Iako je ova vest klasičan FUD (Neđo i ti nasedaš na svašta
😉),
naš guru tek pravi komendiju sa "argumentima":
🙂
1. Bluray filmovi su jeftiniji
koliko tačno?
2. Ima ih vishe, a tek ce ih biti vishe
BluRay
HDDVD
Izvoli prebroj.
😀
3. Bluray ima podrshku svih mogucih studija osim Universala, dok je HDDVD jadan sa ispod 50% podrshko
dobro, ovo već i vrapci znaju, ali filmski studiji nisu lancima vezani za neki format. Imaj u vidu da je proizvodnja HD DVD diskova idalje 50% brža, jeftinija i znatno jednostavnija u odnosu na BD, a pruža identično zadovoljstvo! Čitaj, veća zarada za studio u Holivudu.
😉
4. Vec postoje Bluray rezachi za PC po vrlo pristojnoj ceni (600$), HDDVD rezachi nisu ni najavljeni
gnusna laž
🙂
Toshiba's RD-A1 se od 27. jula već nalazi u prodaji i to je
prvi NEXT-GEN recorder na svetu. doduše, cena je prava sitnica. A koji to BD Recorder košta 600$? Prvi AMEX BD recorder za koji ja znam i koji se tek od nedavno prodaje u USA košta $2,000! Inače, to za 600$ me podseća na neke tračeve s kraja 2005...
edit: nisam se još razbudio
🙂 tek sam sada video da si umetnuo "PC", to je upravo taktika na koju se odlučio HD DVD tabor koji forsira kućne plejere i rekordere. Za PC je tačno, na žalost i to je prednost BD tabora koji drži consumer industriju uz sebe (čitaj: Sony ih je nanizao na uzicu) i prvi HD DVD drajv će se pojaviti tek u martu '07. To za 600$ kod nas možeš samo da sanjaš, onaj Sony koji u USA danas košta 750$, u EU ga evo prodaju za 950€, a u Srbiji tek ne smem ni da izračunam koliko bi koštao.
5. Vec postoje bluray prazne medije, pa ma koliko skupe, HDDVD medije se josh ne prodaju
to što ih nema u Srbiji, ne znači da ih nema u Japanu, USA i Zapadnoj Evropi. još jedan dezinfo! Verbatim, Memorex i ostali već prodaju blanko HDDVD medije u EU!
6. Vec je najavljen 200GB bluray, shto ce omoguciti pad cena ovih 1 i 2-layer medija
ahaha
🙂
daj prvo da im zažive i ovi od 50GB pošto čujem da imaju problema sa "yieldom". :d
Tih 200 giga je još uvek marketiška žvaka, a uopšte ne sumnjam u to da će im cena biti suluda
pa pogledaj realno, hard od 200 GB danas košta manje nego dva 50 GB BD-DL diska... budimo realni na trenutak.
7. Do kraja godine prodace se oko 2 miliona playera (PS3), koliko ce se prodati HDDVD ?
no comment (da ne izbaksuziram nova odlaganja :d)