Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

voleo bi samo da se javi onaj Egipcanin sa piramidalnom teorijom da vidim kakva mu je sada teorija o piramidama :D

Imao je btc u ovih par dana nekoliko mini padova koji su mogli da izazovu veliki pad, ALI NISU.

Iako smo ustanovili da cena nema veze sa diffom direktno, mislim da su sada svi svesni koliko je tesko doci do BTC i ne odricu ga se tako lako...

Onda je sve balon gde raste cena-sta je balon?! Gledajte i market cap malo, chartove (ozbiljnije) i informacije o btc-u. Balon je sve onda!

"Balon" je bio kada je rastao sa 120$ na 180$ pa je opet skocio i ide gore. Ljudi investiraju u BTC i to je, nema balona nikakvog.

Ma, imas ovde i ovakvih izjava:

To samo znači da je neko/su neki totalno preuzeli kontrolu nad coinom. Spuštaju i dižu kako hoće i kad im se ćefne (čitaj: Monopol! )

Elementarno nepoznavanje ekonomije.

Ja samo znam da sam vec drugi put propustio za malo ganc novog e91 pa vi vidite.Samo se nadam da treci put bog pomaze.Kopamo i dalje i gradimo piramidu i dalje......:D

Onda je sve balon gde raste cena-sta je balon?! Gledajte i market cap malo, chartove (ozbiljnije) i informacije o btc-u. Balon je sve onda!

"Balon" je bio kada je rastao sa 120$ na 180$ pa je opet skocio i ide gore. Ljudi investiraju u BTC i to je, nema balona nikakvog.
Mislim da ti ne znas sta znaci "balon"

Ako ostane ovako ili se rast uspori na neku normalnu vrednost onda je ok ali ako nastavi da raste samo po inerciji onda je pucanje balona neminovno. A kad kola krenu nizbrdo kocnica ne pomaze.

Mislim da ti ne znas sta znaci "balon"

Nije bitno sta ja znam ili ne, bitno je da ne moze sve da bude balon. Ako cena ide gore i nesto dobija na vrednosti ne mora znaciti da je sinteticko pumpanje jer imas indikatore koji ti to pokazuju. Balon se moze zvati sve cemu se dize cena, jer nista nema vrednost dok se ne proda, iako moze da kosta i mnogo vise od realnog. Samo hocu da se pobegne od tog izraza koliko se moze, jer nije sve balon ovde.

Ako ostane ovako ili se rast uspori na neku normalnu vrednost onda je ok ali ako nastavi da raste samo po inerciji onda je pucanje balona neminovno. A kad kola krenu nizbrdo kocnica ne pomaze.

Tacno ali gledaj, moze i da krene da pada, do kao sto vidis sada 200 evra, pa opet da krene da raste, sto nema veze sa balonom. Ja ipak mislim da je kapitalizacija ucinila svoje, vrednost BTC-a je porasla zbo dodatnih investicija i ne mora da znaci da nece padati, novac ce se povlaciti to je normalno ali nece ispod 180 evra bar po ovome sto ja vidim. Pravila nema naravno, ovo su moje predikcije

Poslednja izmena od urednika:
Ok, onda ako jesam prati me...ako nesto ima cenu kostanja za koju indikatori pokazuju da je realna da li je to za tebe balon?!

Ako si skontao sta sam hteo da kazem i opet ponavljam, nije bitno ciji je veci ovde u prici, ali balon zvati svako dizanje cene je malo "prenaduvano" :D

Cena BTC-a je trenutno realna i to nije balon. Posmatrajuci samo berzu, normalno je da svaki skok cene izgleda kao balon ali nije bas tako.

Ne mogu ti objasniti u par recenica, a opsirnije me mrzi.
U svakom slucaju, evo par poznatih od trenutno aktuelnih balona - BTC, twitter, FB

Btw. balon ne znaci samo drastican skok cene i kratak period stabilnosti, ima tu jos mnogo vise

Poslednja izmena:
Da da balon je kompletna ekonomija i sve valute sveta, zlato, dijamanti, nafta joooooj mrzi i mene dalje da nabrajam

ufff nisi na dobrom putu, nema veze

Ovo me podseca na pricu o piramidama i vezivanju svega za piramidalnu semu....

odosmo u off - i'm out

Sigurno bi za par minuta nasao sve "balone" u istoriji, i video da neki traju par dana, neki par godina, a neki i par decenija...a cene ili rastu konstantno, ili u peak-ovima, ili haoticno
Sto se tice piramide - najvise su zaradili oni koji su prvi krenuli sa rudarenjem. Kao sto i sad vise zaradjuju oni sa ASIC, a GPU-ovi jedva struju placaju. Da ne pricamo o pool-ovima i sl. (mogucim) mahinacijama.

Evo jos ovo i necu vise (svakako ce biti izbrisano)...kreni sada u Srbiji prvi da proizvodis Android telefone i naravno da ces biti na vrhu piramide ali to nije ta piramida i to nije taj balon o kojem ja govorim sa pocetka ove polemike. Zato kazem da si ti skrenuo sa putanje :)

I zivot je jedan veliki balon, univerzum(i) takođe. Ja govorim o mikrosvetu BTC-a, ti o makrosvetu :)

u medjuvremenu BTC je opet otisao gore sa 204 na 210 evra :)

Poslednja izmena:
Dobro, ti neces verovati dok ne pukne. Tako su i Amerima pricali da su derivati i nekretnine balon 15-20 godina pre nego sto je puklo ali nisu ljudi verovali.
Koncentrisi se ti na rudarenje i prodaju, ili kupovinu kad je jeftino i prodaju kad je skupo - sta vec, a "balone" zaboravi, ocigledno te ne interesuju ni oni ni ekonomija (u kojoj btw. ne postoji nista "mikro" sto je odvojeno/nezavisno od "makro").
A o BTC kao nekoj romanticnoj ideji zamene novca nemoj ni da razmisljas (ali uopste) minimum sledecih 10 godina

Evo ekonomisti moji jedno laicko,rudarsko misljenje...btc/ltc prave i pokrecu rudari ako rudari ne mogu da funkcionisu znaci nema ni virtuelnih valuta,transakcija itd. e sad svi mozemo da sednemo pa izracunamo koliko kosta rudarenje neke valute i da dodamo kulturnih 10% ciste zarade za taj posao.to je realno vrednost virtuelnih valuta ujedno i donja granica vrednosti,sve preko toga mozemo govoriti da je naduvano.

Ako pukne kao tvoja atomska sa avatara jao nama :)

Interesuje me sve naravno sto se BTC-a tice, naravno da ce puci jednog dana, sve ima svoj zivotni ciklus. Ja cu dok se naduva taj balon o kojem ti pricas ko zna sta raditi, o balonima o kojima ja govorim nema ni traga danas ni poslednje dve nedelje :) ekonomski govoreci :)

Evo ekonomisti moji jedno laicko,rudarsko misljenje...btc/ltc prave i pokrecu rudari ako rudari ne mogu da funkcionisu znaci nema ni virtuelnih valuta,transakcija itd. e sad svi mozemo da sednemo pa izracunamo koliko kosta rudarenje neke valute i da dodamo kulturnih 10% ciste zarade za taj posao.to je realno vrednost virtuelnih valuta ujedno i donja granica vrednosti,sve preko toga mozemo govoriti da je naduvano.

a ne ne...zaboravio si princip ponude i traznje. Ako to zoves naduvanoscu onda ti nije dobro :) Taj princip funkcionise na svakoj berzi kao takav i na njega uticu mnogi faktori. Rudari su samo deo te price. Uzmi zlato za primer pa ce ti biti jasnije :).

Pa i zlato je vec x godina bubble...sad se vecina povlaci, posluzilo je svrsi

Morao sam, jace je od mene.:D:D
agyte9u8.jpg

Koji ste dokument koristili kao dokaz o mestu stanovanja, za verifikaciju na gox-u?

Račun za IPTV. I na bitstampu isto ;).

^Fino. ,)

Ja svoj stek jos nisam prodao, cekam ~330-340$.

Ne, uopste nisam razmisljao o prodaji, niti mi trebaju pare trenutno. Ali steta ne prodati po takvoj ceni (ako dodje dotle naravno) i kupiti ponovo po nadajmo se dosta nizoj.

I ja da čestitam što nisi prodavao ranije ;). Nisam ni ja baš morao ranije, ali sam prodao pola od moje siće da već izvučem neke pare.
A za 330-40$? Uh ako dođe tamo teško je ne prodati, pošto 400-500$ možda ipak neće dostići :D, ali ko zna..

Svaka kocka moze da krene na obe strane, pa sad neko dobije, neko izgubi :). Rast je ok, ali ovo pumpanje od nedelje na ovamo je sve samo ne zzdrav rast. 205 do 317 za 5 dana

Pa jeste ovo prebrzo, liči malo na april, tad su bile priče Kipar ovo-ono i onda bam dole. E sad to ne bi trebalo da se desi u tolikoj meri jer nije jedna menjačnica glavna, ali pad će uslediti samo pitanje kad i koliko..

Nazad
Vrh Dno