Šta je novo?

BLISS session - Probijeno 15000 u 3DMark2003 !!!

@ivica - uspeo sam, odlicno, hvala jos jednom!

Poz!

da, nedelja, 10AM. brine me sto nema ivke76 da se javi, bitje mi krivo ako ne dodje sa njegovim 7900GT-ima

btw, napravio sam privremeno resenje za dual PSU (ne parallel), tako da optike, diskovi i ventovi idu na 2nd psu, a maticna i sve na njoj ce biti na glavnom, koje god bude bilo.
malo sam se (s)igrao ovako, s dva napajanja i nisam dobio nista u OC-u graficke.
sa cupavom kockom u atitools sam stigao do 600mhz za gpu (naravno, memara nece ni za 0mhz vise), ali cim se pokrene 2003, zakoci (ivica zna o cemu pricam). tako da je za sad stabilni gpu 580 umesto 575mhz...
to je definitivno granica ove moje karte...bedak...

Ma ddr2 je bezveze...nema vajde...osakati karticu za izmedju 20-30% u performansama...shto je naravno uochljivo itekako.

cimaj ivketa76 da dodje..bash bi voleo da vidim te zverchice..:D i josh u SLi-ju.

dolazi ivke al sa jednom 7900gt istripovao se emaniac nesto :) kamo srece da imam dve

znaci, moja greska (hmm)
odlicno, sad su svi potvrdili, vreme i mesto potvrdjeni, materijal i pacijenti takodje.
ivice, ponesi onu tvoju tajfun-pumpicu i unimer, treba ivketu da se crta vmod. ja imam sve ostalo...

Da donosim ja svoje napajanje, ili ste resili problem napajanja?

pa zar nije ostao dogovor da ti i diabolique donesete napajanja, a bojsa, animan i ko jos ima ddr1, da donesu memare. ivke donosi jos jedan sli mostic (za svaki slucaj), ja sam spremio 2nd psu i t-mods cd za flash biosa.

@emaniac: video sam ja da si se ti utripovao da ivek ima dve 7900GT...a bilo bi lepo..E kad bih mogao rasparni SLi kao kod ATi-ja CF...Ja mislim da kod atija mogu da se upare x1300XT i x1650pro i slichno..sve sa istim chipom mada nisam 100% siguran.. U svakom sluchaju necemo probati takav SLi da ne bi neshto gorelo..

@ivke76: Koja je 7900GT kartica u pitanju ako mogu da nadjem neki vmod za nju...ako to zelish da probamo..ako mude neshto slichno kao sa ovim 7600GS-ovima.

@pochetnik: Ponesi ti napajanje....shta ti fali..

@emaniac: Ponecu ja moju "tajfun punpicu".:D a i unimer....a shta da se crta kod ivketa....mislish sharaju otpori....mada kod ivketa je problem drugachije prirode zbog kompleksnosti G71 chipa...

Znachi ja krecem od kuce u 8h...ako ima bus ako ne i pre...da stignem do 10-ke.

Poslednja izmena:
kod ati-ja, radi cross-cf, ali tako da se jaca karta automatski degradira(downclock...) na nivo slabije.
pise negde na XT-u

kod ati-ja, radi cross-cf, ali tako da se jaca karta automatski degradira(downclock...) na nivo slabije.
pise negde na XT-u

Mozda su sredili..a mozda moze i da sev uhakuje..;)

E kad su naterali SLi da radi sa 975X chipsetom shta reci onda...Neki hack od 8x.xx drivera..

Mada pitanje je dana kada ce to da se reshi....izdajom....jer je ATi prodat AMD-u..
Problem je shto nv izgleda nece da izbaci drivere..da ne bi pala prodaja nf4 ie...matichnih plocha.
Intelu je ja mislim onako svejedno..tj. njemu ide na korist..da moze i CF u SLi.....a mostica imash da kupish posebno..

Poslednja izmena:
E ljudi ajd zelim da ako bude vremena a bice valjda..da se malo zeshce istestira bliss SLi...2x7600GS ako je to moguce....i neka igra da se pokrene...u razlichitim SLi modovima....

he he !!!
imam instalirane oblivion, far cry, prey, halo, cod 2 i mw...i fraps, da skinemo i neki sshot sa f.rate-om u cosku
valjda ce biti dosta ?

he he !!!
imam instalirane oblivion, far cry, prey, halo, cod 2 i mw...i fraps, da skinemo i neki sshot sa f.rate-om u cosku
valjda ce biti dosta ?

E super..josh samod a ti radi poslednji novo na prey-u...da ga lepo predjem u SLi-ju..jer kod mene puca..neshto..:eyebrows:
Krpio sam sa patchovima i chachkao u config file-u i nishta....puca i dalje.

Far cry...ih bre pa to ce da teramo u 1600x1200 sve na high....ako ne i jache.

Oblivion...ma ima da radi tu negde kao i 7900GT...mada videcemo to mi josh. Bash imamo karticu sa kojom mozemo da uporedimo

2x7600gs u SLi-ju (2x12=24pp,2x5=10vs) vs. 7900GT(24pp,8vs)

Poslednja izmena:
ponesi sejvove za prey, ja sam negde na pola igre(?)...zapeo sam sa onim klincima-duhovima

Ma idi...udjesh u gost mod..i pobijesh dechurliju strelama...a ima na pochetku..neka zezancija da morash neshto da uradish..da bi prestali da te cimaju..ili jednostavno da pobegnesh..
Ako je kod onog shkolskog busa..samo sa strelom..i ima da ih izrokash....

ma nemam dovoljno duhovnih strela, al' da ne spamujemo tred...predji ti u nedelju, za testiranje...

donecu ja i call of juarez za testiranje verujte mi na rec "ubija" kartice ko od sale sa svim na max

Stigo Zalman VF700Cu-LED pa evo josh malo rezova..

Znachi testirano na D805 3,8Ghz memorija 760 cas 4-4-4-12 na 2,1v

Podignut vcore na 1,53v u 2d ..a u 3d je onda 1,58v a memorija je na 2,3v

mark03:16271 sa 735/1700MHz
mark05:7775 sa 735/1720MHz

Nibitor 3.0 nisam probao..da ne bi..skidao voltmod...Ja i dalje sumljam da bi on podigao voltazu ali ima shansi..?

Stavljajuci Zalmana..video sam par stvari...i shvatio zashto je Bliss jeftin...
Ova turbina je totalno bezveze...i skida se ochas posla bez ikakovog alata.
Druga stvar: Oni hladnjaci na memoriji nisu bilo uopshte lepo zalepljeni...tj. jedan chip chip chak nije ni imao kontak sa memorijom....Pipnesh malo i otpadaju...a ona samolepljiva traka je debela ko..ma idi..totalno bezveze..josh na krajevima naguzvana.
Tako da sam skinuo i orginal hladnjake sa memorije i stavio Zalmanove plave....sa "rogicima"..:)
Ti hladnjaci su imali daleko bolju termalnu trakicu.

Kad se namontira Zalman...karta je izgleda opako....shteta shto nemam slike a ionako cete je videti na Bliss session 2.
Naravno AS5 je ishao na G73 chip.

Emao marka05 reza..poshto je on dosta pridodao...a za 03 nisam u driverima iskljuchio sve pa mozda je zato tako mali bust..

Tempreature

Ma prava milina...na 12v zalman...se chuje malo vishe ali to nije ni priblizno onoj bliss turbini..i drugachiji je zvuk dok na 5v je bash tiho....silent mode..:)..ma znate to.

e sad:
12v idle 36-39C
5v idlee ~40C

E sad full
12v ne prelazi 55C
5v tu je negde oko 60-65 C max

Imam ovaj voolcano 9 na 5V pa se on opet vishe cuje nego zalman na 12v....moram dobru neku 9-tku da kupim i da izbacim...ovog voolcana..ide mi na k...

Ma milina

Stigo Zalman VF700Cu-LED pa evo josh malo rezova..

Znachi testirano na D805 3,8Ghz memorija 760 cas 4-4-4-12 na 2,1v

Podignut vcore na 1,53v u 2d ..a u 3d je onda 1,58v a memorija je na 2,3v

mark03:16271 sa 735/1700MHz
mark05:7775 sa 735/1720MHz

Nibitor 3.0 nisam probao..da ne bi..skidao voltmod...Ja i dalje sumljam da bi on podigao voltazu ali ima shansi..?

Stavljajuci Zalmana..video sam par stvari...i shvatio zashto je Bliss jeftin...
Ova turbina je totalno bezveze...i skida se ochas posla bez ikakovog alata.
Druga stvar: Oni hladnjaci na memoriji nisu bilo uopshte lepo zalepljeni...tj. jedan chip chip chak nije ni imao kontak sa memorijom....Pipnesh malo i otpadaju...a ona samolepljiva traka je debela ko..ma idi..totalno bezveze..josh na krajevima naguzvana.
Tako da sam skinuo i orginal hladnjake sa memorije i stavio Zalmanove plave....sa "rogicima"..:)
Ti hladnjaci su imali daleko bolju termalnu trakicu.

Memorija Znachi na chipu pishe sledece:
Infinion A
HYB18H512321AFL20
FVV34025
0538

Definitivno 2.0ns ali..ko zna da lije testirana za preko 1Ghz pa je tako obelezena kao 2.0ns

Kad se namontira Zalman...karta je izgleda opako....shteta shto nemam slike a ionako cete je videti na Bliss session 2.
Naravno AS5 je ishao na G73 chip.

Temperature

Ma prava milina...na 12v zalman...se chuje malo vishe ali to nije ni priblizno onoj bliss turbini..i drugachiji je zvuk dok na 5v je bash tiho....silent mode..:)..ma znate to.

e sad:
12v idle 36-39C
5v idlee ~40C

E sad full
12v ne prelazi 55C
5v tu je negde oko 60-65 C max

Imam ovaj voolcano 9 na 5V pa se on opet vishe cuje nego zalman na 12v....moram dobru neku 9-tku da kupim i da izbacim...ovog voolcana..ide mi na k...

Ma milina..josh kad bih nabacio onaj e6300....e.kad bih....josh uvek sam socijala.. :D

Zalman je odradio posao..na najbolji nachin...sad 735 ide sa 1,58v u 3d-u..740 je i dalje non stabile...fali mu malo napona..;)
ma ostao je na 600oma sada...a hteo sam ja da ide na 590 oma...kao pre ali..dok sam zalepio...onu traku..porastao je otpor. na 0,6k..***..

Evo marka05 reza..poshto je on dosta pridodao...a za 03 nisam u driverima iskljuchio sve pa mozda je zato
tako mali bust..

Prilozi

• Gainward 7600gs ddr3 3dmark05 core 735 mem 1720 3,8Ghz mem 760 cas 4-4-4-12 zalman vf700-led 12v.JPG
    Gainward 7600gs ddr3 3dmark05 core 735 mem 1720 3,8Ghz mem 760 cas 4-4-4-12 zalman vf700-led 12v.JPG
    224.1 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
a shto je najbolje ostace ti kad busesh prodavao bliss ;)

Pa da znash..sem ako neko ne uleti u makazice..:D ali teshko...

Bliss nova je sada nekih 115 evra kazu...ma DZ...za ovakvu karticu...najeftinje a najvishe daje...mislim ko zna.

Ih kad bi bio neki bliss 7900gs za nekih 150 eura.....ma bice u novembru...;) kad izadje onaj freak od G80..
700M tranzistora...mada mislim da je to sve novinarska guska..hm..ovaj patka..:D ali ko ce ga znati...

Trebace ti josh jedno kucishte pored...samo za grafiku...:D

Kad prodajes bliss. Ili ima li negde da se kupi u BG-u.

A zashto bih je prodavao sada kad sam nabacio Zalmana a i ja sam vishe nego zadovoljan ovim performansama koliko se chesto ja igram. Jeste da je 7900gs biti best bay ali..

Shto se tiche bliss pre mozesh bojshu da cimash...mozda bi on menjao....shta znam...:trust:

Ja i bojsha smo kupili ovde.
Sada vidim da je cena nekih 127 evra...shto je moram da priznam realnije sobzirom da je to prekriveni GT i naravno ako nisu sve rasprodali.

Imtel je beshe imao i onaj silet-pipe gigabyte 7600GT...za ~145 evra..i on takodje ima naravno ddr3 memoriju na 1000+
Samo to je silent-pipe...nema aktivno hladjenje...

Poslednja izmena:
Ljudi sutra u 10h ujutru Bliss Session 2
2xBliss u SLi-ju vs. 7900GT

Sve regularno? Autokomanda se zatvara sutra pa ce biti malo frke alo ce se valjda doci na vozdovac.

Ma ja pomislih da pise BLISS session - Probijeno 15000 u 3DMark2006 !!!
pa reko da bacim pogled :p

lepa zelja:-devil-: :-devil-: :-devil-:

stigao je i svez win i novi mb drv...

Spremi doom3, quake4, prey, f.e.a.r. i jos neke igre da izvrtimo i timedemo...

donecu ja i call of juarez za testiranje verujte mi na rec "ubija" kartice ko od sale sa svim na max

ajd sem ovoga ako ima neko company of heroes da donese posto je doticna zahtevna ko oblivion

icicemo bez doom-a i bez qvake i bez fear-a. od ovih sto ja inace imam ide jos ivketov juarez
nemam bas toliko mesta na hardu (sistemski je 40gb, a storage mi je pun k'o brod)
@ ivke76 : sad sam ti poslao moju adresu na PM.

ima li jos neko da nema moju adresu ?

ps.
ponesi i taj company, pa ako bude bilo mesta...

Poslednja izmena:
Vrh Dno