Šta je novo?

BlackCoin [BC] (PoS)

I mi ga cekamo sa istom namerom. Da se istresemo ljudski. Nocas ga uzimam za sve pare, ocekujem ga na ~22,5k. pa cemo videti da li moze do 35-40k sa pumpanjem.

I mi ga cekamo sa istom namerom. Da se istresemo ljudski. Nocas ga uzimam za sve pare, ocekujem ga na ~22,5k. pa cemo videti da li moze do 35-40k sa pumpanjem.

Ta svrha je jedino ok. Ovi sto veruju da novcic ima ne znam kakvu perspektivu neka se prekrste i pomole.

Iskreno, mislim da od tolikog pumpanja nema nista iz razloga sto cim cena krene gore neko ce se istovarati. Svako ce gledati svoj sopstveni interes.

cekati pad cene za BC, ili mu je ovo mozda donji prag zasad?

Hajde neka me neko prosvetli, kao mladog i neiskusnog trader-a koji još ne zna ni sve termine sa berze, ali uči polako i voljan je da nauči... :)

Ovaj grafik što su dodali na mintpal-u ''order depth'' govori o količini ordera za kupovinu i prodaju...i ako ja dobro shvatam (a ispravite me, ako nije tako), ako je ''zeleno brdo'' veće, onda znači da ima više ordera i veća je vrednost ordera za kupovinu, pa bi tom logikom i cena trebalo da skače...i suprotno ako je ''crveno brdo'' veće da pada...
Pod uslovom da se ti svi orderi realizuju, naravno, a ne da se povuku pre realizacije.

Jel tako, ili ja negde grešim?

Ako je tako, zašto onda često vidim da cena pada, dok je ''zeleno brdo'' veće? :)

Hvala unapred i unazad. :d

pa to su orderi. ako nema nekog ko ce direktno da kupuje od tih ordera onda se cena ne pomice, pogledaj na MCXNOW maxcoin, mnogo maxova u orderima, a cena stoji
taj razmak izmedju 2 "brda" sto je veci to je teze da se cena pomeri

E baš ti thank you. ;)

@vlax352
Meni se čini da je ovo donji prag...ali kao što rekoh ''neiskusni trader''.

Bio je donji prag posle velikog pump-a, na 12k, čini mi se...sad bi po onome što im je cilj i što žele da postignu, ovo trebalo da bude donji prag, sa tendencijom podizanja tog praga ponovo.

Videćemo.

...
A šta ako je zeleno brdo duže i niže, a crveno kraće i više...kako se onda tumači, gde će cena?

Poslednja izmena:
E baš ti thank you. ;)

@vlax352
Meni se čini da je ovo donji prag...ali kao što rekoh ''neiskusni trader''.

Bio je donji prag posle velikog pump-a, na 12k, čini mi se...sad bi po onome što im je cilj i što žele da postignu, ovo trebalo da bude donji prag, sa tendencijom podizanja tog praga ponovo.

Videćemo.

...
A šta ako je zeleno brdo duže i niže, a crveno kraće i više...kako se onda tumači, gde će cena?

visina brda je kolicina bitcoinova koji su ulozeni u te ordere a duzina je dokle idu ti orderi.
capture.png

Vidis kod crvenog brda ovaj ravan deo, to znaci da da bi cena presla tu razdaljinu potrebno je malo bitcoina a vidis pri kraju zelenog brda onaj nagli rast, to znaci da je potrebno mnogo vise da se prodaje po toj ceni da bi isla cena dalje

Ok.

Ali ako zeleno brdo predstavlja buy ordere, a trebalo bi...kako misliš da na delu zelenog brda gde je nagli skok treba da se prodaje po toj ceni mnogo više...?

Zar se neće realizovati i sell orderi (sa crvenog brda) sa manjom cenom, ako neko nudi više od te cene da kupi...taj deo mi nije baš jasan, ili sam ga pogrešno razumeo prema ovome što sam napisao? :D

ne može order na order ****ga, nemoguće je
nego kad direktno prodaješ u wall

a buy orderi su uvek sa nižom cenom od sell ordera, to je valjda jasno :)

Naravno da je to jasno, samo nije jasno gde sam ja pomenuo ''order na order'' ?
Ali nema veze...

Da skratimo priču. Konkretno na grafiku koji je target postavio kao primer...gde bi trebalo da ide cena, ako se nijedan order ne povuče, nego se svi realizuju ? ;)

Ako se nijedan order ne povuče, već se tako međusobno gledaju preko nišana, cena neće ići nigde. :d Jedino ako neko mimo tih ordera uleti sa jednom od te dve valute i realizuje neki order.

Naravno da je to jasno, samo nije jasno gde sam ja pomenuo ''order na order'' ?
Ali nema veze...

Da skratimo priču. Konkretno na grafiku koji je target postavio kao primer...gde bi trebalo da ide cena, ako se nijedan order ne povuče, nego se svi realizuju ? ;)

pa kako mogu svi da se realizuju? pretpostavimo da si kit sa neograničeno mnogo bca i btca, ili ćeš da dumpuješ i pojedeš sve buy ordere, a ostali sell orderi će da ostanu jer ti prodaješ ispod njihove prodajne cene, ili ćeš da pumpaš cenu i pokupuješ sve sell ordere, a buy orderi ostaju nerealizovani jer nude manje nego što ti nudiš.

Čemu onda uopšte služi ovaj grafik?

Kakva mu je svrha?

Ja sam mislio da služi za okvirno predviđanje gde će cena da ide, a niko to da mi kaže, kako da pročitam sa ovog grafika? :D
Hvala

pa služi da se narod loži i traži support i resistence nivoe, osmatra wallove... a sve to može da se promeni/nestane u sekundi na nečiji klik miša i sva analiza padne u vodu

Tako sam i ja mislio...ali opet bolje da pitam.

Nego i dalje ne dobijam odgovor...gde će cena da ide po grafiku iz primera, ako se ništa ne promeni, to jest ne bude tih klikova mišem?
Naravno nigde, ''ako se gledaju preko nišana''. :D

Osim ako ne uleću novi orderi koji će biti realizovani i pomerati cenu gore ili dole...
Znači ne gubiti vreme buljeći u ove grafikone, nego gledati da li je živa trgovina u toku, ili sve stoji kao ''mrtva priroda''. :p

I igrati na ''osećaj za feeling'' kao u kladionici. :type:
Jer džabe je gledati statistiku nekog tima, tradiciju, broj golova, prethodne susrete...ako taj dan pola igrača ima dve leve noge, ili je trenera iznervirala tašta, ili je kapiten pojeo kvarnu hranu, ili golmanu žena nije dala pre karantina...sve brojke padaju u vodu. :D

Poslednja izmena:
pa evo imas ovde primer sta se desava kad se nista ne desava

https://mcxnow.com/exchange/MAX

162 BTCA u buyu i 1.2 miliona maxova u sellu, a cena stoji , volume 0, dzabe...
analiza grafika i ovih svecica ne znaci mnogo za novcic koji je star par meseci, u bitcoinu to vec ima znacenje, jer ima istoriju dugu 5 godina pa ko se bavi trejdingom pravih valuta (ortakov cale to radi za zivot i bas mu dobro ide pa sam upucen donekle preko ortaka) e on moze da predvidi otprilike, postoje metode, uspesan trejding nije laka vestina i uci se godinama pa opet mozes da puknes. a tek sa ovim valutama kripto gde je grafik star punih 3 dana, pa to nista ne znaci, cak i wallove da gledas ne znas dal je fejk ili ne :p

svi se nesto ucutali, niko nista ne komentarise.... nesto mi se suvise umirio ovaj black coin, da li bi neko iskusniji hteo da iznese svoje misljenje o daljem razvoju? :)

da je neko i nesto pogodio u vezi blacka pa da iznese misljenje :-D

Ućutao se black, ućutala se mišljenja... :)

Ja iznosim ''mišljenje'' da trenutno raste na mišiće i pokušava da pređe 31k. :d
Čisto da ne bude ćutanja.

LAST PRICE
0.00032399

Šta se učutalo? Ide gore... +16%

ide gore kad ga ja cekam da padne.... i obrnuto :D

Marfijev zakon je neumoljiv. :)

Vratio se brzo na oko 30k, a izgleda da mu neće dozvoliti ispod da ide, bar po orderima.

i sad kad bi ga kupio pod pretpostavkom da nece ispod 30, on bi pao na 28.... mrzim tog marfija, trebali smo nahuskati na njega batu zivojinovica :D

LAST PRICE
0.00034449

LAST PRICE
0.00035000

Poslednja izmena:
Slažem se za kombinaciju Bata - Marfi... ;)

Ništa, ti onda čim kupiš ili prodaš, ubuduće napiši ovde šta si uradio, da mi ostali uradimo suprotno, pa procentualno prema zaradi da ti svako vrati deo onog što ti Marfi uzme...

Nego mi se ovde zezamo, a ovo će izgleda da ide još gore.
Oživesmo temu, pa živnuo i black...volim kad je živa trgovina i pljušte orderi sa obe strane.

Poslednja izmena:
Ko da su kitovi presli sa darkcoina na blackcoin...
A ja se maloprije dvoumim da uzem bc na 30 000 ili wc na 1150 i uzmem wc :mad:

Poslednja izmena:
evo sad sam bio stavio buy order na 34k i u poslednjem trenutku ga povukao.... a cenu vidite i sami... :D

Nazad
Vrh Dno