Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

nego vidim ovde jakih igraca pa jedno pitanjce

napajanje za 4x 7950????

Ako ti nije bitna buka 1000W, ako ti ej bitna... 1500W :D Salim se, kvalitetno napajanje od 1000W tera to bez problema. najcesce imaju 3x 6 pon i 3x 8 pin, dovoljno za 3 grafike, a cetvrtu vezujes sa molex adapterima. 4 grafe, ploca i cpu treba da trose oko 750W-800W.

@goran
ok to sam i ja predpostavio 950-1000W treba mi konkretna preporuka npar CFT XXX ili SST XXX ili TT XXX , nesto sto vec koristite i provereno je ...

@ risim

I ja bih bio srecan kad bi bilo jeftinije, ali trenutno je takva situacija, odnosno mala kolicina, majstori mnogo skupi,bakar kvalitetan otiso u bestraga a i sve ostalo cak mislim da je skuplje nego pre par godina,u ovom trenutku ne moze vise od 4 komada dnevno,da li znas koliko treba vremena da se jedan samo ispolira,ako si pogledao cene kod EK i Swiftecha bice ti sve jasno, pogledaj samo koliko kosta Edijev WB onaj poslednji sto je izbacio jer je morao da smanji restriktivnost 74e odnosno poveca protok jer se gusio samo u varijanti GPU+CPU. Nisam stigo detaljno da pogledam tvoj WB, obratio sam paznju na rezove video sam samo aluminijum jel ti osnova od bakra. Pokusacu da malo promenim geometriju ali da ne oborim efikasnost

i kod mene je isti drajver , bitan ti je thread concurrency kao i intensyty koji treba da povecavas sve dok karta ne pocne da pravi HW greska, kolicina slobodnog rama u racunaru treba da bude bar 50% od zbirne vrednosti rama na grafickim kartama, thread concurrency obavezno mora da bude deljiv sa 64... pa onda imas odnosi izmedju kloka gpu-a i rama koji treba da bude 0.7-0.8 od vrednosti rama na kartici ... kazem ja da nije bas tako prosto kao BTC

Druze nisam bas pocetnik u ltc prici, dobro znam i za intensity i za thread concurency..a taj odnos gpu/mem 0.7 kod 79xx grafika ne pije vodu uopste, rez je jos nizi, po mom iskustvu memorija treba da ide sto vise dok se gpu povecava ili smanjuje dok se ne nadje optimum. Inace probao sam to sa smanjivanjem memorije tako da govorim iz iskustva, to pali kod 6xxx serije koju sam isto probao.

Ne bi se niko ljutio da ostane u opsegu 130-150$... ali bojim se da ce ici dole, ispod 80$

Ako neki malodusnik resi da istrese jedno 50k btc-a , onda ide na 60-70$ ... sad se opet penje, posle ovoga sledi siguran pad na 130-135... a za dalje cemo videti...

Ama ljudi, nema sanse da ide dole. Ako bude nekog pada to je samo trenutno. Kako se snaga bude povecavala tako ce skakati i BTC. Veca snaga znaci vecu sigurnost za ulaganje. Eto, toliko je prosto, bar sto se onog dela koji nas najvise zanima. Nikada nisam bio vise siguran u btc nego sada. Cuvajte coine, prodajte samo koliko morate.
Sa skokom ltc-a i nekih drugih valuta snage su se malo preorijentisale na drugu stranu. Ali nije to ni lose. Ima vise nego dovoljno mesta za sve.

Rapture, taj bi bio maloumnik ako bi istresao toliku gomilu ;)

ja bih istresao 10 btca, da imam :d , ali samo da bih ulozio u opremu i vratio dugove, a ovako bih cuvao, sto mu vise raste popularnost kod opasnih cika to ce mu vise skakati cena

Aj nek mi neko od vas objasni na osnovu cega tvrdite sta je realna cena? Po kojim parametrima se odredjuje realna cena btc? Ja smatram da je realna cena 1000$ po btc.. mislim ja bih to voleo.. odmah prodam kolicinu i uknjizim neku nekretninu :)

Realna cena ne postoji, sve je ponuda i potrazna. Ti ako mislis da ce cena padati ti odmah prodaj sve sto imas :d
I ti suvise dobro znas da ce cena ici gore i zato stekas coine tako da ne znam cemu taj post. :)

Aj nek mi neko od vas objasni na osnovu cega tvrdite sta je realna cena? Po kojim parametrima se odredjuje realna cena btc? Ja smatram da je realna cena 1000$ po btc.. mislim ja bih to voleo.. odmah prodam kolicinu i uknjizim neku nekretninu :)

€ zavisi od $, USA ima najveći spoljni dug na svetu, njeni dužnici gledaju na razne načine da se "osiguraju", dolar sve manje vredi. Sve što ima ograničenu količinu ima sve veću vrednost (npr zlato). Kako stvari sada stoje, BTC je smišljen kao sredstvo plaćanja, jako lepo je "proguran" (primio se što bi narod rekao) i interesovanje za njim raste u svakom pogledu, nesagledivo za nas "smrtnike" koji gledamo iz najdubjih dubina - da bi videli kompletnu sliku morali bi da gledamo sa "vrha sveta"...
BTC ima budućnost sve do nekog sledećeg velokog događaja (po BTC) - velikog (svetskog) rata, naseljavanja svemira, falsifikovanja BTCa...

Poslednja izmena:
E konacno proradio!

Kad bi postojao neki brz nacin transfera evra sa mtgoxa na btc-e... Trenutno na mtgoxu mozes da prodas jedan btc za 120e (158$), pa to prebacis na btc-e, i kupis 1 coin za 142$... 15ak dolara zarade za 2 klika misem. Znaci, da li neko ima ideju kako pare prebaciti sa mtgoxa na btc-e?

Kad bi postojao neki brz nacin transfera evra sa mtgoxa na btc-e... Trenutno na mtgoxu mozes da prodas jedan btc za 120e (158$), pa to prebacis na btc-e, i kupis 1 coin za 142$... 15ak dolara zarade za 2 klika misem. Znaci, da li neko ima ideju kako pare prebaciti sa mtgoxa na btc-e?

To se isplati za velike sume. Ovako će provizije da ti "pojedu" zaradu.

Poslednja izmena:
Zna li neko kako ide procedura kod otvaranja deviznog racuna u Intezi ? Ima li mesecno odrzavanje, mogu li se poslati na taj racun sredstva sa goxa ako nalog na goxu nije verifikovan ? Znam da je demios otvorio tamo racun al me zanima dal je jos neko ko nema verifikovan gox nalog (posto je on verifikovao svoj gox), dal moze u tom sucaju da se salje novac na devizni ?

Imas u prvom postu neke odgovore na pitanja. Ja jos nisam probao tako, kad budem imao vecu kolicinu onda cu.

odrzavanje i otvaranje racuna u Intesi je dzabe kao i u bilo kojoj druboj banci u srbiji ... i racun na MtGoxu ne mora da se verifikuje da bi sanjega mogao da posaljes novac na svoj devizni racu, samo moras kod MtGoxa verifikovati svoj devizni racun kao adresu gde ti uplacuju novac ...
za otvaranje deviznog racuna treba ti 10min i licna karta ...

Kopate li jos na 50BTC . Meni nece da kopucka od pre pola sata ...

Ja upravo iz tog razloga kopam na dva poola istovremeno. Ako jedan vrisne drugi radi punom parom :)

@dulsrules Koji ti je drugi pol :d

Vrh Dno