Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

@Testthenext Evo druze samo da ti potvrdim jednu stvar. 7x550Mhasha (3850ukupno) po kalkulatoru daju 0.2157btc. Za tacno 24h napravio sam 0.21124416btc-a na bitparkingu. 2 grafike mi nisu radile nekih 20 minuta je pool je imao jedan kraci prekid danas.
50-ka ne moze da daje vise, u najboljem slucaju moze da daje isto.

ja zaradjujem na razlici... iskreno nemogu predvideti realnu cenu bitcoin-a za sad
u princuipu verujem da ce rasti ali postepeno ne ovako, ali to niko nezna

Nista licno ali imamo novu temu za trgovinu, pa bih pozvao sve tamo da ovu malo rasteretimo :wave:...

MSI HD 7950 Twin Frozr Boost vs GA 7950, 2+8 pin, FX0 bios
?upoznat sam sa GA problemima, neki komentar?

MSI je reso... radi al se greje i urla ako zelis da je oladis, na vise GPU ni ne pomisljaj

ja sam svoju verziju vec izlagao,i necu spamovati vise po pitanju asic minnera,voleo bi samo da oni koji su 100% sigurni da ce ih imati u rukama (za koliko meseci itd) napisu svoja ocekivanja sta ce dobiti,za koliko tacno para,i koliku ce imati zaradu sa diffom koji bude kada dobiju spravu u ruke-i uzeti u obzir hiljade komada koji bi bili pusteni u rad (i prouzrokovali rast diffa) cenu bitcoina (koja se ne moze predviti)
sve u svemu racunaica je sad neverovatno dobra,lako je sada praviti kalkulacije,ali asic nije u rukama
znaci,da skratim,onaj ko je porucio nek napise koliko ce ga izaci sprava i koliko ce zarade imati na mesecnom nivou (molim bez napadanja mene o tome da se ne zna cena btc-a 2-3-4 meseca unapred i diffa -jer bas zato i postavljam pitanje)
kad neko napise ja uradim SS i sacekamo polako da dodje vreme te spravice,i da uporedimo sadasnja ocekivanja i tadasnje rezultate,zahvalan unapred (ako se uopste iko odazove :D )

@kondenzator
Pitas nesto sto niko tacno nezna, ja asic ocekujem avgusta +/- jedan mesec, ocekujem da ga otplatim (1450$+carina) i zaradim 1000$ u naredna 4-6 meseca, sve sto kapne pride bice dobro, u najgorem slucaju ocekujem da ga otplatim i bacim :)

ja sam svoju verziju vec izlagao,i necu spamovati vise po pitanju asic minnera,voleo bi samo da oni koji su 100% sigurni da ce ih imati u rukama (za koliko meseci itd) napisu svoja ocekivanja sta ce dobiti,za koliko tacno para,i koliku ce imati zaradu sa diffom koji bude kada dobiju spravu u ruke-i uzeti u obzir hiljade komada koji bi bili pusteni u rad (i prouzrokovali rast diffa) cenu bitcoina (koja se ne moze predviti)
sve u svemu racunaica je sad neverovatno dobra,lako je sada praviti kalkulacije,ali asic nije u rukama
znaci,da skratim,onaj ko je porucio nek napise koliko ce ga izaci sprava i koliko ce zarade imati na mesecnom nivou (molim bez napadanja mene o tome da se ne zna cena btc-a 2-3-4 meseca unapred i diffa -jer bas zato i postavljam pitanje)
kad neko napise ja uradim SS i sacekamo polako da dodje vreme te spravice,i da uporedimo sadasnja ocekivanja i tadasnje rezultate,zahvalan unapred (ako se uopste iko odazove :D )

Pa sam si napisao da se ne zna cena btc-a unapred tako da neko ne može ni da predvidi koliko će šta koštati. Evo ja ću da počnem ovo pa ti lupaj SS :)
Ja planiram da pre-orderujem jedan od 5ghash koji sad izaće 275$ i kad on stigne verujem da će sam sebe isplatiti za 2-3 meseca, znači oko 100$ mesečno.
Šta daješ onom ko pogodi? :)

@kondenzator
Pitas nesto sto niko tacno nezna, ja asic ocekujem avgusta +/- jedan mesec, ocekujem da ga otplatim (1450$+carina) i zaradim 1000$ u naredna 4-6 meseca, sve sto kapne pride bice dobro, u najgorem slucaju ocekujem da ga otplatim i bacim :)

pa ti si bas optimista. :D

do tad ce biti dosta ASIC/a u opticaju. koliko GH daje taj od 1450$?

@kondenzator

pa lepo sto si bar odgovorio :)
nego,pa naravno da pitam sto niko ne zna jer se digao veliki hype oko svega toga,grafike,asic minneri,potrosnje i da ne ponavljam-jednostavno hocu da upredim ocekivanja koja su sad velika sa onim sto ce biti,ako bude i kad bude,kazem jer sam pratio mnoge teme na ovom forumu,volim da procitam prvih par strana predstavljanja nceceg novog (recimo neke grafike,prvi rewiev),raznih komentara i ocekivanja predstojecih platformi desktop racunara i novim grafikama ,i onda odem na zadnju stranu gde je proslo dosta vremena i recimo preko 50% ocekivanja su promasaji,tako moze i ovde da se desi,vreme ce pokazati ;)

Pa sam si napisao da se ne zna cena btc-a unapred tako da neko ne može ni da predvidi koliko će šta koštati. Evo ja ću da počnem ovo pa ti lupaj SS :)
Ja planiram da pre-orderujem jedan od 5ghash koji sad izaće 275$ i kad on stigne verujem da će sam sebe isplatiti za 2-3 meseca, znači oko 100$ mesečno.
Šta daješ onom ko pogodi? :)

xexe veruj mi da sam razmisljao,eto moze ovako,ja cu da smislim neki hardwer kojeg cu se odreci i pokloniti onome ko bude najblizi,ko pogodi koliko ce imati zarade sa tom spravom,naravno to ce biti neko sa ovog foruma i neko ko poseduje to,i drage volje cu pokloniti nesto,bilo koji deo hardwera koji budem smatrao da je vredan za ovako nesto,do tad cu nesto pripremiti-upakovati i posle proslediti,eto dogovoreno :smoke:

ne znam sta da vam kazem. znate li koliko je ljudi to orderovalo? znate li kada cete vi doci na red? znate li koliko chipova ide u masinu od 25 GH?

275 $ za 5 Gh je ekstra cena. samo sto ce to stici tamo u januaru. :)

imaju 1 filmic i "problema sa pregrevanjem pcb/om". ne bih se ja u njih previse uzdao.

Poslednja izmena:
Hm, po toj logici je asic je ili neki troll ili ce cim izadje da padne u vodu cela filozofija mining-a, bar onog koji se isplati.

Hocu da kazem da je pandan asicu onaj amulet sto daje srecu pa dobijas pare na lotou i slicno :D

naravno da nece biti tako, jer ce diff porasti prilicno.

Po mojoj logici cim dif skoci za 300-400% sva GPU snaga ce preci na LCT, samim tim diff nece skakati ludacki bar jedno krace vreme i asic mineri bi bar jedno vreme trebali da donose profit, sve zavisi od brzine isporuke i velicine narucene snage

Poslednja izmena:
svi GPU rudari ce preci pod uslovom da cena ne isprati diff. ;)

a sto se tice brzine isporuke - kao sto rekoh> ne bih se uzdao (i plasio) BFL/a. Avalon koji je isporucio prvi ASIC pre par meseci, stigao je do batch #3 i koliko isporucenih uredjaja? 600?

mene mnogo vise brinu ovi chipovi koje ce u dzakovima raspodeliti. 1k chipova x 2.82 GH, pa ti racunaj. mislim da ce oni uz DIY kitove i PCB/ove prilicno brzo da se omasove, mnogo brze od BFL/a.

geek and greed power vs. nesposobni BFL.

Poslednja izmena:
@kondenzator

:) Ti nisi trol,ti si optimista :):):)

Meni, poslednji share u 04:15.

I kod mene mrtav od 6 e sad dal kopaju rudari ce da vidim

Vrh Dno