Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

A sta je sa BUTTERFLYLABS, zna li neko nesto o tome? Vidim da i oni kao nude neke masine?
Ili je i to isto ko sa AVALONIMA, ima ih samo na sajtu?

Ima ih, naravno. Narucis danas, naprave ti masinu sutra i krenu da je koriste... i stigne ti izarchena do balchaka za 6 meseci, ako prodje carinu :) Sto vise slusam o asicima sve mi se vise svidja njihov poslovni model.

Nego, kako bi bilo da napravimo mi neki sajt kao leptirici i primamo 'pre-orders' za neki asic tipa 150 ghash, raspadnemo se od para i zapalimo :d (kontam da ovo leptirici mogu opusteno da urade jer osim webshopa gde mozete da uplatite lovu nemaju ama bas nikakvu kontakt informaciju!)

Icice jos dole, jos je rano za kupovinu :)

okamova ostrica kaze da je cena pala zato sto je neko prodao velike kolicine novcica. ;)

ps. nazalost, iako sam apelovao na vreme, nisu me svi poslusali i reagovali kad je trebalo (prepoznace se vec ko treba).

Pade cena, sta mislite koliko ce dno da bude 60? 80?

Ajde da napravimo kladionicu :D
Ja mislim da ce granica biti 60-70 prije nego sto krene gore.

stavih da kupim manje sume na 57, 65, 70 pa sta bude

Poslednja izmena:
Dodje na 20$ i tako ostane mjesec dana, taman da se rasprodaju grafike gejmerima koji nisu culi za btc, i onda opet na 150+ :d

3rcPVka.jpg

vec je razdeljeno a? kolika bi investicija bila da se sve sredi da radi

evo nekih podataka koji ce vam mozda znaciti.. naime posle meseci nagadjanja koliko trose kartice iz zida, koliko j to na mesecnom nivou, da li se isplati i tralala price... upravo sam se vratio od druga gde smo izmerili potrosnju iz zida kartice 7970 saphire dual x, tokom mining-a:

stvari stoje ovako:

stistem je q6600, p41 ploca, 8gb ddr3, 2 hdd

grafike su 2x7970 saphire dualx

mereno je na defaultnoj voltazi na obe karte a to je 1.112v i na stabilnom kloku za mining 1100 mhz/685 mhz a zatim iskljucena jedna kartica iz sistema i iz te razlike izracunata potrosnja jedne 7970 dualx na defaultnoj voltazi 1.112v i klokovima 1100/685: 205 w okruglo tokom mining-a !

isto to smo uradili i za ltc: potrosnja je bila 250 w po kartici iz zida, prilikom kopanja ltc-a ...

eto ovo nekome moze da znaci prilikom odlucivanja koje napajanje uzeti kao i za izracunavanje mesecnih troskova struje...

prema ovome, 8x7970 na mesecnom nivou potrosi oko 9500 din struje...

nadam se da sam nekima pomogao...

pozdrav drugari

evo nekih podataka koji ce vam mozda znaciti.. naime posle meseci nagadjanja koliko trose kartice iz zida, koliko j to na mesecnom nivou, da li se isplati i tralala price... upravo sam se vratio od druga gde smo izmerili potrosnju iz zida kartice 7970 saphire dual x, tokom mining-a:

stvari stoje ovako:

stistem je q6600, p41 ploca, 8gb ddr3, 2 hdd

grafike su 2x7970 saphire dualx

mereno je na defaultnoj voltazi na obe karte a to je 1.112v i na stabilnom kloku za mining 1100 mhz/685 mhz a zatim iskljucena jedna kartica iz sistema i iz te razlike izracunata potrosnja jedne 7970 dualx na defaultnoj voltazi 1.112v i klokovima 1100/685: 205 w okruglo tokom mining-a !

isto to smo uradili i za ltc: potrosnja je bila 250 w po kartici iz zida, prilikom kopanja ltc-a ...

eto ovo nekome moze da znaci prilikom odlucivanja koje napajanje uzeti kao i za izracunavanje mesecnih troskova struje...

prema ovome, 8x7970 na mesecnom nivou potrosi oko 9500 din struje...

nadam se da sam nekima pomogao...

pozdrav drugari
To se trazi ! Hvala puno!

Dodje na 20$ i tako ostane mjesec dana, taman da se rasprodaju grafike gejmerima koji nisu culi za btc, i onda opet na 150+ :d

Ne moze da ide u bescenje jer onda se nikome nece isplatiti kopati.

Posto se sada prica o potrosnji reko da podelim i moje iskustvo.

4x 7970 celeron, 2GB ram, sve uradjeno samo za majnovanje 1100w po masini bez monitora i icega...

nema na cemu, i drugi put... znaci bez onih zabluda koje smo slusali mesecima... te trosi ovoliko... te trosi onoliko...

Te "zablude" i dalje postoje , direktno su povezane sa efikasnosti napajanja, tako da nije merodovno.

Vreme ce pokazati

Nazad
Vrh Dno