Šta je novo?

Blueberry NETCAT (MID)

Sky, ako mogu savet, tek si dosao na forum i nekako si usao u konflikt sa vecinom. Odmah spominjes sponzore foruma, sa nama ima problema i sl.
Ako planiras da ostajes na forumu, spusti malo loptu i objasni do kraja sta hoces da kazes...

samo prijateljski savet...

Ako smem da dodam, taj tab u tehnomaniji bi kupio neko ko spava na parama...normalan geek ce lepo sacekati oglas zna se gde, i pazariti ga za oko 500 (ako ukenja i manje) sa sve garancijom samsunga, vip-a ili od skora mts-a...
Dakle, ne napadajte 'nebeskog' odmah, sigurno je na ovo mislio...

Ako smem da dodam, taj tab u tehnomaniji bi kupio neko ko spava na parama...normalan geek ce lepo sacekati oglas zna se gde, i pazariti ga za oko 500 (ako ukenja i manje) sa sve garancijom samsunga, vip-a ili od skora mts-a...
Dakle, ne napadajte 'nebeskog' odmah, sigurno je na ovo mislio...

Sto je najgore mislim da ce prodati solidan broj komada po toj ceni. Udje zena sa muzem koji je novokomponovani bizmismen :d u tehnomaniju i vrisne "Ju kako je sladak" kad vidi Samsung Galaxy Tab. Bizmismen odma staje u red da plati u keshu

Orion je "nasledio" od Sezama modem i sada ga nudi pod svojim imenom, mada na mom modemu piše "Sezampro" :). Za razliku od ostalih koji nude internet modeme, Sezam nije bio telefonski provajder i nabavio je CDMA tehnologiju bez SIM kartice. Takav modem, koliko vidim, koriste i druge kompanije. Androida nije bilo u vreme kada je Sezam distribuirao taj modem i uslugu, tako da modem ima drajvere samo za Windowse i za Mac.

Ja sam modem dobio po nekoj dosta nižoj ceni jer preko Oriona imam ADSL. Ne verujem da će Orion nabaviti/praviti drajvere za Android jer je izgleda očigledno da on samo "rasprodaje" ono što je dobio od Sezama prilikom spajanja sa Sezamom.

Sve u stvari zavisi koliko je takvih modema Orion dobio od Sezama. Ako ima još dosta modema koje treba da proda, onda će možda i naći neki interes....

Izvinjavam se zbog posta - tema je o mrežastoj mački, ali modemi su ipak tu krenuli.

Poslednja izmena:
Dobro bi bilo da se istrazi i mogucnost onog wireless tethering-a, gde se na mobilnom telefonu instalira neko programce i onda mobilni postaje wireless access point

Recimo secam se kad je monopolista MTS trazio sklapanje nekog ugovora za koriscenje nekog GPRS modema koji se gura u pcmci slot... E posto nisam zeleo da robujem nikome nasao sam foru kako da lepo povezem preko active synca pda i laptop i da mi laptop vuce grps internet preko pda telefona (koji ima windows mobile)...

E sad' tacno je da me skuplje kosta kada se preracuna po protoku podataka, ali kao sto rekoh necu nikome da robujem... Ne zelim da se vezem nekim ugovorom... Kada se desi da mi je toliko neophodan internet, na ovaj nacin cu da potrosim nekih 50 100 dinara i to je to i znaci cao...

Vidim da dosta ljudi hvali ovaj tablet:Gome Flytouch 2,pa me interesuje kako mu radi gps u kolima i kakva su vasa iskustva sa njim.

PItanje za one koji su ga kupili da li se dobija torbica uz njega,u mojoj kutiji nije bila pa nisa siguran jel ide?

Vidim da dosta ljudi hvali ovaj tablet:Gome Flytouch 2,pa me interesuje kako mu radi gps u kolima i kakva su vasa iskustva sa njim.
Odlicna
Sa antenom radi perfekno , testirao dugo i sa vise navigacionih i map programa

Jel' radi nekom Skype? Pokrenem ga i posle pet sekundi se ugasi. U pitanju je instalacija koja se nalazi na njemu, ništa nije skidano sa neta.

Kada će biti Android 2.2 upgrade?

PItanje za one koji su ga kupili da li se dobija torbica uz njega,u mojoj kutiji nije bila pa nisa siguran jel ide?

E to je velika enigma! Prvi koji sam kupio, u kutiji nije bilo torbice, a posle par dana kad sam otišao da ga zamenim (u jednom ćošku mu je ''radio'' ram) dadoše mi drugi sa sve kutijom i u njoj je bila torbica. :d

možda je najbolje da odeš do radnje gde si kupio i proveriš sa prodavcima.

Poslednja izmena:
Jel' radi nekom Skype? Pokrenem ga i posle pet sekundi se ugasi. U pitanju je instalacija koja se nalazi na njemu, ništa nije skidano sa neta.

Kada će biti Android 2.2 upgrade?

Jel si mozda brisao phone.apk?
Skini negde skype lite beta.

Zvao sam pin,kazu ne ide torbica.

Meni su to isto rekli u radnji... i na zvanicnom sajtu blueberry-a vidi se da u pakovanju ide i torbica. Neko je tu debelo zbunjen

blueb.jpg

Verovatno su mislili na onu futrolu sa tastaturom posto su se ljudi raspitivali za nju.

Torbica je istao kao zanjihove navigacije,jednu takvu svaki dan cimam kad stvljam u kola i skidam i godinu ipo je da ne kazem kao nova ali tako je,steta sto ne ide,mozda su uz prve ture isle ,verovatno znaci treba da se kupi futrola sa tastaurom :d

generalno, futrola sa tastaturom i nije namenjena za neki ozbiljniji transport, jer ona tri nosača nisu bog zna kako čvrsta, pa se može desti da uredjaj isklizne prilikom dužeg nošenja u torbi npr. Mislim da mnogo bolju zaštitu od trenja pruža ''džakče''

zašto u benchmark testu NetCat-a navode da se ne mogu puštati video zapis 720 i 1080p HD ?

zato sto nema graficki cip i pusta ih uz pomoc procesora. a ARM uredjaji na 800 ne mogu bash da isteraju H264 samo na osnovu CPU-a.

Pusta bez problema ...
Na benchmarku nazalost moram reci da su lose odradili test ( ili koriste neke zastarele samplove, ili su koristili default media player.... )
[youtube]foPGicOgBVk[/youtube]
Premotajte na 9.20
Jos jedan covek mi je licno pokazao da pusta hd bez problema
a Mrezna Macka je bio vredan pa je odradio i video i sve sto sam trazio isporbao.
PUsta mkv 720p bez ikakvih problema ...
Sve programe koje sam coveku dao da testira (meridian, mvideoplayer,rock player ) je probao i pustio bez problema
Uglavnom recice vam i sam ovde ali imate video.

Poslednja izmena:
ja se izvinjavam, moj post je bio na osnovu validne pretpostavke, ispada da sam pogresio.

Da je mene neko pitao ovako : ja bi potpuno isto napisao ko igrortizza u rec ...
Ako nema decoding chip taj procesor neam sanse da pusti 720p. Ali izgeld da pusta bez problema ...

Nemam jedan pa da detaljno testiram i vidim kako pusta i cime....

Poslednja izmena:
Pa ima graficki cip ali pitanje je dal on moze da decoduje h264 ili sluzi samo za odredjenu grafiku/3d... ali izgleda da moze i da je to to.

Ma pusta sigruno ... ne znam kao su na sajtu uspeli da im ne pusti ...

meni se desavalo da preko onog astro player-a prijavi gresku, skinuo sam drugi player i nema frke. U svakom slucaju, to je to. Sledeca tema ;)

Za sta sluzi usb ka konektoru za napajanje,kad stavim neki uredjaj tu ga ne prepoznaje niti se ista desava i u opisu mu pise da ima jedan usb?Koliko vidim po slikama sa onom tastatura se ne ukljucuje tu vec u onaj koji radi uobicajeno?

Poslednja izmena:
taj drugi usb konektor služi za tastaturu.

Jel postoji opcija povezivanja čitača kartica preko usb-a?

Vrh Dno