Šta je novo?

Blueberry NETCAT (MID)

Cudi me to za wifi, ovaj kinez sto je bio kod mene fata signal kroz 3 zida na mestu gde sa n96 nemam signal, ali sam doduse na n95 imao. Sa druge strane ni jedan od mobilnih uredjaja nema signal na drugom kraju te sobe, gde laptop normalno hvata signal... Greota sto ne napravise malo bolje to...

Zamisli situaciju da sa dve olovčice pokušavaš da izvedeš navedenu akciju :d

Mislim da bi takva situacija podigla cenu uređaja znatno, pošto bi sa pinch2zoom opcijom morali da ubace dva štapića u paket i plus tutorijal iz kineskih restorana kako ovladati štapićima u jednoj ruci, da bi drugom naravno mogao da držiš uređaj.
Tada bi iPad izgledao kao razumna opcija :d:D:d

Evo mojih utisaka iz NS comtrade-a
Uređaj 20k, ta futrola sa tastaturom 2400 din, realna vrednost 200-300din (garant ima na najlonu ili na ribljoj pijaci kod onih što valjaju kinesku elektroniku).
Uređaj je čvrst u rukama, tasteri su dobri, sistem se brzo podiže ( oko 1 min). Prilično brzo i glatko radi, nije na nivou skupih Android telefona naravno ali malo zaostaje.
E sad ekran, kad je ugašen nekako je sivkast a kad ga upališ uglovi vidljivosti su nekih 20 stepeni. Nikad lošiji ekran nisam video do sada po tom pitanju. Naravno skinuo je lik foliju pošto je i njemu izgledalo loše pa je mislio da je do nje, međutim nije baš bilo bolje. Stajao sam pored lika i vidim da nešto pipka po ekranu ali meni je izgledao kao ugašen bukvalno, ali spomenuću to da je radnja jako osvetljena i to sa neonkama pa je možda to doprinelo. Prstima uređaj ne može da se koristi a mislim da se ne dobija olovčica sa njim, već samo sa tom futrolom/tastaturom. WiFi ima jako mali domet, pri optičkoj vidljivosti sa ruterom na rastojanju od 10-ak metara nije uspeo da uhvati signal uopšte, dok je moj wave vatao bar 10 signala(centar grada). tako da net uopšte nisam uspeo da vidim kako radi. kucanje teksta prstima je takođe nemoguće, vrhom nokta pritisnem E a on ga očita kao Q (na tastaturi ide QWE). Uređaj je prilično brz i najveća šteta na njemu je taj grozni ekran.
Lično da sam ga danas pazario i recimo platio 80€, malo bi me grizla savest zbog para. Ali 180€ NOOOOOOOOO SIR, a ja baš nisam zahtevna osoba

Steta zbog kvaliteta prikaza zaista, jer uredjaj pristojno brzo radi i odziv je ok. Izgleda da ostaje da svako individualno oceni da li mu kvalitet prikaza vrsi posao ili ne. U svakom slucaju insistirajte da upale uredjaj i pogledajte ekran bez zurbe i u boljim uslovima. Nisam siguran da ce vam svako skinuti foliju (meni nisu iako je bila ocajna). Ukoliko je veza sa netom problem, onda uredjaj u velikoj meri gubi smisao. Bice zanimljivo videti nadam se neki zvanican test ovog uredjaja.

Poslednja izmena:
Znaci ovaj uredjaj ima skriveni "feature", a to je privatnost jer niko nece znati sta radite dok se ne unese facom u ekran, a to nije pristojno zar ne :D:D:d

Ja bih voleo da ga vidim kako radi u mraku. Pošto mi je to žešća pi*darija kad gledam tv npr a piche reklame i onda taman da malo čačkam po netu. Bilo bi jako loše da taj jedan jedini u NS-u, zasada, ima problem sa WiFi-jem jel onda nije MID već MD (House):D. Meni je ruter na spratu ali je razmak od mesta gde bih ga koristio nekih 3-4m ali sa zidom/plafonom između a ako nije mogao da navata onaj ruter u comtrade-u kako će onda moj 520c koji baš i nema jak signal.

Igoritzin "kinez" mi je zasad FTW a i trebalo bi da bude dosta jeftiniji, sa capacitive ekranom

danas sam ga probao u Comtrejdu u Uscu.uredjaju savrseno radi wi-fi,ucitava youtube kao metak,video izgleda lepo,tecno.boje su isprane.ekran mi nije odao utisak brze reakcije,doduse stvarno na njemu drze musavu foliju,podebelu,i izguzvanu,tako da je pitanje koliko je do nje,a koliko do uredjaja.
tastatura deluje skroz okej,i lepa je i futrola.
:type:
toliko od mene i 5 minutnog testa(zena me pozurivala :smackbum:)

danas sam ga probao u Comtrejdu u Uscu.uredjaju savrseno radi wi-fi,ucitava youtube kao metak,video izgleda lepo,tecno.boje su isprane.ekran mi nije odao utisak brze reakcije,doduse stvarno na njemu drze musavu foliju,podebelu,i izguzvanu,tako da je pitanje koliko je do nje,a koliko do uredjaja.
tastatura deluje skroz okej,i lepa je i futrola.
:type:
toliko od mene i 5 minutnog testa(zena me pozurivala :smackbum:)
e ovo je uredjaj
uzivajte
http://www.youtube.com/watch?v=E5sxS-muxjQ
http://www.cherrypal.com/c515.htm
:banana:

na bluberry sajtu na naslovnoj strani piše 1280x720 a u specifications kartici 800x480.
koliko ja vidim ovaj cherry pal je totalno isti čak i po tipkama, brzina uređaja je ista a pošto je lik snimao u tamnijoj prostoriji ekran se i vidi.

Ja sam imao priliku da testiram uredjaj na spensu u novelovoj radnji, tamo dolazi u paketu olovka i hardverska tastatura(koja se nalazi u futroli - gde se smesta i sam uredjaj).

Za android platformu po meni se bootuje sporo.
Zakucao sam ga tri puta u roku od deset minuta, a nema reset dugme nego morate da drzite power-button da bi ga ugasili pa palite uredjaj ponovo, mozda ima veze moj APM :) ali mislim da je vishe do samog uredjaja.

Wi-Fi radi odlicno, kao i youtube, google maps etc... (pohvale i za kamericu, dobar FPS....)

Hardverska tastatura ne izgleda kvalitetno ali ce raditi posao, i slozio bi se da ekran ima los ugao vidljivosti ali nije katastrofalan (a nije ni multy-touch) - kvalitet ekrabna bi mogao da uporedim sa mojim HTC Touch HD telefonom, otprilke su na istom novou.

Poslednja izmena:
A koji je to Comtrade u NS-u? Ja sam pre neki dan pitao u Comtradeu u centru, u hotelu Centar, nisu ga imali.

Dobili su ga preksinoc a juce im je bio prvi dan sa njim, ja sam bio tamo u 10 ujutro i lik mi kaze da nisu jos stigli ni da ga procackaju. Kad sam ga pitao jel futrola sa tastaturom, gledao me je zacudjeno i jako se iznenadio kad ju je otvorio i video tastaturu. Cak je isao po radnji i pokazivao kolegama koji rade sa njim :D.

verovatno ovako:
Flip-Stand-USB-Keyboard-Leather-Case-for-7-And10-Tablet-iPad-Apad.jpg

M150_Carry_Case_Keyboard.JPG
Da tako izgleda futrola, evo josh nekih slika
7-keyboard-case-6.JPG

7-keyboard-case-5.jpg

7-keyboard-case-2.jpg

7-keyboard-case-3.jpg

Dobili su ga preksinoc a juce im je bio prvi dan sa njim, ja sam bio tamo u 10 ujutro i lik mi kaze da nisu jos stigli ni da ga procackaju. Kad sam ga pitao jel futrola sa tastaturom, gledao me je zacudjeno i jako se iznenadio kad ju je otvorio i video tastaturu. Cak je isao po radnji i pokazivao kolegama koji rade sa njim :D.

Isprobao sam ga i ja danas u Novom Sadu u Novelu na Spensu. Imao je foliju preko ekrana, ali je i pored toga odziv bio pristojan. Ako je bez folije za 20% bolji odziv, onda je to odlicno. Stvar je kod rezistivnih ekrana sto se treba navici na tacno potreban nivo pritiska na ekran, posto ovi ekrani zahtevaju fizicki pritisak. Meni je mol telefon, Samsung S5230 delovao jako lose u tom pogledu, dok nisam razvio osecaj za tacan nivo pritiska, i sada se odlicno slazemo. ,)

Inace, NetCat me je odusevio svojom izuzetno malom masom, jedva da ga osetite u ruci. Takodje je vrlo, vrlo tanak, prosto nemate osecaj da drzite u rukama RACUNAR! Jedna stvar mi se ne svidja - ekran je dijagonale 7", sto nije tako lose samo po sebi, ali je problem u tome sto je wide, pa zbog toga kada racunar drzite uspravno izgleda malo preusko, da ne kazem smesno. :D

I ekran zaista izgleda malo isprano, boje nisu bas lepe kako bi moglo da bude, ali meni to recimo ne predstavlja prevelik problem. Veci problem je meni licno cena, posto za ovakvu stvarcicu ne bih dao u ovom trenutku vise od recimo 10.000-15.000 dinara. Mislim da cu ipak sacekati jedno godinu dana, da se pojavi Android 3.0, da hardver jos malo uznapreduje i da se cene malo spuste.

Mada bih najradije odmah pazario ovu stvarcicu, ili bilo koji drugi tablet, samo da je viska para...

Jos jedna napomena - u Novelu nisu imali pojma o bilo kakvoj fotrolici.

Ako neko kupi ovaj lepi mali racunar, bilo bi lepo da postavi neki snimak na youtube, da pogledamo u akciji pustanje videa, surf, itd, posto ovaj u Novelu nije na sebi imao nista od medija, a ni net mu nije bio ukljucen.

Blueberry JESTE kinez. chak sam negde nachuo da je Blueberry zapravo jedna kineska firma, tipa - Zhing Yang koju za nashe trzishte neki vojvodjanin prepakuje u "Blueberry" brend i prodaje tako ovde.
.

Cini mi se da sam negde procitao da je Blueberry brend firme PIN iz NS. Naravno svako ko ima dovoljno para moze u kini da naruci sta zeli da mu pise na kucistu, kao npr sto sam vidjao kucista koja neodoljivo lice na Cooler Master Elite 332 ali umesto prednje plocice na kojoj pise Elite pisalo je pisanim fontom 4um i nije bilo tesko pogoditi gde je kupljen racunar:d.

Bas me zanima da li ce se neko od forumasa opeci i uzeti ovo CAT cudo...

Ja sam shvatio koji je moj problem bio u vezi ovog tableta. Pošto sam u vode touchsreen uređaja ušao sa Samsung Wave-om sasvim je logično da mi sve ostalo izgleda loše. Nisam do sada čak ni čačkao neke druge telefone(pošto me telefoni jednostavno nisu interesovali) pa kad poredim 3,3" sa 800x480 i 7" sa istom rezolucijom a koji nije super amoled sasvim je logično da mi deluje katastrofalno kako sam ranije napisao. to mi je sinulo nakon što sam pročitao da ga svi hvalite uglavnom i da vam ekran ne deluje toliko loše.
Ja sam kriv :) ***

Eve ja da vam javim prve utiske sto se tice pedova iz kine. Trenutno pisem sa originalnog ipada, pa imam savrsen reper.

Ovde ima nenormalno puno sprava. Uglavnom su losije izrade, I svi do jednog su fizicka kopija ipada, zanimljivo je da sam naleteo I na kinesku variant ovog blubrija I kovacevog apada Koji su jedinii originalnog dizajna.

Jedan model likom kao iPad, ima sve - gps,wifi,sve moguce portove, I ekran izuva - samo mu je mana stotrazi izuzetno jak stisak.

Dans idem u neki TC, pa javljam sat ima novo. Ako mogu da zamolim Modove da nadju moju temu o kineskim padovima I da premeste ovaj post tamo, bill bi lepo

Evo, ja bejah juče u Ušću u CT radnji i isprobavah malo netcat-a...Utisci su manje više ok, mada i ja sam navikao na kapacitativne ekrana kao i kolega pre mene, posle HD2 i Galaxy S, iskustvo sa Touch HD i 5800 baš izbledi...
Elem, uređaj je male težine i ok dimenzija, mada su dimenzije mogle biti i manje s obzirom na razliku u veličini uređaja i ekrana. Sad, android 2.1 je zaista teško sr..e i pitanje je koliko će froyo popraviti stvar. Tastatura i nije toliko loša, surf i čitanje sa ekrana sasvim ok. U ponudi je i mini HDMI-HDMI kabl za nekih 660 dindži, što je takođe odlično za one koji hoće da ga koriste kao medija plejer.

Sve u svemu, ja sam ipak rešio da dam više para od ovih i kupim ili TAB ili Ipad, ali za te pare za koje se nudi sasvim, sasvim pristojna kupovina...

Ako neko jeste dajte ga na narodni test,

Ja bio malopre u Ušću d CT-a da proverim ima li ... kad ono nema prodali ga.

Ali lik kaže da je za 20k išao samo uređaj bez ove futrola/tastature, ona košta 3k posebno.

Ja bio malopre u Ušću d CT-a da proverim ima li ... kad ono nema prodali ga.

Ali lik kaže da je za 20k išao samo uređaj bez ove futrola/tastature, ona košta 3k posebno.
Jedina, ali često ključna stvar zbog koje vredi dati ove pare, u odnosu na naručivanje direktno od Kineza, je garancija.

Ako je neko NetCat pazario kojim slučajem:

1. Kako skroluje/uvećava PDF sačinjene od skeniranih knjiga ?
  2. Kako skroluje/uvećava JPG stripove ?
  3. Jel ekran umara oči nakon dugog čitanja ?

Ako se muči sa navedenim, onda se, po meni, isplati pazariti Netbook (+50€ na cenu).

Pozz ... :wave::wave::wave:

Poslednja izmena:
Uzeo sam danas jedan na probu,... pa cu sutra da vam prenesem druge utiske. Na prvi pogled:

- Solidno izgleda
- Nije spor
- Ekran dolazi sa ~40% odvrnutim svetlom, zato je prvi utisak da je ekran taman.
- WiFi treba ukljuciti
- Dva puta je manji od iPad-a :) (probano)

ostalo sutra...

ima netcat za 17500 na jednom našem sajtu za online kupovinu.

inače i dalje mi nije jasno zašto je bitno da li uređaj secka dok skroluje stranice, ionako slika miruje dok je čitaš

Nazad
Vrh Dno