Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

@Željko: Ne osećam se prozvanim, jer da se osećam moja reakcija bi bila drugačija. Nisam te nazivao pogrdnim imenima, rekao sam "Od kada si ti postao šeik?" i dodao komentar na sumu evrića za koju kažeš da si uložio u ovu priču. Šta je tu uvredljivo ne znam, svakako je mnogo blaže nego da sam te nazvao jadnikom i bednikom. ;)

Pa ja se i nisam vredjao samo, kontam da si me pogresno razumeo, jer si tek sad na kraju stavio ;), sto tek sad menja ozbiljnost recenice, a verujem da su moderatori brisali da ne bi krenuli prepucavanje bez potrebe

@Željko, ne menjam ozbiljnost rečenice. Za mene je i dalje nedopustivo ljude nazivati jadnicima i bednicima, u bilo kom kontekstu.

Ali dobro, razumeli smo se na kraju, valjda. Ti nisi želeo to da kažeš (napišeš) i meni je to dovoljno. ;)

Edit: Da dodam, ne bunim se ja što su mi obrisali post već što ne reaguju na ono što sam citirao. To mi je zasmetalo više nego tvoj post. :)

Poslednja izmena:
Pa da za mene taj termin vise znaci opaska saljiva na ime sitnih tranakcija koje nemaju neki veci uticaj ako nema vecih ulaganja, nemislim da su oni bednici vec da je trziste bedno ali sam se tako izrazio mozda i da podstaknem neke da ne reaguju smesno, jer za pucanje cene sa 200+$ su pre svega krivi mineri koji su se upecali na manipulaciju velikih igraca...

Da li se isplati poceti sa rudarenjem, recimo da su mi samo graficke trosak a da ostale delove imam. Poceo bih sa dve graficke, dajte savet koje da kupim (nove) i koliki profit mogu da ocekujem sa njima a koliki trosak? fala vi unapred :)

Da li se isplati poceti sa rudarenjem, recimo da su mi samo graficke trosak a da ostale delove imam. Poceo bih sa dve graficke, dajte savet koje da kupim (nove) i koliki profit mogu da ocekujem sa njima a koliki trosak? fala vi unapred :)

Ako ti trebaju grafcike da, ako verujes u LCT OK, ako sad kreces ulaganje samo za BTC to je veoma rizican potez pogotovo ako LCT ne postane profitabilan

Svejedno mi je da li je lct ili bct, samo me zanima da li dati pare na tako nesto ili ne, ukratko :)

Da li mu savetujes da sacekam neko vreme posto pa da opet pitam ili ce i tad biti isto stanje?

Da li mu savetujes da sacekam neko vreme posto pa da opet pitam ili ce i tad biti isto stanje?

Da sacekas sta, da se pojavi gomila asic-a za BTC ;)
Ja ti potpisujem i drzi me za rec asic-i su tu iza coska :)
E sad iskreno taj cosak je mozda mesec dana ili 4 meseca pa ti sad se kockaj ......

Evo ja se iskreno nadam da cu 7950 kupljenu pre 3 dana otplatiti za 6 meseci, delom preko BTC-a posle preko LCT-a ali definitivno od nje ne ocekujem cist profit

Poslednja izmena:
Uf, onda nista za sad, eventualno ako se pojave te asic masine pa to posto sam ja razmisljao da to malo duze kopam :)

Ako se asic-i omasove,radeoni i nvidie naredne generacije se nece ni prodavati...bice starih,a jakih na kilo! :smoke:

Uf, onda nista za sad, eventualno ako se pojave te asic masine pa to posto sam ja razmisljao da to malo duze kopam :)
Prvu turu asic-a su, ljudi sa bench-a, vec narucili! :type:

Poslednja izmena od urednika:
tako je NIKAD NIJE BILO POVOLJNO VREME ZA UALGANJE U MINING ALI IMA OVDEL LJUDI KOJI SU SAMO U ZADNJIN 3-4 MIESECA SRINULI PO 10-20K EURA SAMO U GPU-OVE....

moze li neko da mi kaze gde da skinem offline wallet? onaj sa prve strane nesto se ne snalazim sa njim

U sta se pretvori ova tema ***:whip:

imam u kompu hd6850, koju karticu da ubacim jos pored nje za rudarenje?
dali jos jednu hd6850 ili hd7770?
mogu nabaviti preko drugara po istoj ceni polovne 6850 i 7770. stim da je 6850 bez garancije a 7770 bukvalno nova (sa garancijom).
6850 daje ~220 Mh/s (@850) a cini mi se da 7770 slicno daje (ako se varam neka me neko ispravi) ali trosi dosta manje struje!
nekako me vise vuce 6850 zbog eventualnog odustajanja od rudarenja ostaje za dobar gaming, ali opet 7770 trosi skoro 50w manje a neznam kakva je za mining.
pomagajte posto neznam za koju da se odlucim!:D
hvala unapred

imam u kompu hd6850, koju karticu da ubacim jos pored nje za rudarenje?
dali jos jednu hd6850 ili hd7770?
mogu nabaviti preko drugara po istoj ceni polovne 6850 i 7770. stim da je 6850 bez garancije a 7770 bukvalno nova (sa garancijom).
6850 daje ~220 Mh/s (@850) a cini mi se da 7770 slicno daje (ako se varam neka me neko ispravi) ali trosi dosta manje struje!
nekako me vise vuce 6850 zbog eventualnog odustajanja od rudarenja ostaje za dobar gaming, ali opet 7770 trosi skoro 50w manje a neznam kakva je za mining.
pomagajte posto neznam za koju da se odlucim!:D
hvala unapred
Ja bih prije dvije iste u kompu nego dvije razlicite :p

Ja nebih. Sendvic, leto, zagrevanje... Ako prave isto uvek birati bolje hladjenje i manjeg potrosaca.

Da li neko zna sta je oznaka WU na cgmineru ?

Ne, nisam to rekao!
Samo je nemoguće da neki "set instrukcija" nije impementiran u najkompleksniji čip (GPU) a da će sada neki anonimus to da "odštampa" u "600 komada". Da je stvarno tako, taj bi se odvalio od para na ime patenta a on će to da pusti u open sors? :S:
Takav "set instrukcija" bi sigurno doneo nekakva poboljšanja onome za šta je GPU namenjen, ma koliko taj "set" bio ograničen.
Ako danas novac utiče na sve pa i na to u kom pravcu će da ide razvoj nečega, malo je verovatno da je pohlepnim kompanijama promaklo tako nešto... ;)

ajmo malo tehnikalija, i konkretno da navedemo cinjenice i razbijemo malo neke "mitove".

ne radi se tu o nekakvom setu instrukcija - vec o vrlo konkretnim instrukcijama. Right rotate shift je recimo najvaznija instrukcija sto se tice rudarenja i SHA256 algoritma. Da ne ulazimo sad dublje u tematiku i bavimo se tom operacijom (ukratko, integer vrednost se rotira), treba samo navesti da se ta operacija kod AMD GPU-a obavlja u 1 koraku, dok kod nVidia u 3: dva šifta + add. dakle, 3 puta sporije.

i to je tako zato što su u AMDu GCN jezgro dizajnirali na jedan način, a nVidia Fermi na drugi. dakle, ne radi se tu samo "o jednoj instrukciju" (i par desetina miliona tranzistora) ili, ne daj boze, citavom "setu instrukcija", vec o arhitekturi, ciji razvoj kosta par desetina miliona $. industrijski standardu su directX i openGL, i to ti je to. ako nVidia ili ATI tu fejluju - mogu da zatvaraju radnju.

Poslednja izmena:
Neko kupuje ko lud za 1min 10 000 coina ja ih prodao na 130$

Nazad
Vrh Dno