Šta je novo?

[Blizzard] HearthStone: Heroes of Warcraft

Imam jedno pitanje vezano za arenu. Dali moze da se igra sa bilo kojom klasom ili samo sa onima koje su ponudjene?

I naravno karte ti dolaze nasumice i uglavnom nemaju veze sa deck-om koji si do tog momenta igrao.. barem kada sam ja u pitanju uvek mi rola neke apsolutno leve karte ( uglavnom one pirate budjave i neke charge-ove bezvredne sa 5-6 mana ... )

arena je zato i fun jer je prilicno sumanuta i cista sreca sto se karata tice.. ko napravi odlican deck moze da pegla i da zaredja dosta partija

Oki, kako prolaziš protiv Mage i Paladin deckova?

Evo i moja 2 decka, hunter mi je da se dovucem do ranka 10 na brzaka a onda polako davim sa paladinom :D
2 karte koje fale u paladin decku su equality ;)

deckovi.png

Poslednja izmena:
Oki, kako prolaziš protiv Mage i Paladin deckova?

Odlicno.. kazem ako mi do prvih 3 ruka uleti taunt ili barem imp sanse da pobedim su ogromne.. Pogotovo paladin.. mage moze da pokusa nesto u 5/6 ili 6/7 ali do tada murlock-a ima brda i svi su 3/2 .. jedino neki bahati aoe moze da ih spali ali to znaci da je i njega usralo ... jedino ko moze malo da me zivcira je rogue posto ima par onih 0 mana backstab karata ali i to se nekako da iskontrolisati..

Hmm, da... Susretao sam se sa takvim Warlock deckovima. Uopšte nije lako odbraniti se, čak ni control-based Mage deckovima. Fino je to.

Igram i ja hearthstone, odlicna igrica !! samo to igram zadnjih 2 nedelje

Hmm, da... Susretao sam se sa takvim Warlock deckovima. Uopšte nije lako odbraniti se, čak ni control-based Mage deckovima. Fino je to.

Pa bukvalno od prve karte je rush. Najbolji pocetak ikada i najbrzi rage quit sa druge strane je bio kada sam vukao taunt 1mana, povucem coin i odmah izbacim stealth impa i taunt ima odmah 1/4 i lik se samo pozdravi i ode.. jer zna da taunt sa 2 mane NE MOZE da ubije i posle toga idu murloci jedan po jedan..ili ako ih nema onda buffujem taj taunt ili sa hp-om ili attack-om.. kazem sve se resava upravo u tom 7 krugu jer on pada na 12-14 hp-a i vec mu nije dobro kada vidi sa druge strane gomilu malih smaraca...

naravno sve ovo vazi za neki "low lvl" za veci "tier" ne znam kakva je situacija jer do sada nisam dosao do toga.. tipa lvl 5 kada si i da li igraci na tom lvl-u mogu da odgovore na taj rush..

Poslednja izmena:
arena je zato i fun jer je prilicno sumanuta i cista sreca sto se karata tice.. ko napravi odlican deck moze da pegla i da zaredja dosta partija

Cela igra je takva, mnogo random karata, random efekta, sreća, sreća, radost...

nadam se da će da dodaju da se organituju turniri (lilited i constructed) , pa kad se igra draft, da bude kao kod MTG-a, gde je ta sreća svedena na minimum, tj da igrači imaju uticaja na samu igru, jer ovo je haotično
Kod MTG-a kad se igra draft, svaki igrač koji učestuje na turniru otvara po jedan booster(15 karata), i uzima jednu kartu od njega, pa ostatak karata predaje igraču pored sebe, i tako se vrti dok se ne potroše sve karte.
Zatim se tovara sledećei booseter i karte predaješ na drugu stranu, ukupno se otvara 3 boostera, znači svaki igrač završi sa 45 karata, i pravi dek od minimum 40 karta ( kod MTG-a se koriste resurs karte, ukupno 5 boja, njih imate na raspolaganju koliko hoćete, tako da dek od 40 karta ima oko 18-20 resursa)
Daleko više umeća kad se karte vrte izmedju igrača, nego kad pravi svako za sebe.
Ovo je pravljeno da bude jednostavno, i za široke narodne mase

Moj Rex deck sa kojim imam 70-80% pobeda na casual (igram iskljucivo kad mi treba gold za arenu). Mislim da može daleko u ranked
10h8ydj.jpg

*Sho , ne moze bas daleko u rankedu po sadasnjoj meti a i fale ti karte.

Ovo i nije pravljeno da parira mtg-u vec da privuce igrace koji zele easy2learn kazual/kompetitivnan card game.

Poslednja izmena:
Draft u MTGu, ili pak IMu, domaćoj igri inspirisanoj MTGom, ja sasvim drugačija priča. Prava uživancija. :)

Kad vidim kolko pricate o igri, ne mogu a da ne probam.

Makar beta acess uz Blizz launcher. Sto prije :)

Jel ima neko dobre savete za arenu, ne mogu vise od 3 pobede da izvucem

evo, iz sestog puta, 3 pobede u areni, imao sam 2 puta po jednu poedu, ostalo po 2, evo sad 3 sa paladinom... i dva poraza sam lagano mogao da izbegnem (sve su ostajali sa manje od pet helta) nego se qrcim previse, pa se izglupiram...

Stvarno dobra i zarazna igrica. Nikada me nisu previse interesovale ovakve igre (drug je pokusao da me navuce na Magic), ali ovo je stvarno super.

Ima neko da je kupovao karte? Kakve je srece bio?

izvinjavam se sto upadam opet, moram (opet) da se pohvalim, sledeca arena, dobijem neki jako cudan paladin deck (sa kao 3 5+ karata)... Puknem prve dve za 5 minuta, i onda... 4 pobede i odusevim se :D
Poslednju sam za dlaku izgubio, ali i dalje, zadovoljan sam :)

U prvi mah nisam skapirao u cemu se radi ali sam onda skontao, ovo je skroz kul za pocetnike, mada vuce mi malo vise na cheat-ovanje sto ja bas i ne preferiram, al ajde gold je u pitanju :d

Da za pochetnike je ok skroz, bar ne pickujesh neke krsh karte. Opet ima tu dosta randoma i raznih faktora za arena deckove ali ovaj program je skroz ok, posebno za klase koje neko slabije igra.

Imam dva totalno n00b pitanja.

Kako da znam koja karta ima koji rarity? Otpakovao sam ona 2 packa sto se dobiju free, ali bukvalno nemam pojma dal sam izvukao nesto dobro... Znam da Blizz ima ono standardno (white < blue < purple < orange), ali gde da vidim koja karta je koje "boje"?

Takodje vidim da svi spominjete procente pobeda sa deckovima... Jel ima da se vidi to negde ili pricate odokativno?

Imash onaj gem na sredini karte, tako ih razlikujesh.

A to ovi streameri prave excell dokument pa prate statse svoje, nema nigde da se vidi win/loss ratio za sad.

Odigro svoju prvu arenu, onu besplatnu, odrali me 3 puta za redom :d Al ono svejedno sam dobio booster pack i 25 golda tako da se arena isplati vise od PLAY moda pa onda kupovine boostera za 100g.

Odigro svoju prvu arenu, onu besplatnu, odrali me 3 puta za redom :d Al ono svejedno sam dobio booster pack i 25 golda tako da se arena isplati vise od PLAY moda pa onda kupovine boostera za 100g.

Da da, Arena se uvek vise isplati. Sa 3 pobede dobijes golda 50 golda + pack tako da si na nuli. Sa 7 pobeda ti je dzabe ulazak... Mada treba stici do 7 pobeda. Ja se jos ne usudjujem da idem tamo. Bolje prvo nauciti dobro igru pa tek onda se oprobati tamo.

p.s. Kad smo vec kod arene, jel postoji neki nacin da se zaradi gold osim u Play modu? Ovako se dobija, koliko, 10 golda za 3 pobede? Treba nakupiti tako 150 golda...

p.s. Kad smo vec kod arene, jel postoji neki nacin da se zaradi gold osim u Play modu? Ovako se dobija, koliko, 10 golda za 3 pobede? Treba nakupiti tako 150 golda...

Pa imas daily quest-ove i quest-ove koje mozes samo jednom da obavis, tipa da otkuljac svaku klasu, ili da odigras 100 partija, 100 pobeda itd...

Da da, Arena se uvek vise isplati. Sa 3 pobede dobijes golda 50 golda + pack tako da si na nuli. Sa 7 pobeda ti je dzabe ulazak... Mada treba stici do 7 pobeda. Ja se jos ne usudjujem da idem tamo. Bolje prvo nauciti dobro igru pa tek onda se oprobati tamo.
Ma to sam i ja mislio al me mrzi da cekam dok je ne naucim :d

Vrh Dno