Šta je novo?

Blueberry NETCAT (MID)

a sta da probamo? ne verujem da ce dati da se nesto instalira, niti verujem da imaju Wifi da ga probas. mozda samo da pustis film sa SDcard, ali i za to ti treba neki player...

Ma samo navigacija kroz menije, i eventualno surf, čisto da se vidi da li je taj rezistivni ekran iole upotrebljiv...Sve ostalo je za tu kintu totalno ok.

Malopre sam zvao Hellas, još ga nisu dobili...

nema GPS, tako da ... cekam sledecu iteraciju. i da, bez 2.2 FW, necu ni da razmisljam...

Biće 2.2 brzo i na njemu...taj hardware će ga lako gurati...

eno ti onaj sto je Kovacev sto je Kutija testirao... jos uvek nije izasao 2.2, a proslo koliko meseci...
tj. izasao je, ali je skroz klot, ne radi nista - cak ni kalibracija ekrana.

jos se sada pojavio Android 2.3... neka fala.

eno ti onaj sto je Kovacev sto je Kutija testirao... jos uvek nije izasao 2.2, a proslo koliko meseci...
tj. izasao je, ali je skroz klot, ne radi nista - cak ni kalibracija ekrana.

jos se sada pojavio Android 2.3... neka fala.

Ali to je klasičan kinez, ovo je ipak malčice ozbiljnije...Bleuberry je brand za taj uređaj...

Kakav crni brand

Ja bih ovo zaobisao nasiroko

kupite ipad ili galaxy tab i nemojte da postujete ovde onda. ovo je jeftin mid, kolko para, tolko muzike. nelogično je očekivati kompletnu tehničku podršku i 0-day updateove za ovu cenu. eno vam galaxy pa uživajte u novom androidu, ja znam da i 2.1 radi sasvim lepo na ovim uređajima za ono za šta su namenjeni, a to je surf, knjige i multimudija

kupite ipad ili galaxy tab i nemojte da postujete ovde onda. ovo je jeftin mid, kolko para, tolko muzike. nelogično je očekivati kompletnu tehničku podršku i 0-day updateove za ovu cenu. eno vam galaxy pa uživajte u novom androidu, ja znam da i 2.1 radi sasvim lepo na ovim uređajima za ono za šta su namenjeni, a to je surf, knjige i multimudija

Bravo!

Ja bih ovo uzeo da košta 7-8k bez ikakvog razmišljanja.
Ameri imaju u bestbuy-u i wallmartu gomilu ovakvih tableta, pročačkajte malo engadget, uglavnom su stravično loši, ne podržavaju market(onda nemaju smisla uopšte), neki imaju GPS ali taj isti uglavnom i ne radi kako treba. i cene se tamo kreću od 89-120$, njima je to ko nama žvake. ali takvi uređaji ništa ne valjaju, skoro 200€ za ovako nešto je besmislica. bolje uzeti polovan Acer netbuk sa andoridom

ajd neka me neko razuveri, sumnjam da može ali jedino sa nekim pozitivnim review-om :D

Poslednja izmena:
Sustina je da uredjaj odnosno software nema bagove koji onemogucavaju iole pristojan rad, tj da je kako tako optimizovan za navedeni hardver. Niko ne trazi savrsenstvo odziva, ali ako se uredjaj zamrzava, previse spor odziv ekrana i komandi i sl. onda ne vredi ni za mnogo manju cenu. Druga strana medalje koju nazalost mozemo otkriti tek kada se kupi i radi na uredjaju, su problemi sa net konekcijom (cesto pucanje), problemi sa videom, i slicne stvari, koje se eventualno mogu softverski nadograditi, ali do tada odose zivci. Ja ipak nekako polazem nade da ce pristojno raditi, jer ruku na srce, kada od januara krene plima markiranih tableta, tesko da ce neki kostati ispod 400 evra, voleo bi da gresim.

Poslednja izmena:
Ali to je klasičan kinez, ovo je ipak malčice ozbiljnije...Bleuberry je brand za taj uređaj...

Možeš i ti imati svoj brand, samo ti treba dovoljno love da bi mogao da naručiš, recimo 100 komada i Kinez će na svaki da zalepi Djurkash a ispod piano fontom: Mi pravimo najbolje i najjače tablete :d

Možda može i da se sredi: Made in Serbia, Assembled in China :d

Možeš i ti imati svoj brand, samo ti treba dovoljno love da bi mogao da naručiš, recimo 100 komada i Kinez će na svaki da zalepi Djurkash a ispod piano fontom: Mi pravimo najbolje i najjače tablete :d

Uuu, što bi to bilo dobro!

diskusija ide u pogrešnom smeru, ne raspravljamo mi o brendovima ovde, brendovi nisu ni bitni, to su sve kinezi, razlika je u tome što ti ovi daju garanciju a ako naručiš preko alibabe i dede nemaš garanciju. ja lično ne bih kupio ovaj tablet, ali ne zbog toga što je blueberry niti zbog toga što je android 2.1 nego zbog toga što će ovih stvarčica sledeće godine u ovo vreme biti na kilo za 50e komad

eee, al treba sacekati godinu dana, ovde je sve po sistemu ocu sad i to odma ! Dodushe, razum kaze da bi trebalo sacekati bar prolece...

ajde i ovde, tabela sa 47 tableta...

Prilozi

• AndroidTabletChart.zip
    6.8 KB · Pregleda: 151
http://www.dsmarket.rs/tablet-i-pda-uredjaji/blueberry-netcat-m-01/flypage.tpl.html

piše da je 1024x768 rezolucija u šta čisto sumnjam, pošto je za 16:9 1024x600

a ovo je sa njihovog sajta The Blueberry Net Cat is a computer tablet that runs on Android 2.1 operating system. It comes wit 7-inch wide touch screen with a resolution of 1024 x 720 pixels to provide a fantatic multimedia and internet experience.
Great for browsing the net, reading pdf, office files, Ebooks, Movies, Music and Games.

netcat01.jpg

The Blueberry Net Cat comes with 7-inch 1024 x 720 (720p) pixels wide touch screen to provide a fantastic multimedia and internet experience and with 3D graphics acceleration to exploit Android 3D capabilities such as 3D games, animated interface with live wallpapers and transitions effects
i onda na tom istom sajtu u specifications piše ovo
Display
7-inch Touch Screen with 800 x 480 Dot matrix WVGA
:D:D:D:D:D

Poslednja izmena:
Sa Borovnicom nema zezanja :D

Kako beše staro ime? Neo?

Blueberry je, kao i one silne marke televizora što su se prodavale po akcijama, sve brend do brenda.

Ne treba živeti u iluziji i verovati da je ovo nešto bolje od kineskog tableta. Ista je stvar, samo što ima garanciju a cena je tu negde, što reče ed_hunter.

ja lično ne bih kupio ovaj tablet, ali ne zbog toga što je blueberry niti zbog toga što je android 2.1 nego zbog toga što će ovih stvarčica sledeće godine u ovo vreme biti na kilo za 50e komad

Ovo kao da sam ja napisao, pa ću reći samo: potpisujem. :)

Zaista, mislim da ovaj uređaj ima smisla za one kojima bi završio neki konkretan posao ili za one koji ne mogu da dočekaju da probaju novu igračku. Pošto imam prečih kupovina trenutno, mislim da ću ovaj put biti strpljiv i sačekati sa nabavkom tableta.

Ja cu morati uzeti neki Android tablet zbog posla, jel u zadnje vreme masivno freelancujem Android aplikacije, a posto su ovi uredjaji sve popularniji, moracu da radim optimizicije za tako velike ekrane. Sad koj cu uredjaj uzeti i kada, videcemo..

pa ovde je ekran velik u odnosu na telefone ali rezolucija je ista tako da ti to neće ništa značiti, ti čekaj neki sa 1024x600 - to je tablet rezolucija, ovih 800x480 na 7" je super sized wanna be phone but its not :D

pa posto imam telefon sa 320x480 rezolucijom(magic) a potreban mi je i jedan sa velikom rez, lakse mi je da dam 150e na tablet nego 300e na telefon drugi( galaxy s, desire...)

Sa Borovnicom nema zezanja :D

Kako beše staro ime? Neo?

Blueberry je, kao i one silne marke televizora što su se prodavale po akcijama, sve brend do brenda.

Ne treba živeti u iluziji i verovati da je ovo nešto bolje od kineskog tableta. Ista je stvar, samo što ima garanciju a cena je tu negde, što reče ed_hunter.

Ovo je stvarno previshe, upozoricu sve prodavce da ti nikako ne prodaju proizvod kada pokajan budesh doshao :D , nesh dobiti nijednu borovnicu

Poslednja izmena:
Blueberry JESTE kinez. chak sam negde nachuo da je Blueberry zapravo jedna kineska firma, tipa - Zhing Yang koju za nashe trzishte neki vojvodjanin prepakuje u "Blueberry" brend i prodaje tako ovde.

cemu u prilog ide da sam za ovaj moj Ice Mp4 nashao firmver od neke kineske firme, sad ne mogu se setiti imena, gde plejer izgleda identichno, samo se zove "Dzet Li chen" i primilo se. isti hardver u pitanju, dakle.

Blueberry JESTE kinez. chak sam negde nachuo da je Blueberry zapravo jedna kineska firma, tipa - Zhing Yang koju za nashe trzishte neki vojvodjanin prepakuje u "Blueberry" brend i prodaje tako ovde.

cemu u prilog ide da sam za ovaj moj Ice Mp4 nashao firmver od neke kineske firme, sad ne mogu se setiti imena, gde plejer izgleda identichno, samo se zove "Dzet Li chen" i primilo se. isti hardver u pitanju, dakle.

MA, nek se zove i Džeki Čen Co.Ltd, meni je bitno da imam garanciju kakvu takvu, pa makar i od tog Vojvođanina...

More ako bude dobro radio (aj nek ga neko testira), nek se izvorno zove i Chang ce, ce ga nabavimo :,,:

gledao sam na ARM-ovom sajtu za te 11 procesore, ovaj je iz gornje serije gde imaju tri komada koji se razlikuju samo po klokovima. 800, 1000, 1200
možda može nekako da se odradi neki overklok na 1200MHz

gledao sam na ARM-ovom sajtu za te 11 procesore, ovaj je iz gornje serije gde imaju tri komada koji se razlikuju samo po klokovima. 800, 1000, 1200
možda može nekako da se odradi neki overklok na 1200MHz

Pa mozda bi mogao i crysis da igras ako udaris overclock i na grafiku.:trust: E neverovatno...

što da ne
kako klokuju one motorole i nexuse, sve se može kad se hoće

Nazad
Vrh Dno