Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Nego jel neko slao btc na btc-e, jel stize tamo uredno ili ima i tamo nekih sr-anja

Sve pokazuje da su banke najveca prepreka za sada BTC-u, neko se pita kako BitStamp isplacuje, lici kao da nema problema, ja bi se samo osvrnuo da mi dobro znamo politiku poslovanja ex-yu drzave... ono sto MTGox verovatno nesme ili nezna da uradi je da podmiti bankara, sto slovencija ni malo strano nije...! :)

Potvrda:
[19:03] <ne0futur> 2014-01-25 08:51<@MagicalTux> [16:47:42] <Blitzboom> so then time for mtgox to relocate to slovenia perhaps? <- we already talked about the bank bitstamp uses, they said they do not want any bitcoin business

[19:03] <ne0futur> if your father owns a bank . . . it can be easier to open a bitcoin exchange ?

Poslednja izmena:
Sve pokazuje da su banke najveca prepreka za sada BTC-u, neko se pita kako BitStamp isplacuje, lici kao da nema problema, ja bi se samo osvrnuo da mi dobro znamo politiku poslovanja ex-yu drzave... ono sto MTGox verovatno nesme ili nezna da uradi je da podmiti bankara, sto slovencija ni malo strano nije...! :)

Potvrda:
[19:03] <ne0futur> 2014-01-25 08:51<@MagicalTux> [16:47:42] <Blitzboom> so then time for mtgox to relocate to slovenia perhaps? <- we already talked about the bank bitstamp uses, they said they do not want any bitcoin business

[19:03] <ne0futur> if your father owns a bank . . . it can be easier to open a bitcoin exchange ?

To jedna kad krene da posluje sa BTC-om krenuce svi, samo neka da pokaze mu_da, zato mi nisu jasne ove manje banke koje nisu previse jake, kako ne koriste ovu priliku za dodatnu zaradu na provizijama?
Al **** to,problem je MTgox sada, vuce cenu na dole, ja ne znam al trenutno mi lici da ce cena ici dole bar na 500, mora neko nivelisanje cena da se desi

Pitao sam i admina na njohovom support-u, kaze da mtgox non stop kontaktira banke... bilo ko da im da garancije da nece ih limitirat oni bi ih prihvatili...

Ma da. A kakve garancije su potrebne da bi neko povukao btc? Medjubanacke ili samo dobra volja menjacnice? Naravno da banke nece da pregovaraju sa goxom, jer gox donosi samo probleme. Novac ne salju pa krivicu svale na banku. Pa niko vise nije naivan, sta ce im takva glavobolja. Ponavljam se bar treci put za zadnjih 6-7 meseci od kada mi je postalo jasno da gox samo krade: sto pre propadnu bolje je za btc. I hvala bogu sto nisu usvojili ltc da ga sada dumpuju do 1c i upropaste za narednih 5 godina.

Slazem se za gox. Meni uopste nije jasno da je imao onoliki volume sve do skoro..

Vi i dalje zivite u sarenom svetu da je Gox kriv za sve....
Imate topic gde i bitstam blokira BTC/$ i trazi dodatne potvrde sve po pitanju AML i KYC! (valjda znate sta je)

Naravno sva sreca da ih za sad nisu dirali ali da i Bitstamp ima poteskoca sa isplatom zbog banke bilo bi problema po BTC-u vecih....

E da zaboravih da kazem josh jones aka bitcoinbuilder me je obradovao, blokirali su mi 33 BTC i trazili dokumenta!, jedva sam izvukao originalan BTC pre trgovine!
Sve je pocelo tako sto su na reddit ljudi poblentavili da mora da ima KYC podatke i da nemoze da trguje po USA zakonu... i tip blokira

Pa sad vi vidite!

PS: nisam celu noc spavao, sad mi je lakse kad sam izvukao BTC

Poslednja izmena:
Da gox je kriv jer pljacka ljude. Ja imam verifikovan nalog na stampu i nemam problema. Na goxu imam isto verifikovan nalog. Mozda bih mogao da povucem btc otuda posto sam verifikovan? Ili usd? Kada sam verifikovan nema problema zar ne? Onda svi verifikovani brzo pare na gox pa pokupujte jeftin btc koji mozete da iznesete otuda u svoj wallet jer nema problema. Posto ste verifikovani i gox nije kriv onda je sve ok? Ili nije?

Gledas sve 2D....... Gox ima problema sa banka... bitstamp takodje BTC withdrawal nije radio ~2 dana, Gox je bio meta napada i moguce da ima najgori custom wallet i da im treba vise vremena da sortiraju i rese problem, koji nije nimalo naivan

Niko nikog netera da povlaci $ sa MtGox-a lepo povucete BTC (kad prodje problem sa povlacenjem) i mirna backa...

Takodje nemojte zaboraviti da rodbina vlasnika Bitstampa poseduje banku zato verovatno za sada i nema problema sa povlacenjem para

Ne mogu da se povuku novcici sa goxa ...

Ne mogu da se povuku novcici sa goxa ...

Pa nisu mogli ni sa bitstampa kao i sa btc-e jedno vreme i drugih berzi cak i nekih poolova iako nije bio meta napada bar ne u tom obimu...

Zato i ovaj pad cene neko to koristi zestoko, dok ce *****i da budu u debelom minusu (panicari)

Sve znam samo sam odg kobayi

Eh ***, a ja bas danas poslao 50btc na gox... Znaci ne mogu da ih povucem nazad?

MOzes samo da saljes a da povuces ne mozes ...

Onda cu da ih razmenim za $ pa cu da povucem $ na svoj devizni racun. Ipak, ja sam autentifikovani korisnik, a mtgox nije kriv sto ga banke mrze. Mrze ga jel da? Potrajace malo ali dobicu svoj novac na devizni racun?

Ah, pa onda dobro. U ovom slucaju vreme je sve sto imam. Nije mi tesko da cekam na svoje $ jer znam da ce mtgox dokazati da su ispravni i da je sve ovo zavera zlih banaka da ih uniste. Zivot nije fer, sada znam i to. Drzi se Mtgox, ja sam uz tebe!

Jel moguce da ti vrtis 50+ btc-a ,a da nisi u toku sta se desava sa goxom,svaka cast pojedincima!!!

***, svako ima pravo da pogresi. Zato sada navijam iz fotelje. Go gox go!

Ceo taj sukob banaka i menjacnica je morao kad tad da se desi.
Bitcoin je direktna pretnja bankama jer im otkida znacajan deo prihoda od provizija u transakcijama preko kartica.
Dok su coini bili mali i beznacajni, na njih nisu ni obracali paznju ali kako se prica razvija i siri postaje im sve veca pretnja.
E sad, posto na coine ne mogu da udare direktno (ipak su oni fiktivni i ne stoji nijedna kompanija iza njih), najlakse im je bilo da udare po menjacnicama.
Zapravo, menjacnice sakupljaju provizije umesto njih.
I umesto da i same banke otvore online menjacnice i naplacuju provizije one pokusavaju da se bore protiv necega sto ne mogu zaustaviti.

Vrh Dno