Šta je novo?

BlackCoin [BC] (PoS)

Ma kad je ovakva situacija ništa se ne dira... kakva crna trgovina :)

Pa neka, nek sačekaju još malo da se napunimo novčiča. Recimo 15K je meni magična cifra :)

----

U međuvremenu, otvorena diskusija sa lead software engineer @ BlackCoin Pool: http://www.reddit.com/r/blackcoin/comments/237l23/iama_st_gnu_lead_software_engineer_for_blackcoin/

Možete mu postavljati pitanja, navodno će odgovarati.
Svakako u planu je multipool i na ostalim algoritmima (x11, sha-3...)

----

PS. Ne bi me čudilo da ovo namerno rade i to developers, mislim na ove cikluse nenormalnog pump-a. Vidi se da imaju smisla za marketing, a i pump i dump je najbolji marketing koji postoji u crypto svetu. Ne postoji dobar ili loš marketing. Eventualno će samo da da odustaju old school rudari koji se i ovako nikada nisu snalazili dobro na menjačnicama :)

Poslednja izmena:
Uuuu probili smo 20k ko od sale, nice!

Iskreno nisam ocekivao veceras da vidimo 20k+, jer je vec nekoliko puta bounce-ovao na 19,99k.

tesko da ce bude veci pump zbog stalnig dumpova ali samo pratis oscilaciju cena i lepo zaradis ..

Pa realno, danas se vrteo ceo dan oko 16K a sada evo u trenu 23K. To je 40% gain... zar to nije ozbiljan pump? :)
Očekujte neočekivano :)

Poslednja izmena:
Ma i napisao sam gore sta su rekli pumperi ali oni koji obicno pogadjaju. :p

Bicemo u 20-25k opsegu neko vreme...

za ovih pola sata zaradio sam vec 0.35 BTC .. kad ces ako neces sad

naravnom cekas pad cene da kupis..pa prodas kad vidis da nece dalje

A kako si predvideo da će otići odjednom do 23k? Ja nikakve indikatore nisam video, sumnjam da su i postojali.

A kako si predvideo da će otići odjednom do 23k? Ja nikakve indikatore nisam video, sumnjam da su i postojali.
do 23k sam 3 puta kupio i prodao..ne cekam dugo da ne bi rizikovao a i razlika izmedju npr 20 i 18 je 10% ..na ulozen 1 BTC to ti je 0.1 zarada

a sto ne bismo o tome diskutovali na ircu, ovako samo prepunjavamo temu :)

Kapiram kapiram...

Evo smirio se na 22k, prodao sam malo na 23. Nisam postavio buy order jer nemam pojma gde mu je donji sada. Moraću ručno :)

PS. Ne mogu da verujem, svih 6 coina koje pratim i u kojima imam značajnije količine su u UP fazi.

Poslednja izmena:
opet ludnica ..mlacenje para u toku :D

Aha, eno ga 27k. Koji sam failer :)

Evo vratio se na 23k u sekundi imao sam sreće, mogao sam fino da se samo-ubijem :)

Roller-coaster, ja odustajem za večeras osim ukoliko bude neki extra pump... sudeći po order depth-u, opet bi trebao da ide dole. Mada sam skapirao da je to sve fake.

Poslednja izmena:
Da velike su oscilacije, lako moze da se izgubi.

A ti dzoni ako stvarno toliko mlatis pare, ili si glavni pumparos ili si ekstremno srecan zadnji sat. Mislim pojavi se covek izhebuha i okrene skoro 2 btc-a na veoma opasnom rolerkosteru gde sitni gube a veliki dobijaju. Kako god...

Uglavnom, kupujem ga nocas ili ujutro, mintpal uvodi BC kao market za trgovinu a pocetno konvertovanje ce btii ni manje ni vise nego BC/DOGE. :) Necu da dajem ikakve prognoze jer sta god da kazem, bice malo! :)

Pametna reakcija developera, za cas ih je naterao da pristanu.

Možeš li malo pojasniti dodatno šta očekuješ da se desi? Nisam skapirao deo sa BC/DOGE konkretnije. Misliš da će dosta kerova da pocrni?

pa kazem trudim se da minimalno rizikujem..znaci veliki volume i velike oscilacije ..cim ti prodje buy order stavis 5-10% vise sell order (naravno da ne bude iza nekog zida) i nekad prodje i za 10 sekundi kad je totalna ludnica

Ko zna šta se ovd dešava, evo ga na 28K na mintpalu dok je na cryptsy 21-23k oscilacija... nemoguća razlika!

kakav panic buy :)
nadam se da ste se napunili kad je trebalo...

Možeš li malo pojasniti dodatno šta očekuješ da se desi? Nisam skapirao deo sa BC/DOGE konkretnije. Misliš da će dosta kerova da pocrni?

Ma uvesce ceo market za bc trgovanje. Kao sada sto na mintpalu postoji btc pa tu imas da ga menjas za 20-30 drugih valuta, tako su napravili i za bc. Tako da ce biti ukupno 3 marketa, btc, ltc i bc.

Za pocetak ce ubaciti bc/doge da vide kakav ce volume biti i kako ce se odvijati. Ako bude sve kako treba, dodace i ostale valute da se konvertuju direktno iz black coina. Verujem da je to i najveci razlog za ovaj sada skok.

Ma uvesce ceo market za bc trgovanje. Kao sada sto na mintpalu postoji btc pa tu imas da ga menjas za 20-30 drugih valuta, tako su napravili i za bc. Tako da ce biti ukupno 3 marketa, btc, ltc i bc.

Za pocetak ce ubaciti bc/doge da vide kakav ce volume biti i kako ce se odvijati. Ako bude sve kako treba, dodace i ostale valute da se konvertuju direktno iz black coina. Verujem da je to i najveci razlog za ovaj sada skok.

Hvala na pojašnjenju.

Pa ako se to stvarno desi i ako su i "avione nagovorili da se prodaju za BC" (što mi je posebno drago :D) onda ceo kriptosvet iza kulisa nešto zna što mi ne znamo... Možda ovaj coin stvarno uradi nešto "bitnije". Ili je, opet da kažem zbog onih koji ne veruju u ovaj coin, zaista najveća prevara koju kriptosvet ima da vidi!

EDIT: A opet DOGE je svuda na berzama, a niš' posebno...

Poslednja izmena:
Jel se jos nekom desilo da nije dobio isplatu jutros sa blackcoinpool-a?Uvek bude izmedju 6-7...

Sada je i riknuo ...site skroz...a isplate nema....nesto se valja iza brda...

Hvala na pojašnjenju.

Nema na cemu. Nadajmo se tome sto pre.

@fr0wn3r,

Iscitao sam i redit a i bitcointalk jutros (+ twitter pumperase koji pisu o bc), po meni novcic koji ima najvise potencijala za rast. Trenutno je sve na njegovoj strani naspram ostalih, glavna atrakcija pumpera, aktivan rad i veoma racionalni potezi dev tima. Ljudi gledaju na duze staze i do sada su stvarno mnogo uradili po pitanju novcica. Koliko sam kroz maglu na btc talku uspeo da uhvatim, plan im je udju u saradnju sa Lamborghinijem (slican black-gold logo :) ) i da se auta mogu direktno kupovati sa coinima. Avioni se vec mogu kupiti, a one bc kartice sto se mogu koristiti worldwide su gotove(ne znam kada pocinje shipping). :)

Znaci ljudi se trude bukvalno oko svega, zajednica je takodje dobra, sto se tice glasanja i podrske, prvi su, gledaju pozitivno i vecina je ubedjena da ce vrlo uskoro black vredeti ~20$.

Sa druge strane, mozda je i moguce da kuju plan za prevaru ali i da to urade, ne mogu novcic tek tako unistiti. U tom slucaju nece biti jedini bez zajednice. Mada ovo je vrlo malo verovatno pa ako prevare hiljade ljudi sa ogromnim stekovima, neka uzmu i meni par btc-a, sta da kazem. :)

Edit: jel mi to polako prelazimo iz 20-25k zone na 25-30k?

Sada je i riknuo ...site skroz...a isplate nema....nesto se valja iza brda...

Ne valja se nista, nego je usrani Cryptsy ponovo obustavio isplate kao i pre nedelju dana. Javili ljudi gde je problem i pustice isplatu. Nista ne brini, jedino ako ne siris FUD samo mi nije jasno sa kojim razlogom.

Samo par vas se je stvarno iscimalo da procita o coinu i prici kao i razvoju samog coina a ostali trolujete bez prestanka. Oni koji su izdvojili vreme su primetili potencijal i u kom pravcu ovaj coin ide. Ja sam u BC od prvog dana a nakon prestanka kopanja, mislim da sam i ovde pisao na forumu, sam all in in black. Ne kazem da se mora biti od prvog dana u coin-u ali se moze istraziti i procitati...

Edit: inace veceras se ocekuje da puste 20-tak Gh/s scrypt blackcoinpool. Testira se trenutno...

Poslednja izmena:
Ovo što reče kolega brajon, imate ovde pojašnjenje - http://www.cryptocoinsnews.com/news/cryptsy-in-disarray/2014/04/17 .
Ležu uplate polako, ne brinite. :)

@ La.Prestige

Ovo za Lamborghini nisam znao, ali mi je posebno drago što je takva kompanija pokazala tu vrstu otvorenosti prema kriptovaluti! Za svaku pohvalu. Kartice su na nekom preorderu, čitao sam o njima, čini mi se do 20. aprila i te će biti neki limited edition. Zaboravio sam kada je isporuka. Ja se razmišljam da uzmem jednu, 20$ su... Dobija se i nešto novčića, broj zavisi od trenutne cene na menjačnicama, dakle kao kada biste ih kupili za tih 20$.

Noćas je bilo lepo za trgovinu. Ostali obični smrtnici, nije bilo pumpera sa finesama pa je stradao samo onaj ko ništa baš ne prati.

Poslednja izmena:
Vrh Dno