Šta je novo?

[Blizzard] HearthStone: Heroes of Warcraft

Istorijski mec sa Dreamhack-a i nova zvezda Hearthstone-a Geepsy. Kakva kreativnost i kakav skill... Vec vidim kako se meta menja u ovom pravcu... :D

@Brugi82
Tanak sam malo sa kartama sa Warlockom,jer nekako sve ostale sam lepo popunio ali warlock bas tanko.Uzeo sam na kraju Reynard Zoo deck i ide vec bolje(doduse fali mi jedan argus i jedan doom guard,ali napravio sam odredjene izmene i ide ok).Mada sam i dalje apsolutno siguran da kad naletim na huntera sve pada u vodu,manje vise :)Za handlock nemam dovoljno Legendary ni u najav:DiAli dobro,hvala.

Poslednja izmena:
Pa da, Zoo je dobar deck. Mozes da ga igras vise kao control varijantu gde u svakom potezu cistis njegov board, ili pak mozes da ides pravo u "face". Solidan deck, ali kao sto si i sam rekao, hunteri su nocna mora... Sto je najcrnje, face huntera je dobro zaustavljao ramp druid. Sada protiv mid range huntera, ramp druid je los, tako da nema leka... Neko je napisao na redditu, belezio je 100 meceva od ranka 7 do ranka 1. 68 meceva od 100 je bilo protiv huntera. 23 protiv warlocka. Sve ostale klase tek po koji mec...

Napravih miracle rogue i sad imam tempo, miracle i spellblade varijaciju. Najteza ali i najzanimljivija klasa za igru ubedljivo

To sigurno,Rogue je definitivno najzaniljiviji za igru,ali ne moze svako da igra :)
Miracle deck mi je cilj,a od cilja me dele samo 2 legendary karte:p

Napravih miracle rogue i sad imam tempo, miracle i spellblade varijaciju. Najteza ali i najzanimljivija klasa za igru ubedljivo
Totalno se slazem sto se tice , miracle deck-a... imao sa partiju gde sam ukupno uradio 39dmg-a , a ostalo me 1hp ,deck se sastoji od mnogo RNG-a :).

to je onda burstdown miracle on je bas zestok rng
fazon copy paste sam , miracle deck sa Heartpwn-a i fazon imao sam 3-4 meca gde sam dobio u jednom turnu , nenormalno puno dmg-a :DD... i iskren da budem mnogo mnogo RNG_a :D..
Krenuo sam da picim huntera zadnje dve sezone i skoro sam usao u 3cu diviziju.
Sad sam krenuo da pravim handlocka , fali mi jaraxxus i jos jedan molten giant, iskren da budem jedva cekam :D... jedan od najacih deckova u igri .

kakvu trecu diviziju ?

Eh hunter je toliko mainstream i kolento me razocarao nekad je covek igrao zanimljive dekove a sad samo huntera

Mene je sramota da igram huntera cak i u casual modu kad imam quest... :)

p.s. Tople preporuke za Handlocka. Hunteri te unistavaju, ali zato protiv svih drugih imas favorable matchup.

Ono kada imas 8 pobeda u areni,i dobijes Savagery kao rare nagradu(jedinu):d.KOMA:p

Busteri su RNG nema sadrzaj bustera veze sa brojem pobeda u areni. Inace ocekivao sam promene vezano za huntera za ovu sezonu al ok je ako je blizzardu u redu da hunter ima 80% win rate i da je najigranija klasa x2 od svih ostalih onda super. Ako je okej da moj miracle dek koji kosta boga oca i cija glavna moc je draw power bude redovno outdrown od strane jeftinog hunter deka sa par rer karata...

Poslednja izmena:
Upravo tako,prokleti RNG,sto je sa jedne strane i smesno.Sve dobre karte koje imam epic i legendary dobio sam sa do 5 pobeda u areni,sve preko toga,bukvalno nista.

Busteri su RNG nema sadrzaj bustera veze sa brojem pobeda u areni. Inace ocekivao sam promene vezano za huntera za ovu sezonu al ok je ako je blizzardu u redu da hunter ima 80% win rate i da je najigranija klasa x2 od svih ostalih onda super. Ako je okej da moj miracle dek koji kosta boga oca i cija glavna moc je draw power bude redovno outdrown od strane jeftinog hunter deka sa par rer karata...

Ja se stvarno nadam da ce uskoro nesto uraditi povodom pitanja huntera. Jednostavno ceo deck huntera je jedna ogromna sinergija koja kaznjava protivnika ma sta da on pokusa... Neki dan sam igrao partiju protiv huntera sa zoo warlockom (imao sam onaj quest za jeftine minione) i hunter je izvukao CEO deck do 8. turna i na dalje je izvlacio fatigue...

Jedno od jednostavnijih resenja bi bilo da Unleash the hounds ne budu beasts (i time se spreci izvlacenje sa buzzardom). Drugo bi bilo da buzzard izvlaci karte tek kada beast umre. Trece da UTH kosta 3 ili 4 mane.

I na kraju vrlo zanimljiva mehanika Hearthstone-a koja je takodje okrenuta apsolutno u korist Huntera... Sa kojom god klasom da igrate ako morate da discardujete kartu (bilo zato sto imate 10 u ruci ili odigrate recimo Doomguard-a) protivnik vidi karte koje ste izbacili. Jedino kada Hunter igra tracking i izabere jednu od 3 karte, ne vidi se koje 2 nije izabrao. Ovo mi apsolutno nije jasno...

Nada umire poslednja :d.Nasao sam pre neki dan od lika iz Blizzarda twit samo je kratko rekao da i pored velikog broja prituzbi Unleash the Hounds nece biti balansiran,jer je kako kaze to je radjeno vec dva puta,po njima u prvom slujaju je bio op,pa u sledecem kad je kostao 4 kristala bio tanak,sad kaze da je ok :d.Ovo sto ti kazes bugi da kerovi ne budu beast,a da sve ostalo ostane isto,onda je to ogroman nerf i situacija se naglo okrece.Problem kod huntera je sto manje-vise imamo 2 decka cije varijacije su tipa 2 ili 3 karte,a forma odnosno gameplay je identican.Pola karti kod huntera niko zivi ne koristi pri visim rankovima,evo je se ne secam u poslednje 2 sezone da sam video u top 10 i legendary da neko ima Tundra Rhino u spilu,a da ne govorimo o Snake Trap(primera radi).Jos jedna po meni jako bitna stvar,King Krush,karta na papiru 8/8 + charge deluje onako nista toliko specijalno,ali karta je odlicna jer odmah bar u tom potezu napravi neku razliku na boardu,charge sa 8 atacka je ludnica a i 8 hp garantuje da u 90% situacija prezivljava posle napada,pa protivnik nek trosi posle sta mora da ga ukloni.E tu dolazimo do problema,prosto u one deckove sa kojima se uglavnom igra Hunter na nekom ajde kazes visem nivou,pola njegovih karti (pa i sam King Krush)su nepotrebne i sinergy gotovo nikakav.
Meni je Hunter u pocetku,jos u prvoj fazi bete kad sam dobio kljuc bio omiljena klasa,ali ovo danas je toliko iritatno da me odbija od daljeg igranja,prosto zavrsim quest i kad imam golda igram arenu i to je to,nemam vise zivaca da gledam Buzzard i Unleash za 4 kristala,po pravilu covek vadi wolfa i mark i cao.Po meni nije potreban nerf huntera,jer u situaciji u kakvoj je sada,nerf unleasha ili buzzarda bi bio kraj za huntera.Msm da je potrebno totalno rebalansiranje klase,jer kao sto rekoh pola class karata zvrlji bezveze i niko ih ne koristi,jer prosto imas 2 poprilicno jeftina decka koja rade posao.

Poslednja izmena:
Odlicno,eto nisu promenili kartu,ali sad makar kosta 3 sto je i realno,2 je previse op,a kada je bilo 4 kristala videli smo da to nije licilo ni na sta,bukvalno_Ovakvo sasvim ok,a ne da na 5 potezu vadi buzzard,kerovi i vuka i ja samo mogu da izadjem.I dalje po meni ovo nije dobro resenje,jer opet tona hunter class karti je i dalje manje-vise out,a i ovo manje vise prolongira stvari,za jedan potez,sto je opet sasvim jer mislim da ce sada mid range hunter imati odredjenih problema protiv rush protivnika,ali opet nista toliko drasticno.

Poslednja izmena:
Zasto bi se smanjio? Pa nisu hounds sami po sebi problem, problem je sinergija... a ona je jos uvek prisutna i sa povecanjem mana costa.

Nije ovo resilo problem

Sinoc sam dobio Bestial Wrath i King Muklu.
Mukla mi deluje upotrebljiv jedino u hunter deku, zanima me jel se neko igrao sa njim ?

Ovaj BW deluje vrlo primamljivo za 1 mane, moracu malo da testiram. Ne secam se kada sam pogledao stream ili youtube video da je neko koristio :)

Mukla je odlična tempo karta. Čak i ako protivnik odigra 3/2 i da mu 2 banane, opet je potrošio 4 mane na tvoje 3, tako da si u prednosti. Najbolje ga je igrati na praznu tablu u tempo/brzim dekovima (Hunter, Tempo Rogue, Zoo).

BW nemam, ali sam gledao kada je Lifecoach testirao kartu, i nije se baš pokazala sjajno.

Sinoc sam dobio Bestial Wrath i King Muklu.
Mukla mi deluje upotrebljiv jedino u hunter deku, zanima me jel se neko igrao sa njim ?

Ovaj BW deluje vrlo primamljivo za 1 mane, moracu malo da testiram. Ne secam se kada sam pogledao stream ili youtube video da je neko koristio :)

Mukla = miracle rogue

Mukla je najbolji na praznoj tabli. Definitivno upotrebljiva karta.

Skupljajte gold. Cene Naxxa su procurele i kazu normalna verzija 36$ ili 2000 golda, zlatne verzije karata 90$ ili 5000g.

5000 golda za sve ukupno ili za samo jedno krilo ( ima 4 ili 5 krila koliko se secam kad su najavili ) ?

ako je sve ukupno onda laganica, 5000 se skupi za mesec ipo opusteno

Vrh Dno