Sve mi se cini da cemo uskoro imati glavnu podelu na novcice.
POS versus
POW.
Vec imamo milion novcica sa POW sistemima, sada ce krenuti talas i POS novcica.
Ako mene pitate, to je dobar znak jer ce u tom slucaju steci popularitet i ljudi se malo bolje upoznati sa istim. Pogotovo ce biti dobro za Blackcoin (as a Bitcoin ( as a Gold)), i Whitecoin (as a Litecoin( as a Silver)).

Normalno, za ovaj drugi jos uvek nismo sigurni. Mislim, nismo ni sigurno da ce ceo POS steci popularitet ali za sada se nadamo.
Ovi na btctalku su ubedjeni da ce videti $100-$400 za ~12 meseci. Ja cu najverovatnije strpati ~10.000 BC-a u Cold Wallet i ocekivati $10 cenu, (pre)puna kapa.
Volume je splasnuo zadnjih 24/36h, da li je to zbog praznika ili ne, cena na kraju nedelje ce pokazati. Uglavnom, ni malo nije zanimljiv za trgovinu jer mi se cini da su se kitovi razisli. Glavni razlog za to je pre svega velika kolicina para koja bi trebala pomeriti cenu. Drugi razlog su i developeri koji ne zele vestacko manipulisanje tj pump and dump nego zele da cena raste prirodno.
Sad treba sacekati WC da padne i uzeti ga za sve pare. E sad, pravo vreme za kupovinu rekao bih da ce uslediti dan-dva posle POS-a bas zbog toga sto mnogi ocekuju da ce cena narasti pre Srede i onda panicno prodati kad shvate da nema nista od pomeranja. 600-900 satosija bi bilo idealno za kupovinu.