[SAJ]ber Kurajber
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 17.04.2004
- Poena
- 1,585
Kao.
Ne razmisljaj o tome. Jednostavno, pravi se da nisi ni video to.
Ne razmisljaj o tome. Jednostavno, pravi se da nisi ni video to.
A sta je sa BUTTERFLYLABS, zna li neko nesto o tome? Vidim da i oni kao nude neke masine?
Ili je i to isto ko sa AVALONIMA, ima ih samo na sajtu?
tacno tako, nazalost za one sa slabim srcem , sve se odvija kako je i receno ozbiljniji pad oko 8 juna pa onda posle 4-5 dana oporavakIcice jos dole, jos je rano za kupovinu![]()
A onda cena krene da pada i dalje :dI onda kupovina ko je pripremio kes i stek....
Ako ti nije problem link ?Pocela je ispiruka avalon sempl chipova.
To se trazi ! Hvala puno!evo nekih podataka koji ce vam mozda znaciti.. naime posle meseci nagadjanja koliko trose kartice iz zida, koliko j to na mesecnom nivou, da li se isplati i tralala price... upravo sam se vratio od druga gde smo izmerili potrosnju iz zida kartice 7970 saphire dual x, tokom mining-a:
stvari stoje ovako:
stistem je q6600, p41 ploca, 8gb ddr3, 2 hdd
grafike su 2x7970 saphire dualx
mereno je na defaultnoj voltazi na obe karte a to je 1.112v i na stabilnom kloku za mining 1100 mhz/685 mhz a zatim iskljucena jedna kartica iz sistema i iz te razlike izracunata potrosnja jedne 7970 dualx na defaultnoj voltazi 1.112v i klokovima 1100/685: 205 w okruglo tokom mining-a !
isto to smo uradili i za ltc: potrosnja je bila 250 w po kartici iz zida, prilikom kopanja ltc-a ...
eto ovo nekome moze da znaci prilikom odlucivanja koje napajanje uzeti kao i za izracunavanje mesecnih troskova struje...
prema ovome, 8x7970 na mesecnom nivou potrosi oko 9500 din struje...
nadam se da sam nekima pomogao...
pozdrav drugari
Dodje na 20$ i tako ostane mjesec dana, taman da se rasprodaju grafike gejmerima koji nisu culi za btc, i onda opet na 150+ :d
Ne moze da ide u bescenje jer onda se nikome nece isplatiti kopati.
Posto se sada prica o potrosnji reko da podelim i moje iskustvo.
4x 7970 celeron, 2GB ram, sve uradjeno samo za majnovanje 1100w po masini bez monitora i icega...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari