Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Da bi to uradila mora da kompletno menja arhitekturu tako da ne verujem bas da ce to nV da uradi.

Pa i nije bas..ostalo je ono na kraju "..i druga pitanja/odgovori". :D

Ja sam pustio jedan wire na goxu.. malo preko 1k eur.. cisto da vidim o cem se radi.. i dal ce stici i za koliko..

Sto se tice carinjenja i slicno.. nas kolega rudar se izglupirao ako je stvarno prijavio toliku vrednost uredjaja.. ipak se igra sa drzavom.. nije bas pametno..

Ja sam uvezao kolicinu extendera na firmu.. sve zvanicno.. carina, porez i ostale otimacine.. i naravno svaki put sam imao problem prilikom carinjenja zbog one druge strane.. faktura iz kine koja je stigla sa paketom je umanjena visestruko.. onda su me pitali za pravu vrednost.. gde sam prilozio izvod iz banke i pokazao koliko sam stvarno platio ceo paket. Uvazili su te cene i ocarinili paket..

Taj problem oko umanjivanja vrednosti paketa od strane kineza je vezan za cinjenicu da paket preko 800$ podleze nekim vecim porezima po same kineze.. pa ******i svesno umanje realnu vrednost kako bi ustedeli placanje poreza..

Komentar speditera koji je obavio cariinjenje je da je to uobicajena praksa od strane kineza.. i da su navikli na to.. i da izjava uvoznika uglavnom zavrsi posao..

Mene sad najvise brine cela ova hajka na e-valute... ne direktno na njih koliko na isplatu tih istih valuta.. prvo dwolla.. pa mtgox sa kasnjenjima.. pa sad i liberty reserve.. videcemo sta je sledece..

Poslednja izmena:
Skontali da lovu uzimaju oni koji ne bi trebali da uzimaju ;)

Bitstamp withdrawal meni radi odlicno, lova se pojavi na racunu posle tri dana - provizije onakve kako pise na sajtu...

Jel možeš da napišeš ovde koliko su iznosili ti troškovi u tvom slučaju. Reč je wire transefu jeli?

Ne zaboravite da je na bitstampu niza cena nego na mtgox-u tako da lako mozete sebi da pokvarite racunicu. Ali ako nista drugo makar su brzi nego gox trenutno.

A na stampu idete international tako? Ovo sto pise znaci 15dolara oni, plus ta medjubanka plus nasa banka uzmu provizije...

Jel oni salju dolare u Srbiju?

Nisam bas najbolje upucen u prebacivanje novca sa mtgoxa na paypal ili racun,ne mogu da se pokupim u prevodu..da li mi moze neko pomoci ili objasniti kako da prebacim pare sa mtgoxa na paypal ili moneybookers?

Odgovorili mi iz mtgoxa, isplate odugovlace jer imaju veci obim podizanja novca, popunili su limite koji su dogovorili sa bankama i sada se pravi na red pa kad stignete, obavestili su me da mi je transakcija i dalje na cekanju da se obradi u banci, znaci jos nije ni poslata, povukao sam novac 16tog sa goxa

A jel moze da se sa Mt.Gox-a prebace Coini na BitStamp, pa da se na "stampu" prodaju i prebace wire u srbiju? Bolje i izgubiti par desetina eura/dolara, nego ne dobiti novac eventualno? Jos ako je provizija zaista niza???
(Alternativno, da se sa "goxa" prebace u lokalni wallet, pa sa lokalnog wallet-a na BitStamp?)

Poslednja izmena:
Ljudi, sve i da bitstamp uzima 16e za transakciju i da posrednicka banka ne uzima nista izgubicete jos 3-4e po btc-u za razliku u ceni. Ne znam koliko coina mislite da prodajete ali izracunajte dobro sve pre nego sto se zaletite.

Ja nisam rekao da cu prebacivati, vec pitam moze li to biti resenje za onoga ko mora a ne moze da ceka... diverzifikacija portfolija :) ili ti po srpski, nikada sva jaja u istu korpu :)
Ja vec dva meseca malo trgujem na "berzi", pa cemo videti na sta ce to izaci... :)

Ja imam semu da prebacim ali me izadje bar 8% prebacivanje. Ali ako nista drugo za 2-3 dana mi je lova u rukama.

Mislim da ipak izadje povoljnije za nijansu nego sa mtgox-a. Pise da je 15$ fee+ intermediate bank (ovo ne bi trebalo da bude 10$ ili se ja samo nadam posto nije interkontinentalno prebacivanje kao sa gox-a :d) + provizija lokalne banke koja je sica = oko 30$ (ako uracunam i manju cenu za 2,5$)? Opet manje od 37-8 Evra kao sa Goxa. I da je maltene isto bar je veoma brzo ;). Ali cekamo da Srga potvdi tacno u dinar koliko ga izaslo prebacivanje.

Poslednja izmena:
Usput...ako mozhe pojasnjenje....posto kopam na Bitminteru....pa mi se skupilo i malo NMC-a....i koliko sam shvatio postoji mehanizam da se zamene za BTC....koja je najpovoljnija varijanta trenutno ?

Vec sam napisao u ovoj sumi postova koliko su mi uzimali proviziju.
Ja sebi prebacujem sa SEPA transferom i trosak je sledeci:

Bitstamp iako svo vreme radi sa dolarima prilikom isplate iste konvertuje u evre po nekom standardnom bankarskom kursu i salje vam evre na vas racun.

Kada je u pitanju SEPA transfer skida proviziju od 0.9 EUR po transakciji - ako je u pitanju Wire Transfer za Srbiju recimo provizija je 15 dolara (promenjeno u kurs evra).

Po ulasku para na racun vasa banka ce vam uzeti isto neku proviziju. Kod mene je to 0.5 EUR - za Srbiju je to verovatno cifra od 10-15 EUR - zavisi od banke do banke, ne mozete znati dok ne probate.

Ali u svakom slucaju nisam cekao duze od jednog dana da mi nalog za isplatu prodje, a pravim u proseku dva podizanja nedeljno.

Jos nesto sto je neko prethodno spomenuo (Paradigma ili neko drugi mrzi me da gledam unazad) je da stvarno treba gledati kurs jer svaka menjacnica radi nezavisno od druge i ima neku svoju cenu, trenutno je cena na bitstampu manja nego na goxu, dok je recimo pokojni bitcoin-24 imao ubedljivo najbolje cene u evrima, ali im je nazalost banka u Poljskoj polomila noge, no to je vec druga tema ...

Ljudi, sve i da bitstamp uzima 16e za transakciju i da posrednicka banka ne uzima nista izgubicete jos 3-4e po btc-u za razliku u ceni. Ne znam koliko coina mislite da prodajete ali izracunajte dobro sve pre nego sto se zaletite.

Kako sad 3-4e kada pratim oba i razlika je uglavnom 2$ max 3$. Evo trenutno je razlika 1.64$ ako bi da prodas btc.

DPitanje...koliko vidim ta predikcija sa http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator
bash i ne radi u praksi.....ili se varam? Jer recimo meni sa 1620 mhps bi trebalo da iskopa za mesec dana sa ovim dif-om 2.04 BTC-a...a ako ovako nastavi Bogami nece biti ni 1.65 BTC-a... dok po 50BTC calculatoru to dodje do tipa 0.06BTC dnevno....
Ima li neka kvaka ili da batalim Bitminter....?

Poslednja izmena:
Ako ti karte bacaju 1620mh/s podeli to sa 1.08 i onda stavi u kalkulator.
Pa na to oduzmi proviziju poola, otprilike 1% zastoja u radu i onda ces dobiti neku relanu vrednost.

DPitanje...koliko vidim ta predikcija sa http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator
bash i ne radi u praksi.....ili se varam? Jer recimo meni sa 1620 mhps bi trebalo da iskopa za mesec dana sa ovim dif-om 2.04 BTC-a...a ako ovako nastavi Bogami nece biti ni 1.65 BTC-a... dok po 50BTC calculatoru to dodje do tipa 0.06BTC dnevno....
Ima li neka kvaka ili da batalim Bitminter....?

Počeo je često da izbacuje stale i to baš za dugačke blokove. Ja sam ga batalio nakon što je noćašnji blok od 10 sati proglasio za stale. To ni NMC ne može da nadoknadi.

Ne mogu da nađem podešavanja za https://eclipsemc.com/ inače bih prešao odmah na njega.

Edit: našao u FAQ

Poslednja izmena:
ovaj mergedmining.btcguild.com vise ne radi nego sto radi

Matthias je napisao(la):
Kako sad 3-4e kada pratim oba i razlika je uglavnom 2$ max 3$. Evo trenutno je razlika 1.64$ ako bi da prodas btc.
Sad je sjajna cena. Preksinoc je bilo 124.8$ recimo. Zadnja 2 dana koliko se drasticno povecao promet na stampu razlika se smanjila skroz sto je odlicno.

Nazad
Vrh Dno