Pa zasto BTCom?
jesam, i sam sam dekodirao par komada, davno. sto?
Pa pomešao si.
Ja ga narodski zovem ASIC zbog tebe jer ne "kopčaš" razliku.
Uzmi s ASIC-om, ovim narodskim, pa igraj neku igru ili pokreni OS.
ne luptaj (i to je blagi izraz! blazi ne moze...!)
ASIC je sve sto nije FPGA.
rudarenje - u prevodu: trosenje struje ...rekao bih da je to prva, a i logicka, asocijacija kad cujes za bitcoin.Нико нема моћ да штампа биткоин осим рудара који успут рударењем...
a ja bih dodao samo jos jedno pitanje: ko je kreirao Bitcoin uopste? Shakimuro Nmura?Hoću da kažem, da trenutno neki opasni igrači tipa moćni bankari koji drže pola (ako ne i ceo ) sveta bi mogli da "kontrolišu", zablokiraju MtGox i odmah problemi i panika.
lepo receno G@W. link kao i sledeci su stvarno odlicni.Drzave imaju moc, obicno gradjanstvo nema a pogotovo ne gomila ljudi rastrkanih sirom sveta. Prvom prilikom ce USA pokusati da nametne porez bitcoin sistemu a ako to ne uspe, sledi gasenje istog.
Internet aktivizam je kao dosadna muva sto leti oko dzina. Kada je dzin ignorise, muva misli da je postigla nesto i da zapravo ima uticaj na stvari. ...
da.Како да се поиграју? Да купе сав биткоин?
izuzetno je jednostavno ali to izgleda nikoga na ovom forumu ne interesuje.Ako cemo da se igramo teorije zavere, onda se moze reci da je ASIC ...
ako se pogleda formula za izracunavanje SHA256 ...
klasican troolloolololo...Ne postoji formula, to se zove algoritam.
Kao što sam rekao, ne razumeš se, nauči prvo pa pričaj.
istinaPa cega da se plasis? Ako kopas, kopaj i uzivaj dok kaplje lova. Kada ne bude zarade onda vidi sta ces, do tada ne razmisljaj o tome.
uglavnom, imas +,and,or,xor,shr,rot> 6 operacija sve ukupno.
mislis: 282 Mhashova (miliona).1 avalon (110nm) na 282 MHz daje 282 hashova
registri: neki 512 bitni, ali dosta 32bitnih - ako hoces da ostanes u jednom taktu.ne trebaju ti bog zna koliko veliki registri, ili logika da to odradis u jednom taktu.
S druge strane, 64 takva hardverska bloka možeš da "nakalemiš" jedan na drugi i dobiješ pipeline sa 64 istovetna stepena. Inicijalno ti treba 64 takta da napuniš pipeline i dobiješ prvi rezultat ali svaki sledeći rezultat dobijaš nakon samo jednog takta.
btw diskusija na temu "da li je funkcija ili algoritam?", mislim da je to krajnji domet Saleta KG (nemoj da se ljutis sale)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari