Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Onda si trebao da napises da Hrvati (koji su totalno nebitni, isto k'o i mi) nisu zabranili BTC a nisu ga ni odobrili, ostao je u sivoj zoni.
Onaj kinez iz PBoC je daleko vise nahvalio BTC pa posle nekog vremena izasao njegov sef i rek'o "zabranjeno" za pravna lica, kraj price...

I cemu hrvatske vesti sa reddit-a, jel' nema direktno

Poslednja izmena:
Pa siva zona je najbolje, nemoze ti niko nista jer nije tacno definisano i jeste i nije.......

Naravno BTC tek vata zamah ovo je tek zacetak priznavanja, nista tu cudno nije

Kinezi samo brane svoju valutu, a za pravna lica ce sigurno biti opcija da BTC ide preko menjacnice i reseno sve bar sto se njih tice koji sve u svojoj zemlji kontrolisu 100%, jer je za njih i to sto su do sad priznali po pitanju BTC neverovatno... i neocekivano od jedne tesko komunjarske zemlje

Samo nekako bi mi bilo logicnije da to bude od pool_a, samo sto to nijedan Pool nema(valjda)... Posto nigde nepise da ja primam neku isplatu na menjacnici vec kao sto i sam naziv kaze tamo samo menjam nesto za cije poreklo nemam nijedan dokument.

Gresis dokaz je block chain jer je sve u njemu upisano.... ali posto su masa adresa anonimne, ko ce da dokaze da ti te coin-e nisi imao ranije, mada i ti nemas dokaz ako ne posedujes wallet da dokazes posed coin-a u tom periodu

Ovo mi deluje kao skroz nerazjasnjena oblast zakonom,jer kad razmislim na neki nacin na bitcoine mogu da gledam kao na moje vlasnistvo koje u stvari prodajem na menjacnici, tako da onda je menjacnica ta od koje mi treba ugovor. Sad pokusavam da nadjem odgovor koji ce ovima u poreskoj izgledati najlogicnije. Dali je neko od vas platio porez, i sta je napisao kao izvor sredstava? I koliko ga je izasao porez? Hvala i izvinite sto smaram sa ovim ali bas mi je vazno.

Kakav crni porez, pola stanovnistva Srbije radi na crno vi se nasli da placate porez... Sutra malo

Kazes lepo da nemas ugovor, radis honorarno racunarske usluge, to je najslicnije sto ima da se zaokruzi u banci kad primas kes. Ako opet mrse ti im trazis potvrdu da si doso da platis porez ali ti nisu dozvolili i zbog cega. Pa onda vidis sta ce da truckaju.

Po zakonu svako dospece na racun mora da bude oporezovano osim ako ne podpada pod posebnu kategoriju izuzetu zakonom a honorarni rad nije izuzet zakonom. Na njega se placa porez i nije problem ja bih platio samo ovaj ugovor to je problem jer kod njih svaki honorarni rad mora da ima ugovor. Jedino sto je najslicnije ugovoru koliko ja vidim je ovo sto je kolega napisao "terms of use" sa menjacnice. Ono sto mene interesuje su iskustva ako takvih uopste ima...

Po zakonu svako dospece na racun mora da bude oporezovano osim ako ne podpada pod posebnu kategoriju izuzetu zakonom a honorarni rad nije izuzet zakonom. Na njega se placa porez i nije problem ja bih platio samo ovaj ugovor to je problem jer kod njih svaki honorarni rad mora da ima ugovor. Jedino sto je najslicnije ugovoru koliko ja vidim je ovo sto je kolega napisao "terms of use" sa menjacnice. Ono sto mene interesuje su iskustva ako takvih uopste ima...

Ti si baš rešio da nam navučeš bedu na vrat. :)

Okani se plaćanja poreza sem ako ne misliš da ćeš da prihoduješ preko 10k € na godišnjem nivou. Ovih par hiljada što mi prebacujemo nam doturaju rođaci ili smo odradili neki poslić vezano za IT (eto to smo upisivali u izjavi).

Da se razumemo, porez treba da se plati ali smo mi odlučili da ga ne plaćamo. Kad i ako nas prozovu za to videćemo šta i kako. :)

Primis pare, uzmes poresku prijavu ako ti je vec toliko stalo, drzava ti uzmem 20-35%, u zavisnosti od toga koliko si dobio. Nema mnogo filozofije. Za male cifre to ne moras da radis, za velike, od volje ti

kakav porez sve jedno isto, do 10.000€ nema sta da placas preko toga treba da se placa, i porez ti je oko 40% pa ti placaj

BTC je platezno sredstvo, povucete kes negde ili ga ostavite na berzi, kad vam nesto zatreba kupite sa BTC-om tada vam ni SVETI PETAR nemoze zatraziti da platite porez....

Samo da znas da ces i za "terms of use" da platis sudski prevod ili kako se vec zove :D

Koga drugog da zivkaju i pitaju?

Pa njega, on je strucnjak, sindikalac i predvodnik nove generacije ekonomista. Jedini je on upoznat sa tim i jedini je kompetentan da prica o tome :d
Njega nek juri i poreska, kad vec usta ne zatvara ;)

ako napise jos neki tekst ladno ce ga zvati da dodje i bude ministar, osnovace ministarstvo kriptovaluta i svaki gradjanin ce placati namet kao za rtv pretplatu :D

Koga drugog da zivkaju i pitaju?

Ovo što si napisao je tačno. Teško je naći relevantnog sagovornika na ovu temu. Postoji veliki broj ljudi s ovog foruma koji bi to mogil da budu ali još uvek se niko od vas(nas) nije oglasio.

Međutim, postavlja se pitanje zbog čega (zna se zbog čega i koji su motivi) se dotični gospodin eksponira u javnosti. :)

Poslednja izmena:
Međutim, postavlja se pitanje zbog čega (zna se zbog čega i koji su motivi) se dotični gospodin eksponira u javnosti. :)

Evo gospodina ovde.... http://www.youtube.com/watch?v=EQjQm86Pv6o

Kao sto je receno u jednoj reklami za "Lav" pivo... imamo najveci broj strucnjaka po glavi stanovnika... Mada mi doticni veoma deluje kao neki kvazi strucnjak na nasoj IT sceni tj. demagog, upoznao sam ih jos nekoliko, koji samo mlate praznu slamu pricajuci price koje su procitali na stanim sajtovima, a pricaju ih onim ljudima za koje je jos uvek fiksni telefon otkrice... nazalost, mnogo je VEOMA mladih ljudi (mislim na ljude oko 90-tog godista, a i one starije i mladje), koji NECE da se upoznaju za IT-om, bar u osnovama (u ovo ne racunam FB, pustanje muzike i filmova), pa im ovakvi "strucnjaci prodaju pamet". Doticni demagozi samo pricaju price, niko od njih konkretno ne kaze kako nesto uraditi, vec samo opisuju opisano...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ne kontam sta vam smeta prpic
Decko radi vise nego ceo ovaj forum u korist btc kod nas
Ako moze neko od vas bolje,sto ovde gubite vreme
Kolko se secam,on je prvi i napravio sajt i forum vezan za btc,a i radio je na domcacoj menjacnici...
Nisam poslusao sta prica,ali u svakom slucaju je propaganda...tako da ako mislite da znate bolje ajmo,a i zaradicete vise nego kopanjem za mesec dana : )

Nazad
Vrh Dno