Šta je novo?

Blackberry Venice

Pa dobro nije kao da mu ta tastatura nesto smeta..sakrivena je iza i po meni ti vise dodje kao neka opcija...mozes je koristiti, a i ne moras

Ovih 749$, jesu li to Americki ili Kanadski dolari?

Pošto pise us cellular, i verizon rekao bi USA.

Pise da nije kompatibilan sa Americkim provajderima, jedino nisu naveli AT&T.

Mozda misle na cdma, sprint, us cellular i Verizon su bili i jesu cdma (ne pratim, mozda se do sada nesto promenilo)

bolji u tastaturi

šta je ovo, 2010?
I sami znate koliko su s/w tastature uznapredovale. Uopšte mi nije jasno oduševljavanje h/w sada.
Da je izašao pre par godina, kada je bio onaj ubogi Dell Venue Pro, ili kako se zvao, ovo bi bio pogodak. Naravno, sada tadašnjim specifikacijama /ovo je za bukvaliste u publici.

Pa dobro nije kao da mu ta tastatura nesto smeta..sakrivena je iza i po meni ti vise dodje kao neka opcija...mozes je koristiti, a i ne moras

A zamisli da imaju telefon iste debljine, samo bez tastature, već je sve otišlo na bateriju.

Zamisljam....ali oni potrosaci koje intervjuisu zamisljaju tanak telefon :p Ovima je tastatura izgovor za debljinu :D

aj lepo da kupimo ts ekrane i povezemo na kompjuter da izigravaju tastaturu, jer zaboga nismo u 2010. godini.

Qwerty tastatura je uvek bila samo za određene ljude. Ja sam davno hteo da uzmem E71, ali kada sam ga probao, shvatio sam da je za mene qwerty tastatura nepotrebna i da mi se ne sviđa (bar u hardverskom obliku). Ljudi kojima treba će kupiti ovaj fon, nažalost po BB tavih je danas malo.

Danas je teže prodati fon sa tastaturom, nego bez. Za one malobrojne kojima treba full qwerty tastatura verujem da je bolji. Mislim fon deluje dobro, zaokruzen je proizvod. Samo trebalu su izbaciti sa i bez tastature, lakše bi se takmičili.
Imam S5 i Q10.i uvek uzmem q10 kada hocu da kucam a da ne mašim slova i nerviram se. ništa ne može da zameni fizičku tastaturu.A kod Venice fiz.tastaura nije na uštrb veličine ekrana kao na drugim BB. OVO je kompletan fon.Koristim svake godine flagship fonove.menjam na svaka 4 meseca.Ali Venice sam dugi čekao.konacno kompletan fon.

Poslednja izmena:
Malo ljudi se slaže sa tobom, inače bi taj tip telefona bio zastupljen.

Fizička tastatura je uvek bila neki zaštitni znak za BB ne cudi sto forsiraju to. Iako mislim da danas posle 3-4 godine korišćenja SwiftKey ne bih imao potrebu da koristim ovu fizičku, stajala bi mi non stop uvučena

Qwerty tastatura je uvek bila samo za određene ljude. Ja sam davno hteo da uzmem E71, ali kada sam ga probao, shvatio sam da je za mene qwerty tastatura nepotrebna i da mi se ne sviđa (bar u hardverskom obliku). Ljudi kojima treba će kupiti ovaj fon, nažalost po BB tavih je danas malo.

Blackberry tastarure su daleko ispred onih sa Nokia Symbian telefona. Ako je kao na Passportu, onda ova tastatura moze da se koristi kao touchpad sto dobro dodje u igricama ukoliko bude softverski podrzano.

Ja hardversku tastaturu ne preferiram ali mi ne smeta kao opcija ukoliko ne smeta drugim komponentama. Koliko vidim ovaj telefon ima sve pa i bolje nego konkurencija a mozda je par milimetara deblji. U tom slucaju je hardverska tastatura samo plus, pa makar ne nikada ne aktivirao.

Softverske tastature jesu uznapredovale ali tek kada stigne force touch na Android telefone cemo moci da kazemo kako su prevazisle hardverske. Ovako bez feedbacka nije to to, ma koliko precizan touch sloj bio.

Kakav fantastican uredjaj. Pa ja ovo moram da kupim.

Na sajtu uvoznika sam video da će telefon da kod nas košta 750 evra plus pdv što mu dođe 900 evra u maloprodaji. Kažu biće dostupan od 25.11.2015. i da će biti neka promo cena od 699 evra bez pdv..u predprodaji.

Poslednja izmena:
Stvarno su ga napravili :D Svaka cast...cekam gmsarena test, bas me zanima kvalitet zvucnog cipa

^ za to treba utiske korisnika sa head fi i slicnih sjatova/foruma, gsm arena test zvuka preko slusalica se svodi na (pomalo sumnjivu) sintetiku koja moze a i ne mora nista da znaci, u to sam se uverio vec toliko puta da se vise ne uzdam te arene, verujte samo sopstvenim usima a i utiscima korisnika sa poznatijih audio foruma.

A ovaj BB ima S808 sto znaci da je za zvuk zaduzen taj soc ali ipak kvalitet zvuka moze da varira sto zavisi od ''stanja u kucistu'' tj implementacije a i od softvera.

[YOUTUBE]gwDT-77xo_Y[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]UhfeD_8puXo[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]9AQ9zRV_tPA[/YOUTUBE]

Mogu i da mu ugrade odvojen audio cip, nisu vezani samo za osnovni SoC..

Mogu ali nece 99%, zasebne DAC imaju uglavnom Exynos i MTK soc i to ne svi MTK.

Inace ne znam zasto ljudi misle da su qualcomm resenja losa (a odlicna su), razlika izmedju njih i wolfsona je nikada manja a trenutno im domaci zadaje ESS Sabre DAC koji se nalazi samo u nekoliko telefona na trzistu..

Poslednja izmena:
A jbem li ga, Blackberry je to :D Valjda nece da useru na tom polju...

A jbem li ga, Blackberry je to :D Valjda nece da useru na tom polju...
Kako misliš valjda neće? Pa kada je njima to bilo među prioritetima?
Inače, i ja sam počeo da razmišljam o ovom modelu, kada će već cena biti slična nexusu 6p

Odličan telefon. Uzeo bi ga oma da nemam Passport :). Misilm da je o pravi put za Android mob. Tj. Mob sa fizičkom tataturom. Jedva čekam da ga vidim uzivo.

Nazad
Vrh Dno