Šta je novo?

BLISS session - Probijeno 15000 u 3DMark2003 !!!

Ivica je presisao 16k, a na samom sessionu je predjeno 15k sa bojsinom kartom.

ivice, sta si se primio za 7900, covek ima 2 komada, lepo sam napisao 7900GT SLI...
poslao sam mu jutros-danas PM, al' ga nema da odgovori...
u knjizici od moju plocu kaze da radi 2x8 kad se prebaci ona baterija dzampera i ne treba nista vise.
a drv cu naci nesto novije na 3d-guru...
napajanje jos nisam promenio, na zalos'. 'oce neko da kupi ono moje?

@Spacemaster : a shto ne pravis vodeno za gpu, kad ti je vec tu ?
imas sve rezove na pocetku (i slike) i na sredini treda...

Poslednja izmena:
ivice, sta si se primio za 7900, covek ima 2 komada, lepo sam napisao 7900GT SLI...
poslao sam mu jutros-danas PM, al' ga nema da odgovori...
u knjizici od moju plocu kaze da radi 2x8 kad se prebaci ona baterija dzampera i ne treba nista vise.
a drv cu naci nesto novije na 3d-guru...
napajanje jos nisam promenio, na zalos'. 'oce neko da kupi ono moje?

@Spacemaster : a shto ne pravis vodeno za gpu, kad ti je vec tu ?

Ma planiram u skorije vreme da pradjem na nesto tipa 7950,ali otom potom,mozda te i poslusamam,ali dobro vazdusno moze da posluzi i za hladjene memporije.Ostajem da se dvoumim!

Koliko tacno?Posto pravim i ja jedan vazdusni mod na GT,i obecavam preko 17K:D

Ma izmedju 16.2-16.3K.Samo ti prebaci 17k i svakako ces presisati ivicu, kao i sve ovde sto imaju 7600GT.Mada ti imas conroe i mislim da bi ivica na tvojoj masini sa svojom kartom laganica presao 17k tako da gledaj da predjes 18k...

pa imas od onog lika iz slovenije, on pravi sve zivo, ima i wc za memare na grafici...i blokove za gpu i ram odjednom...

@emaniac: Nisam znao da ima dve 7900GT...izvini....Kad je pre chovek kupio nabavio..?

Ma ladno 17k sa Conroe-om...nek on proba 17,5-18k....;)

Ma radi Pray sve na high...AA4x i AF8x..ma nema da shtucne u 1024x768
700/1700Mhz
Temperatura 71-75C...oko ~4 sata igranja na d805 at 3,2Ghz.....a kad dodje zalman....iha.

Odoh da dezuram..

Poslednja izmena:
CPU na 3.6Ghz memorija na 800Mhz,GPU na 600Mhz i GMem na 1600Mhz nije lose pre budzenja novog hladjenja:D

Poslednja izmena:
smesi ti se najmanje 20k:-devil-:

Odlican skor, zamisli koliko bi imao kada bi sve to klokovao na 800/1800.Mogao bi i da odradis voltmod karte(pencil mod) koji dobro vrsi posao...

Inace probaj i 2005-cu, ali posto u njoj cpu manje utice na skor nego u 2003-jci tesko da ce se preci 7.6K sa tim taktovima.E i molba kada postujes skor jel mozes da ostavis da se vide rezultati iz game testova, da bi se videlo na kojem testu sam cpu donosi najvise fps-a.
E i klokuj taj cpu jos malo i gledaj da tako podesis memoriju da bi radila na visem taktu jer 3dmark izbacuje veci skor kada memorija radi na visem taktu(prvi test u 03-jci kao i 2006-ca).Ne mnogo(ali se primeti), ali opet taman dovoljno da kad klokujes cpu i graficku da predjes magicnih 17k.

Poslednja izmena:
E da obavezno fps u testovima ,nema shta shije taj CPU ko lud ;)

@Ivica
Aj ponesi ti tvoje napajanje ja bi moje poneo ali kad se samo setim kolko mi je trebalo vremena da sve ispozvezujem a ti ipak imash manje komponenata ;)

Ma prelazi 17k(18k) ladno...samo da nafirca to do 700-730 i 1700 za memoriju...naravno pencil mod neki..mora da padne

Ovde je najvishe izvukao prvi test...dx7..verovatno bije dobrano iznad 400fps-a..

@ Animan: Zar ja iz Banovaca ne 3-4 autobusa da vuchem napajanje....a ti da preklopish memaru u dzep..;) plus idesh kolicima. Znachi nosim Bliss-a (jos ako bude zalman na njemu) nosim alat za pencil mod....pa sad josh i LC..malo mi mnogo. Velika torba mi se pocepala...pa nemam ushta. Aj videcu ako niko drugi nema reshenje...Eto moglo bi pochetnikovo TT 430W....ionako je samo posmatrach...ako je dovoljno...to njegovo.

Pazite ako niko do subote ne kaze da ce ponesti napajanje, ponescu onda ja moj sa onim pokazivacem pa da vidimo koliko ce da trosi masina sa 2x7900gt ili 2x7600gs.
Znaci malo cu se vise iscimati da to izvadim, ali bolje i to nego da nema nista od SLI-ja.E i valjda ce napajanje izdrzati taj SLI, jer ipak 430w i nije nesto mnogo(+12v1 15a,+12v2 18a).

I da mogao bi jos neko da ponese svoje napajanje, za svaki slucaj, jer ako na nekom ne radi SLI mozda ce na drugom da radi.A bez SLI-ja session2 nece imati tu draz.

mogu i ja da napravim neki adapter za dupli psu...ionako imam 20->24 adapter, njega cu da kasapim...

Ne treba ti adapter.
Sa jednim mozemo graficke da napajamo(preko konektora), a sa drugim ostatak sistema, ako nece sa jednim da radi sve.

moje psu je 550w, ali nema 24 pina...a adapter bih iseckao da povezem da se pale sinhrono, samo za to...

e, ajd' da ne preterujemo, izgubicemo ceo dan na igranje:smoke: . bez uvrede i hvala na dobroj volji.
diabolique, ne dolazi u obzir da se toliko cimas...

Poslednja izmena:
Moze i voda ali za sledeci session ,
Treba da se sashuva i neki kec u rukavu ;)

Cao, da li nekko moze samo da mi kaze kako da prosirim clock u RivaTuneru? Imam bliss 7600gs, testirao sam memoriju do 750, sve radi bez problema, pa bih da probam vise, a slajder u RT ide samo do 750.

Hvala unapred, poz!

Mrki Jovica je napisao(la):
Cao, da li nekko moze samo da mi kaze kako da prosirim clock u RivaTuneru? Imam bliss 7600gs, testirao sam memoriju do 750, sve radi bez problema, pa bih da probam vise, a slajder u RT ide samo do 750.

Otidji..ovde.;)
Power User->Riva Tuner 2.0 RC16\Overclocking\Global

E sa dimash kljuch MaxClockLimit pa ga setuj na 1000 npr..ili kako ocesh vec.
Treba da je to....

E ljudi...znachi u nedelju..a bliss session 2...?

Poslednja izmena:
da, nedelja, 10AM. brine me sto nema ivke76 da se javi, bitje mi krivo ako ne dodje sa njegovim 7900GT-ima

btw, napravio sam privremeno resenje za dual PSU (ne parallel), tako da optike, diskovi i ventovi idu na 2nd psu, a maticna i sve na njoj ce biti na glavnom, koje god bude bilo.
malo sam se (s)igrao ovako, s dva napajanja i nisam dobio nista u OC-u graficke.
sa cupavom kockom u atitools sam stigao do 600mhz za gpu (naravno, memara nece ni za 0mhz vise), ali cim se pokrene 2003, zakoci (ivica zna o cemu pricam). tako da je za sad stabilni gpu 580 umesto 575mhz...
to je definitivno granica ove moje karte...bedak...

Vrh Dno