Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

hvala apple, to je isto kao i sa otvaranjem deviznog racuna, znaci isti je princip i sa visa electron karticom?

Jedno pitanje.
Da li mogu tj. da li bi izdrazalo Corasair AX1200 da na njega stavim 5x 7950?

Inace, na KP je bila juce i danas jedna ASUS 7950 top nova,ali bez garancije po niskoj ceni. Iz proverenog izvora sam cuo da se karta dosta greje i da je zato vracena liku pa je ovaj ponovo prodaje. Cisto da se neko ne opece. :)

Može i 6 bez problema AX1200 je ubica napajanje

Nego jel ima neko da kopa na btcguild-u? Nešto zakucao server danas izgleda, sajt radi normalno, ali mi miner ne radi, prijavljuje mi kao bad address

Objasnjenje za smanjenje temp od po 4 stepena za gpu i naponsku kad to uradim i pojavu artefakta kad smanjim napon a kad je do daske slajder artifakta nema sve stabilno?

Takodje zasto gpu-z ne cita vrm temp?

da i takodje ocitavam na APC-u razliku u potrosnji od 30w

It's a magic :d

Pogledajte prilog 113080

Pogledajte prilog 113081

Posebno temp naponske se menja dosta a i potrosnja ???

Artifakti ti se pojavljuju jer imas Aero temu, a radis mining.

Poslednja izmena od urednika:
Objasnjenje za smanjenje temp od po 4 stepena za gpu i naponsku kad to uradim i pojavu artefakta kad smanjim napon a kad je do daske slajder artifakta nema sve stabilno?

Takodje zasto gpu-z ne cita vrm temp?

da i takodje ocitavam na APC-u razliku u potrosnji od 30w

It's a magic :d

Pogledajte prilog 113080

Pogledajte prilog 113081

Posebno temp naponske se menja dosta a i potrosnja ???

Nikako da shvatim kako si je naterao da daje 660-680Mh/s na 1000MHz?

Može i 6 bez problema AX1200 je ubica napajanje

Nego jel ima neko da kopa na btcguild-u? Nešto zakucao server danas izgleda, sajt radi normalno, ali mi miner ne radi, prijavljuje mi kao bad address

eu-stratum je *****o nesto, stratum US je bio ok...mada se cg zbunjivao, nije automatski menjao adresu iz ko zna kog razloga. Kada ga rucno startujem na stratum.btcguild.com radio je a ako je u configu nije??? Cirkus totalni, normalizovao se. Taman mi se ohladila firma tih 30-tak minuta...inace planiram da otvorim i susaru :) zimus smo se grejali a sad mora toplota da se iskoristi nekako...

A kakvi to jos ekstenderi postoje osim kineskih? To je obican pci-e slot nakacen na kabl slican ATA kablu. Nikakva to nije nauka, tako da je odgovor na tvoje pitanje, da svi furaju kineske extendere.

Upravo. I na dx.com i na ebay, sve su to kinezi. Ortak i ja smo nasli jedan sajt (zaboravio sam ime, ima ga on bookmarkovanog) za ekstendere, free shiping a komad je 3$. S'tim da se cena smanjuje na kolicinu, pa tako za 20 komada cena ispada 2,8$/kom. 240 dinara a kod nas se prodaju i za 1500. :)
Pa upravo zbog toga i pitam jer vidim da svi prodaju extendere po 15-20 eura, a iz Kine moze da se naruci za 3, 4 eura...

Ovo je bas lepo cuti. :)
Bicu zadovoljan i sa 5, samo da je jos extendera.
Zasto ne probate preko ovog sajta http://www.tinydeal.com/pci-extension-cable-pci-expansion-card-p-88227.html?currency=EUR
http://www.tinydeal.com/pci-e-1x-male-to-pci-e-16x-female-adapter-cable-p-87804.html?currency=EUR
Free shipping i stize za 7, 8 dana.

Sad probao nesto preko 50minera, i preko cgminera mi je temperatura do 5, 6 stepeni veca, nego preko diabla, a hash isti...

Poslednja izmena:
Na Kp ima neko ko otkupljuje Bitcoine? Kontaktirao sam ga i kaze da otvara/ priprema sajt poput bitcoinsa, ali za sad moze samo da mu posaljem kod a on meni odmah ili sledeceg dana novac... Deluje korektno preko maila, ali nema nikakvog broja telefona. Da li je neko prodao preko njega bitcoine?

Ne bih se ja zaletao tek tako.

samo licno, pogotovu za vece sume, gledao sam i ja da prodam ali ne bih da me boli glava posle

Zvuci k'o prevara u najavi.
Ja za sad trgujem samo sa clanovima foruma, uvek ima neko ko hoce da kupi novcice, nadjemo se negde na pola izmedju kupovne vrednosti i provizije banke, recimo 5%, njemu dobro posto novcic/kes ubacuje na racun (a to je dosta komplikovano da se uradi regularnom procedurom), ja zaobilazim banke i devizne racune, kes na ruke i cao.

Novi vid prevare za ljude koji samo o istoj razmisljaju 24 sata.
Dobice koine kada budem sa likom u cetiri oka i tad ce biti klik na send a in odmah tras evropske monete... :D

Hvala Vam ljudi onda se necu zaletati. I meni mirise tako iako je profi i korektan preko maila...

jedno pitanje, kako da postavim backup pool preko cgminer-a? Samo dopišem adresu u cgminer.conf fajl? Ili moram da ubacujem i username i pass iako su isti?

na visa elektorn direktno mislim da moci nece a kako se to radi je na ovom forumu napisano vec sigurno 50 puta, e sad ako te mrzi da potrazis onda ces morati da sacekas nekog sa celicnim zivcima ko je to ovde napisao jedno 2-3 puta i ne mrzi ga da to ponovi jos jednom ....
ja vise necu ....

mozda bi bilo dobro da se proglasi (zaposli) savetovaoc kojem ce mrzljivi na trazenje po temi da uplacuju na tekuci racun neku simbolicnu sumu (50DIN. NPR) da im odgovori na pitanje na koje je odgovoreno tokom teme bar 10-50 puta..:)
E ovako viza elektron devizna naravno, moze da ti posluzi za placanje ,a da bi ti primio uplatu treba ti devizni racunna koji mogu da ti uplate novac za novcice....potrebno je najaviti uplatu i popuniti neki formular, Takva sam objasnjenja dobio juce u INTENSA BANCI. Potrebno je 7-10 dana da ti aktiviraju karticu visa eletron i to je to.

Nikako da shvatim kako si je naterao da daje 660-680Mh/s na 1000MHz?

Ne treba to da te brine. Nije bitno koliko Mh/s ima. :)

Pogledaj koliki mu je utility, veoma je nizak. Šerove mu kartica veoma loše "daje", na 1,5, pa na 3, čak i na 5 minuta. To je katastrofa.

Bitno je koliko ima Mhash/s, utility mu je nizak zato što ima 16 za share difficulty. Kad bude stavio d=2 imaće 8x veći utility ali će ga pool isto plaćati.

Poslednja izmena:
Da, brzina je svakako bitna, da ne pomisli neko da je dobro raditi i sa 300 Mh/s.

Ja sam mislio, pre svega, na Bitparking, na kome je on i "kopao", a on je PPS pool. Ako sam dobro razumeo koncept plaćanja, PPS pool-ovi plaćaju po Share-u a ne po brzini. Po toj predpostavci može da ima brzinu u beskonačnosti, a platiće mu se samo koliko je Share-a rešio, tj. da kažem "isporučio" pool-u.

Ok, ja na jednoj masini imam za sad jednu kartu, na drugoj dve, dok ne stignu ekstenderi i sve to spojim (ukupno 4 karte). Posto mi je taj difficulty jos uvek nepoznanica, ostavio sam ga na defaultu, sta bi ja po vasem misljenju trebao da promenim? Kopam na bitparking-u, oba kompa kopaju pod istim userom.

Jedino da probaš sa d=2 pa da uporediš za recimo 1h ili 12h koliko ti iskopaju kartice u poređenju sa d=16 koji je default. Trebalo bi da izađe na isto, mada bilo je nekih postova da može da se ućari koji share više sa manjim diff. Ja držim sve na d=2, mrzelo me da merim i prebacujem na default ili 8 pa da poredim. :d

Ok, ja na jednoj masini imam za sad jednu kartu, na drugoj dve, dok ne stignu ekstenderi i sve to spojim (ukupno 4 karte). Posto mi je taj difficulty jos uvek nepoznanica, ostavio sam ga na defaultu, sta bi ja po vasem misljenju trebao da promenim? Kopam na bitparking-u, oba kompa kopaju pod istim userom.

Bojan je to objašnjavao, evo linkova:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...nja-odgovori&p=3253920&viewfull=1#post3253920
http://forum.benchmark.rs/showthrea...nja-odgovori&p=3254040&viewfull=1#post3254040

Pisao je i formule ali ne mogu to da nađem.

Za tvoj broj kartica stavi d=2 i biće sve OK.

Da li mi se cini, ili je balon ponovo poceo da se naduvava? 20% je skocila vrednost novcica za 2 dana...

Kako menjate taj diff kod mene je uvek na 1 na cgminer probao sam na pool management ali ne menja nista

User defined difficulty

Now it is possible to choose share difficulty manually for each worker.
It will reduce traffic volume for high speed miners.
Pay per share increases in proportion to chosen difficulty
We recommended to use the following settings:
Kod:
Worker's speed		Difficulty 

<500 Mhash/s 		1 
500- 1000Mhash/s 	2 
1000-2000Mhash/s 	4 
2000-4000Mhash/s 	8 
4000-10000Mhash/s 	16 
10000-40000Mhash/s 	32 
>40000Mhash/s 		64

Pošto mnogima izgleda još nije jasno evo primera za tekući difficulty (17.04.2013. 8974296, PPS pool, 3% fee) koji će vam pomoći da shvatite:

Kod:
Share difficulty	Pay
1 			0.00000270 BTC 
2 			0.00000540 BTC 
4 			0.00001080 BTC 
8 			0.00002160 BTC 
16 			0.00004320 BTC 
32 			0.00008640 BTC 
64 			0.00017280 BTC

Poslednja izmena:
Da li se može i da li je ok prebaciti novčiće sa 50btc na mtgox iako još nije verifikovan account na mtgox-u? Ako može, da li se može posle trgovati i pre verifikacije? Čemu uopšte služi verifikacija? :)

Ova druga tabela rešava sve nedoumice. To je ono što je meni nedostajalo da sklopim ovu slagalicu. :)

Verifikacija služi da podigneš limit u trgovanju i isplatama. Ako se ne varam, 1000€ ili 100BTC je limit dok ne verifikuješ.

Prebacuj slobodno.

Ok, ovu tabelu sam video samo treba da razjasnim da li gledam ove dve masine kao jednog workera (trenutno su dve, bice jedna za koji dan kad ih spojim). S'obzirom da mi je hash rate sad oko 1900 zbirno, da li na obe masine stavljam d=4, a kad spojim sa 4 karte gde cu imati hash 2600, d=8? Ili na masini gde je jedna karta sa hr 650 da stavim d=2, a na drugoj sa hr 1300 da ide d=4?

sta predstavlja na guimineru tamo gde stoji broj accepted i stale sharova onaj pored broj u zagradi?

Nazad
Vrh Dno