Šta je novo?

Blueberry NETCAT (MID)

Pa neam pojma taj sto ti reko.
Ima "svaki" talbet usb port problem je sto nece raditi internet sa svakim usb donglom.

ajde mi preporuci na kojem ce raditi da bih kupio taj tablet ili onda da kupim ovaj na ebay Fujitsu Stylistic st5112 Tablet PC

Ican je takodje prepkaovani Kinez. jer na sajtu postoji zapravo Ican 10 - koji je u stvari modifikacija Flytouch 2 - ZH10X2. i naravno - kao i na alibabi, ican sajt daje sledece specifikacije - ARM 1ghz cpu made in Korea.

sad kad vidim, da ga prodaju za po 400/500 dolara, kapiram da biznis cveta, covece. elem, pohvala za ICAN firmu, jer na desetci promenili digitizer i stavili kapacitativni. al opet ne vredi tolkih para.

poslao sam mail dobrim ljudima iz blueberry-ja, da mi MAKAR daju ime procesora, sve ostalo cemo da provalimo odatle.

auto punjac?

Danas sam u jednoj prodavnici mobilnih u Novom Sadu, koji su bas opremljeni propratnim elementima za mobilne (futrole, baterije, punjaci...) pitao da li moze neki od auto-punjaca za mobilne da napuni ovaj NET Cat tablet? On mi je odgovorio da bi se sigurno nasao odgovarajuci punjac za njega samo je pitanje kolika je snaga potrebna za njegovo punjenje i da li to auto-punjac moze da obezbedi.

Sta vi mislite o tome? S obzirom da nigde nisam video da se prica o toj vrsti punjaca (a rekoste da baterije drzi max 3 sata-sto ne kazem da je malo ali eto da se dopuni) da li je moguce da ako se nadje po amperazi odogovarajuci punjac za mobilne da se iskoristi za punjenje i ovog "nama svima omiljenog" proizvoda? :eyebrows:

Inace zaboravio sam da kazem da sam veceras sa drugarom otisao do Comtrade-a (u hotelu CENTAR - NS) da pogledamo tog "machora" i mogu vam reci da sam video jednu dobru i jednu losu stvar na njemu.

Krenucu prvo od lose. Naime, na jednom cosku uredjaja sam primetio da sam spoj uredjaja tj. ekrana sa kucistem malo "dishe". Ima malo lufta. ALi kao sto svi govore za ovaj uredjaj "koliko para toliko muzike" mislim da nije toliko strasno. To je vise problem za ona zakerala kojima svaka sitnica smeta.
E ovaj "propust" sam vrlo brzo zaboravio kad je drugar pustio neki video na njemu. Ne znam da li da napomenem da me to najvise i zanimalo jer ce uglavnom klinac gledati crtace na njemu (da bi meni oslobodio desktop racunar) ali i da cale malo "cacka" po njemu.
Da se vratim na zapoceto. Znaci drugar je pustio neki animirani film sa nekom 3D pticicom i mogu vam reci da sam se ODUSEVIO kvalitetom slike (iako je tablet imao foliju preko). ODUSEVIO SAM SE!!!

Mislim da me je taj kvalitet slike koju sam video na njemu kupio!!! ;)

Poslednja izmena:
Što se tiče ćoška, isto sam primetio i ja i baš me je nerviralo, jer se često desi da se ''čuje'' prilikom držanja uređaja. Nije me mrzelo, otišao sam do radnje i bez pogovora su mi dali novi uredjaj, proverio sam ga i ćošak je bio ok, ali sam kasnije primetio da malo radi po sredini rama, tako da je još jednom potvrdjeno - koliko para toliko muzike :beat:

U svkakom slučaju, apsolutno pozitivne prve impresije s obzirom na cenu i šta sve nudi uredjaj uz odredjenu dozu tolerancije

edit: jel neko uspeo da otvori snimke sa YouTube-a. Probao sam preko YouTube aplikacije, i kad treba da mi učita snimak, jednostavno se ugasi aplikacija, a preko MiniOpere takodje neće da učita.. savet?

Poslednja izmena:
tarzane, a sam za svoj tablet Flytouch 2 napravio auto punjac. mgou tebi da napravim ako zelis, samo trebash od Blueberry-ja da kupish josh jedan punjac za tablet radi konektora, i jedan auto punjac bilo cega, koji ti ja kazem. adapter, ne punjac, samo da se ispravim :)

ako si vec kupio netcat, i ako zelis da ti napravim punjac, odma mi napisi Output

ja sam ipak odustao od netcat, kupicu neki tablet sa windows operativnim sistemom ili viwsonic ili cu kupiti asus kad dodje ovde ili u inostransvu.trebami tablet kada sam u pokretu

sada sam pitao orion za internet za poneti i kazu moze se imati internet kod njih ako tablet racunar ima standardan usb port mozete li mi reci neki tablet koji ima usb port i kazu nema veze sto je andrroid operativni sistem do 22 sata im je live podrska mogu ih pitati jos nesto

Orion Internet za poneti ne radi na Androidu - o tome su me obavestili povratnim mailom. Pokušaću da nađem taj mail, verovatno mi je na drugom PC-ju. Odgovor je poslao čovek iz njihove tehničke podrške.

To možeš i videti na modemovom drajvu - tamo nema instalacionog softvera za android.

Poslednja izmena:
au bre zost, kako upadnesh na temu, ko da si direktno sa marsa pao.

ajde, vrni se dve strane u rikverc, i procitaj o cemu smo sve ovde pisali ... ne radi ni konj kao prevozno sredstvo - dok ga ne osedlash.

a taj njihov mamlaz iz tehichke podrshke se sasvim lepo uklapa u tuznu sliku srbije i nestruchnost u svim sferama industrije i privrede.

tarzane, a sam za svoj tablet Flytouch 2 napravio auto punjac. mgou tebi da napravim ako zelis, samo trebash od Blueberry-ja da kupish josh jedan punjac za tablet radi konektora, i jedan auto punjac bilo cega, koji ti ja kazem. adapter, ne punjac, samo da se ispravim :)

ako si vec kupio netcat, i ako zelis da ti napravim punjac, odma mi napisi Output

Igoritza, nisam jos kupio. Tek cu da ga kupim, samo da mi duznici vrate pare. :smackbum:

Sad se raspitujem da li ima auto punjaca ali vidim da smo snalazljiv narod (uvek smo bili). Pa cim budem imao potrebe, javljam ti se. Hvala i na savetu i na ponudi. ;)

au bre zost, kako upadnesh na temu, ko da si direktno sa marsa pao.

ajde, vrni se dve strane u rikverc, i procitaj o cemu smo sve ovde pisali ... ne radi ni konj kao prevozno sredstvo - dok ga ne osedlash.

a taj njihov mamlaz iz tehichke podrshke se sasvim lepo uklapa u tuznu sliku srbije i nestruchnost u svim sferama industrije i privrede.

U kaubojskim filmovima koje sam gledao svi Indijanci jašu neosedlane konje:)

Ovde je mali nesporazum - ja sam samo preneo obaveštenje koje sam ja dobio iz Oriona. Tražio sam drajvere za Android i dobio informaciju da oni to nemaju.

Jasno je dakle da iz Oriona daju kontradiktorne informacije. Da li će njihov modem raditi na Androidu - to još ne znam, još uvek čekam da mi pošalješ drajvere (ili daš link gde da ih skinem) za koje si rekao da bi mogli da rade sa Orion-ovim modemom.

Jeste da,indijanci jasu neosedlane konje pa zato sad zive u rezervatima njih nekoliko.

Evo i ja iscekujem da orion modem proradi na macketini pa da ga pazarim.Mislim da ljud iiz pina treba ozbilno da shvate da je zarad jos bolje prodaje tableta potrebno da i koji modem proradi na njemu.Znam dosta ljudi koji bas samo to cekaju da ga kupe.

^ navedi imenom i prezimenom, adresom, brojem telefona, visinom i brojem cipela makar troje :D

salu na stranu, treba angazovati nekog da razvije drajver/aplikaciju za tako nesto; a za to su male sanse...

Igoritza je ponudio reshenje na prethodnoj strani, sve sto treba je da se kupi:

Orion modem
Huawei modem posebno
da se prebaci sim kartica iz jednog u drugi
da se primeni hack

nego jednostavno, ljudi oce android tablet, al nece da se "zezaju sa time" - e pa nece moci.

Ja uopste nisam mislio da se ja zezam sa time.Niti to znam da radim niti imam vremena ali zato imam pare to da platim.Znaci ima itekako potkovanih ljudi u pinu neka se potrude i neka naprave sa orionom paket modem i tablet na trostrano zadovoljstvo nas kupaca ,pina i oriona.

Igoritza je ponudio reshenje na prethodnoj strani, sve sto treba je da se kupi:

Orion modem
Huawei modem posebno
da se prebaci sim kartica iz jednog u drugi
da se primeni hack

nego jednostavno, ljudi oce android tablet, al nece da se "zezaju sa time" - e pa nece moci.

Jel si siguran da Orion internet modem ima sim karticu u sebi?

mora da ima. 3G internet signal je zapravo jedna od komponenti "3G" trece generacije mobilnih komunikacija, koje se zasnivaju na mobilnom standardu, i pretstavljaju prosirenje funkcija zasnovanim na GSM standardu mobilnih komunikacija. to mu dodje zapravo, kao da pitas dal sam siguran da novi ferari sigurno ide na benzin :)

Pa orion ne koristi 3g, nego CDMA, zato pitam.

zasto se onda zove 3g modem ? enivej, CDMA isto ide preko mobilnih releja, dakle to je mobilni signal, te onda mora imati i sim karticu. zapravo, najlakse je pitati te ljude, ali ja ne znam da postoji mobilni internet modem koji nije sa sim karticom

CDMA nema sim karticu, vec se vezuje sa strane operatora za uredjaj.

aha, jasno, sad sam se obrazovo po pitanju - odna ne moze. sve mu to dodje nedno veliko sviranje furcu, zapravo, al ajde :)

u tom slucaju, nemam pojma moze li se CDMA modem staviti na Android tablet, znam samo da bih ja licno, da mi je potreban mobilni internet, uzeo sebi telekom ili telenor 3G modem.

izvoli uzmi. galaksi tab samo 1000 evra :d

meni je besmisleno uzimati iPad ili galaksi za tolike enormne pare. jesu preformanse bolje, ali meni ZAISTA ne treba 3D grafika, i procesor koji melje orahe, na prokletom MID-u. ja sam sa Gome Flytouch2 vishe nego prezadovoljan, a svi koji zele netcat ce dobiti slican, jeftin uredjaj koji radi pos'o.

Bice kineza jeftinih sa sim karticama uskoro..

izvoli uzmi. galaksi tab samo 1000 evra :d

meni je besmisleno uzimati iPad ili galaksi za tolike enormne pare. jesu preformanse bolje, ali meni ZAISTA ne treba 3D grafika, i procesor koji melje orahe, na prokletom MID-u. ja sam sa Gome Flytouch2 vishe nego prezadovoljan, a svi koji zele netcat ce dobiti slican, jeftin uredjaj koji radi pos'o.

Gde nadje samsunga za 1000 eura da nisi mozda kojim slucajem bio u nekoj draguljarnici.

samsung Galaxy Tab jeste 1000 evra.

Moze se kupiti za tacno 486 eura novog novcatog ovde u beogradu donesenog iz singapura.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno