Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Hvala @paradigma ovo je vec nesto pogotovu drugi link

Moram vam se pohvaliti :) Igrao sam se malo na "berzi" i sa 0.1BTC sam uspeo da zaradim 0.4€, priznaćete nije puno, ali da sam išao sa 1btc zaradio bih 4€, i tako svaki dan, eto čistih 120€ :)

Berza je jedini "bushido" za nas sitne majnere...
Gledam statistiku,od Nove gosine do sada se 5x povecao broj majnera=jaka konkurencija/diff/mreza... tako da nam ostaje samo berza...

Pa zadnji info je da krecu da isporucuje male kolicine 5Ghz modela, 25 i jaci modeli jos cekaju reviziju ploce zbog povecane potrosnje, plan je bio da 1Ghz trosi ~3w a potrosnja je trenutno 2.5x veca
Moja licna ocekivanja da ce 25Ghz i jace modele krenuti da isporucuju za 30tak dana
Ne razumem kako ovo radi samo preko USB-A? Jel Radi preko wifi ili kako?

Povezes preko usb-a sa kompom i podesis cgminer ili koji vec miner da kopa. Veza sa netom se ostvaruje preko kompa. Ukratko, umjesto graficke kartice, za kopanje koristis ovo. Manja potrosnja struje (nekoliko puta), veca efikasnost. U bliskoj buducnosti, ovo ce se koristiti za mining umjesto skupih gpu setup-ova.

Povezes preko usb-a sa kompom i podesis cgminer ili koji vec miner da kopa. Veza sa netom se ostvaruje preko kompa. Ukratko, umjesto graficke kartice, za kopanje koristis ovo. Manja potrosnja struje (nekoliko puta), veca efikasnost. U bliskoj buducnosti, ovo ce se koristiti za mining umjesto skupih gpu setup-ova.

Hvala

Ukljucis ga na USB a internet i ostalo dobija preko racunara.

@zeljko,

Ako oni krenu za 30 dana sa isporukom, ja cu im ceo batch uzeti, eto. Mislim, istu pricu slusamo od Avgusta meseca i rok se iz dana u dan pomera i "uvek" ce to famozno cudo izaci za 20-30 dana. ;)

Nebitno je. Neki od nas su narucili pa kad dodje dodje. Ja se iskreno nada da ce stici sto kasnije jer za to vreme opusteno kopam grafickim.

Sto vise odlazu, to bolje po nas. :)

po sadasnjoj ceni 5gh/s pravi 769e mesecno,struja ne treba ni da se racuna,i dodje neko i ponudi ti istu spravu za tipa 350e......tesko mi je za poverovati samo iz ugla da je danas jako tesko napraviti pare,pogotovo sa necim gde nemsa nikakvog utroska osim toga da to kupis....masovno koriscenje toga ne moze da bude dobro,jer po meni moze samo da obori cenu drasticno.......sad riljati sa 1000 evra ulozenih u grafike da ti daju 200e mesecno mi ima vise smisla nego dati 350e da ti daje 769e....ok i diff ce se menjati...ali nema tu meni nista smisla,deluje suvise lako ...kupis i ne mislis,ne treba ti ni posao ni nista.....neko ce se opet pojaviti da me ispravi i kaze kako ja ne verujem da asic postoji,ne verujem u smislu samo da neko dodje i ponuti ti tako nesto tako jeftino,ako dobro znaju cene komponenti i sta je potrebno za 5 gh/s,moglo je da kosta komotno 1500e pa da kazes nesto,jer za 5 gh/s ti treba 8x 7950 i 3 racunara i tri napajanja,i mnogo struje,u principu 3.4 soma evra....ako ne i vise,i onda se pojavi ta sprava koju ti neko ponudi za 350e.......msm neverovatno deluje eto to

Upravo tako,dzaba im taj video,meni je to isto ko da sam gledao severinin debi na youtube i da sam poceo da se nadam da ako joj dam 350e da cu i ja moci tako....:):):)

Diff ce da skace ko LUD kad izadje veci broj ovih uredjaja samim tim njihova rentabilnost ce da padne, a GPU bar za BTC postati proslost, a kad to vec zavisi od brzine isporuke

Zeznuli su se debelo sa potrsonjom struje i ploce dizajnirane za asic cip su ga jedva gurale zato i toliko kasnjenje

I sami znate ako je danas mesecno zarada 500$ za 30 dana ona moze biti 75$, a asic nije u prodaju vec u pre order-u sa nepoznatim datumom izlaska zato je i ta cena jer on realno vredi daleko manje hardwerski

Upravo tako,dzaba im taj video,meni je to isto ko da sam gledao severinin debi na youtube i da sam poceo da se nadam da ako joj dam 350e da cu i ja moci tako....:):):)

Pa sada koliko joj je skočio diff to vredi manje od 350€ :d

nego sad ko se razume molio bih za komentar

sta mozemo ocekivati narednih dana a u vezi sa cenom posto sad gledam na MtGox-u je volume ~4500 sto se moramo sloziti je vrlo nistko????????

O5 rso Bitparking :mad:

Ili ce puci na $140. :)

nego sad ko se razume molio bih za komentar

sta mozemo ocekivati narednih dana a u vezi sa cenom posto sad gledam na MtGox-u je volume ~4500 sto se moramo sloziti je vrlo nistko????????

Gledas pogresnu valutu. Vidi koliko ima u USD

bravo momci
bas konstruktivno

Diff ce da skace ko LUD kad izadje veci broj ovih uredjaja samim tim njihova rentabilnost ce da padne, a GPU bar za BTC postati proslost, a kad to vec zavisi od brzine isporuke

Zeznuli su se debelo sa potrsonjom struje i ploce dizajnirane za asic cip su ga jedva gurale zato i toliko kasnjenje

I sami znate ako je danas mesecno zarada 500$ za 30 dana ona moze biti 75$, a asic nije u prodaju vec u pre order-u sa nepoznatim datumom izlaska zato je i ta cena jer on realno vredi daleko manje hardwerski
neka me neko ispravi ako sam corav ili gresim ali niko u srbiji nije dobio asic,tj kupio,nije testiran,tako da cu u tu spravu kojom ce se svi koji je poseduju obogatiti i kupuiti neko ostrvo tek da imaju gde da letuju verovati tek kad je neko ovde sa bencha testira,i dokaze da se za 350e moze lako obogatiti,zar postoje ljudi koji ce to napraviti i ponuditi za tako male pare znajuci da isti hardwer na racunaru koji bi pravio 5 gh/s kosta par hiljada evra i trosi brdo struje......jednostavno ne verujem dok ne vidim,snimcima na internetu pogotovo....neka me sad iznapusava ko hoce ali sto vise sluysam o tome sve vise verujem da je fake.....bar sto se tice njegove cene i zarade koju pravi

Ti si stvarno uporan i to neosnovano :)
Avalon je vec isporucivao ASIC-se ali su oni "papreni" i rade ali ih ima malo i ako zelis da das debeo kes mozes kupiti
BFL ide na foru mass produkcije znaci da budu sto jeftiniji ali su kes uzeli jos dok su radili projektovanje na papiru i moraju da ispostuju svoju "vernike", nekolicina prvih ce zaraditi DEBELO, ostali ce povratiti pare zaraditi "sicu"
Takodje BFL je vec imao uspesne proizvode ali ne asic, inace ljudi su posecivali fabriku, asic nije nista specijalno ali eto tesko su omanuli u procenama potrosnje sto je stvarno velik propust za koji treba vremena da se resi na jedani drugi nacin

Ti si stvarno uporan i to neosnovano :)
Avalon je vec isporucivao ASIC-se ali su oni "papreni" i rade ali ih ima malo i ako zelis da das debeo kes mozes kupiti
BFL ide na foru mass produkcije znaci da budu sto jeftiniji ali su kes uzeli jos dok su radili projektovanje na papiru i moraju da ispostuju svoju "vernike", nekolicina prvih ce zaraditi DEBELO, ostali ce povratiti pare zaraditi "sicu"
Takodje BFL je vec imao uspesne proizvode ali ne asic, inace ljudi su posecivali fabriku, asic nije nista specijalno ali eto tesko su omanuli u procenama potrosnje sto je stvarno velik propust za koji treba vremena da se resi na jedani drugi nacin
ok,nemoj da mislis da se svadjam,nego cista diskusija...ciisto da znas moju nameru i zasto pisem
nego....ajde kao prvo da li avalon u tom formatu (velicine jednog rutera za net) kao sto je na videu ima neko dokaz da postoji osim video klipova....ocu da budem paranoik i pitam da li postoji sansa da je to fake i da neko ima neke koristi od odvracanja ljudi od gpu minninga

http://launch.avalon-asics.com/#prices
ma avalon postoji razumes, vec je prva i druga isporuka isporucena, ali on je PAPREN i jako male kolicine se proizvode i prodaju, jer nije mass production, 60Ghs model trosi ~600w

Dok je BFL
http://www.butterflylabs.com/
Daleko povoljnijiali jos nista nije isporuceno jer se ide na mass proizvodnju i pare za proizvodnju su uzete u pre order-u, niko nezna cifru ali za sad se spekulise da ce proizvodnja kad krene biti 500 unit-a na dan pa ti zakljuci koliki ce to udar da bude na difficulty

da ali jasne su meni paprene varijante toga....nego ove od 350e ili koliko su vec prevazilaze svaki apsurd

da ali jasne su meni paprene varijante toga....nego ove od 350e ili koliko su vec prevazilaze svaki apsurd

Aj ovako, zamisli da te neko pia da od delova (kondenzatora i cipova) napravis ceo PC (cak i neke glavne delove sam da projektujes po specificnom dizajnu) koliko bi trazio za taj poduhvat :)

Da li ti je sad jasno ;)

Aj ovako, zamisli da te neko pia da od delova (kondenzatora i cipova) napravis ceo PC (cak i neke glavne delove sam da projektujes po specificnom dizajnu) koliko bi trazio za taj poduhvat :)

Da li ti je sad jasno ;)
jasno je meni,nego ja bi odrao i uzeo 3-4 soma evra jer ce to da nonosi pare,mizerna cena od 350 e kosi se sa zdravim razumom,kao i sama pomisao da ce neko pristati da ti za male pare napravi nesto od cega moze da se zivi (e sad pitanje je koliko ce da traje)

Vrh Dno