Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pa mnogo je bolje da tako prezentujemo virtuelne valute, ovo sto radimo i nas kao humane ljude spremne da pomognu nego ono sto gosn Prpić radi.

Ja cu samo da primetim, da sam citajuci poslednjih desetak strana topica, primetio da je juzer Elektrofusion dosao ovde, toboze da posredno se raspita oko placanja poreza, a zapravo je hteo da opipa vasu intenciju i spremnost da Poreskoj prijavite svoje prilive... Nakon sto je opipao teren i shvatio raspolozenje ovde, naglo je prestao da postuje. Uopste mi se nije svideo nacin njegovog postovanja...

Ja sam za limitiran pristup ovom delu foruma, iako vec duze vreme pratim a jako retko postujem, mozda da se ovaj deo foruma omoguci samo clanovima sa 100+ postova, iako bi to znacilo da neki od nas ne mogu vise da prate... Jednostavno, cuvajte ovaj nivo undergrounda, ne odajte nepotrebne informacije ljudima spolja... :/

:)

ne brini, poreska i bez insajdera može lahko da utvrdi ko je imao i kakve prilive i odakle.

Poslednja izmena:
Da, ali svako moze da uradi disperziju priliva na svoju rodbinu, prijatelje i sl. i na taj nacin izbegne rezim potpadanja pod godisnji porez na dohodak npr...

ovo je prosto RUDNIK informacija i znanja, ne bi me cudilo da neko iz Poreske motri ovo budnim okom.. Takodje, ne znam zbog cega neki prizivaju tog Prpica da dodje ovde, za sve nas mislim da bi bilo bolje da se izbegne pojava bilo kakvog vida attention whoreovanja ovde

Čekajte ljudi, ne pljackate nikoga, pare koje ste zaradili unesite, platite porez državi i dovidjenja?

Zar je toliko komplikovano? Kao da pricamo o povlačenju miliona na svakih 15 dana....

@eclctc
Cemu frka? Jel ovaj forum i ova tema drzavna ustanova sa kancelarijama i zaposlenima koji kradu i svercuju inventar pa se boje sefa?

Chill out...

Nema toga ko ce Vam uzeti vase pare sa racuna...
Cak iako se ne prijavi porez, moze retroaktivno da se plati i to je to. Cak su i kazne relativno smiješne za određene sume.

Nema toga ko ce biti u zatvoru zbog utaje poreza na kolicinu novca koja se ovdje pominje. Drzavni aparat nema ama bas nikakve koristi od toga....

Poslednja izmena:
svi pricaju o porezu kao da cemo da podizemo preko 10k godisnje, ja tih problema nemam tako da me bole brige

Pa niko ovde nije ni podizao toliko bez obzira kakvi su buduci planovi. Mi smo sitne ribe.
Cuo sam da je gosn Prpic utajio par miliona :d

Ma bez obzira na sve, cemu strah i panika?

Neka je i meleon u pitanju, ja cu ga radje unijeti u drzavu pa se nagoditi i platiti nego da mi stoji u "offline" walletu ili na nekom sajtu kod ko zna koga...

Edit:
Opet da ponovim pitanje jer nisam pratio na casu, sta je fora sa Prpicem?

Jel gledao neko ove bitmining contracte, jel se isplati nesto? Rekoh da probam malo cex.io, a vidim po netu ima trenutno ugovora 35-40$/GH za godinu dana i preorder 8-10$/GH za godinu dana kopanja od aprila-maja.

Koliko sam razumeo za 40$ godisnje dobijes 1000mhs da kopa za tebe???To je toliko jeftino da se iz aviona vidi da je prevara.

Koliko sam razumeo za 40$ godisnje dobijes 1000mhs da kopa za tebe???To je toliko jeftino da se iz aviona vidi da je prevara.

Da se radi o grafama i kopanju litecoina, slozio bi se s tobom ali za bitcoin i nije toliko jeftino. Na cex.io imas indefinite 1GH/s za 65-70$,

Zapravo mislim da je to preskupo. Da sledeci diff ostane godinu dana, ti bi sa 1 Gh/s godisnje doneo ~100$. A posto ce stalno skakati, mislim da nema teorije uzeti ni 50$ godisnje sa gigahash-om.

Može li mala pomoć (najbolji, najbrži) oko izbora offline wallet-a... Bitcoin-Qt ; MultiBit ; Armory; ili neki četvrti?

Poslednja izmena:
Ne planiram da kopam, al me zanima nesto vezano za Bitcoin, kome ide u korist da se kopa, ok ti kopas i dobijes BTC ako ga nadjes u pool-u, skapirao sam to, ali kome tacno to sve ide u korist, da ceo svet kopa, nalazi BTC-ove i ko ih je u opste tamo stavio?!

Izvinjavam se ako sam ovo sve trebao da ukapiram, al ove dve cinjenice me znaimaju.

Unapred hvala :). Pozz

Stavio ih je onaj ko je napisao inicijalnu formulu po kojoj se sve računa. Algoritam je poznat i zna se koliko novih novčića ulazi u sistem tokom kopanja.
Kopanje ide u korist svima koji žele da koriste Bitcoin, jer bez toga sistem ne bi postojao i ne bi bilo moguće izvršiti ni jednu transakciju.

Hvala :)! Ali zasto je to uradio? Znaci ukapirao je kao aj nesto da sakrijem, ljudi nek traze i u sustini je napravio virtuelno zlato, naftu itd, sto je vredno al moze na kraju da se iscrpi. Jel tako?

On je 100% :D

Ma koji crni Prpic. Ako moze neko da pojasni samo svrhu zasto je neko izmislio BTC, i jel samo kopanje nekom ide u korist u smislu resavaju se neki veliki matematicki problemi, bio bih mu zahvalan!? POz :)

Hvala :)! Ali zasto je to uradio? Znaci ukapirao je kao aj nesto da sakrijem, ljudi nek traze i u sustini je napravio virtuelno zlato, naftu itd, sto je vredno al moze na kraju da se iscrpi. Jel tako?
Ajd' da probam uprošćeno da objasnim...
Urađeno je tako ne zato što je nekome tako dunulo, već zato što ceo koncept kriptovaluta počiva na tome.
Tokom rudarenja se traži rešenje kriptografskog problema koji beleži u okviru svakog rešenog "bloka" transakcije novčićima koje su izvršene u međuvremenu. Taj problem je težak i zahteva određenu računarsku snagu kako bi se obezbedila sigurnost sistema.
Teoretski, kada bi neko mogao sam da upregne snagu od preko 50% računske moći ukupne mreže, mogao bi da manipuliše podacima o transakcijama, falsifikuje ih i naruši stabilnost sistema, tako da što ima više "rudara", problem koji se rešava je teži i mreža je sigurnija.

Poslednja izmena:
Ajd' da probam uprošćeno da objasnim...
Urađeno je tako ne zato što je nekome tako dunulo, već zato što ceo koncept kriptovaluta počiva na tome.
Tokom rudarenja se traži rešenje kriptografskog problema koji beleži u okviru svakog rešenog "bloka" transakcije novčićima koje su izvršene u međuvremenu. Taj problem je težak i zahteva određenu računarsku snagu kako bi se obezbedila sigurnost sistema.
Teoretski, kada bi neko mogao sam da upregne snagu od preko 50% računske moći ukupne mreže, mogao bi da manipuliše podacima o transakcijama, falsifikuje ih i naruši stabilnost sistema, tako da što ima više "rudara", problem koji se rešava je teži i mreža je sigurnija.

Opet hvala, ajde necu ko neko dete da postavim dalje pitanje cemu kriptovalute :)! A u stvari prva kriptovaluta je BTC?

Nazad
Vrh Dno