Šta je novo?

Black Mesa: Source

jel igra mora ici u neki odredjen folder ili je nebitno gde je stavim?

Ako imas instaliran Steam, kada pokrenes instalaciju igre onda ce ona sama da podesi putanju za instalaciju.

Sjajan mod, svaka cast ovim ljudima sto su nam podarili remake fenomenalnog HL:)

kako se pokrece igra uopste? instalirao sam mod i sdk.sta sad?

Guglas nesto ovakvo:
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2935912

I nađeš tamo ovo:
http://forums.steampowered.com/forums/showpost.php?p=32815113&postcount=14
People, read this line and comprehend it.

You NEED to install the Source SDK 2007 AND then restart Steam.

That is how you get it in your library.

ako to ne radi, cista dalje i imas ovo:
http://forums.steampowered.com/forums/showpost.php?p=32815250&postcount=18
Two potential solutions (from the Black Mesa forums).

1) Open your Steam library and right-click on any game you don't already have a shortcut for on your desktop and and just click on "Create desktop shortcut".

Right-click on the newly created shortcut and under the "web document" tab for the URL field, remove what is there and instead put the below line:

steam://rungameid/13540830642081628378

Save it and restart steam and then try to run that shortcut and see if it works.

2) If you installed the mod to a Drive\Path other than the one Steam is installed on, this can cause a problem.

If so, reinstall it to the same drive Steam is installed on into its DEFAULT directory and see if that helps. Doing so should also create a shortcut for you on your desktop to the game.
i drugi put. ,)

i jos korak po korak :
http://www.games-utilities.com/how-to-install-black-mesa-source-guide/

Poslednja izmena:
Ne volim HD prerade...Nekako mi igre gube taj smek...

Fuck, dosao sam do onog dela kad ukljucim onaj veliki ventilator i cim se priblizavam stepenicama igra pukne :wall:

Edit: Resio sam problem, treba izlomiti sve drvene objekte u tom prostoru i nece pucati. Mada sad me muci kako izaci kad ventilator pocne da se okrece, krenem gore ka stepenicama ali uvek me zakaci

Poslednja izmena:
Igra je ekstra.
Svaka čast ljdima koji su je uradili.
Da Half life 1 treba da izbaci Valve danas verujem da bi ovako izgledao.
Super je. :)

Poslednja izmena:
Ljudi su stvarno objasnili:) Odlicno uradjen reamke. Super su iskoristili novi engine. Svaka cast.

Nisam skoro igrao Portala 2 ali mi se cini da Black Mesa izgleda za nijansu bolje.

Fenomenalan mod i komotno moze da prodje kao Valve official remake.

Eh, kada bi Valve u sklopu promocije novog endzina i epizode 3/ Half Life 3 unajmio ovu ekipu i zajedno sa njima odradio rimejk svih do sada Half Life, to bi bilo wow :)

iskreno ja se ne secam svega ovoga sa pocetka cak sam ubedjen da nisu samo promenjene teksture.secam se da sam u prvom delu jako brzo dobio pajser a ovde nesto dugo idem bez icega i jos ga nisam dobio.cak mislim da sam ga morao imati da bi isao dalje.uvod mi se bas ne svidja - glas je mnogo tih.ne vidim stvarno cime su ljudi toliko odusevljeni.grafika jeste pristojna.po mom misljenju trebali su bukvalno izmenjati teksture i ne dirati nista vise.

Mislis glas vodica kroz Black Mesa complex? Kod mene nije tiha, bas naprotiv.

UPUTSTVO:

Step #1 – Download the Black Mesa game from their official website, the game is 3.07 GB. Get the executable or 7zip file depending on your preference. You could use the file mirrors or download it via torrent.

Step #2 – As Black is entirely based on Valve’s Source Engine, you need to get it.But before that it requires you to install the Steam Client.

Step #3 - Once the Steam Client is installed, it’s time to get Source SDK Base 2007. Open your Steam client register yourself an account and log-in to it. Now click this link to get the download started (press OK when pop-up comes). Alternatively, you can click Library on top and click All-Games and change it to tools. Scroll down, you’ll see “Source SDK”, install it.

Step #4 - Now that your Source SDK Base is installed. Run the Black Mesa exe file you downloaded in Step#1 it will install the game for you. If you have downloaded 7zip file, you need to extract it in “C:*Program Files (x86)*Steam*steamapps*sourcemods*BMS” directory.

Step #5. Restart the Steam client, re-login your account. You’ll see Black Mesa in the games library, double-click it to launch the game. Enjoy!

Note:
• If you can’t see Black Mesa in steam games library, do the following:
• Open your Steam library and right-click on any game you don’t already have a shortcut for on your desktop and and just click on “Create desktop shortcut”.

Right-click on the newly created shortcut and under the “web document” tab for the URL field, remove what is there and instead put the below line:

steam://rungameid/13540830642081628378

Save it and restart steam and then try to run that shortcut and see if it works.
• Install Black Mesa in the same drive as Steam, otherwise it will give you issues.
• If you’re still not convinced wait for the official release on STEAM.

na to mislim.nego da li nisu smeli da koriste stare glasove ili nisu hteli?

iskreno ja se ne secam svega ovoga sa pocetka cak sam ubedjen da nisu samo promenjene teksture.secam se da sam u prvom delu jako brzo dobio pajser a ovde nesto dugo idem bez icega i jos ga nisam dobio.cak mislim da sam ga morao imati da bi isao dalje.uvod mi se bas ne svidja - glas je mnogo tih.ne vidim stvarno cime su ljudi toliko odusevljeni.grafika jeste pristojna.po mom misljenju trebali su bukvalno izmenjati teksture i ne dirati nista vise.

Ako znas da su ovo pravili obicni ljudi (ne neki developeri u Valve) nego preko 5 godina par njih je radilo u slobodno vreme. Samo ovo ... i da znas igra je dzaba, neke koje se placaju su ultra krsh.
facepalm.jpg

I kako bi to izlgedalo da strpaju HD texture u stari engine ??? na sta bi to licilo modeli low-polly a texture ko iz The Witchera ?

I sa svim tim zezancijama tj. sa fizikom, bar imas sa cime da se zabavis, bez toga mozes da igra obican HL1. Ili onaj Valve HL1 rmk.

pa cekaj bre ja nisam rekao da treba i stari engine koristiti nego da su trebali preslikati igru u novi engine samo sa lepsom grafikom.
developeri su isto obicni ljudi.sedeo kuci ili u valve-u svejedno.ovi momci su pokazali da znaju da urade posao samo su po mom skromnom misljenju bez potrebe menjali igru.

Ok, ja sam shvatio tvoj posto malo previse kriticnim.

Mada ja iskreno ne bi igrao ovaj rmk. HL1 da nema tih zezancija kao u HL2, lomljenje kutija, kontrljanje buradi itd.

Pajser se dobija jednako brzo kao i u "originalu". Ne znam koliko dugo igras ali ako si dosao do glavne sale (ona u kojoj su ti rekli da se desio system crash) a jos uvek nemas pajser mogu ti reci samo da treba da se vratis nazad i pazljivije ga potrazis :)

Bilo bi potpuno glupo da je sve 1:1.
Ovi momci stvarno nisu normalni. Kolicina detalja koja je izmodelovana i ispostovana je neverovatna! U nekim delovima igra izgleda SAVRSENO! Cak su i delove Xen-a odradili fantasticno tako da ne znam odakle ona prica da ce ostatak biti mnogo teze uraditi zato sto ne koriste postojece teksture(??!)?

Nego, dosao sam do dela kad treba da se bombarduje onaj veliki plavi gmaz, medjutim kad ga oznacim na tactical screen-u nista se ne desava. Jel'ovo bag ili ja (opet) ne radim nesto kako valja?

Evo i par shotova

bm_c2a4f0002.jpg
bm_c2a4f0001.jpg
bm_c2a4f0005.jpg
bm_c2a4f0006.jpg
bm_c2a4g0000.jpg

^ Mozes da forsiras i quality SSAO iz nvidija control panela, samo ga namesti na hl2.exe...

Svaka im cast!! Bas sam pre neko vreme hteo ponovo da predjem HL1 i trazio sam neki kul mod.
Kad ovo izadje i to besplatno! Ne moze bolje od ovoga :smoke:

Nazad
Vrh Dno