njihovo misljenje o ovoj stavci... Jer se sada postavlja pitanje, ako ovaj postupak produzuje izdrzljivost baterije zasto nije fabricki odstranjen Cell standby...

To Mrezna macka

Test baterije...
http://www.youtube.com/watch?v=D-gITXlGpg4

Izvini sto si malo duze cekao, ali me stigla neka prehlada, pa sam i ovo jedva nekako smandrljao...

Elem, zamolio bih malo strucnije ljude da bace pogled na video, posto ima jedan deo vezan za Android "Cell standby" stavku koju pokusava da rastumaci masa naroda...

Nemam iskustva sa root-ovanjem tablet Pc ali imam sa Android platformama. Sta sam sve radio mojim HTC Tattoo i Desire modelima ne smem ni da pricam ali im nista ne fali. Desilo mi se da kada sam uzeo Desire od prvog danaimao sam problem da mi je telefon nedostupan kada sam blizu bazne stanice. dolazilo je do preklapanja frekvencija i bio sam mrtav. Da napomenem da mi je telefon bio rutovan kada sam ga odneo u servis i bez problema su mi zamenili plocu posto je ona bila uzrok svega i normalno mi priznali garanciju.
Posto je u pitanju Android 2.1 mislim da bi uspeo bez problema da ga root-ujes uz pomoc Universal Androot v 1.6 ili sl. Mislim da ga imas i na marketu. Probaj da reimenujes fajlove koje si opisao i ne bi trebalo da bude problema. Androot ti instalira i custom recovery tako da mozes pre ovog igranja da bekapujes sistem i povratis ako nesto krene po zlu.

Voleo bih da ako imas prilike probas jednu igru a to je Sandstrom 3.2. Igra je 3D tipa Call Of Duty i koristi multituch, voleo bih da znam da li igriva makar uz pomoc tastature, ili Real Football 2010. Ko bude imao prilike neka proba bas me interesuju rezultati. Hvala !

Nemoras ga perma rootavi da bi brisao jedan apk
uradi temp root obrisi to i resetuj

Voleo bih da ako imas prilike probas jednu igru a to je Sandstrom 3.2.

Hmmm kliknuo "Okaci poruku" i zeznuo me Token koji je expired... rekao bih Fuck! ali ne znam da li je dozvoljeno ovde da se koriste ruzne reci...

Elem, sta sam bese napisao... Fora je u tome sto ne mogu da pristupim paid aplikacijama na Android marketu, a nema free trial/demo. Cak i da zelim da kupim sa nekog sajta po ceni od 5$ nema Srbije tamo...

Ako neko uspe da instalira i pokrene neka javi. Mada mi previse deluje agresivno za ekran (a i za NetCat tastaturu), ali me bas zanima da li macka ovo moze da podrzi...

Nisu meni oni rekli za garanciju, nego sam video da ljudi upozoravaju na internetu... A kad si vec pomenuo firmu, zanima me njihovo misljenje o ovoj stavci... Jer se sada postavlja pitanje, ako ovaj postupak produzuje izdrzljivost baterije zasto nije fabricki odstranjen Cell standby...

pa ja cu sada da se potrudim da budem tacan i objektivan ali mi se redovno brishu postovi kada spomenem bilo shta loshe vezano za blueberry.

moje mishljenje, a i javna tajna je da su blueberry uredjaji prepakovani kinezi. neki sa malo vishe truda, neki sa manje. problem koji se javlja na SVIM tabletima koji vode poreklom iz kine - javlja se i na blueberry-ju.

problem u startu nastaje jer optimizaciju android-a za tablete radi maksimum 5 kineza, od 2 milijarde kolko ih ima. ja sam trenutno u aktivnom kontaktu sa predsednikom razvojnog odeljenja Infotmic-a, i josh par kineskih firmi, i dostavio sam im listu problema, poput bagovitih launcher-a, uklanjanja phone fajlova kojima nije mesto na tabletu, problema sa baterijom i slicno, sto se tice podrshke za postojece, i planova za buduce tablete i update istih. (sam oda napomenem da je android svima nama relativno nova igrachka, i da se ja razumem koliko i svako ko bi posvetio tematici jedan pun dan, ako zeli da nauci o tome)

Poslednja izmena od urednika:
@Igoritza

Ne razumem kako ces pomoci korisnicima cak i ako Asli prizna da Netcat proizvode Kinezi, Vavilonci ili patuljci. Shvatili smo da ti znas ponesto o tabletima (mada ne znam kako podizes napon ampermetrom), da ih cackas i otvaras ali to ovde nije tema.

I jeste problem to sto si spomenuo a to su govorili ljudi i na drugim temama. Ova verzija androida nije trebala da ima ovakvu namenu ali eto nakalemila se pa su nastali problemi. Ne verujem da ce se ovo dogoditi sa verzijom 3.0.

Ali na stranu sve ovo. I mene zanima da li se moze produziti trajanje baterije. Tri sata nije lose ali se niko ne bi bunio da se to poveca. Ipak sam ocekivao duzi rad. Kakva je situacija sa baterijom kada se koristi za krstarenje internetom?

Poslednja izmena od urednika:
battery life:

1. koristiti neki napredni task manager za ubijanje aplikacija. vecito sam se pitao shto proizvodjachi mobilnih sistema ne naprave X dugme, kao da su svi komplet na isti nachin retardirani, prosto neverovatno da WM, Symbian, i Android nemaju opciju da ugasish program kada zavrshish sa njim. valjda je Apple uveo fensi "back" dugme pa ajmo svi sa tim ******skim reshenjem, al problem datira josh od korena simbijana i WM-a. "ja na svom tabletu koristim "Advanced task killer"

2. ukloniti proces - system standby - proces koji pokushava da nadje mobilnu mrezu, iako je nema, nit ima sim kartice. vreme baterije se bukvalno udvostruchuje na tabletima kada se ovo skloni.

- skinite LAUNCHER PRO sa marketa.
- skinite "home switcher" i podesite da je Launcher Pro po default-u.
- skinite z4root sa neta, nema ga na marketu, i pokrenite TEMP ROOT opciju. Trazice od vas da ukljucite USB debugging [settings > aplications > development]. Temp root ce vam trajati sve do sledeceg reboota.
- pokrenite Root Explorer program i kada se pokrene dajte mu "super user" prava.
- u system>app folderu nadjite phone.apk, reimenujte ga. [neki tvrde da treba ugasiti i elephonyProvider.apk.]
- cim ga rename-ujete, sistem ce da krene da prijavljuje da je prso kritican proces, i necete moci da ugasite prompt-ove. drzite power dugme do gashenja tableta.
- po restartu, Launcher pro ce da se pokrene, a baterija vishe nece troshiti struju na Cell standby/system standby

NAPOMENA - procedura radi za Gome Flytouch2 tablet, ali ne vidim da bi ishta drugachije moglo da se javi ako se izvede na Netcat-u, tako da ne koshta nishta da probate. prvo bih proverio da li Blueberry ima ROM za flashovanje, ukoliko nedaj boze neshto krene naopako.

to je to za sad. ukoliko nam dobri ljudi iz Blueberry-ja ponude info o hardveru, mozda tamo negde postoji custom rom, koji bi em ubrzao spravu, em sveo potroshnju na minimum ukoliko je neki dobar chovek tako napravio za ostale korisnike.

sinoc sam po prvi put ostavio uredjaj ukljucen (WiFi off, Screen off naravno) da vidim sta ce da se desi preko noci... Ujutru sam video da mi je baterija bila isisana... Jednostavno nisam mogao da se pomirim sa time...

Pohvala Weasel-u koji mi je poslao info kako da odradim root + del phone.apk... ali nisam imao petlje da odradim ovo dok Harry nije rekao da je to on uradio na svom NetCat-u... Jos kada mi je poslao step by step koji se poklopio sa Weaselom, nisam mogao da izdrzim a da ne probam...

Delnuo sam (samo) Phone.apk i restartovao i video da u Batery use nema vise Cell standby...

Sada ne znam da li se ovo tripujem ili sta vec, ali nakon toga sam se rastocio surfujuci... Forsirao sam aparat na trasi Android Market - Install - Test program - Uninstall, citao neke novine, ma sta nisam radio, i evo da kucnem u drvo nakon dva sata intenzivnog cackanja doslo do 50% baterije... Tu sam se smorio i dosao da vidim sta ovde ima...

Hvala Igotizi za ove procese... Instalirao sam ja vec ovo programce za procese ali nisam mnogo obracao paznju, tako da me je odlicno podsetio

Znaci, redovno sam nakon 3 4 programa cistio procese. Pre toga sam ugasaio accelerometar. Otisao u Settings/Applications/running processes i pogasio GoogleTalk,Yahoo mail sync, i android market alarm (koji proverava da li je izasao update za neki od instaliranih programa) i plus u Accounts & Sync ugasio Gmail sync

Definitivno mislim da ako vec nije ovaj Phone.apk izbrisan fabricki, da firma koja ovo prodaje treba da ubaci jedno papirce u kutiju sa uputstvom kako produziti trajanje baterije...

Mislim, to se kasnije kad tad skonta... Kao sto rece Igoritza, ja imam toliko znanje koliko ima osoba koja je jedan ceo dan istrazivala o Androidu... Ali koliko ima ljudi koji nisu vesti da pronadju ovakve bitne informacije... ili recimo ne znaju engleski...

Zar nema za Android neki test tipa Battery Eater Pro koji se koristi na Pc-u pa da mozemo brojcano da uporedimo bateriju "pre i posle"?

Imash na marketu current widget, koji loguje potroshnju uredjaja u mA, pa mozes uporediti logove posle...

imam orion telekom modem u laptopu internet za poneti jel moze u ovom tablet raditi orion internet za poneti

to upravo poksuhavam da vam nadjem. mogli su se orion i telekom i telenor dogovoriti oko jednog modela, a svaki od njih ima razlichite dongle-ove, koji josh nisu krekovani za android .. zavisi od uredjaja do uredjaja.

ako nemoze internet preko orion telekoma internet za poneti necu ni kupovati taj tablet moracu onda nositi notebook

pa, ti se zahvali ovima iz Oriona, a mozesh usput da ih i oterash u tri lepe ..

kakvi indijanci, pa to ti je. umesto da uzmu HUAWEI, ili ZTE koje nosi CEO SVET, ukljucujuci i amerike, oni uzmu neke AnyData koji su, posle 5 minuta google-anja: neki teshki krshevi, koji su na nivou medicore kineskih proizvodjacha kojima sajt prave polupismeni kinezi. a najgore shto pishe da su iz koreje.

cek sad, sacu da vam dam reshenje, koje MOZDA moze da radi, bez obzira na vrstu USB dongle-a.

pre nego napishem, samo da napomenem, kolko se ja razumem u mobilnu telefoniju: NIJE bitno koji je modem, bitno je da radi. jer ako ti kupish od oriona, i oni ti daju ovaj retardirani USB modem, nishta te ne sprechava da tu karticu ubodesh u drugi 3g modem drugog proizvodjacha. takav ce da radi, jer je tu bitan samo protok, a ne i proizvodjach i marka.

UPUTSTVO ZA HUAWEI:

http://www.androidtablets.net/forum...ers-gome-flytouch-2-infortm-x220-al-10-a.html

zanemariti chinjenicu shto je pomenuti tablet u thread-u, bitno je samo da se android i modem podese na isti nachin.

e sad NAPOMENA:

neki tableti imaju "magichno" svojstvo, da kada im se ubode 3g modem - prepoznaju modem, i odma bez ikakvih podeshavanja krenu da srchu net. za one sa rockchip procesorom sam poprilichno siguran da rade na taj nachin. trebao bi neko, ko je kupio Netcat da proveri

ako bi mogao da nam se javi neko iz uprave blueberry-ja, i da napomenem da STVARNO ne trujem, nego samo da odgonetnu kojeg je modela hardware unutra, da nadjem ljudima reshenje.

Poslednja izmena:
71eKIdudn8L._AA1375_.jpg

Ican! 7"
http://www.ican.us.com/ican-pc-tablet-7-inch.html
http://www.amazon.com/ICAN-Tablet-P...?ie=UTF8&s=electronics&qid=1295291884&sr=1-26

Isti ovaj netket, ali mnogo skuplji :)

Poslednja izmena:
sada sam pitao orion za internet za poneti i kazu moze se imati internet kod njih ako tablet racunar ima standardan usb port mozete li mi reci neki tablet koji ima usb port i kazu nema veze sto je andrroid operativni sistem do 22 sata im je live podrska mogu ih pitati jos nesto

Nazad
Vrh Dno