Šta je novo?

[Blizzard] HearthStone: Heroes of Warcraft

@2Saint, to je obavezan tutorijal koji zaista lepo objasnava pravila i koncepte (kad prodjes Ilidana gotovo je).

@Arci, cekao sam da te pitam ingame ali nisi bio tu :D

@Smak, svaka kartaska igra pocev od tablica je RNG.

Svakako, ali ne u istoj meri, ili je možda ispravnije reći, ne u istoj formi. Recimo, Arcane Missiles ili Avenging Wrath ti počiste talon i/ili rasporede štetu valjano, Nat Pagle četiri poteza za redom vuče kartu... Dalje, igraš Ragnarosa, koji od ukupno pet meta pogađa u 'facu' i dobija ti izgubljenu partiju, zatim Mind Control Tech, iz mnoštva miniona preuzima onog koji bi te ubio tokom sledećeg poteza i preokreće ti partiju i slično... Previše škakljivih situacija u gotovo svakoj partiji. Da li sam ja taj srećnik, ili pak protivnik, nebitno je. Ne volim pobeđivati na takav način jer znam koliko je frustrijaće izgubiti na isti. Eto, na taj deo igre sam aludirao. S druge strane, da li neko ima bolju ruku od tebe, šta je vukao u datom trenutku... Bože moj, 'deo' kartaških igara na koji smo već navikli. :)

Svakako, ali ne u istoj meri, ili je možda ispravnije reći, ne u istoj formi. Recimo, Arcane Missiles ili Avenging Wrath ti počiste talon i/ili rasporede štetu valjano, Nat Pagle četiri poteza za redom vuče kartu... Dalje, igraš Ragnarosa, koji od ukupno pet meta pogađa u 'facu' i dobija ti izgubljenu partiju, zatim Mind Control Tech, iz mnoštva miniona preuzima onog koji bi te ubio tokom sledećeg poteza i preokreće ti partiju i slično... Previše škakljivih situacija u gotovo svakoj partiji. Da li sam ja taj srećnik, ili pak protivnik, nebitno je. Ne volim pobeđivati na takav način jer znam koliko je frustrijaće izgubiti na isti. Eto, na taj deo igre sam aludirao. S druge strane, da li neko ima bolju ruku od tebe, šta je vukao u datom trenutku... Bože moj, 'deo' kartaških igara na koji smo već navikli. :)

Upravo sve ovo (osim Peagle-a) je ono sto igru cini sjajnom. RNG je sastavni deo svake igre i bez njega ni priblizno ne bi bilo ovako zanimljivo.

Na redditu je neko pre 2-3 nedelje objasnio sve ovo i uticaj RNG-a na igre. Pre 10-15 godina se pojavila neka slicna igra koja je trebala da pokopa Magic The Gathering. Glavna reklama te igre je bila kako RNG gotovo ne postoji i ako ste bolji od svog protivnika, pobeda je garantovana. Mislim da su japanci pravili ovo, mnogo para je otislo na marketing i u prvoj nedelji su prodali valjda 200 000 starter paketa. I sve je bilo sjajno do trenutka dok svi nisu shvatili da ako je neko bolji od vas (ili ima bolje karte) ne mozete ga pobediti. Ovo je naravno ucinilo da 90% igracke baze odustane vrlo brzo (vec posle par meseci) i samo oni najbolji igraci su ostali da igraju ovo. To nije bilo isplativo za kompaniju koja je pravila te karte i vrlo brzo je sve kompletno propalo...

Ovaj leg lord janus kako vec je najjaca karta bez premca po meni :) srokam ga na 1 i on odigra i vrati se na 15 :D

Da, warlock legendary... Jedan od najboljih class legendaryja. Definitivno moze da promeni tok partije, taman mislis da si ga sredio, kad on izvuce kartu i vrati se cak na 15 hp. Jedini lek protiv toga je da burstujes damage tako da on ne stigne da ga odigra.

Pa da moras da zavrsis partiju do 9tog turn-a protiv njega, ako ga ima, sve druge legendary mozes da pocistis sa board-a osim njega. Verovatno ce ga nerf-ovati uskoro tj. prilicno sam siguran da moraju da ga nerf, mada ja sada najvise igram sa warr-om i onaj njegov legendary bi mi bash lepo legao :D

Zasto do 9-og kad Warlock mora da bude pasivan u turnu u kojem i igra Jaraxxusa? Sto znaci da ako mu je tabla prazna, taj turn ima da prima udarce u lice, tako da tih 15 healtha nekad nece ni biti dovoljno. I to ne moze ni da spawna Infernala, nego tek u sledecem krugu i onda moze da napadne tek u trecem. Nije to toliko "op" kao sto mislite. Moze da pobedi igru, ali daleko od toga da warlock svaku pobedjuje kad ga igra.

Poslednja izmena:
Da al opet nije ni skorz pasivan ima i udarac od 3 cim ga odigra i ako mu je tabla prazna,stop skoro nikad lock-u nece ni biti, a ti ne mozes da ga uklonis nikako, dok sve druge leg mozes da poly, swd execute, silence itd.

Eh, daleko da je Warlock legendary OP. Dobar je, ali nije OP nikako. Cak i one karte kao sto su Peagle i Tinkmaster nisu OP. Ja bi mozda povecao samo njihov mana cost za po 1 i toliko.

Zasto do 9-og kad Warlock mora da bude pasivan u turnu u kojem i igra Jaraxxusa? Sto znaci da ako mu je tabla prazna, taj turn ima da prima udarce u lice, tako da tih 15 healtha nekad nece ni biti dovoljno. I to ne moze ni da spawna Infernala, nego tek u sledecem krugu i onda moze da napadne tek u trecem. Nije to toliko "op" kao sto mislite. Moze da pobedi igru, ali daleko od toga da warlock svaku pobedjuje kad ga igra.

Upravo to, i ja sam mislio kad sam pocinjao kako je jaraxus nesto najjace .

Dobro to sve stoji ali opet sve druge legendary mozes da skines sa table, njega ne mozes, evo kako se meni desilo 8mi turn on baca malog za spellpower i hellfire i pada na 3 health i cisti mi tablu, ja nemam nijedan charge i samo mi ostalo 2/1 weapon od moba i bacam ga na 1 health on igra jaxxa i ja sam gotov, al dobro nije moj warr deck neki al opet, warlock ima i na 8 mane onaj spell da cisti board i onda moze jaxxa na 9tom. U jednoj karti imas i heal opciju i weapon i ajde ok infernal

Posle 9 pobeda zaslužio sam da izgubim ovako...

2yxk8qh.png

verovatno onaj pala double attack, pre toga lici mi na kings i 2 puta might

Poslednja izmena:
da ima sve to sa strane :D ma arena sve zavisi kako te krene draft, ja sam jednom imao deck sa magom samo sa jednim fireball i sve ostalo 2-3 mana minions :) i opet dogurah do 5-6 pobeda, sve zavisi kakvog protivnika dobijes.

ako dobijes quest od 40 golda i zaradis jos 100g opet nemas za arenu :) mada jedino valja kad dobijes quest od 60g pa onda imas gold i ako sutradan dobijes quest od 40g :D

Znaci, drug Paladin i ja krenuli u boj protiv opakog Lovca. Ono oko 10-og poteza ocistim tablu i izbacim onog 4/2 sa DS sto kosta 6 i Hunter mu svede HP na 1 s onom magojom sto kosta 0 i ostavi ga tako na terenu, posto , jelte, Hunter ima 16 HP-a a on pravi samo 4 dmg-a :-devil-: U sledecem potezu bacim onu kartu za jacanje +4/+4 i na to onu sto duplira attack :-devil-: (samo dajem zeni da mi otvara spilove oce je karte). Nakon toga napisem sorry, i odsetam sa 10 goldica ka sledecem izazovu :smoke:

Znaci, drug Paladin i ja krenuli u boj protiv opakog Lovca. Ono oko 10-og poteza ocistim tablu i izbacim onog 4/2 sa DS sto kosta 6 i Hunter mu svede HP na 1 s onom magojom sto kosta 0 i ostavi ga tako na terenu, posto , jelte, Hunter ima 16 HP-a a on pravi samo 4 dmg-a :-devil-: U sledecem potezu bacim onu kartu za jacanje +4/+4 i na to onu sto duplira attack :-devil-: (samo dajem zeni da mi otvara spilove oce je karte). Nakon toga napisem sorry, i odsetam sa 10 goldica ka sledecem izazovu :smoke:

znači i Sandy igra

Meni je najbolji mage secret deck (bas mi je super troll deck) ljudi taman misle da su te dobili kad ono nisu :)..

Nazad
Vrh Dno